Postzegels

Eline had voor vijf weken een vakantiebaantje als receptioniste/telefoniste. Eén van haar taken was de verzorging van de post. Voor mij heeft ze de enveloppen, waar postzegels opgeplakt waren, bewaard en hier zie je een gedeelte van de opbrengst. Als je naar de postzegels kijkt, valt op dat in de zomer bloemen een geliefd thema is. De bekende gebouwen en beroemde personen ontbreken natuurlijk ook niet. Zij doen het altijd goed op de postzegel. Uit de stapel heb ik willekeurig enkele postzegels genomen en apart gefotografeerd. Op de Finse postzegel zie je Aino en Jean Sibelius.

Op de postzegel uit Italië staat Giuseppe Garibaldi afgebeeld en de Spaanse postzegel brengt een hommage aan de leerkracht.Hongarije is trots op zijn Esztergomi Bazilika.

Gaspar is de komische hoofdfiguur uit het traditionele Slowaakse stangpoppentheater. Hij heeft een puntbaardje en een snor. Gaspar vervult de rol van bediende of schildknaap. Op de rechter postzegel zie je prachtige Poolse volkskunst. Het ontwerp is van M. Dziekanska. Zij ontwierp meerdere postzegels.

Zweden is rijkelijk voorzien van meren en wil dit graag op de postzegels tonen. Zomer bij bosmeren is een ontwerp van Irina Gebuhr.

18 gedachten over “Postzegels

 1. Van postzegels kun je heel veel leren, op allerlei gebied. Heel leuk en leerzaam. Zo’n baantje had ik ook wel willen hebben… Zijn er nog verzamelaars in de zaal???

 2. Goed idee om te vragen ze te bewaren voor je.Je kunt hier een prachtige collage van maken met als thema zomer 2007.Voor de echte verzamelaar natuurlijk een doodzonde om ze op te plakken (sorry).

 3. Geweldig ! Ik haal ook alle postzegels van de binnenkomende post op mijn werk …. maar de post is grotendeels uit Nederland …….. (ik geef de postzegels aan een goed doel!)
  Maar dit is wel een kleurrijk geheel, je zou bijna postzegels gaan verzamelen …..

 4. Op de “vroege” ochtend alweer iets geleerd, voortaan beter naar postzegels kijken! Ik vind sommige postzegels wel mooi, maar dan moeten ze er voor mij heel erg uitspringen, maar nu zie ik dat ieder zegel de moeite waard is om goed te bekijken. Zo hoor ik ineesn de prachtige muziek van Sibelius en nooit geweten dat zijn vrouw zo mooi was. Het prachtige haantje, de kindjes weer naar school, poppentheater en dan de mooie zweedse zegels met natuurlijk natuur erop die me doen denken aan de boeken van Tove Jansson. Zo, ik heb alweer een dag geleefd voor mijn gevoel, theater gezien, muziek geluisterd en gelezen in de buitenlucht. Heel erg mooi!

 5. Doordat ik siggies ( signature blocks) verzamel, krijg ik veel buitenlandse post met af en toe hele leuke zegels. Mijn kinderen zijn ze inmiddels gaan sparen.

 6. Er zijn zoveel mooie postzegels.
  Leuk om deze allemaal te zien, met het verhaal erbij.
  Zelf koop ik ook altijd de “andere postzegels”, omdat dat al zo leuk staat op een brief, die je verstuurd.
  ( en ontvangt).
  Postzegels met dieren en beren vind ik erg mooi.
  En aangezien ik mijn moeder altijd veel brieven schreef, heb ik een enveloppe vol met deze postzegels bewaard, om ooit een quiltje van te maken.
  De titel heb ik al; brieven aan mijn moeder.

 7. leuk waar een vakantie baantje wel weer niet toe kan leiden ,…mooie postzegels ,leuk van jou om verbanden te leggen en dit te zien….en te delen natuurlijk!

 8. berthi, spoed je onverwijld naar http://postcrossing.com/ ! hartstikke leuk, ansichtkaarten uitwisselen met de hele wereld. met een heel goed systeem; niet dat gedoe van je uitsloven en de ander doet niks. als de aan jou gerichte kaart niet aankomt wordt je naam opnieuw geselecteerd en krijg je een andere. altijd prijs 😉

 9. de nederlandse posterijen kunnen hiervan wat leren, onze zegels zijn te klein en te saai Leuke verzameling voor je

 10. @Tijm, leuk idee!
  @Mary, manlief en Eline hebben postzegels verzameld. Nu heb ik de gewoonte om alle postzegels van de enveloppen te halen. Vervolgens verdwijnen ze in een blikje om ooit eens keurig opgeborgen te worden in de postzegelmap!
  Er zijn zo’n mooie postzegels, zonde om die in de prullenbak te laten verdwijnen!
  @Corrie, … een intensieve ochtend voor je!:-)
  @Mien B, … zo is het!!
  @eva, misschien solliciteren naar zo’n baantje…
  @annelies, post uit het buitenland is altijd leuk en ik kijk als eerste naar het handschrift en vervolgens naar de postzegel.
  @YokkoBears, prachtig plan!
  @nrrdgrrl, dat is waar ook! Postcrossing is er. Ik ga straks direct op hun website kijken. Heb jij hier ervaring mee?
  @basje, onze postzegels zijn t.o.v. andere landen klein… zuinige Hollanders, zullen we maar zeggen!!

 11. Wat een prachtige postzegels !
  Ik heb ook nog een tijdje postzegels gespaard , maar waar ze gebleven zijn ik weet het niet meer .Zoiets moet je ook goed bij houden .

 12. Niks saai postzegels! Wat een mooie zitten er tussen, allemaal kleine verhaaltjes. Leuk dat Eline die zegels mee mocht nemen.

 13. Berthi, wat een prachtige postzegels. Als je er aandacht aan schenkt, dan kunnen postzegels net schilderijtejes zijn. |Maar je moet er wel alert op zijn. Wat een poastzegel al niet bijdraagd aan cutuur. Nogmaals…prachtig!!

 14. O, wat een mooie postzegels. Je zou ze inderdaad haast gaan verzamelen! Nog meer hobby’s, zucht…

 15. berthi, ja ik doe er zelf ook aan mee. omdat de posterijen hier heel sloom zijn heb ik zelfs drie accounts, anders moet ik zo lang wachten steeds 😉 (mijn eerste usernaam is niet zo moeilijk te raden: http://www.postcrossing.com/user/nrrdgrrl )
  ik vind het heel erg leuk. gisteren was ik bij m’n postbus en ik heb kaartjes gekregen uit oklahoma, helsinki, north carolina, een hele mooie uit praag, jaala (finland) en een danskaart uit finland met een eurovisie-postzegel. vorige keer uit japan, qatar… en het voordeel van mijn lokatie is dat iedereen het fantastisch vindt om iets van mij te krijgen, haha.

 16. (2e poging, ivm eror)
  Postzegels zijn gewoon heerlijke kleine verhaaltjes, als je er maar goed naar kijkt!
  :o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *