Verliefd op folklore

Verliefd op folklore lees ik in VT Wonen van de maand augustus. ‘Men neme: nieuwe, frisse materialen en grootmoeders handwerktechnieken. Mix deze ingrediënten en het resultaat is folklore om verliefd op te worden!’ Folklore blijkt op dit moment helemaal trendy te zijn in de woonwereld. Ik heb niets met trends en ben al jaren verliefd op folklore!

9 gedachten over “Verliefd op folklore

 1. wie niet mee doet aan trends is toch eens in de zoveel jaren trendy en hip 🙂 het is allemaal al geweest en het komt ook weer allemaal terug.

 2. Ik moet straks boodschappen doen en zal meteen even in de VT Wonen kijken.
  Marcella, het is inderdaad waar dat je eens in de zoveel jaar hip blijkt te zijn ook als je niet aan trends meedoet – en het gekke is, hoe ouder je wordt, hoe vaker je dat ervaart…¦-)

 3. Ik heb niets met trends, maar als er daardoor weer meer mensen van een jongere generatie in contact komen met verschillende handwerktechnieken mag het van mij.

 4. Zou het dan ook niet geweldig zijn als de oude folkloristische kostuums weer (meer) terug zouden keren in het Nederlandse landschap?

 5. Soms heb ik wel iets met trends, ook echt nieuwe dingen kunnen me verrassen en die mogen van mij dan ook een trend worden. Folklore vind ik leuk maar ook niet altijd, maar deze trend die je hierboven laat zien, vind ik heel erg leuk en vooral de vernieuwende manier waarop oude technieken en materialen zich opnieuw bewijzen vind ik heel erg leuk. Enig die vrolijke kleuren!

 6. Ik houd ook van cultuur !
  En altijd leuk wanneer er details van terugkomen.
  Maar wij creëren ook cultuur, zie nu maar terug naar foto’s van de jaren 60/70.
  Veel mensen deden toch hetzelfde, kleding/ haardracht !!!
  Zo is ook onze klederdracht ontstaan, door met elkaar ‘mee’ te doen én uit pronkzucht. Ik heb grotere bloedkoralen, gouden oorijzers, fijner kant, mooiere stoffen !!!
  Ik denk dat we het handwerk daarin/uit waarderen.

 7. Ach, als je je niet door trends laat beinvloeden, blijkt soms dat je voorloopt! Je bent nu dus uiterst hip, Berthi!!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *