The lady dyes the blues

Vandaag wordt de log geschreven door Ankie King uit Australië. De expositie The lady dyes the blues zal door het land reizen en onderdak vinden in verschillende galeries.

I have always made things right from when i was little and than once married of course making clothes for all the kids and than about thirty years ago i started making patchwork quilts, when all the kids left home both my husband [who is a painter and sculptor] went to University art school and i did a bachelor of fine arts degree majoring in textiles and that opened up a new world. I started to be able to loosen up and my work became more conceptual .

I have exhibited in group exhibitions but this time, i wanted to do something special for my 65 birthday and decided that a sole exhibition would be the way to celebrate so about september last year i started by dyeing a lot of fabric using indigo dye a variety of different patterns and lots of plain fabric, from light blue to very dark.

And then set about making the pieces a few where inspired by my memory of delft blue tiles others where inspired by researching japanese customs, like the fish [in japan the celebrate boys day in april -may and the fly carp looking winsocks for each boy in the family the eldest boy the biggest and the jongest the smallest], the large kimono is made by knotting strips of fabric through gutter guard [a plastic mesh that you put in the goot to keep the leaves out] once you get started the ideas flow one thought triggers of another so it took about 10 months to make it all lots of handstitching and dyeing pulling stitching out and making something, it was a great challenge and thats what you need .

The exhibition is set to travel to other galleries and i also give workshops in conjunction with the exhibition, as i like to make more people aware of indigo dye you know the stuff that dyes your jeans [lots of people dont know that] and what you can do with it.

Ankie King

19 gedachten over “The lady dyes the blues

 1. Blauw blauw blauw dat kiezen alle meisjes . . .
  Prachtige ideeen !
  Zullen we het voor vandaag maar blauw blauw laten . . .
  Waar komt dit gezegde vandaan ?
  Het kimino jasje vind ik erg leuk !

 2. Het meisje met de blauwe hoed . . .
  Vandaag denk ik in blauw !!!!!

 3. Hallo Berthi, daar ben ik weer. Ik heb wel al hier en daar bijgelezen, maar het is teveel om op te reageren, dat komt misschien nog wel. Maar nu begin ik gewoon met als eerste bij jou je log van vandaag te lezen en natuurlijk piepte er een stukje van een mooi rood hartje nog even tussendoor. Dat indigo blauwe log is echt nieuws voor me, ik had werkelijk geen idee dat je er zoveel mee kunt, ik gebruik het alleen voor het opnieuw verven van vale spijkerbroeken die er dan weer als nieuw uitzien. Enige dingen maakt deze mevrouw en wat een leuk idee om voor haar eigen 65ste verjaardag een eenvrouwsexpositie met haar eigen werk te organiseren. Ik heb wel erg veel moois gemist bij je de afgelopen 2 weken, maar alles staat er nog dus genoeg te doen. Leuk om weer terug te zijn.

 4. Dat was ik dus die terug was :- ))
  Nu kan ik ook meteen schrijven dat ik weg ben van die schaal met die prachtige koraalrode kralen erin verwerkt.

 5. Ja dit zou ik dolgraag in het echt willen zien deze RHAPSODY in BLUE……….

 6. @yvon, eigenlijk zou jij deze expositie moeten zien! Jammer dat het niet naast de deur is! Je pakt niet even snel het vliegtuig om naar Australië te gaan.
  @Corrie, welkom terug in weblogland!! Fijn om hier weer van je te lezen. Hilly heeft zich ook al gemeld. Heerlijk allemaal!!
  Heb je een fijne vakantie gehad?
  @Gerrie, het valt me steeds vaker op hoeveel mensen voor de kleur blauw vallen! Het is ook een schitterende kleur in al zijn variaties!

 7. Thank you Berthi for showing the lady dyes the blues it is great to be able to share it with you all in holland and i am pleased that you like it, if you would like to ask questions,about the indigo, i am pleased to answer them,

 8. Hi ankie I like your artwork very much.What a great idea to celebrate your like this.And nice to hear from you.Berthi wat leuk dat je ons dit laar zien.Die techniek vind ik erg mooi en vooral de vele blauwtinten.Wat een idee om zo je verjaardag te vieren.

 9. Mooi wel , maar alles in een kleur…hm toch een beetje saai vind ik eigenlijk.
  Marlies

 10. Ik kan mij niet concentreren nu om het te lezen.
  Maar wat ik ZIE, is heel mooi.
  En blauw is een lievelings kleur van velen (ikkeeeee :-)).

 11. @marian’ne m, je lievelingskleur is blauw, maar op dit moment leef je op een roze wolk!:-)

 12. wat een prachtige tinten blauw, ik ben geloof ik ook een blauwmens, alhoewel ik er even vanaf geweken ben doordat ik de warme roodtinten even nodig had de afgelopen jaren, komt het blauw weer langzamerhand terug in kleding en interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *