XL-kruissteken

Ariadne geeft deze maand in de ideeëngids veel aandacht aan handwerk van nu. Wat houdt handwerk van nu voor Ariadne in? Ik lees over: appliqueren – zigzag bloemen op een gordijn -, gordijnkwastjes van restjes, brei en haak een lappendekentje, borduur een kraamcadeautje, high tea tafelkleed, borduren in steelsteek, kruissteekkubus, tricot-trio poppen en een sprei waarop twee bloemen zijn geborduurd in XL-kruissteken met rode breikatoen. Dit patroon en nog vele andere zijn te vinden op deze site.

17 gedachten over “XL-kruissteken

 1. Leuk dat op deze manier het handwerkten weer onder de aandacht van het grote publiek gebracht wordt.

 2. zou ariadne toch weer terug gaan naar het handwerken in brede zin? zou leuk zijn

 3. Is Ariadne weer op de handwerktoer ?
  Maar dan wel in grote stappen .
  In Salland zouden ze zeggen :
  STEK HOL STEK WIET IK HEB GEEN TIED !
  Toch zien die grote kruissteken er echt niet zo gek uit .
  En . . ook een goed idee voor iemand die minder goed kan zien .
  Nou ik geloof niet in een terug van Ariadne zoals vroeger .
  Al is het maar een beetje meer dan nu dan kunnen we zo af toe nog eens een los nummer kopen .

 4. Ik dacht dat het een miniatuurbedje was, maar XXL kruisjes, leuk !!!!
  ZOO, hebben ze onze WENS op-ROEP-en gehoord !!!!??
  Leuke dingen staan er bij en veel. Het hele blad on-line ?

 5. ARIADNE kom op meer handwerken. Dat is de wens van ons allen.
  Ik had deze gekocht maar vind hem toch nog tegenvallen. Maar een ander kan hem toch wel al beter vinden. Smaken verschillen toch.

 6. Ik kijk af en toe ook wel eens in die ideeëngids, er staan soms wel leuke dingen in. De ideeën uit september en augustus vind ik wel positief, daarvoor ging het toch vooral over stoelhoezen en kussens en dat soort ‘grote’ dingen. Nu wat meer borduur en kleiner handwerk, leuk.

 7. Oja, ik heb het gelezen en gezien. Geweldig deze ideen. Ik kreeg iedere Maand Ariadne at Home in mijn brievenbus en wat een leuk blad is het toch. Ik vind het leuk dat ik nu meer handwerken zien in de bladen.
  Ik hoop dat alles goed is met je Berthi?
  Ik wens je een hel fijne Zondag, groetjes van Aina (“,)

 8. Dit blog komt goed van pas, moet nog een kraamcadeautje maken en de slofjes van vilt lijken me wel leuk. Bedacht toen ook dat ik ooit eens ergens een gebreid muisjes ben tegengekomen, maar weet niet meer waar?? Wie weet dit toevallig? Ben al een uur aan het zoeken!
  Marja

 9. Hi Aina,
  Leuk om weer van je te horen. Hier is alles goed. En ik hoop met Aina ook!?
  @Marja, volgens mij heeft yvonnep eens een leuk mutsje gebreid. Kijk eens op haar site. De link is links te vinden onder de naam: Loisirs et Plaisirs.
  Ik vind de sprei met zijn XL-kruissteken geweldig. De meeste borduursters gaan voor kleine kruissteekjes, maar deze super grote kruissteken geven een leuk effect.

 10. Marian’ne: mmmmmm, breipatroontjes voor in mijn rol… dank je wel!!!
  Ja, die XL-kruissteken op dat dekbed zijn gaaf! Maar…, praktische ik: zou je blijven haken, ook in de was enzo? Of de grote steken weer met kleine steekjes vastzetten?
  Ik zag laatst in een oude Ariadne die 1 van de ‘Jeugdigen’ van mijn handwerkclubje meebracht, een kindertrui in ajour, van dikkere katoen. En daarop: kruissteekpatroon, in bloemen, in ABC enz. Hartstikke leuk!

 11. hmmm, ’t zijn wel erg grote steken. 🙂 Nou ja, ik hoef er niet over te denken want mijn man houdt daar h e l e m a a l niet van (en ik vind het eigenlijk alleen maar leuk op de foto in een tijdschrift).

 12. Nu kom ik googelend bij jouw XL borduurwerk terecht, ik dacht dat ik grote kruissteken gebruikte voor mijn tafellaken, maar het kan dus nog veel groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *