Veerle Preyde

Vandaag wil ik je kennis laten maken met Veerle Preyde. Zij is veelzijdig op het gebied van textiel bewerken. Naast het ontwerpen van shawls zijn stoffen en structuren haar meer gaan intrigeren. Het resultaat is een collectie randen en applicaties die geschikt zijn om onder andere in kledingcollecties verwerkt te worden. Door het ontwikkelen en fabriceren van deze randen/applicaties kan er maatwerk geleverd worden. Ook het transformeren van stoffen behoort tot de mogelijkheden; dit zorgt ervoor dat applicatie/rand en de stof één geheel vormen en de klant verzekerd is van een uniek product. Haar kracht is om binnen een bepaald budget/concept creatieve oplossingen te bedenken.

16 gedachten over “Veerle Preyde

 1. Veerle maakt prachtige dingen, op haar site staat een wondermooie shawl in zeegroen met enkele vilten stukjes erdoorheen geweven waar ik helemaal weg van ben. Echt heel erg origineel en vernieuwend.

 2. LET OP!!! House of Eliott begint vandaag (vrijdag) om 16.05 uur!!!!!

 3. @Eva, dank je!! Als je dit niet had gemeld, dan had ik het zeker gemist vandaag en dat zou ik toch wel erg jammer vinden!

 4. Goede raad: Kijk op de dag zelf even op Teletext 202 of er wijzigingen zijn, want als de sport doorgaat volgende week, dan zal het steeds verschoven worden. En op 232 kun je lezen wat er die dag gaat gebeuren. Veel kijkplezier!!!

 5. Shawls en omslagdoeken je kunt er nooit genoeg van hebben .
  Ik moet weer eens mijn voorraden netjes ordenen . En er ligt nog een vierkante doek heel fijne donkerbruine wollenstof , is al een heel smal zoompje in gelegd en een begin van een bloemen patroon in een hoek met Deens garen geborduurd . Dan had ik bedacht om er een franjerand rondom langs te knopen , daar heb ik een enorme voorraad kaartje fijne stopwol voor gekocht , heeeel lang geleden .
  En ik hoop dat dit nog eens echt af komt .
  Zo zijn boven getoonde prachtige modellen weer een aansporing voor mij om er eens voortgang mee te maken .

 6. En nog even dit :
  Wonderen bestaan ????????
  Vanmiddag zou ik nog het een en ander doen , ik sta op van de stoel waar je zo lekker in kunt zakken . Nu eens aan de slag en voorlopig geen TV . Met de afstands bediening die ik oppak om hem op tafel te leggen , druk ik perongeluk een toetsje in en zie een aankondiging dat House of Eliott zou beginnen , dus wat doe je dan . . .
  In het begin keek ik niet zo regelmatig , maar tegenwoordig zit ik er echt voor .
  Oh die kleding , ik geniet ervan .Zat net vanmiddag te denken zou best alle costuums wel eens van dichtbij willen bewonderen .
  Laatst had ik net aan de hulp verteld over mijn naaimandje , ooit gekregen van een Opa en och toch heel veel later het mandje weggedaan .
  Wat jammer een vierkant mandje met deksel en van binnen bekleed met oranje katoen en tegen het deksel prachtig gecappitoneerd een bandje waarachter wat lintjes of elastiek ( dat hadden we in die tijd nog hard nodig voor vernieuwing in onze directoires , dames kent U dit woord nog ?)
  geschoven kon worden en een lus van band waar je een vingerhoed tussen kon bewaren .
  Een koordje om het deksel omhoog te laten .
  Zie ik in een van de eerste uitzendingen van Eliott precies zo,n mandje op tafel staan , maar met groene voering , het deksel stond open .
  Later kocht ik in een wereldwinkel voor borduur spullen en lapjes een hele serie mandjes uit Indonesie .
  Ben ik ook heel tevreden mee , maar toch Opa,s mandje was ook zo mooi .

 7. Berthi, wat een mooie dingen maakt Veerle. Ik ga nog eens uitgebreid op haar site kijken.
  Gerrie, Wat jammer van dat mandje! Directoir!!!!Jezeker ken ik dat nog! Je kon vroeger ook Bh sluitingen kopen. Naaide je aan je oude Bh. Laatst nog eens naar gevraagd, maar nergens meer te koop…weg gooi maatschappij??? Zou de jonger generatie het woord “verstellen”nog kennen?
  Noui wordt ik geloof ik wel erg sentimenteel.

 8. @Gerrie, als je eenmaal een aflevering van House of Eliott hebt gezien, wil je ze allemaal zien!
  Wat jammer van het bijzondere naaimandje en het woord directoir en verstellen zijn bij mij bekend. Of het bij de jongere generatie bekend is? Ik vraag het me af!
  Mijn moeder had in haar naaimand ook een aardige voorraad elastiek en bandjes. Tegenwoordig heb je dat niet meer nodig.
  Vroeger vond ik het elastieken zo leuk. Uit moeders naaidoos werd een lange elastiek gehaald, de uiteinden aan elkaar vastgeknoopt en springen maar. Leuk, leuk!! Regelmatig knapte de elastiek en op deze geknapte plaats werd een knoop gelegd. Op een gegeven moment waren er aardig wat knopen te vinden, maar je ging door tot het elastiek echt helemaal op was. Als kind was je al zuinig!

 9. Prachtige sjaals, prachtige vrouwen ook! al dacht ik bij de eerste foto heel even: hee, sjaals voor siamese tweelingen 😉

 10. *mijn mening* (?), mind you, ik vind al die kunstige modefrutsels vaak niet leuk, dus niets nieuws onder de zon, … ik vind de verhalen in de reacties mooier dan de sjaals, en die fotomodellen: kielekiele, meiden lach eens!
  :oP

 11. directoirs,worden nog steeds verkocht.
  als vertegenwoordiger voor een groothandel zwerf ik heel nederland door, en ik verkoop ze al 34 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *