‘Lectuur’ van de week


Op zondag komen de reclamefolders binnen en daar zijn een aantal gezinsleden erg blij mee. Als manlief de kans krijgt, heeft hij als eerste de ‘lectuur’ van de week in zijn bezit. Maar… de concurrenten liggen op de loer. De kinderen doen hun uiterste best om hun vader voor te zijn. En ik ben de persoon die alle papier, verspreid over de hele vloer, bij elkaar harkt en vaak te snel in de papierbak laat verdwijnen. Een fijne zondag allemaal.

21 gedachten over “‘Lectuur’ van de week

 1. Op zondag komen de reclamefolders binnen…
  (???)
  Ben ik gek of is iemand anders gek?
  Reclame…(!)
  :o(
  Op zondag????????????????????????????????
  :o(
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  btw, ik ben hier niet om deze tijd, dat is m’n tweelingzusje weer…
  Ik lig braaf in m’n bedje.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  :o)

 2. Soms hier ook op Zondag reclame in de brievenbus , maar dat vind ik Maandag wel .
  Ik bekijk het wel heel vlug .
  Je komt nog eens op ideeen .
  En dan verdwijnt het snel bij oudpapier .
  Heel vaak krijg je ook dezelfde folders .

 3. Bij ons op zondag gelukkig nog geen reclame.
  Wij krijgen juist steeds minder omdat ze geen mensen meer kunnen vinden om voor een belachelijk laag bedrag die hele vracht rond te brengen.

 4. Jullie krijgen ze tenminste voor dat de reclame in gaat. Bij ons komen ze vaak pas als de actie al loopt en dan vis je soms achter het net.

 5. Bij ons niet op zondag…maar als het komt gaat het bij mij meteen weg naar de papierbak. Inderdaad de kinderen en DH leest ze graag……..
  Fijne zondag!!

 6. Niet op zondag gelukkig, moet niet gekker worden. Maar ik lees ze wel altijd snel en dan heb ik zo veel door gekeken. En dan ga ik naar een winkel voor de aanbieding. en dan is het een andere winkel leuk is dat met al die aanbiedingen. Eigenlijk opschrijven dan, maar dat gebeurd niet.

 7. Op Zondag ??
  Mijn kinderen mochten de folders niet op zondag lopen van de foldermeneren (?)
  Ik probeer ze weg te gooien voor iemand ze heeft gelezen, weg ermee !!!!

 8. Wij verafschuwen al dat papierwerk en hebben een NEE-NEE sticker op de brievenbus. Bij ons komt de reclame op maandag en dan gaat er maar weer een e-mail naar http://www.interlanden.nl. Nog even en we “mogen” de reclame-code commissie inschakelen!

 9. Wat merkwaardig dat dat altijd op zondag binnenkomt. Maar ik vind folders ook altijd wel leuk om even door te spitten.

 10. Bij mij gaat het plastiekje eraf, snelle blik of er echt iets interessants bij zit en dan in de papierbak.

 11. Uhhh, volgens DH mijn favoriete lectuur. Een beetje waar, sommige folders vind ik leuk (HEMA e.d.)Ze komen op maandag!

 12. Ik haat het, al die lelijkheid en overbodigheid. Ik heb een NEE/JA-sticker, heerlijk! Helderzienden, schoorsteenvegers en evangelistiecampagnes vinden hun drukwerk boven mijn wens verheven en bepalen zelf of ik het in de brievenbus krijg. GGGGGRRRRRR. Inderdaad: ik mis de HEMA-folder, maar die consequentie neem ik op de koop toe. Ik krijg de digitale folder via e-mail. Ook van andere favoriete winkels. Spaart papier en bomen. Afgelopen week was ik bij IKEA en vernam daar dat de catalogus in de week van 27 aug verspreid zou worden en overwoog even mijn JA/NEE-sticker een week te verwijderen. Wie schetst mijn verbazing? Hij lag deze week op mijn mat met een adresetiket er op. Ik weet niet of ik in het verleden daar zelf om verzocht heb of dat iedereen die catalogus zo krijgt. Ik was in elk geval wel blij. Hoewel: het is niet te hopen dat alle verspreiders op dat idee komen………..

 13. Het kost mij te veel tijd om alle folders door te nemen. Heel fijn dat de andere gezinsleden dat voor mij doen. Is er een leuke actie dan hoor ik dat wel. De Hema folder kijk ik altijd door omdat het vaak een aansprekende goede uitstraling heeft en ook leuke aanbiedingen.
  De Ikea gids ontving ik onlangs en die willen we toch met z’n allen niet missen?

 14. bij mij ook een NEE/JA sticker en dat werkt prima. het scheelt een hooooop ergernis. we wonen dicht bij de HEMA en ik kom er vaak, dus volgens mij mis ik eigenlijk nooit wat.
  in mijn JA/JA tijd gebeurde het trouwens vaak dat ik met de folder naar de winkel ging: nee, al uitverkocht (maandagmiddag!). geloofde er nooit wat van. vorige week trouwens nog bij de HEMA: nee, die hebben we niet binnengekregen… wat heb je aan folders???
  groetjes
  Anneke

 15. @Anneke, daar ben ik het met je eens. Bij de Hema ben je of te vroeg, of te laat, of het is niet binnengekomen en is het al uitverkocht dan weten ze niet of ze het nog binnenkrijgen.
  Een reclame kan regelmatig nadelig werken.
  Blijkbaar zijn wij een volk dat massaal op de reclame afstappen, dus… de reclamefolders bereiken hun doel en daar gaat het de middenstand om!

 16. Hahaha, discussie over de reclame!!! Ze komen bij ons op maandag en dinsdag. Dat zijn de grootste pakken. en dan komen er nog met de TNT mee en nog wat losse folders. Een tijd geleden kwamen er enkele folders ook op zondag. Nou ben ik niet truttig ofzo, maar om op zonddag nou folders te bezorgen!!! Gaat zelfs mij te ver. Het waren bezorgers die de zondag op zaterdag houden. Misschien ligt het daar aan. Maar tegenwoordig komen ze gewoon weer door de week. Ik selecteer de reclame waar mijn interresse ligt. De rest gaat weg.

 17. Persoonlijk vind ik het wel prettig als het zondags in de bus ligt… Heb ik tijd om het door te nemen. Ik krijg zowel op zondag als op maandag een dik pak in plastic.
  Ik bekijk Kruidvat, Blokker, Lidl, Hema, AH-bonus en… Ik zie het ook vanuit een ander perspectief, hoe het is vormgegeven en dan pas kijk ik naar de inhoud. Er zit me soms onprofessioneel vreselijk vormgegeven spul bij vol fouten 😉 Tja… Maar bv reclame van de Bijenkorf is altijd een trendsetter geweest en nog! Later volgt de rest. daarmee 🙂

 18. Bij mij komen ze op maandag. Ik woon alleen, dus ik heb het alleenrecht op mijn folders. Ik vind het eigenlijk best leuk om ze door te kijken en zo nu en dan doe ik er mijn voordeel mee. Maar ja, het is wel een heel pak papier elke week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *