Pinkeep

Elza is bezig met een enorm groot Harten-project. Voor het geval ze dit niet af krijgt, heeft ze twee pinkeeps gemaakt. Het zijn freebies van Aurelle en Elza heeft ze gemaakt van restjes.
Pin is een speld en keep is bewaren. Omdat de spelden vroeger in aanschaf duur waren, was men er zuinig op en werden ze bewaard in een pinkeep. Elza heeft gewerkt volgens de uitleg van Marie-Antoinette.

26 gedachten over “Pinkeep

 1. Erg leuk, Elza! Leuk om het verschil van borduurgaren te zien dat je gebruikt hebt. Het eerste patroontje is redelijk strak van vorm en het tweede is heel sierlijk. Je hebt de juiste kleurkeuze gemaakt voor het juiste patroontje. Het is en blijft soms moeilijk om een kleurkeuze te maken.

 2. Ik vind ze enig !!!
  Elza dat heb je rap gedaan én mooi !!!
  Ja, Marie-Antoinette heeft veel leuke voorbeelden.
  Berthi, jij nog niet uit je kleurkeuze !?:-).

 3. Dit zijn weer helemaal werkstukjes naar mijn hart. Zó vrolijk van kleur met die mooie rode hartjes en dat het daarbij ook nog een gebruiksvoorwerpje is vind ik altijd nog leuker, dat zal mijn hollandse calvinistische inslag wel zijn, maar nee ik vind het vooral leuk omdat je het dan ook vaker ter hand neemt en het kunt voelen. Ik vind het ook zo leuk dat Marie-Antoinette al deze leuke werkbeschrijvingen doorgeeft.
  Elza ik word wel nieuwsgierig naar dat heel grote werkstuk en slim om uit voorzorg dit te maken, dat zal toch wat rust geven.

 4. werden de spelden alleen aan de buitenkant gestoken op werkt het als een boekje?

 5. Wat een mooie werkjes !
  We spreken nog even van werkjes , want er zit nog iets moois aan te komen .
  Ben net als iedereen ook erg nieuwsgierig naar dat andere . maar laat je niet haasten , want deze pinkeeps zijn werkelijk al zo prachtig ! Ik houd erg van die gezellige werkjes en heb ook al vaak bij Marie Antoinette gekeken .
  Wat ik bij dit eerste werkje zie dan vind ik de hoekjes zo fijntjes gewerkt met een heel dunne draad . Het is zo fragiel en ook het middenstukje het heeft iets kantachtigs .
  Elza je hebt in elk geval al hele mooie harten te bieden !

 6. Wat een beeldige werkstukjes,erg leuk dat we daar van mogen meegenieten en het geeft inspiratie voor die leuke tussendoortjes!

 7. Wat een beeldige werkstukjes,erg leuk dat we daar van mogen meegenieten en het geeft inspiratie voor die leuke tussendoortjes!
  Sorry geen ondertekening in de eerste reactie

 8. Elza, wat lief ziet dat er uit! Doet me gelijk weer aan mijn eigen harten project denken. Dat moet toch ook weer eens verder gemaakt worden. Mar ik wil zo vééllll….
  Nu de weblog klus klaar is, heb ik weer wat meer tijd. Hoewel het schrijven voor je blog neemt ook wel weer tijd. Maar wel erg leuke tijd.

 9. MOOI!!!! Ik vind vooral die bovenste erg mooi , dat stralende rood en die hartjes komen mooi uit zo.
  Ik was vandaag doende met Perzisch ajour , ook zo leuk om te doen , maar eer ik aan iets moois kan beginnen zal er nog heeeeeel veel geoefend moeten worden.
  Vanmorgen kreeg ik een aantal boeken en tijdschriften te leen over hardanger , zulke mooie werkstukken staan daarin dat ik er helemaal ademloos van werd , toch maar eens iets proberen , speldenkussentje misschien , maar dat wegknippen van die draden oei oei…..
  Misschien dat ik toch eens een oproep plaats op de prikpagina van borduren , wie weet heb ik geluk dat er iemand bij mij in de buurt les geeft , lid worden van vrouwen van nu zie ik toch niet zo zitten.
  Marlies

 10. Ik wil iedereen bedankten voor de leuke reaktie’s op mijn gemaakte pinkeep’s
  Het is niet moeilijk om te maken, voor mij de eerste keer dat ik een lapje zo heb afgewerkt. Mede dank zij Marie-Antoinette.
  Ga nu verder met het hele grote werk.
  Groeten Elza.

 11. @Marlies, jammer dat je niet in de buurt van Jeanny woont. De cursus van haar zou juist heel leuk voor je zijn.
  Een goed idee van je om op de prikpagina een reactie te plaatsen.

 12. @ Berthi ik heb ook al een mevrouw die les geeft uit het Noorden des lands “gesproken” , maar ja dat is ook niet zo handig he!
  Een oproepje op prikbord van bordurenpagina begint me steeds meer te lokken.
  Marlies

 13. @ Elza,
  ik vind ze *L*I*E*F*!
  Vooral de rode spreekt me erg aan.
  :o)
  Wie is de ontwerpster van de patroontjes?
  Deze info zou ik er graag bij zien.

 14. http://aurelle.over-blog.com/
  Hallo Juul en ook nog voor Berthi.
  De Freebees komen van deze site en zijn dus van Aurelle. Oorspronkelijk bedoeld voor een biscornu.(hoop dat ik het juist schrijf). Maar omdat ik een pinkeep nog nooit gemaakt had heb ik de patroontjes hiervoor gebruikt. Groeten ELza.

 15. @Elza, fijn dat je de ontwerpster van de freebie hebt gevonden. Aurelle wordt toegevoegd bij je hartenontwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *