Zonnig weekend

Jan Visser meldt het volgende in dagblad Trouw: ‘zoals het zich nu laat aanzien zijn de zomerse dagen van de meteorologische zomer van 2007 geteld. Voor wat betreft De Bilt staat het aantal dagen met een maximumtemperatuur van tenminste 25.0 graden vanaf 1 juni op elf. In een doorsnee zomer zijn dat er achttien, in 2006 waren dat er zevenendertig. De laatste keer dat een zomer minder 25-plussers had dan dit jaar was in 2000. April is nog altijd de maand met de meeste zomerse dagen van dit jaar. Het waren er maar liefst zeven. Het ligt dan ook voor de hand om te stellen dat de zomer van 2007 in april viel.’

Laten we niet treurig zijn en afwachten wat het najaar ons zal brengen. In ieder geval is voor het weekend veel zon beloofd. Prima weer om buiten naald en draad ter hand te nemen. Het materiaal ligt al klaar. Wie weet wordt het zo warm dat eindelijk de Raket ijsjes, die vanaf aanvang van de zomer in de diepvries liggen, op gaan.

Wist je trouwens dat dit het populairste ijsje van ons land is? Het ijsje kwam voor het eerst op de markt in 1962. De Raket bestaat dus vijfenveertig jaar. Hoe is dit populaire ijsje ontstaan? De Rus Joeri Gagarin is in 1961 de eerste mens in de ruimte en president Kennedy reageert door te stellen dat de Verenigde Staten binnen tien jaar een mens op de maan zetten. IJsmaker Ola speelt hier op in en brengt in 1962 de Raket op de markt, een waterijsje dat qua vorm veel weg heeft van de echte raket. Op de verpakking staan nog steeds twee kleine ruimtevaartuigen afgebeeld. Het ijsje is in vorm en smaak hetzelfde als de eerste reeks in 1962. Het enige verschil is dat de toegevoegde suikers zijn vervangen door fruitsuikers. Eén Raket telt slechts 40 calorieën. Het ijsje bestaat uit drie smaken. Onderin is het geel voor de ananas, in het midden oranje voor de sinaasappel en bovenaan de rode framboossmaak.

Geniet van het zonnige weekend!

19 gedachten over “Zonnig weekend

 1. Goeiemorgen Berthi!
  Zo te zien een hartenborduurwerk,…. ;o)
  met een heerlijk koekje, en lekker ijsje.
  Voor zo’n raketijsje moet het inderdaad héél erg warm zijn,….
  wie weet?
  :o)

 2. Berthi wat een herlijk verkwikkend log met de ijsjes-uitleg. Net als bij jou, ligt het pak hier ook nog geheel intact in de vriezer, maar ik heb goede hoop voor dit weekend. Gisteren was het hier al heerlijk om buiten te zitten. Ga je iets borduren met schaakmotieven? De kleuren zijn in ieder geval zéér aansprekend, prachtige diepe kleuren. En dankjewel voor het heerlijke koekje, mmmm

 3. Gezellige foto met al dat borduurgaren. Ik “moet” nog iets meer dan dertig boeken kaften en dan mag ik ook iets leuks doen.

 4. Heerlijke hartenkoekjes !
  En dan Harten borduren .
  Laatst kocht ik een handwerkboek , eigenlijk meer een kijkboek en enkele uitgewerkte patroontjes , maar veel ideeen natuurlijk .
  En . . .een prachtig geborduurd schaakbord .
  Geen patroon hier van en wel een idee dus .
  zal er later nog wel eens op terug komen .
  En tot slot , ik kies maar liever voor een zacht ijsje .Een paar bolletjes in een elegant ijsglas , eigenlijk noemen ze dat een kinderijsje geloof ik .
  Ik vind mocca en noten wel lekker en omdat het nu weekend is mag ik wel een beetje slagroom er op , dan is het nog een beetje zachter .
  Hhmmm . . . lekker smullen . En allemaal een fijn weekend !

 5. Nog even over ons praatje van gisteren , naaien en verstelwerk .
  Marijna er zijn echt nog wel BH sluitingen te koop hoor .
  Een tijd terug nog bij Toetenel stoffenzaak in winkelcentrum Leidsenhage . Toetenel heeft ook meerdere zaken in andere plaatsen , ik dacht in Rotterdam ook .
  Op internet kwam ik het ook ergens tegen .
  Zal je waarschuwen als ik weet waar precies .
  En op de markt misschien ?
  Wij zijn nog van de ouwe stempel en herstellen graag weer onze kleren om ze langer te kunnen dragen .
  O die weggooi manie daar erger ik me enorm aan .
  Zeg ga allemaal lekker een ijsje likken bij Berthi !

 6. OO je gaat aan de borduur !! goed van jou :-)).
  Profiteer maar van een mooi weekendje !!
  (waterijs, au au voor mijn tandjes)

 7. Lijkt uit te komen, wat het weer betreft. lekker ijsje, als je ervan houdt en mooie kleuren voor je borduurwerkje, veel plezier

 8. De ijsjes zijn voor de 2 kleinkinderen die een nachtje logeren………….met hun papa en mama.

 9. @Corrie, het wordt een vrij borduurwerk met een schaakbord centraal op de lap. De luier, door Thijmen gedragen, waarop ik ga borduren ligt ernaast. Of ik deze kleuren ga gebruiken weet ik nog niet. Ik was gisteren alvast in mijn voorraadje gaan snuffelen.

 10. Ik ben benieuwd naar je borduurwerk, mooie kleuren.Leuk dat snuffelen he?Ga je opde luier borduren? Wat een idee,echt leuk.Ook voor hem later.

 11. Van mij zul je geen klachten horen over de zomer van 2007. 25 graden vind ik eigenlijk al te warm, doe mij maar 20!

 12. wij hebben op het moment de vrieser vol liggen met raketjes: de oudste heeft maandag amandelen laten knippen. Na tientallen (!) raketjes is het ineens zijn lievelingsijsje niet meer: raar he?

 13. Ik maak nog steeds zelf mijn aardbeienijsjes. Nog minder calorieën…:-) Lekker buiten zitten borduren?

 14. Raket retteketet!!! Blijft lekker, en is ook altijd fijn goedkoop. Ik ken tenminste geen ander ijsje onder de 1 euro.
  Benieuwd naar het tipje dat je oplicht van je borduurwerk!

 15. …het wordt een vrij borduurwerk met een schaakbord centraal op de lap. De luier, door Thijmen gedragen, waarop ik ga borduren ligt ernaast. Of ik deze kleuren ga gebruiken weet ik nog niet. Ik was gisteren alvast in mijn voorraadje gaan snuffelen.
  …ik lees hier en daar een logje…
  aha.
  Maar… hopelijk wel op een stevige luier.
  :o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *