Twee jaar bloggen!

Vandaag is het precies twee jaar geleden dat ik met dit weblog begon. Nu wil ik niet weer vertellen over de start in 2005, dat deed ik al in deze log. Inmiddels heb ik 837 logs geschreven en zijn er 18401 reacties geplaatst. Vooral de reacties zijn onmisbaar. Waren deze er niet, dan was het toch maar een saai geheel. Vele lieve mensen heb ik al via dit blog leren kennen en nog steeds leer ik nieuwe mensen kennen. Een verrijking van mijn leven.

Twee jaar bloggen is een klein feestje waard. Dit wil ik met al mijn lezers vieren en wel door jullie een toepasselijk cadeautje te geven. Uit mijn verzameling heb ik deze Engelse merklap (zie foto) op patroon laten zetten door Loes de Kleuver (loesdekleuver@planet.nl). Het is geen traditionele Engelse merklap met bijbeltekst zoals we vaak zien, maar een merklap met deze mooie tekst:

Fame is the scentless sunflower

With gaudy crown of gold,

But friendship is the breathing rose

With sweets in every fold.

Het patroon is te vinden op mijn website. Klik op ‘Bijzondere Items’ en vervolgens op ‘Gratis Patronen’. Ik wens je veel plezier met dit patroon en ik wil iedereen bedanken voor het lezen van mijn logs, het meedenken en het plaatsen van alle reacties!

60 gedachten over “Twee jaar bloggen!

 1. @Berthi, van harte gefeliciteerd en jij weet wel hoe echt ik dit meen. Ik hoop dat we nog heel veel moois mogen zien en leren via jouw logs. Ik vind het een schitterende merklap met grandeur en elegantie en wil je hiervoor en voor alles heel hartelijk danken. Lieve groet van Corrie

 2. Van Harte Gefeliciteerd Berthi.
  Ik wens je nog veel web-log plezier zodat wij ook elke keer weer kunnen genieten van je bijzondere onderwerpen.
  Een dikke pluim en hopelijk volgen er nog heel veel textiele weetjes.

 3. Berthi, van harte gefeliciteerd met je 2-jarig web-log jubileum. Elke dag weet je ons weer opnieuw te verrassen. Heel veel dank voor alles wat je al met ons wilde delen en veel succes met alles wat nog komen gaat.
  Lieve groeten, Anja

 4. HalloBerthi,
  Van harte gefeliciteerd met je 2-jarig web-log jubileum.
  Ik hoop dat we nog heel veel moois mogen zien en leren via jouw web-log.
  Groetjes,
  Sonnja

 5. Vaste prik, elke ochtend even “aanwippen” bij Berthi !!! Gefeliciteerd met 2 jaar bloggen!
  Ga zo door !! Het patroon ga ik zeker opslaan, wie weet, ooit … Dankjewel !!

 6. Hieperdepiep hoera! Berthi, proficiat!
  Vanaf je allereerste berichtje op het quiltersprikbord, kom ik meerdere keren per dag bij je langs. Je verhaaltjes zijn elke keer weer verrassend, en ik geniet er erg van!
  Bedankt voor je mooie cadeau,… :o)

 7. Berthi, ik wens je veel inspiratie voor nog heel veel mooie logjes in de toekomst, proficiat met je 2e blogverjaardag.

 8. Berthi, proficiat met je twee jarig weblog
  jubileum!!!!!!
  Iedere dag lees ik je log.
  Veel succes, ga zo verder !!!!
  Bedankt voor je interessante weblog. Dank ook je man en kinderen.
  Groetjes….

 9. Lieve Berthi, wat geweldig: al weer 2 jaar een blog en dan ook nog elke dag een nieuw berichtje!!!!!!!
  Jou blog lees ik elke dag met veel plezier. Ik heb er al veel van geleerd en geniet van de vele reacties die erop komen.
  We kunnen gewoon niet meer zonder je schrijfsel!!!! Ga zo door!!!!!!!!!!
  En wat fijn dat je thuisfront je ook zo steunt, helpt en toestaat over hen te schrijven. Ook hen wil ik complimenten geven en feliciteren
  Dikke knuffel (((( ))))

 10. Berthi, van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. Ik lees met heel veel plezier je web-log ! Naar mijn mening een verrijking voor web-logland.
  Dank je wel voor het patroon van de merklap !

 11. Berthi. Gefeliciteerd met het twee jarige bestaan van je web-log. Ik lees iedere dag je log en probeer zo veel mogelijk te reageren. Dankjewel voor al die tijd die je erin hebt gestopt. Het is eigenlijk vanaf het begin een beetje mijn honk waar ik altijd terecht kan met mijn vragen en opmerkingen. Hopelijk nog heel wat jaartjes erbij!!!

 12. Wat gaat de tijd snel! Van harte gefeliciteerd, ik denk dat ik niet de enige ben die namens jouw weblog een veel bredere kijk op textiel heeft gekregen dankzij alle informatie die je hebt gegeven.

 13. Lieve Berthi,
  Van harte gefeliciteerd met je twee jarige weblog. Ongeveer een jaar volg ik je met veel plezier, belangstelling, soms ontroering, maar altijd (behalve toen mijn computer gecrasht was!) is het de eerste handeling ’s morgens, logjes lezen, te beginnen bij Berthi.
  Ik hoop nog lang me te verwonderen, te grinniken, te lachen, iets te gaan maken, te lezen of bezoeken omdat ik via jouw log de tip kreeg aangereikt!
  liefs,
  Mienke

 14. Lieve Berthi, gefeliciteerd met dit jubileum en bedankt voor het leuke patroon, helaas heeft mijn computer problemen hij wil niets uitprinten. Dus voor mij geen patroon, maaar de tekst heb ik wel direct overgenomen, want die is erg leuk.
  Bedankt voor alle leerzame en leuke gezellige praatjes op je weblog.
  groetjes Paulie

 15. Berthi, van harte gefeliciteerd met deze blog-verjaardag. Jouw weblog is voor mij het leuke, interessante en vaak verrassende begin van mijn pc-dag. Hartelijk dank aan jou en je gezin én voor het patroon.

 16. Berthi,gefeliciteerd met je jarige web-log.Elke dag is het weer een verrassing wat we te lezen krijgen.Ik geniet er van.
  Blijf ons maar verrassen………….

 17. Berthi, van harte gefeliciteerd met je geweldige inzet, de interessante blogs, zoveel te lezen, zoveel te zien. Contacten worden over en weer gelegd, er wordt ‘samen’ geborduurd, ik kan het hier niet allemaal opnoemen en feliciteer je nogmaals met dit 2-jarig bestaan!

 18. Berthi,
  ook ik hoor nog steeds tot de dagelijkse lezezeressen en geniet ervan. Dus ook mij maak je blij. Gefeliciteerd met je 2 jaar!!!
  Anne.

 19. Berthi van harte gelukgewenst! Elke dag weer erg benieuwd wat je nu weer voor leuks hebt. Ik hoop dat je het nog lang volhoudt.Bedankt voor het mooie borduurpatroon!

 20. Joepie! Hoera!!
  Van harte gefeliciteerd Berthi! Net als vele van mijn voorgangsters is mijn eerste computer-koffie-pauze-gang naar jouw log. Ongemerkt, genietend van de logjes, leer ik veel over textiel, geniet ik van de foto’s en maak dankbaar gebruik van tips over exposities etc.
  Op naar de volgende 2 jaar!
  En super bedankt voor het prachtige patroon!!!!!

 21. Gefeliciteerd meid! En ik hoop dat veel mensen je leuke cadeau gaan maken, zodat je er een gallery van kunt maken. Ik dank je voor alle inspiratie die je elke dag geeft, zelfs als je weg bent. Dat vind ik zo knap.

 22. Wel een feestje waard! Berthi, je bent een inspiratiebron voor mij en de stimulans geweest om zelf een weblog te starten, waar ik veel plezier aan beleef.Bedankt voor het patroon!

 23. Een (kleine) mijlpaal. Van harte gefeliciteerd in ieder geval. Het verbaasd me niet want jij hebt echt wel iets te vertellen!

 24. Heel veel felicitaties en de mijne natuurlijk ook! Tegenwoordig ook een trouwe lezer. En dankzij jouw log kan ik af en toe een bijdrage leveren aan alle wetenswaardigheden.
  Bedankt voor alles en:
  VOORAL DOORGAAN……….

 25. Wij blijven BLOGGEN en hopen zo met elkaar in handwerkend Nederland veel informatie voor het nageslacht te bewaren.
  Hierbij hoop ik op mijn manier een bijdrage te leveren. Bedankt Berthi.
  Elma

 26. Berthi (en hele familie Smith)
  Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!!!
  En dat er nog maar vele blogjes mogen volgen!!
  Ik geniet van de veelzijdigheid in je onderwerpen. Sommige spreken me natuurlijk meer aan dan andere, maar je weet ons toch steeds boeiende wegen te wijzen in textiel- en kunstland! En dat krijg je dan toch maar even mee als lezer.
  En voor de schaarse momenten, dat jijzelf er even niet bent, springt je gezin bij om ons jouw tevoren geselecteerde onderwerpen voor te schotelen. Geweldig die continuïteit, want “verslaafden” houden niet van onthouding, dat besef jij gelukkig goed.
  Je hebt me in de afgelopen tijd al heel wat momenten van herkenning, maar ook “totaal-mijn-wereld-niet” berichten voorgeschoteld en ik hoop, dat dit nog lang mag voortduren.
  Vier je gedenkwaardige dag met iets lekkers (héél donkere chocolade?!) 🙂
  Groet, Ineke

 27. Berthi en de rest van de familie, Gefeliciteerd met alweer twee jaar.
  Ik geniet iedere dag van al het moois wat je aan ons laat zien.
  Ga vooral zo door.
  Groeten Elza.

 28. gelukwensen en dank voor de vele info die je over me hebt uitstort, Gewoon lekker doorgaan en wij blijven wel reageren,

 29. Gefeliciteerd, Berthi! Dank je wel voor het cadeau! Ik heb bij deze gelegenheid al je logs vanaf het begin bekeken (ik volg je weblog vanaf medio 2006). Dat heeft me een ochtendje gekost, terwijl mijn vakantiewas nog gestreken moet worden. Ik geniet van de variatie. Leuk: ik zag je zoon Tijmen steeds “groter” worden. Links die me interesseren sla ik op in een favorietenmap “nog bekijken”, voor als ik tijd heb. Deze map bevat inmiddels al zo’n 85 favorieten en die leveren steeds weer nieuwe “nog bekijken”-favorieten op!

 30. Alweer twee jaar bloggen , niet te geloven , zulke mooie/leuke/lieve/spannende logjes! Gefeliciteerd BERTHI , heerlijk dat we met zovelen zoveel plezier hebben aan het kijken en babbelen met elkaar , ik zou het niet graag missen en ik zeg -net als Josefien VOORAL DOORGAAN!!!!!!
  Marlies

 31. Berthi, Van Harte Gefeliciteerd
  met je 2-jarig WEB-LOG jubileum.
  Ik reik je bij deze een net geplukt bosje
  “pepermuntblad” aan.
  De regendruppels hangen er nog aan.
  Zet er een heerlijk potje thee van.

 32. Twee jaar reeds ! En nog steeds verrassend, ontroerend, interessant, …. elke dag iets anders ! Proficiat Berthi. Nog heel veel inspiratie (en tijd?) toegewenst.

 33. HIEP HIEP HOERAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!
  Gefeliciteerd met je 2 e verjaardag !!
  Je bent een bindende factor geworden in heel handwerk/blog land, mooi !!!
  Wat een lief cadeau, echt een verjaardags lap met de bloemen en guirlandes, dank je wel !!

 34. Gefeliciteerd! Tegenwoordig ben ik een trouwe lezer van je weblog. Hopelijk kunnen we er nog lang van genieten.

 35. Gefeliciteerd en dank voor elke dag weer zoveel leesplezier.
  Ik hoop dat je web log nog heel veel jaartjes doorgaat.

 36. Dank je wel voor al jullie lieve reacties.
  Twee jaar bloggen is omgevlogen en wat is er veel gedaan op handwerk/textiel/modegebied. Zo moet het blijven en zo willen wij het graag zien. Ik ga proberen om er samen met jullie weer een boeiend, interessant en leuk blogjaar van te maken.

 37. Berthi, jij als eerst gefeliciteerd met je 2 jarige weblog!!En wat lief dat “jij”ons een cadeautje geeft. Dank je wel hoor! Je wilt ons zeker aan het werk houden? LOL En wat een hoop reacties heb je al gehad de afgelopen 2 jaar!!!Ik hoop dat we nog een hele lange tijd jou blog kunnen blijven lezen.

 38. Berthi, jij als eerst gefeliciteerd met je 2 jarige weblog!!En wat lief dat “jij”ons een cadeautje geeft. Dank je wel hoor! Je wilt ons zeker aan het werk houden? LOL En wat een hoop reacties heb je al gehad de afgelopen 2 jaar!!!Ik hoop dat we nog een hele lange tijd jou blog kunnen blijven lezen.

 39. Gefeliciteerd, Berthi
  Ik geniet elke dag van je blog en ook bedankt voor je cadeau, weer een erg leuk idee !
  Groetjes, Jeanny.

 40. Berthi,van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal, ik heb er bewondering voor.
  Het is heel wat om elke dag zoveel mensen te boeien met je leuke onderwerpen.
  Ik geniet er elke dag van.
  Ook nog bedankt voor het mooie kado van jou voor ons.
  Groetjes Ella.

 41. Gefeliciteerd nog en bedankt voor ‘het’ cadeautje 😉 Dat je nog veel logjes mag maken…!!! Erg leuk!

 42. Ook van mij (een beetje laat, maar ja) de hartelijke felicitaties!!!
  Ik geniet enorm van je weblog. Ik reageer misschien niet elke keer maar ik lees sinds november vorig jaar al je logjes. Ik hoop dat je nog lang doorgaat met je weblog!
  Bedankt voor het mooie patroon.

 43. B-ness!!! Al 2 jaar in de lucht en ik ken je pas sinds deze lente… Van harte gefeliciteerd, lieverd! Ook voor je familie, die je aan alle kanten ondersteunt.
  Voor mij persoonlijk heeft het een absolute verandering in mijn dagritme gebracht, hahaha! Dank je wel voor alle veelzijdige onderwerpen, voor de hartelijke vriendschap, voor de vele vriendjes die jouw weblog brengt, voor de vele malen hartelijk lachen en geinteresseerd verder lezen, voor ook de ontroerende en warme momenten in de vele reacties steeds weer.
  Ik omhels je, en wens je voorspoed toe, in al wat je onderneemt: dat de vriendelijke zon mag schijnen en zachte regen verfrissen mag, opdat al je zaait tot wasdom mag komen.
  En nou kietel ik je.
  Dank je wel B-ness. xxx dijn

 44. Dank voor de vele lieve reacties. We gaan weer over tot de orde van de dag en starten vandaag met een log van Marianne P.
  Dijn, ik kan niet tegen kietelen!:-)

 45. Gefeliciteerd Berthi!!!
  Had je dit nou verwacht toen je met je weblog begon? En was je al meteen van plan om iedere dag een logje te plaatsen?
  Bedankt voor alle leuke informatie die je hier toegankelijk hebt gemaakt, en nog vele plezierige jaren!

 46. @Bertie, absoluut niet! Je begint met iets nieuws en je hebt geen idee hoe het zal gaan. Dat is ook wel weer spannend. Nu heb ik het idee of ik heel veel lezers al ontzettend lang ken. Heel verrassend en erg leuk hoe het allemaal is verlopen.
  Ik had wel van het begin af aan het plan om elke dag een stukje te plaatsen op mijn weblog.

 47. Hoi Berthi,
  Hartelijk gefeliciteerd met 2 jaar bloggen. Ik lees ze altijd met veel plezier en geniet van je mooie werken.

 48. Gefeliciteerd berthi en dat we nog lang mogen genieten van je log.Ik vindt je verhalen altijd leuk en leerzaam.Hier een mooie bos bloemen.Liefs lynda

 49. Gefeliciteerd berthi en dat we nog lang mogen genieten van je log.Ik vindt je verhalen altijd leuk en leerzaam.Hier een mooie bos bloemen.Liefs lynda

 50. berthi, van harte gefeliciteerd en elke dag iets nieuws te lezen, ik doe het je niet na!wat een mooi cadeau geef je ons, dank je wel!

 51. Berthi, “vroeger” was ik vaak de eerste die reageerde op je stukjes, nu ben ik zo ongeveer de hekkensluiter… *Ü*
  Alsnog van harte gefeliciteerd! :o)
  En heel hartelijk bedankt voor alles!
  Wat een mooie tekst staat er op die mooie lap.
  :o)

 52. Dit zal een geweldige web-pagina zijn, bent u misschien genteresseerd in het doen van een interview over hoe je het gemaakt? Als dat zo is e-mail me!

 53. Het was een erg leuk idee! Wil alleen maar zeggen dank u voor de informatie die u hebt gedeeld. Gewoon blijven schrijven van dit soort post. Ik zal uw trouwe lezer. Nogmaals bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *