PoppenkastEline kreeg deze poppenkast voor haar vierde verjaardag. Ik maakte een paar schetsen op papier en mijn vader knutselde de poppenkast in elkaar. Hij is super handig om mee te nemen. Je draagt de poppenkast als een klein koffertje. Eline heeft er veel mee gespeeld. Wij mochten regelmatig genieten van haar verhalen. Lang was de droom van Eline om schrijfster te worden. Wie weet… ooit!

31 gedachten over “Poppenkast

 1. Dit is alweer het laatste bericht dat ik toevoeg. Morgen (eigenlijk vandaag dus al) komt mijn moeder weer terug en dan heeft ze weer tijd en hopelijk energie om zelf logs en reacties te plaatsen.
  Nu nog hopen dat Thijmen het toernooi goed afsluit.
  Groetjes!

 2. nou Matthijs, je hebt het afgelopen ontzettend goed waargenomen !!! mijn complimenten !!
  en wat een mooie poppenkast en zo mooi gebleven na al dat spelen ……

 3. Matthijs, wat ontzettend attent van je dat je elke dag weer een nieuw bericht hebt geplaatst. Er zijn heel veel mensen die deze blog lezen en het is heel bijzonder dat door afwezigheid van de blogster, het door gaat.
  Mijn complimenten!!!
  Je betn geweldig.

 4. Matthijs, dank voor je geweldige service!!
  Er is hier een kudde log-verslaafden, die in dikke problemen zouden komen, als de boel een paar dagen stagneert (onthoudingsverschijnselen) 😉
  Wat een uniek mooie poppenkast heeft je vader gemaakt, Berthi! Nooit zo’n ingenieus ontwerp gezien en zovéél poppen. Heerlijk, als je handen kunnen maken, wat je ogen zien.
  Fijn weekend allen

 5. Goedemorgen allemaal,
  Thijmen is om 8.30 uur begonnen met zijn laatste partij. Het toernooi is voor hem al geslaagd, ook al verliest hij de partij van vandaag.
  Hij heeft 5,5 punt uit 8 partijen.
  Een fijne dag voor iedereen.

 6. Wat een prachtige poppenkast, ik vind hem heel bijzonder.
  En dank je wel Matthijs voor het waarnemen, anders raken we van de leg!

 7. O Eline wat een SCHITTERENDE poppenkast kreeg jij.Heel ingenieus gemaakt. Goed bewaren dan kunnen LATER je kinderen en kleinkinderen er nog mee spelen. Hier spelen de kleinkinderen met de poppenkast die ik maakte voor onze kinderen. Die is van stof en kan in een deuropening gehangen worden.
  Matthijs ,dank voor het waarnemen!!!!!!
  Berthi, welkom Thuis.

 8. Wat een originele poppenkast !!
  Handig zo met de stokjes !! En papa Berthi, prachtig gemaakt !!!
  Matthijs bedankt en tot een volgende keer !!
  Thijmen succes vandaag !!
  Berthi, geen buikgriep mee terug nemen maar mooie verhalen !!?

 9. Berthi , welkom thuis !
  Je bent geweldig vervangen door Matthijs !
  Maar dat zijn we wel van hem gewend .
  Nog bedankt Matthijs !!!
  Elke dag kwam ik hier wel even langs .
  Druk druk druk om alles bij te blijven lezen . Maar ja ik wil niks missen , zoveel moois .
  Deze poppenkast is heel erg mooi .Prachtig de eenvoud van de kast , maar toch zo mooi het geheel en dan die serie poppen .
  Je zou er zo een prijs mee kunnen winnen .
  Goed dat het bewaard is gebleven .Ja en dan nog de mooie verhalen die erop volgen van je dochter .
  Nou ik zou zeggen een fijn weekend weer terug in je eigen huis en ga lekker doen waar je zin in hebt en misschien wel eerst rusten , rusten en bedenken wat je daarna weer doen zult .

 10. @marian’ne m, heb je het gelezen van de buikgriep? In Hulsbeek zijn 17 personen ziek geworden en een aantal schakers waren zo ziek dat ze het toernooi niet meer af konden maken. Ze gingen ziek naar huis.

 11. O , ja Berthi , vergeet ik te zeggen dat ik op TV-West een flits zag van het schaken in Hengelo . Ik zat al rechtop met gespitste oortjes , maar het ging zo snel ze lieten niet veel zien .
  Het is dan een onderdeel van regio-net .

 12. Matthijs, fijn dat je dit hebt gedaan, hartelijk bedankt.
  Berthi, wat een prachtige poppenkast! Ziet er erg mooi uit, veel poppen en zo prachtig gemaakt. Die heeft het in zich om een familiestuk te worden.

 13. Oh Matthijs en Berthi, ik heb al tig keer naar boven gescrolld om er steeds weer naar te kijken, die poppenkast is midden in de roos van mijn hart. Ik heb vroeger een houtbewerkingscursus gedaan en maakte daar allerlei speelgoed en hiervan gaat mijn hart weer helemaal open. Zo’n poppenkast zou zo in de allerbeste speelgoedwinkel kunnen staan, zo’n speciaalzaak waar ze nog mooi houten speelgoed verkopen, maar zelfs dáár heb ik nooit zoiets leuks gezien. De vrolijkheid straalt ervan af. En er zijn dus geen tekeningen van, wat vreselijk jammer. Nu moet ik dus vanzelfsprekend een paar weken bij je logeren Berthi om hem na te kunnen maken ;- )) Wat zal Annita dit mooi vinden, ik zal haar inseinen, voor als ze terug komt van vakantie. En Eline…nou haar fantasie zal door zo’n prachtig stuk speelgoed zeker geprikkeld zijn en dan is er goede hoop op een toekomst als schrijfster. Eline, misschien kun je beginnen met het schrijven van een boekje over je Opa, dezepoppenkast en de verhalen die je daarbij verzon. Matthijs heel veel dank voor je waarneming deze week, echt heel lief om dat voor je moeder, je broer en ons te willen doen. Berthi en Thijmen nog een heel goede dag en goede terugreis.

 14. Bedankt voor alle complimenten :). Gelukkig had mijn moeder van te voren alles goed voorbereid, daardoor was het voor mij een kleine moeite.

 15. Matthijs, je hebt het weer prima gedaan hoor !!!
  Fijn dat je moeder (en wij haar ‘lezers’) op je kan rekenen ;-)).
  Op naar de studie/vakantie ???

 16. Berthi, in het Jeugdjournaal van gisteren lieten ze het schaken ook zien en vertelden ze over de griep. Goed dat Thijmen niet ziek is geworden en sympathiek dat Matthijs je berichten plaatst e.d.!

 17. Mattthijs geweldig gedaan hoor. Wat moet ik hier nog aan toevoegen, aan deze lof uittingen. Ik ben het er helemaal mee eens.
  Ik heb van de week genoten van je verhalen en foto’s.
  Berthi en Thijmen welkom thuis,niet ziek terug komen hoor.
  Fijn weekend met z’n allen thuis.

 18. Je was een fantastische Berthi, Matthijs! En wat leuk deze poppenkast. Schrijfster kun je gelukkig op elke leeftijd worden. 🙂

 19. Berthi, wat een prachtige poppenkast is dit! Zoals Corrie al zegt…zou zo in de speelgoed winkel kunnen staan. Wat zijn die poppetjes mooi geverft zeg!!

 20. Ik ben alleen maar heeel blij dat Berthi en Matthijs begrijpen dat wij echte addicts zijn….erg maar waar ,hoe moet dat nou op vakantie???kan toch niet ieder internetcafe induiken als het lekker weer is????????

 21. hoi matthijs,thijmen en berthi jullie zijn een geweldig team samen, wat leuk dat je log gewoon is doorgegaan.Eline wat een leuke poppenkast heb jij die moet je nooit wegdoen hoor.

 22. Berthi, wat een mooie poppenkast en wat een rpachtig beschilderde poppen.
  IkBen nieuwsgierig naar het poppenkastkleed van Mien…zou ideaal zijn voor bij mij in de klas. Zou daar een patroontje van zijn???

 23. Ik heb gelijk even op google gezocht en al wat ideetjes opgedaan om zoiets zelf te maken.

 24. Voor de duidelijkheid:
  De poppetjes heb ik toentertijd zo gekocht, die zijn dus niet door mijn vader gemaakt.
  De poppetjes zijn vastgelijmd op ronde stokjes. De poppenkast zelf is uiteraard wel door mijn vader gemaakt.

 25. Welkom terug Berthi en goed gedaan Matthijs en Tijmen! Alleen sneu voor al die zieke kinderen met buikgriep.
  Wat een prachtige poppenkast met poppen is dit! Heerlijk is dat om je als kind zo heerlijk te kunnen uitleven in fantasie! En jullie daar natuurlijk van hebben kunnen meegenieten!

 26. Zie je, ben ik een paar dagen de hort op en hopla, weer zoveel moois te bewonderen op je weblog. Ik sluit me aan bij alle hierboven geschreven loftuitingen: deze poppenkast is fabelachtig mooi! Jij kunt goed schetsend overbrengen wat je bedoelt, B-ness en je vader heeft het perfect gemaakt. Eline, ik zie je er helemaal mee spelen!
  Matthijs: dank je wel voor alle goede zorgen voor ons! Pluim op je hoed. En een Snickers!
  Brains: Well done!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *