Zaandam

We blijven nog even in Zaandam. Vanaf de boot, die naar het Zaans Museum ging, maakte ik enkele kiekjes.

Claude Monet was gecharmeerd van Zaandam en maakte het schilderij Landscape at Zaandam, 1871. Het schilderij bevindt zich in The Metropolitan Museum of Art in New York. Kijk hier voor een afbeelding.24 gedachten over “Zaandam

 1. Wat is het daar mooi, prachtige foto’s gemaakt. Leuk om daar eens naar toe te gaan. Nederland heeft mooie plekjes hoeven niet naar het buitenland.

 2. @jose, precies! Daar had ik het woensdag ook met de andere dames over.
  Nederland heeft ontzettend veel te bieden en er is veel variatie in zo’n klein landje. Je moet het gewoon willen zien!!

 3. Wat is ons landje mooi !
  En wat heb je een prachtige foto,s gemaakt !!!
  We hoeven echt niet zover weg de wereld over met vakantie , hier is genoeg te beleven .
  Maar ja soms dat weer . . .
  Oh en die geveltjes hier van de foto , daar kunnen we ook nog wat mee .
  Prachtig idee voor Quiltwerk of omzetten in een mooi borduurwerk .
  DAARBIJ DIE MOLEN DIE MOOIE MOLEN . . .
  Zingen jullie mee met ons Web-log koor ???

 4. oh Berthi those photo`s make me home sick it is just so pretty, would not mind hopping on a plane anad seeing it all for myself again

 5. Prachtig toch ons land !!!!
  Gerrie, voor mij wordt het :
  ” IK HOUD VAN HOLLAAAAAND ”
  sorry, beetje vals, ach ja het is nog vroeg.

 6. Oh daar wil ik graag een keer heen.Het ziet er zo leuk uit.Inderdaad nederland heeft veel plaatsen waar ik nog nooit ben geweest.Ik ga dat hier maar eens in de groep gooien. DAAR WOONT HET MEISJE WAAR IK ZOVEEL VAN HOU !!!!Katten hier houden de pootjes voor hun oren :o))

 7. Mede namens mijn zoon [de vrijwillig molenaar ja ] bedankt voor de mooie molenfoto’s.
  Vorig jaar is zoonlief er met zijn vader nog geweest en hij krijgt er nooit genoeg van! Nu hij zelf gediplomeerd is zou hij daar zo graag aan de slag willen een keer , maar hij durft het niet te vragen! Zund he?
  Marlies

 8. “Een stukje Holland draag ik in mijn hart steeds mee , daar waar de molens draaien in hun forse kracht”
  Dat zingt mijn vriendin weleens als ze weer in Nederland is , ze woont al tig jaren in Duitsland , maar het eigen land blijft trekken.
  Marlies

 9. Mijn zangkunsten hier laten horen…? Dat wil ik jullie echt niet aandoen want dan rent iedereen hard weg. Ik vertelde al eens dat ik op de lagere school altijd een zes of een zes minnetje kreeg, voor de moeite en niet voor mijn zangtalent!:-)

 10. @Marlies, je zoon moet er gewoon naar toe gaan en vertellen dat hij er zo graag zou willen werken. Nee heb je, ja kun je krijgen.
  Je hebt ons al eens verteld over je zoon die reuze enthousiast is en een betere besis om bij één van de molens te mogen werken is er niet en hij is ook nog eens gediplomeerd. Wat wil je nog meer. Hij heeft alles in huis om daar prachtig werk te verrichten.
  Je zoon moet er naar toe gaan!!!

 11. Soms lijkt het er wel op of je in het buitenland moet gaan wonen om je eigen land beter te zien. Ik woon op een paar kilometer van Kinderdijk, waar de meeste molens van Nederland staan en ik ga er vaak heen. Waarom? Omdat ik veel familieleden heb die in het buitenland wonen. Die vinden het altijd weer leuk……

 12. Nou Berthi , er “gewoon” op afstappen is voor mijn zoon niet zo gewoon , hij is zijn hele leven al behept met een vreselijke verlegenheid en ik kan je verzekeren dat dat niet mis is!
  Marlies

 13. @Marlies, vroeger was ik het meest verlegen meisje van de klas en op een gegeven moment kom je er toch achter dat je zelf op bepaalde zaken moet afstappen als je iets graag wilt doen.
  Geef hem een grote duw en ga een bezoek brengen aan deze molens zodat je contact kunt leggen met de mensen die daar werken. Zo kom je vanzelf weer bij de juiste personen terecht die je meer kunnen vertellen over het werken bij één van deze prachtige molens.
  Na jouw verhalen ben ik ervan overtuigd dat je zoon de capaciteiten heeft om daar te werken. Dus… verspil geen tijd en ga op pad en leg contacten!!!! Ik meen het echt, ook al is het niet gemakkelijk voor je zoon. Stap over die drempel heen en zie wat voor bijzonders het je allemaal kan brengen!!! Nú doen!!!

 14. Wat leuk, een van de foto’s is het uitzicht vanuit het bedrijf waar mijn zoon werkt!

 15. Prachtige foto’s Berthi. Ik kan me goed voorstellen dat zulke bijzondere stukjes Nederland schilders hebben geïnspireerd.

 16. @Tijm, ik hoop dat je zoon af en toe tijd heeft om van het prachtige uitzicht te genieten. Ik kan me voorstellen dat zo’n uitzicht rust geeft.

 17. @Bertie, ik wilde graag eens foto’s plaatsen die ons mooie landje eer aan zouden doen.
  En, als je het wilt zien, zijn er zo ontzettend veel mooie en bijzondere plaatsen/plekjes te vinden.

 18. ik heb vorige week en documentaire gezien over de molens van Zaandam. Het eerste industrieterrein ter wereld. Bijzonder hoe een molen zoveel verschillende materialen kan verwerken. De papiermolen sprak me erg aan, die ben ik vast van plan eens te bezoeken.

 19. @noor, jammer dat ik die documentaire heb gemist. Ik wist niet dat dit het eerste industrieterrein ter wereld was.
  Tijdens de boottocht overheerste de cacaolucht.

 20. Berthi, wat een mooie foto’s.
  Ik heb echt het gevoel alsof ik daar zelf sta en alles “in het echt” zie.
  Super joh, dank je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *