Gevonden voorwerpen…

Heb jij dat nu ook dat je dagelijks de meest vreemde, gekke en irritante e-mails ontvangt? Kort samengevat: Spam! Maar… soms vind ik in de mailbox een e-mail die opvalt, zoals gisteren.

Gevonden voorwerpen… We hebben uw verloren tijd teruggevonden 4-9-2007 12:29

Deze mail weggooien? Nee, deze keer won mijn nieuwsgierigheid het en wilde ik weten wat er achter deze tekst schuilging. Het berichtje bevatte de volgende reclameboodschap:

‘U kent reeds de voordelen van internationaal reizen met de hogesnelheidstrein. En om uw reistijd voortaan nog beter te benutten hebben we een speciale aanbieding voor u: twee uur lang gratis vergaderen in de NS Hispeed Lounge ter waarde van €50. Zo maakt u zelfs van uw wachttijd werktijd.’

Goede campagne van de NS, zal ik maar zeggen. Ik open de mail en maak er vervolgens nog eens een log over. Hun doel is (bijna) bereikt. Ben jij net als ik een nieuwsgierig aagje en wil jij je verloren tijd terugvinden? Klik dan op deze link.

15 gedachten over “Gevonden voorwerpen…

 1. Nog niemand gereageerd? Is iedereen zijn verloren tijd ophalen ……..?

 2. Dat is inderdaad een opvallend spam-bericht. De meeste zijn toch heel vervelend maar deze is wel leuk.

 3. welk prijskaartje hangt er aan de treinreis? wordt dan miosschien toch nog een “pittig” 2 uur !Ouwe…..” Heb eeb hejkel aan vergaderingen zou dat de reden zij ?

 4. Wij hebben een SPAM filter erop zitten.Op de computer dus dit krijg ik niet.Maar deze is wel leuk.Misschien leuk om een keer een Bee te houden in de trein?? Is toch ook vergaderen?????

 5. @lynda, wij hebben ook een spamfilter (misschien niet zo’n goede), maar toch komen er nog berichten binnen. De meeste berichtjes verdwijnen rechtstreeks in de prullenbak. Dit berichtje viel op vanwege de aparte aanhef.

 6. En toch heel erg uitkijken hiermee. Liever meteen verwijderen zonder te openen. Je weet nooit wat erachter zit en dat kán vreselijke gevolgen hebben.

 7. @eva, inderdaad! Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Voordat je het in de gaten hebt, is er een virus binnengeslopen.

 8. Dit doet me denken aan het boek “Momo en de tijdspaarders” van Michael v.d. Ende. De tijdspaarders waren opdringerige grijze mannetjes met dikke sigaren die je allerlei diensten aanboden onder het mom van “tijd sparen”. Deze aanbieding van NS (die alleen voor 1e klas reizigers geldt) riekt ook naar sigaren!

 9. Vreselijk toch al die reclame??
  Zoveel spam op je comp. Het meeste krijg ik niet binnen nadeel daarvan is ook dat er wel eens een gewoon mailtje verdwijnt in de map ongewenst……

 10. @Marnel, nooit van ‘Momo en de tijdspaarders’ gehoord. Ik geloof dat ik er ook geen behoefte aan heb!:-) Maar wel leuk om dit horen van je, Marnel!

 11. Ik had eigenlijk nooit spam. Maar toen veranderde dat ineens toen bleek dat het spamfilter van hcc niet meer afdoende was. (Zelf heb ik geen spamfilter) Toen kwamen er ineens tientallen berichten per week binnen, ook die aan anderen gericht waren (dat vond ik zo vreemd maar volgens mijn broer kan dat en is dat ook gewoon een truuk om reacties uit te lokken).
  Toen er bij hcc weer een nieuw spamfilter kwam verdwenen de spamberichten als sneeuw voor de zon. En nu heb ik alweer een hele tijd geen last van ‘vreemde’ berichten gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *