In de stijl van…


In Hengelo kwam ik deze gehaakte knuffels van Lief tegen. Ik moest direct denken aan de gehaakte knuffels/dieren van Anne-Claire Petit. Wat lijken ze op elkaar. Jammer toch, als iets aanslaat dat het nagemaakt wordt. Want zeg eerlijk, je gelooft toch niet dat Lief niet op de hoogte is van de knuffels van Anne-Claire Petit? Ik moet wel zeggen dat het haakwerk van deze Lief knuffels er beter uitzag dan die (althans die ik heb gezien) van Anne-Claire Petit.

14 gedachten over “In de stijl van…

 1. ik had even een binnenpretje: ik dacht echt: he, 28 augustus? hoe kan dat nou? maar gezien ons beider tijdstippen is het snel verklaard.
  het sijn idd wel lieve knuffels, maar ze komen te bekend voor.
  groetjes
  Anneke

 2. Inderdaad. Het is op zich heel leuk, maar ook dit soort dingen worden dan een trend, en dan gaan anderen er ook mee aan de haal. Er zijn best veel online winkels die nu opeens bijvoorbeeld massaal tassen aanbieden die je kan op laten leuken met een eigen foto, ook zoiets. Of zelfgemaakte knuffels die gehaakt of genaaid zijn, kijk bijv. hier http://www.flavourites.nl/rubriek/47/spelen/ (overigens wel leuk!)

 3. Tja, het lijkt er wel op. Misschien is dat wel niet zo erg, want wie is er nu echt origineel. Ik ontwerp allerlei dingen zelf en vaak ga ik dat uit van een iets wat ik ooit ergens heb gezien en als je dan bezig gaat, dan wordt het toch heel eigen.

 4. @anneke, wat ben jij aan het nachtbraken!:-)
  @Annemarieke, leuke link met veel bekende dingen.
  Retro is ook zo trendy op dit moment.
  @Annita, jij hebt je eigen stijl ontwikkeld en met deze knuffels is dat anders. Ik zag deze knuffels en twijfelde of ze van Anne-Claire Petit waren. Als eerste ging ik naar het labeltje zoeken. Een teken dat ze té veel gelijkenis hebben.

 5. Moeilijk, dat kopieëren van succesvolle artikelen. Is niet tegen te houden. Net als bij de toppers van een pattissier, je verandert één ingrediënt, geeft het een andere naam en niemand mag er iets van zeggen. En ik voelde me al schuldig toen ik een Anne-Ckaire knuffel namaakte voor mezelf. Als de knuffels van Lief er beter uitzien moeten ze toch wel heel erg mooi zijn, want ik vind de AClaire spullen toch altijd heel erg mooi.
  Helaas kon ik ze op de site nog niet vinden, wordt nog aan gewerkt. Maar ik zie ze wel verschijnen, ze gaan als een speer dien “Lief”hebbers ;- ))

 6. Ik zie in de stad regelmatig van deze kleurige en trendy babystijlen, origineel zijn kan haast niet meer denk ik dan.

 7. Ja, moeilijk.
  Het heeft weg van de Japanse stijl poppetjes, Amigurumi.
  En daar is zoveel variatie in mogelijk. En voor iedereen vrij om te maken.
  http://www.lasilvia.nl/
  Sinds kort verkoopt zij dit soort boeken !!

 8. Het zijn wel lieverdjes hoor Berthi!!!
  Nog even op je vorige logje reageren. Ik had op de radio er over gehoord. Bijzonder is het toch hoe mensen manieren vonden om te overleven!

 9. Ik heb me de laatste maanden nogal veel verdiept in gehaakte dieren, zowel op internet als in ouden en nieuwe boeken/tijdschriften.
  Ik weet natuurlijk niet van wat er allemaal in de winkels wordt verkocht, maar wat ik aan producten zie op deze websites zijn dat vrij normale patronen die ik ook al vaker ben tegengekomen in oude boeken en tijdschriften. Je zet er een rondje/stipje op of je je maakt de helft van gemeleerd garen en dan is het ineens een aparte stijl?
  We weten allemaal dat het oude allemaal terugkomt in de een of andere vorm en dat de kleuren en de aparte garens het ineens ‘nieuw’ maken. Zelfs al verzin/ontwerp je zelf iets, het lijkt altijd wel weer op een ander patroon, dat blijf je toch altijd houden.
  Tegenwoordig duiken er ook erg veel webwinkels op met zelfgemaakte spulletjes. Die zijn best leuk om te bekijken. Vooral babykleding en tassen zijn helemaal ‘hot’. Het is ook erg leuk om te maken moet ik zeggen. Ik heb dat vroeger ook veel gemaakt voor een winkeltje en je wordt steeds fantasierijker. Als je met een ding bezig bent, komen er alweer 5 ideeën naar boven. En ik moet bekennen dat ik ergens ook best een webwinkeltje zou willen beginnen, maar de tijd ontbreekt me nu gewoon. De website heb ik zelfs al 2 jaar, maar staat onzichtbaar… de regels waar je je aan moet houden, zijn niet mis!

 10. @mm, leuke link en de Amigurumi vond ik al vanaf de eerste keer dat ik ze zag ontzettend leuk. Fijn dat La Silvia de Japanse boeken verkoopt. Zou van de Moosdijk ze ook niet verkopen? Zij hebben juist altijd de bijzondere boeken.
  @Marijna, heb je niets, dan word je gedwongen om creatief te zijn.
  @Marianne, alles is in feite al eens geweest en na zo veel jaren komt het weer terug, maar dan in een net iets ander jasje gestoken. En vervolgens krijgt het de naam ‘nieuw’.
  De babystyle winkels zijn de laaste jaren als paddestoelen uit de grond geschoten. De ouders geven tegenwoordig veel geld uit aan de allerkleinste anders waren deze babystyle winkels al lang opgedoekt.
  Misschien komt je webwinkel nog van de grond als je wat meer tijd krijgt.

 11. Bij ons op de vrouwenvereniging maakte een oudere dame ze al lang ze hebben ooit in een ariadne gestaan en zijn nu weer in de belangstelling

 12. Bij ons op de vrouwenvereniging maakte een oudere dame ze al lang ze hebben ooit in een ariadne gestaan en zijn nu weer in de belangstelling

 13. @H.Visser-Vosman, zoals ik al in bovenstaande reactie schreef is alles in feite al geweest, alleen wordt het nu in een nieuw jasje gestoken en vervolgens komt er een label ‘nieuw’ aan te hangen. Het verbaast me niet dat soortgelijke knuffels in de Ariadne hebben gestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *