10 gedachten over “Mini uitvoering van het plooirokje

 1. Als ik popje lief zo met dat rokje zie dan herken ik dit toch als een bekend patroon van vroeger .
  Ik had een paar breiende tantes en ik kreeg ook eens een donker blauw rokje , maar toch anders gebreid dacht ik .
  Zal vandaag de tijd nemen of ik dit nog onder uit mijn geheugenbuideltje kan terug vinden .

 2. O ja wat leuk !!
  In de oude Ariadnes die ik heb (jaren 50) staan ook regelmatig patronen van deze rokjes. Ook een garderobe voor een pop. Zo leuk, echt uit die tijd.
  Ik herinner mij niet dat ik er één heb gedragen, wel stoffen plooirokjes/overgooiertjes.
  Toch herinner ik mij breiwerk gekriebel, dus of dat de onderbroekjes waren of badpak en borstrok !!?

 3. Hoefde niet eens op de link te klikken, ik herkende het zo!!! Een favoriet patroon, dat is duidelijk. Leuk. Je ziet dat – echt modern – nu op Ravelry, de Amerikaanse brei community. Sommige patronen worden door heel veel mensen gebreid en staan op heel wat verlanglijstjes…:-)

 4. Berthi, wat een énige kaart, heerlijk nostalgisch, er komen dan allerlei gedachtesn naar boven. Bijvoorbeeld aan het lichtblauwe houten karretjes waarmee onze kleinzoon (bijna twee) af en toe door het straatje naast hun huis rijdt en dat er dan ineens een buurman tegen mijn zoon zegt: “Dat vind ik zo’n heerlijk geluid, als Max met dat karretje door de straat rijdt!” Ik snap precies wat deze man bedoelt. Ik denk ook aan het gebreide plooirokje van mezelf, dat mijn moeder voor me breide en waarvan de foto net als de jouwe bovenaan mijn web-log staat :- )) Ik denk aan mijn oude pop, die verdween en nooit meer terug kwam.
  Dus nu geniet ik van dit leuke plaatje en versje.

 5. Hoi Berthi! Altijd even gezellig wat van je te horen 🙂 hartenproject zegt je? Wat bedoel je? Leuke gebreide plooirokje 🙂 Ik ben nu van plan een kleine kussen te breien. Ik hoop dat het mij lukt. Fijne weekend en geniet van de herftsdagen!
  Aina

 6. Wat een heerlijk plaatje, om zo alles te laten liggen en lekker het rokje te gaan zitten breien. Het is een grote wens van mij om mijn collectie naakte poppen te gaan aankleden met breiwerk.
  Om mij heen kijkend en de grote stapel papier op mijn bureau zie liggen, moet ik daar eerst mee bezig.
  Er moet wat te wensen blijven.
  Elma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *