The shopping lady


De zaterdag wordt nog altijd gezien als dé winkeldag, voor zowel de huishoudboodschappen als het gezellige winkelen in de stad. Ik mijd juist de zaterdag. Veel te druk en al helemaal als je in een grensstad woont. Veel, heel veel bezoek van buitenaf.

Iris Slock heeft de winkelende dame op een grappige manier uitgebeeld.

16 gedachten over “The shopping lady

 1. grappig !!
  Niet helemaal mijn stijl, maar vind het leuk wanneer mensen origineel bezig zijn. EN daar schik in hebben.
  Morgen toch helaas nog wat verse boodschappen halen. Maar de rest altijd door de week. Ik heb bof met een supermarkt op 200 meter afstand.

 2. Ook winkeldag voor ons. Man en kind mee,gezellig gaan zo weg.
  Lekker vroeg en betijds terug. Binnenkort feest dus ja dan moet er iets nieuws komen. Ik heb het al in huis, nu Man en kind nog.
  Fijn weekend.

 3. Ook voor mij is zaterdag geen winkeldag. Veel te druk. Als ik iets nodig heb ga ik liever door de week.

 4. In den Haag staat een beeld van een winkelende dame , tussen de Hema en C&A, Grote Marktstraat .
  Ik ben er al jaren niet geweest en weet niet met alle veranderingen en tramtunnel bouw of het er nog staat .
  Ik vond het erg leuk , kijk en toen ik zelf nog winkelende dame was sprak mij dat zeker aan . Tegenwoordig heb ik een heel ander winkelpatroon en dat gaat ook aardig zo . Al denk ik nog wel vaak aan toen .
  Maar er zijn zoveel perioden in een mensenleven dat er veranderingen optreden .
  Of je het nu leuk vindt of niet je moet jezelf in dergelijke situaties aanpassen . Winkelen of inkopen doen blijft leuk . En je kunt je zelf eens verwennen .
  Wie doet dat niet graag .

 5. @Gerrie, hele wijze woorden!
  @Jose, een fijne winkeldag! Het wordt een stralende dag waardoor de mensen allemaal vriendelijk zijn en dat verhoogd het winkelplezier.

 6. De stijl is niet zo mijn stijl……maar daar kijkt natuurlijk niemand van op.
  Voor mij geen winkeldag…… Marc doet bij mij de grote boodschappen en vanmorgen al vroeg naar de winkel geweest om wat vers spul en lekkers voor visite te halen…..
  Dat was mijn winkeldag…..
  Ik begrijp precies wat Gerrie bedoeld…..
  Voor mij is er geen winkeldag meer. Het nekt mij ontzettend. Bij ons is het altijd een winkeluurtje en moet dan al een paar uur bijkomen…. Erg gemist en nu nog wel hoor…..Heerlijk een zaterdag een mooie stad in en lekker winkelen, broodje met koffie tussen de middag en heerlijk verder winkelen…..
  Ach nu ga ik lekker handwerken. OOk niet verkeerd!!! Voor iedereen die nu wel in de stad loopt….Veel plezier!!!

 7. Ik hou zelfds helemaal niet van winkelen, dus doelloos shoppen zou voor mij de hel zjn ;))

 8. Berthi, dit werk doet me denken aan het vrouwenportret van Picasso en ik vind het erg leuk! Heb haar andere werk ook bekeken en vind het vrouwelijk en vrolijk en kleurrijk.
  Maar shoppen, nee dat is ook niet mijn plezierigste bezigheid.

 9. @Corrie, onlangs had ik van dit werk van Iris Slock een expositie in de bibliotheek gezien en vond het heel grappig en leuk bedacht. Al eerder had ik werk van haar gezien via een expositie van Schaakkunst, dan wel werk dat betrekking heeft op schaken.

 10. Ook wij hebben vandaag gewinkeld, maar dan rechtstreeks bij de bron. Met onze zwangerschapsclub, 6 volwassenen en 7 kinderen, zijn we bij fruittuin de Wielewaal geweest. Hier hebben we zelf voor 75 cent per kilo de lekkerste appels geplukt. En zojuist heb ik een heerlijk geurende appeltaart uit de oven gehaald. Nu maar hopen dat het ook lekker smaakt.

 11. Vorige week was ik het weekend in Duitsland en daar zijn we op zaterdag ‘naar de stad’ geweest. Het was in Gummersbach, een niet al te grote plaats in de buurt van Keulen. Het viel me op dat het daar helemaal niet druk was, gewoon gezellig druk.
  Ik mijd liever ook de stad op zaterdag, helemaal met mijn kinderen maar ik vond het daar harstikke gezellig! Ik weet niet wanneer Duitsers hun winkeldag hebben maar blijkbaar niet op zaterdag!

 12. Weekends zijn we meestal te druk bezet met werk voor anderen. En ik mijd mensenmassa in mijn spaarzame vrije tijd. Mij zul je ook niet zo snel zien op een markt, of op een kermis, laat staan Carnaval. Ik word er onrustig van. Boodschappen doet Peet. Die is heeeeeel economisch en voorkomt daardoor dat wij failliet gaan, hij brengt alleen DAT mee wat op het briefje staat, hahaha. Wij kregen weer es tig mensen op bezoek thuis, dus ik schrijf op zo’n briefje: zoveel bossche bollen, zoveel vlaai en wat zoutjes en hartige toestanden enzo. Komt-ie terug. Geen vlaai. Ik: Enne? Peet: uitverkocht Dijn. Ben in 3 winkels geweest. Ik: Peet!!!! We krijgen tegen de 15 man vanavond. Dan neem je toch wat ANDERS mee??? Hij: Oh.
  En dan duik ik mijn kasten in en doe een beroep op improvisatiecellen en dan houd ik weer veeeeeeeeel van die man.

 13. @Hannah, Duitsers zijn op zaterdag in alle grenssteden van Nederland te vinden, daarom kan je op zaterdag beter in Duitsland gaan winkelen!:-)

 14. @Dijn/Audrey, leuk om te lezen! Hier is het net omgekeerd. Ik ben heel economisch en manlief ziet altijd nieuwe producten in de winkel en vindt het leuk om die uit te proberen. Dus… doe ik meestal de boodschappen.
  Toen de kinderen klein waren ging manlief met ze boodschappen doen en dat vonden ze erg leuk want zagen ze iets nieuws dan was manlief er altijd voor te vinden om het uit te proberen. Bij mij kregen de kinderen dat niet voor elkaar!:-)

 15. Eigenlijk hou ik niet zo van winkelen en al zeker niet op zaterdag. Maar dit beeld vind ik erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *