Hart & Dame

In deze log schreef ik al over de datum van de Harten-expositie in de Centrale Bibliotheek; de Witte Dame van Eindhoven. Nu wil ik de expositie graag een titel geven. Vorige week heeft de familie gebrainstormd en het volgende is eruit gekomen:

Hart- en -Dame

Hart & Dame

Een krachtige korte titel; Hart- en -Dame / Hart & Dame in de Witte Dame! Graag hoor ik jullie mening hierover.

33 gedachten over “Hart & Dame

 1. Floep, iets te vlug was mijn reactie alweer weg. Wat een leuke toepasselijke titel hebben jullie met elkaar bedacht! Heel mooi!
  Mijn hartje is af, maar moet nu nog ingelijst! Wil je al een fotootje zien?

 2. Ja toepasselijke titel. Goed bedacht, misschien met een komma s erachter !!?
  Harten !?? O jaa, moet (MAG) ik ook nog iets mee doen ;-)).>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 3. Heel Erg Mooi! Ook dat wat je hebt gemaakt (affiche, programma, aankondiging?). Die subtiele hartjesvormen aan de zijkant. Echt mooi.

 4. @Mienke, ik zou graag een foto zien voordat het ingelijst is!
  @mm, met spanning wacht ik op je bijdrage!!
  @yvonnep, misschien dat er een affiche gemaakt wordt door manlief. Dit ontwerp is ook van hem. De subtiele hartjes aan de zijkanten worden dan wellicht vervangen door een (gedeelte) van een hart uit de fotogalerie! Hoe en wat, weten we nog niet.
  Op een affiche hoort dan nog de plaats en de datum te staan.

 5. Berthi, ik vind het geweldig leuk bedacht en als dit het affiche wordt is het helemaal goed! Sterk en intrigerend met die titel en de harten in de hoek op die mooie zwarte achtergrond. Ik zou het zo laten, maar jij mag het zeggen natuurlijk, het is jouw project.

 6. De onderste (op zwart) vind ik de beste. Het komt je tegemoet om zo te zeggen. Alleen zou ik van het hartje boven links iets meer laten zien, zodat je ziet dat het een hartje is.

 7. O dat ziet er weer prachtig uit en leuk bedacht hart en dame.
  Groetjes Elza.

 8. @mm, ik vergat nog iets te zeggen over je komma s achter Dame. Als je dat doet is de spelling fout want het meervoud is Dames.
  En… je doet toch (nog) wel mee?? Jij bent erg creatief!!

 9. Toptitel! Idee: Gewoon als borduurwerk tussen de andere werken, als grapje: Als je deze titelwoorden aan elkaar zet, krijg je namelijk Hartendame. Eigenlijk zouden we dan zo’n hoofd van zo’n speelkaart moeten borduren…
  Nee, nee, nee. Ik VERZUIP al in my odds and ends.
  En weer: Pakkende affiche, dit. Voor mij is dit helemaal áf. Dus niet schuiven met hartjes. Er mag iets te raden over blijven… net zoals het (liefdes)hart zich eigenlijk gedraagt: ontembaar, ongrijpbaar soms. De titel in het midden maakt duidelijk waar het omgaat.
  Kleuren perfect. Haarscherp gefotografeerd.
  10.000 complimenten hiervoor! Niet veranderen!!!
  Jaaaaaaa, ik werk aan mij hart. Mag ik er 2 inbrengen? Een witte en een terrarode ben ik (al jaren) mee bezig. Ik plan eind november af. Kan dat nog, B-ness?

 10. Ik moest meteen aan speelkaarten denken, omdat mijn man antieke speelkaarten verzameld.
  Heel mooi zo’n zwarte achtergrond met subtiele stukjes van hartjes.
  Ik ben te laat met je log in contact gekomen om nog iets voor je te maken. Ik ben met teveel dingen bezig. Mocht je volgend jaar weer een thema nemen dan doe ik graag mee.

 11. Dat komt er van als ik nog niet uitgeslapen ben ;-))
  Ja natuurlijk doe ik mee :-)). Er zijn al 100 ideeën door mijn hoofd gekomen nu nog 1 ervan naar de vingers !!!

 12. @Dijn/Audrey, je hebt nog voldoende tijd hoor!! Ik moet nog beginnen!:-) Alleen de tekening en de luier, waar ik mijn borduurwerk op ga maken, liggen klaar. Haast je niet. Ga heel ontspannen borduren. En in januari komt er nog een Harten-meeting. Jij komt toch ook?
  @Annelies, leuk als je de volgende ronde mee gaat doen!
  @marian’ne m, ik wist het wel, jij hebt heel veel ideetjes. Pluk er gewoon spontaan eentje uit!

 13. wat een super idee om het op deze manier te doen en twee maanden expositie, wat leuk zeg.
  Omdat ik niet zo regelmatig naar de logjes kijk heb ik de datum gemist, fijn dat je het nog even onder mijn aandacht brengt.
  Of het me lukt met de hartenlap? geen idee, het ligt helemaal stil op dit moment.

 14. Berthi, helemaal geweldig. Een prachtige naam voor wat, naar ik denk, een prachtige tentoonstelling gaat worden.

 15. Wat een prachtige plannen en dit is een heel passende aankondiging .
  Mijn hart wordt hier al warm van !!!!

 16. Het is duidelijk, het onderste affiche gaat het worden. Deze hartjes worden dan vervangen door handwerkhartjes.

 17. de onderste heeft mijn voorkeur. En laat ik nu net op vakantie een onweerstaanbaar patroontje hebben gevonden 😉
  alleen nog even tijd zoeken

 18. de onderste heeft mijn voorkeur. En laat ik nu net op vakantie een onweerstaanbaar patroontje vinden 😉
  alleen nog even tijd zoeken

 19. Berthi, een heel toepasselijke en leuke titel. Het onderste affiche vind ik ook het beste.

 20. ja, het onderste affiche is heel erg mooi bedacht!! Ben zelf nog niet hard met het hartenproject bezig …….

 21. mooi gevonden en ziet er mooi uit,zelf dacht ik aan hartenvrouw (van het kaartsspel) ,maar dit is toepasselijker,kernachtig!!

 22. @Hilly, hartenvrouw was ook een idee geweest, maar omdat de expositie in de Witte Dame komt, is Hart & Dame toepasselijker.

 23. Een combinatie van de twee is denk ik ook te proberen, want ‘Dame’ slaat op het gebouw. Symbolisch gezien dus erg leuk als het gebouw ook zelf te zien is.
  Letters zou ik ook vrij van de achterkant houden. Dan komt de titel het meeste tot zijn recht anders heeft de achtergrond een te dominerende rol.
  Ik zou niet alleen harten laten zien, anders wordt er teveel aan Valentijnsdag gedacht. Omdat het harten van handwerk zijn, zou ik dat ook in het ontwerp laten terugkomen, dan zie je ook meteen aan het affiche zelf waarover de expositie gaat.

 24. Ik lees net dat de hartjes ook uit de fotogalerie komen, dus iets te snel het bovenstaande geschreven.
  Als affiche is staand misschien ook een optie i.p.v. liggend?
  Ik maak wekelijks posters, folders, flyers en nog veel meer voor mijn werk. (Werk op een afdeling pr als vormgeefster). Als je advies ergens voor nodig hebt op vormgevingsgebied dan mag je me gerust inschakelen.

 25. @Marianne, alvast hartelijk dank voor je hulp. Fijn dat je mee wilt denken. Je hoort en leest er nog meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *