Romeo en Julia


In het prachtige decor van het kasteel Keverberg in Kessel speelt het stuk Romeo en Julia van William Shakespeare van Stichting Openluchttheater Shakespeare. Het is een moderne, eigenzinnige, poëtische en dynamische voorstelling, heb ik me laten vertellen.

Het oorspronkelijke stuk van Romeo en Julia gaat over liefde die de ergste haat overwint. In de voorstelling van Stichting Openluchttheater Shakespeare is het meer een stuk over burgeroorlog, familievetes, eerwraak, schoon bloed en familiebanden en de ónmogelijkheid van zuivere liefde. Een voorstelling die meer dan de moeite waard is, las ik. Ze geeft het bekende verhaal een nieuwe demensie én ze houdt ons een spiegel voor van de wereld waarin we leven. Vanavond ga ik naar deze voorstelling en ik zal zien of het daadwerkelijk de moeite waard is.

RAADSEL

Voor vandaag heb ik een toepasselijk raadseltje, het gaat over Romeo en Julia.

Romeo en Julia liggen dood op de grond. Naast hen ligt een plas water, glasscherven en het raam staat open. Wat is er gebeurd?

32 gedachten over “Romeo en Julia

 1. Wat een prachtige plek! Veel plezier vanavond bij de voorstelling!
  Het raadseltje laat ik aan anderen over om op te lossen, ben benieuwd naar de suggesties.

 2. Wat is het stil vandaag ……. Zit iedereen te broeden op de oplossing van het raadsel???? Ik heb geen idee !

 3. geen idee voor de oplossing, maar het theater ziet er goed uit, Was he gisteren weer voor de tuin en de zon ??

 4. geen idee voor de oplossing, maar het theater ziet er goed uit, Was he gisteren weer voor de tuin en de zon ??Hier wel

 5. Oh Berthi, nu ben ik de rest van de dag aan het gissen naar de oplossing van je raadsel. Maar of het door mij opgelost wordt of niet, ik wens je een heel fijne avond en ik hoop op een verslagje van deze bijzondere uitvoering.

 6. Wat leuk,die voorstelling, jammer dat ik zover weg woon. Op dvd heb ik verschillende versies van R&J, ook de laatste met Leonardo di Caprio, prachtige vormgeving. Uit die film heb ik verschillende vormgeef ideeen gebruikt in eigen ontwerpen. Het raadsel: was het niet zo dat Romeo door het raam naar binnen was geglipt, Julia dood zag liggen en toen zelf gif nam? Maar Julia was niet echt dood, werd net weer wakker, zag haar lief liggen en nam de laatste druppel gif??

 7. @basje, het was gisteren prima tuinweer, alleen liet de zon zich niet van de beste kant zien.
  @Mieke, glas water stuk gevallen en dan…
  @Betty, jij vertelt prachtig het oorspronkelijke verhaal, maar in het raadsel verloopt het anders!:-)

 8. Geen idee?!
  Vissekom viel uit het raam spatte in duizend stukjes uit elkaar. R & J wilden visje redden en sprongen uit het raam???
  Nee, even serieus, ik heb echt geen idee!

 9. Waren Romeo en Julia, misschien twee mooie goudvissen,….waar een poezebeest zin in had,…. de poes zat te vissen, de kom viel om, de poes schrok zo, dat zij door het open raam wegvluchtte,….en Romeo en Julia, lagen naar adem te happen op de grond, en uiteindelijk,….snif,….dood??

 10. Romeo, is door het raam geklommen en schopte de kan om. Ruit kapot en water op de grond!!! Ik weet het echt niet hoor! Ken mijn klassiekers niet ewcht goed. Mooie achtergrond om te acteren!

 11. Romeo en Julia zijn de namen van de twee goudvissen. Er was een harde wind en doordat het raam openstond viel de vissekom, brak en stierven Romeo en Julia door ademnood. Of ben ik nu de partypooper?

 12. Te druk gehad om te puzzelen, maar ik hoopte even om nu de oplossing te zien, njet! Morgen maar weer eens kijken en ik ben echt benieuwd hoe de voorstelling was. Ik ben een keer naar een balletvoorstelling van Scapino geweest speciaal met mijn kleindochter, ik weet niet eens meer welk stuk, het was iets romantisch, maar het werd heel modern uitgevoerd en we vonden het vreselijk, we hebben nog tot de pauze gewacht en zijn toen gevlucht. Het kan soms vies tegenvallen.

 13. @ingrid h.g, helemaal goed! Misschien had je dit verhaal al eens gehoord? Of komt het omdat jij nu twee lieve ‘katjesdropjes’ hebt gekregen?

 14. @Corrie, de lokatie waar Romeo en Julia gespeeld wordt is prachtig. De weergoden waren gisteravond gunstig gezind en dat was toch mooi meegenomen.
  Maar nu iets over de moderne voorstelling. Het was een mix van jonge en oudere acteurs, altijd goed. De één speelde zijn rol beter dan de ander. Prima dat de tekst verwees naar de huidige wereld waarin wij leven. Jammer dat er bijna continue met een stemverheffing werd gesproken en dat de spelers constant hard wegrenden van het toneel. Mevrouw Caputelli was bijna altijd dronken en gaat ver met haar vertoningen.
  Het wordt tijd dat ik eens een traditionele voorstelling van Romeo en Julia ga bekijken en ik vewacht dat ik daar de voorkeur aan geef.
  Betty, je hebt niets gemist wat de kleding betreft. Het was heel gewoontjes.
  Ik zal de DVD van de laatste versie van Romeo en Julia, waar jij het over hebt, gaan bekijken.

 15. @Juul, … jammer, jij bent zo goed in puzzelen, maar deze keer waren Ingrid en Jolanda je voor!:-)

 16. @Berthi, jammer dat de voorstelling niet was wat je hoopte. Ik was er al een beetje bang voor en weet niet waarom, misschien door het SCapino-gebeuren waarover ik al schreef.
  Maar gelukkig heb je nog van de locatie kunnen genieten.
  De DVD waar Betty het over had, is wel de moeite waard, daar heb ik van genoten, zou ik zeker eens gaan bekijken.
  Maar het raadsel zou ik niet geraden hebben. Toch had ik het een beetje kunnen weten, toen wij jaren geleden twee goudvissen kregen noemden onze stoere jongens hen Elly en Rikkert, een onafscheidelijk paar (fantastische mensen overigens) en helaas overleden deze twee visjes kort na elkaar. We hadden er vrede mee ;- ) Ik hoop echter dat Elly en Rikkert nog heel lang samen gelukkig en gezond zullen zijn.

 17. @ingrid h.g., slimme meid ben jij!!:-)
  Gisteravond na de voorstelling hebben we het met de anderen van ons gezelschap er nog over gehad en zij kwamen niet tot de oplossing… zij hadden dan ook niet de pc bij zich om te googelen! 🙂

 18. @Juul, ik heb op alle blogs, die ik vanavond heb gelezen, problemen gehad met een reactie te plaatsen. Overbelast…? Ik zeg maar iets!:-)

 19. Hallo Berthi,
  Ik was even aant googlen op ons stuk en kwam bij je berichtje uit.
  Wat jammer dat het stuk niet was wat je verwachtte. Wel tof dat je bent komen kijken.
  Wat vond je de beste en wat de slechtste punten?
  In ieder geval bedankt voor je bezoekje.
  Groetjes,
  Joop van den Beucken (Benvolio)

 20. romeo en julia zijn 2 goudvissen. er kwam een kat, die stootte de vissenkom om, (glasscherven en water, en romeo en julia dood) en toen ging de kat door het raam weer weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *