Zuid-Limburg

Onlangs was ik nog in Zaandam en Den Haag. Gisteren stond er in mijn agenda een bezoek naar Zuid-Limburg genoteerd om de expositie Kinderkleding, een lust voor het oog te bezoeken. Als extra zou er tussen 12.00 – 13.00 uur een modeshow van mannequins in dop zijn, uiteraard in etnische kleding uit de collectie van Monique Derwig. Morgen meer hierover, met foto’s van deze happening.In Valkenburg houden ze ook van de kleur blauw!
Ik kwam de oprichtster, Betsy Perk (1833-1906), van de Algemeen Nederlandsche Vrouwenvereeniging ‘Arbeid Adelt’ tegen.
Als je in Valkenburg aan de Geul bent, moet je natuurlijk een foto van de Geul nemen.

De bibliotheek sloot zijn deuren om 14.00 uur en Marlies, een vriendin van Monique Derwig, nam me hierna mee voor een sightseeing. Wat ik allemaal heb gezien, laat ik in de komende logs zien. Na afloop genoot ik, onder het genot van een glaasje witte wijn, van het prachtige uitzicht vanaf haar balkon in Maastricht.Wat boffen wij toch met ons mooie landje!


19 gedachten over “Zuid-Limburg

 1. Berthi in gedachten reis ik met je mee, vanuit Arnhem ging ik in mijn jeugd met een reisje een dagje Valkenburg.
  Wat leuk dat je ook bij Marlies geweest bent.
  Marlies ben je al begonnen aan je Hardanger.
  Wat zou ik je graag even op weg helpen.
  Elma

 2. We hebben een jaar in Maastricht gewoond en gingen in die tijd regelmatig eten bij restaurant “Juliana” in Valkenburg. Het is een prachtige omgeving.

 3. @Elma :dit is een andere Marlies , deze Marlies is zelfs nog nooit in Limburg geweest!
  Maar wat het hardangeren betreft , ik heb alleen de lapjes nog maar omgeslingerd en in vieren verdeeld , ik heb iets van koudwatervrees denk ik , het gevoel van oe dat is veel te moeilijk voor mij , dat kan ik helemaal niet!
  Ja jammer dat je zover bij mij uit de beurt woont , heb al van 2 mensen reactie gehad die me ook wilden helpen , maar de afstand is toch echt een probleem.
  Marlies

 4. Voor deze zondag weer een mooi verslag met prachtige foto,s .
  Oh het blauw van Valkenburg zo mooi in de zon . Wie er moeite heeft met kleuren kiezen voor een borduurwerk kan dit zo als voorbeeld nemen .
  En ik kijk uit naar je het vervolg !

 5. @Hilly, gemoedelijk… precies wat Marlies tegen mij zei en het is ook zo. Gisteren was het ook nog eens een prachtige herfstdag zodat het allemaal nog veel mooier is.
  Ik ben met de trein naar het zuiden gegaan en het valt op dat er dan veel mensen met wandelschoenen aan en een rugzak bij zich op pad gaan voor de mooie natuur en de rust. Toch heel anders dan wanneer je met de trein naar b.v. Amsterdam gaat.
  Volgende week laat ik foto’s zien… en als je die ziet, Hilly… boek je meteen een reisje naar Zuid-Limburg!:-)
  Nou ja…ik hoop dat het een nieuwtje voor je is, voor mij was het althans wel en het is schitterend, kan ik je zeggen.
  @Elma, ‘onze’ Marlies heeft inmiddels al gereageerd. Zij woont niet in het zuiden van het land.
  @Annelies, heb je geen heimwee naar Maastricht? Of ben je daar te kort voor in Maastricht geweest?
  @Marlies, jij hoeft helemaal geen vrees te hebben. Jij bent erg handig, gewoon beginnen en je zult zien dat het goed komt.

 6. Zijn we gelijk hier !
  Goeie morgen Berthi !
  En aan Marlies , het zal vast wel goed komen met je Hardanger . Gewoon beginnen en stap voor stap verder gaan .
  Huizen bouwen gaat ook steen voor steen moet je denken .
  En steekje voor steekje kun je ook nog zittend doen !
  Veel succes en houdt je ons op de hoogte van je vorderingen ?
  Iedereen een fijne Zondag gewenst !

 7. Goedemorgen, Gerrie. Ik ben het met je eens dat je overal inspiratie uit kunt halen. De natuur en ook huizen laten mooie kleuren zien.

 8. kammer dat Valkenburg buiten mijn bereik ligt, Je maakt me bijna(jaloers) met de mooieplaatjes, en het weer zat natuurlijk ook mee,

 9. Ben ik een paar dagen druk geweest met andere dingen ,vandaag druk om alle logjes bij te lezen . Ik wil natuurlijk niks gemist hebben………

 10. Berthi wat een sfeer volle foto’s van Maastricht. Ben je niet even bij dijn langs geweest? Of was ze aan het stadten! Ben benieuwd naar je foto’s die je beloofd hebt! En zuid -limburg…ik wil er weer naar toe!!! Prachtig is het daar. Je zal er maar wonen! Heerlijk.

 11. En van al dat moois in het zuiden kan ik elke dag genieten, hier in Maastricht.
  Ik zou deze stad niet willen ruilen voor welke plek dan ook in Nederland of daar buiten.
  Al is het overal in Nederland mooi.Iedere streek heeft zijn bekoring.

 12. Mooi, mooi, mooi, ben 1 keer zo ver gekomen :-)).
  Op DIE brug gelopen en er onder door gevaren. En in het Geuler dal een weekend lang gewandeld. Prachtig net als idd andere plekken in ons land op hun eigen manier mooi zijn.
  Heerlijk landje, toch !!? :-)).

 13. B-ness, ik heb naar jou gezwaaid vanaf de brug, nee ik had geen gele tassen. Hahaha!
  Heb je nog bonbons bij Friandise gekocht? Was om de hoek van dat balkon… En dan weer de hoek om dan kom je in de Rechtstraat. Helemaal op het einde, op de hoek naar de Hoogbrugstraat toe vind je een zaak dat helemaal op textiel gericht is, ook etnisch, heeeeel veel prachtig vilt: hoeden, kleding, sieraden. De naam is Shirdak. Ze hebben ook een zaak in Amsterdam waar op dit moment een grote tentoonstelling moet zijn. Zie ook http://shirdak.nl

 14. @Dijn/Audrey, ik heb verschillende bonbonzaken gezien, maar helaas heb ik niet op de namen geld. Dat moet ik de volgende keer toch zeker doen.
  Hé, zit Shirdak ook in Maastricht!! Nee, ook daar ben ik niet geweest.
  Mooie website van Shirdak! Ik kom ze af en toe tegen op een beurs.

 15. Limburg is domweg de mooiste provincie van Nederland. Vooral het Geuldal vind ik prachtig. En Maastricht is een topstad. Ik moest maar weer eens een keertje ….

 16. @yvonnep, het is bijna herfstvakantie en dat is een prachtige tijd om in Zuid-Limburg te vertoeven. Dus…

 17. Wat had je een prachtig weer, heerlijk zulke dagjes uit en van alles ontdekken.
  Fijn dat we mee mogen kijken.
  :o)

 18. Ja, wij houden heel veel van Limburg. Jammer dat bezoekers uit Holland vaak luidruchtig zijn en denken dat ze nog in Holland zitten. Pas je aan of blijf in de polder. Het is al een dieptepunt dat er een politieserie in Maastricht door Hollanders wordt gespeeld. Wederom die pure Hollandse arrogantie. De liefhebber die van slecht acteerwerk houdt, kan de serie beter volgen op de TV van onze Vlaamse vrienden. Daar staat tenminste ondertiteling bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *