‘Stitch ’n Bitch’ in Bulgarije

Matthijs was samen met zijn vriendin deze zomer op vakantie in Bulgarije. Zij zagen regelmatig deze dames gezellig haken in de buitenlucht. Hun gehaakte kleedjes waren te koop. Nadat Matthijs foto’s had genomen kocht hij een gehaakt kleedje bij deze dames, dat ze uiteraard erg leuk vonden.

Terwijl je aan het haken bent, kan je de tijd goed benutten om je was te laten drogen. Je hangt het in de boom of je legt het op een badlaken op het grasveld.

21 gedachten over “‘Stitch ’n Bitch’ in Bulgarije

 1. Hallo Berthi, wat goed van Matthijs dat hij tijdens zijn vakantie oog heeft voor het handwerken en daar voor zijn moeder foto’s van maakt en een kleedje koopt. Je zou haast zeggen het is hem met de paplepel ingegeven.
  Elma

 2. Leuk!!
  Lief van je zoon om op zijn vakantie zo aan je te denken.

 3. Leuk!!
  Lief van je zoon om op zijn vakantie zo aan je te denken.

 4. Ja leuk dat de kinderen er oog voor krijgen !! Matthijs & V. goegedaanjoh :-)).
  Wat had ik daar graag een dagje tussen gezeten. !!! Zie er is nog een plekje in het midden. Kijk eens wat een grote werkstukken er hangen, prachtig.
  Ik mis een foto van jouw kleedje !!?

 5. Dit is tenminste leuk en dat Matthijs mooie foto,s gemaakt heeft .
  Na twee weken zonder hulp geweest te zijn , kwam gisteren de hulp weer . Was ook wel nodig kun je denken .
  Natuurlijk is er dan in die werkuurtjes ook nog wel even tijd om wat bij te praten .
  Ze was ook net terug uit Bulgarije .
  En als ik vraag heb je nog mooie handwerken gezien , dan krijg ik te horen :” Nee we zijn alleen op het strand geweest ”
  Dus weinig beleefd .
  Nou ja kun je net zo goed in Scheveningen naar het strand gaan , want strandgeneugten zijn ook meestal maar met de ogen dicht liggen bakken .
  Er is verschil in vakantie beleven .
  Berthi wat Matthijs gedaan heeft , daar kunnen wij ook nog van genieten !
  Dus bedank hem !

 6. Matthijs ,wat goed dat je dit hebt opgemerkt foto’s ervan hebt gemaakt en ook nog een kleedje gekocht.SUPER…….

 7. Hahahaha…..geweldig!!!
  Ik gooi mijn was in de droger….ondertussen kan ik ook haken….
  Badlaken in het gras!!!
  Was in de bomen!!!
  :o)

 8. Hier zou ik graag tussen gezeten hebben.Geweldig, en volgens mij vermaakte ze zich prima met de was te drogen achter zich.Wij ook met onze apparaten, alles moet snel en dan loop je dit mis…Die werkschorten, zo leuk.Mathijs leuk dat je deze foto gemaakt hebt voor je moeder en ons. Bedankt.

 9. wat een leuke foto. doet me denken aan de straat waar mijn oma leefde, lang geleden, daar kwamen de buurvrouwen in de namidag op straat ziiten breien aan hun zwarte sajetten sokken,

 10. Ik zal vandaag nog een foto van het Bulgaarse kleedje maken. De foto’s van de ‘Stitch ’n Bitch’ dames zijn niet van een heel goede kwaliteit omdat Matthijs een oud fototoesteltje mee had genomen, maar hartstikke leuk dat Matthijs en zijn vriendin eraan dachten om deze foto’s te maken. Overigens hebben ze met handen- en voetenwerk toestemming gevraagd aan de dames. Zij spraken geen Engels of Duits.
  Basje, ik kan me heel goed voorstellen dat dit doet denken aan vroegere tijden.
  De dames stralen rust uit. Prachtig om de schorten te zien, doet mij denken aan mijn oma die soortgelijke schorten droeg.
  Hebben jullie de voetenbankjes gezien? De mevrouw links heeft een krukje, dat nog maar twee poten heeft, als voetenbankje. De dame ernaast heeft een kartonnen Heineken doos in gebruik om haar voeten te laten rusten. De laatste twee dames gebruiken een zwart kunstofkratje.
  De was in de bomen hangen vind ik helemaal geweldig om te zien.
  Zouden deze dames de laatste nieuwtjes uitwisselen?

 11. Wat een leuke foto. Je ziet er zoveel op. Inderdaad de jasschorten. Die draagt een buurvrouw bij mij in de straat ook nog dagelijks. De oudere dames bij elkaar de jongere naast elkaar. Heerlijk,Ze zien er ontspannen uit. Geen stress

 12. Het ziet er romantisch uit en je zou zo aan willen schuiven. Ik ben echter bang dat de realiteit van deze mensen niet zo romantisch is als het lijkt, of zouden ze echt zo zonder stress leven?

 13. Wat een sfeertje daar in Bulgarije! erg idyllisch lijkt het, het zal voor de dames daar misschien wel bittere noodzaak zijn… Mooie foto’s hebben het wel opgeleverd!

 14. Goh Berthi, wat een leuke foto’s!! Net als vroeger bij ons…wasgoed op de bleek toch!

 15. Wat een leuke foto! En vooral leuk dat Mathijs eraan denkt dit voor je te fotograferen. Ook leuk dat de dames bij hun was willen blijven zitten. Dat hoeft natuurlijk niet. 🙂 Heeft je zoon zich niet suf gekocht? Het leven in Bulgarije is nog echt goedkoop, las ik laatst.

 16. Ik moest inderdaad naar mijn fototoestel wijzen en daarna naar de dames om zo duidelijk te maken dat ik een foto wilde maken. Het leek me onbeleefd om zoiets niet te “vragen”. De een stond er meer open voor dan de ander.
  Daarna kocht ik een kleedje, zo had ik een leuk souvenirtje voor mijn moeder en had ik hun dag goed gemaakt.
  Het bepalen van de prijs ging door middel van het opschrijven in een boekje. Aangezien alles zo goedkoop is deden we niet zo moeilijk over de prijs.

 17. Vooral die onderste foto vind ik prachtig; wat mooi die zon- en schaduwplekken.

 18. te grappig: snb in bulgarije! Hier droom ik van:niets meer hoeven, maar lekker met andere vrouwen breien in een boomgaard. Geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *