Gele tasjesdag

De kleur geel, staat synoniem voor De Drie Dwaze Dagen, bepaalde gisteren het straatbeeld in verschillende steden van Nederland. Om 8.00 uur kon je je slag al slaan bij de Bijenkorf. Als je de mensenmenigte zag, zou je haast gaan geloven dat ze hun waar voor een prikkie de deur uitdeden. Niemand verliet de Bijenkorf zonder één of meerdere gele tassen. Op de tassenafdeling en de cosmetica afdeling kon je over de hoofden lopen. Populaire producten dus! Ik had het snel gezien en vluchtte naar het restaurant van La Place. Oei, dacht ik even slim te zijn… ho maar. Meerdere mensen hadden hetzelfde idee. Een lange rij mensen, met gele tasjes in hun handen, stonden te wachten voor een kopje koffie. Afijn, met een beetje geduld kreeg je een vers gezet kopje koffie en de appeltaart met noten mocht er ook wezen.

Hierna liep ik richting de Centrale Bibliotheek waar volgend jaar de expositie Hart & Dame zal zijn. Op onderstaande foto zie je de ruimte die gebruikt gaat worden voor de tentoonstelling. Ik heb de staanpanelen en hangpanelen gezien, die zeer geschikt zijn voor quilts en andere grote handwerken. Verder zullen er enkele vitrines komen. Het is een prachtige ruimte waar iets moois van gemaakt kan worden.

Na het bezoek aan de bibliotheek was er nog tijd om even door de Heuvel Galerie te wandelen. Hieronder zie je een lichtkoepel waar ze het thema herfst hebben gebruikt voor de decoratie.

19 gedachten over “Gele tasjesdag

 1. Lieve Berthin
  Dagelijks kom ik bij je kijken nu al een heel aantal maanden en ik ben echt onder de indruk van de vele dingen die je ziet, hoort beleeft,maakt en dus doorgeeft op dit blog. Ik volg een heel aantal handwerkblogs maar het jouwe is echt super. Ik brei en borduur zelf wel een beetje maar door mijn drukke baan en chronische ziekte kom ik niet aan die dingen toe die ik zo graag zou willen, dus geniet ik van het lezen. Dat wilde ik je toch een keer zeggen.
  Groetjes Simone

 2. Bij ons zit ook een bijenkorf maar als de 3 dwaze dagen er zijn kom ik er juist niet!!! Wat een gekke huis is het dan daar. Of het gratis wordt weggegeven. Toen wij net in Arnhem kwamen wonen ben ik er 1x geweest tijdens deze dagen. Met kinderen in een wandelwagen….. mijn dochters werden bijna met wandelwagen en al omgelopen…… Nee voor mij niet meer……Ik krijg dan echt de neiging om de mensen te gaan slaan. Dus lijkt mij veiliger om daar nu maar weg te blijven!!
  :o)

 3. Wat een schitterende gele tassen. Wil je het 2e leven van de gele tas, kijk dan in de nieuwe HZG nr.143 op blz. 22.
  Zo zal je plastic tasje hergebruikt worden.
  Wat een mooie ruimte voor Hart & Dame, probeer dit weekend weer een stukje te harten ( nieuw werkwoord )
  Elma

 4. Oei, jaren geleden eens per ongeluk in de Bkorf terechtgekomen tijdens deze dwaze dagen. Nooit meer! Ik kom er sowieso weinig.
  Mooie lichtkoepel die je hier laat zien!

 5. Bij mij geen Bijenkorf !!
  Prachtige ruime ruimte !!
  Leuk bedacht, ziet er uit als een vrolijke herfst !!
  Vrolijke dag, DAG !!!!:-)).

 6. Berthi, wat moedig dat je het geprobeerd hebt, ik begin er niet eens meer aan en ja, dan mis ik soms wel iets bijzonders. Heerlijk dat appel-notengebak bij La Place, dat neem ik wel eens als ik in de stad moet zijn. Wat leuk om een foto van de expositieruimte te zien en ik begrijp nu al dat ik er minstens een hele maar misschien wel twee dagen voor uit moet trekken om Eindhoven te bekijken. Ik zie ernaar uit zolang ik maar niet hoef te winkelen, alleen maar lekker rondkijken.

 7. leuke tassen, maar de verleiding kan ik goed weerstaan. de Herfst koepel is gelukkig niet somber, en de ruimte in de bieb is heellict en mooi

 8. brghjasdyruayhlefbkjabncjlyarliehfnmanfejyefueh……HELLUP….weer gele tasjes ….ghrgekjagdhjad……allergisch…….hgdakjhgryagdfv
  sorry…gelukkig even vrij om te relaxen bij logjes…behalve bij het begin van deze dan hahahahahaahhahahahahahahhahahhahahahahahahahahahahahhahahahaha

 9. Met een bocht om de bijenkorf gegaan, vroeger was ik er nog weleens op zulke dagen maar nu…neee…
  Wat een mooie ruimte in de bibliotheek, ik verheug mij er echt op!

 10. Op die drukke dagen zou ik zeker niet naar de Bijenkorf gaan .
  Ik dacht dat deze dagen bedacht zijn toen het ( 10 jr.geleden ? ) heel slecht ging met de Bijenkorf . Toen waren deze verkoopdagen zo,n succes dat ze er mee doorgingen .
  Vroeger kwam ik elke week wel in de Bijenkorf . Toen was er nog een handwerkafdeling en zag ik Paul van Vliet eens die richting op gaan . Hij moest borduurzijde kopen voor zijn vader . Die borduurde prachtige wandkleden .
  In de Kloosterkerk hingen er ook enkele , weet niet of dat nog zo is .
  En om even bij de Bijenkorf terug te komen , wat hadden ze een mooie stoffenafdeling .
  Natuurlijk ook de nodige naaifournituren .
  Boeken en tijdschriften en tegen de Feestmaand de mooie kerstmarkt .
  Na zo,n rondgang was de koffie ook lekker .
  En zo fijn dat je op meerdere etages een gelegenheid had om er uit te rusten met een hapje en een drankje .
  Zo nu ben ik toch weer even in de Bijenkorf geweest en ga ook maar eerst wat drinken .

 11. Ik hoor altijd wel dat ze goeie aanbiedingen hebben, maar ik ga liever een andere keer.Stomme vraag maar hoe kom ik bij jou hartenfoto galerie?Je ABC galerie is mooi knap wat mensen kunnen maken.

 12. Pazzz op voor sommige prijzen. Ik heb ‘ns wat vergeleken en vooral bij de wat luxere artikelen kun je veel beter af zijn wanneer je op het internet gaat shoppen.

 13. @Jenny, wat heb ik gekocht? Twee shirts voor manlief, het nieuwe nummer van Felderhof met 50% korting, het boek De essentie van Stijl waar ik al eens een log over schreef:
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2005/11/de_essentie_van.html
  verder nog een mooie agenda die ik binnenkort eens zal laten zien op mijn weblog en een tas. Dat was het. Bovendien kreeg ik op alles 10% extra korting omdat ik een bijcard heb aangevraagd.
  Bij boekhandel van Piere kocht ik het boekje:
  Vertel dit toch aan niemand, op aanraden van Mienke.
  http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start?Section=BOOK&BOL_OWNER_ID=1001004005011184
  @Simone Hopman, heel fijn om te horen dat je geniet van mijn blog. Ik probeer het zo gevarieerd mogelijk te houden. De ene keer lukt het beter dan de andere keer, maar elke dag komt er toch weer een log.
  Ik hoop dat je ondanks je drukke baan en chronische ziekte voldoende tijd voor ontspanning overhoudt want iedereen heeft op zijn tijd rust en ontspanning nodig.
  @Wilma, Matthijs was gisteren in Arnhem bij de Bijenkorf en Eline vandaag. En zoals jij ook zegt… druk, druk, druk!!! Voor het gezellige winkelen moet je er deze dagen niet zijn. Ik denk dat dit voor elke Bijenkorf geldt.
  @Elma, … te harten… die houden we erin. Een mooi nieuw werkwoord.
  @Bertie, de herfstdecoratie maakte de lichtkoepel extra mooi.
  @marian’ne m, het was vandaag een prachtige herfstdag. Heerlijk! Ik hoop dat jij ook genoten hebt.
  @Corrie, kijken vind ik ook zo leuk en belangrijk. Ik krijg er nieuwe ideetjes door.
  @basje, de herfst is o zo mooi en hier goed weergegeven!
  @Hilly, en ik maar denken dat ik Hilly hier een plezier mee zou doen!:-)
  @Betty, het is een prachtige ruimte in de bibliotheek.
  @Gerrie, het is telkens zo leuk om te lezen wat jij vroeger allemaal gezien en gedaan hebt.
  @lynda, links in de sidebar staat een link naar de fotogalerie van hte Harten-project. Klik hier op en vervolens zie je alle foto’s.

 14. Ach berthi ,je moet maar zo denken:ik vind jou stoer en heb nu nog meer bewondering voor jou dat je naar binnen bent gegaan en heel buiten bent gekomen …op de fiets nog wel!! chapeau!!Mmm schrijf je dat zo? Nou ja :”petje af”dan….hahah

 15. @Hilly, op de fiets naar de Bijenkorf in Eindhoven was iets teveel van het goede!:-)
  Met de fiets ging ik naar het station om met de trein naar Eindhoven te gaan!:-)
  Ik moet zeggen dat het op de boekenafdeling in Eindhoven niet druk was. Ik weet niet of jij gisteren op deze afdeling hebt gestaan of juist op een zeer drukke afdeling, zoals bij de tassen of de cosmetica.

 16. Mooie ruimte Berthi voor onze harten tentoon te stellen. Ben reuze benieud ho ehet allemaal zal gaan volgend jaar. Wist je al dat ik naar de SnB dag kom? Ik ga de Moebius workshop doen.Hoop ik je eidelijk te treffen. Voor mij geen Bijenkorf dagen. We hebben hier geen Bijenkorf. Maakt niks uit hoor. we hebben genoeg leuke winkels hier in de polder. Ben vandaag naar de herfstmarkt van Groei en Bloei geweest en boekjes met de kleinkinderen gekocht. Erg gezellig allemaal.

 17. mooie ruimte Berthi !!
  gistermiddag in A’dam “even” naar binnen gelopen in de Bijenkorf (bleef zelfs tot 19.00 uur open!), maar vond de aanbiedingen nog steeds prijzig en toen ik naar buiten wilde om de trein te gaan halen, was het haast onmogelijk om door de mensenmassa heen te komen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *