Beorn

Deze beer kreeg ik jaren geleden als cadeautje en hij had een briefje bij zich.
‘Hierbij Beorn. Hij is vernoemd naar een figuur uit “De Hobbit” van Tolkien. Toen ik hem kocht was hij pikzwart, maar na de schoonmaak bleek hij toch een mooi honingkleurtje te hebben. Vandaar Beorn, want die had ook iets met honing. Hij komt uit Oost-Duitsland en is van ergens tussen de 1940 en 1950. Hij is nog gevuld met strooi. Kijk maar bij zijn nek en hij is ook geplakt in plaats van genaaid bij zijn kop. Hij kijkt wat sneu, maar met de zon op zijn bol ziet hij er een stuk vrolijker uit.’

Beorn kreeg direct familie en heeft het erg naar zijn zin.

37 gedachten over “Beorn

 1. Oh B-ness….. sprakeloos.
  Wat een snoeperds. (spraak weer terug). Wat een gewéldige snoeperds. Zucht.
  Stuk voor stuk super. Die met die koptelefoon en die das met dat kraagje… en die oranje die zich verstopt. En die andere. En Beorn. Ohhhhh.
  Mijn beren hangen over mijn schouder. Ze zwaaien.

 2. wat een mooie lieve verzameling !!!
  zou die koptelefoon niet oorwarmers zijn ……
  en ik zie daarachter nog een berenschilderij ???

 3. wat een mooie lieve verzameling !!!
  zou die koptelefoon niet oorwarmers zijn ……
  en ik zie daarachter nog een berenschilderij ???

 4. Hi Berthi,
  ik kon niet eerder kijken, want Dijn “hing” voor het scherm met haar berenfamilie.
  Maar nu slaapt ze nog :-), dus kan ik even rustig kijken.
  Beorn, die guitige oogjes en hij zwaait naar ons, wat lief, wat vertederend.
  De andere beren zijn ook “dropjes:
  de gele beer is wat verlegen zeker, omdat hij achteraan blijft zitten,
  of komt hij morgen op je log?
  Wil hem heel graag zien.
  En dan de beer met de koptelefoon, adorable.
  Oh die beren, die beren.
  Wie weet er nog een leuke, mooie Limburgse Hoeve te koop?
  Dan gaan wij maar verhuizen en open ik een berenmuseum.

 5. We zijn de laatste tijd allemaal met onze beren op de proppen gekomen, als er één beer over de dam is….
  Berthi, ik vind het vooral leuk om te weten dat jij ook van beren houdt, dat had ik nog niet bedacht tot nu toe en ik vind het enig. Die oorwarmers, want dat zijn het inderdaad volgens mij ook, vind ik echt een vondst. Mijn paps droeg ze naar zijn werk in de winter en dat was ik vergeten, door jouw mooie foto’s weet ik dat ineens weer. Ze zijn prachtig je beren!

 6. Corrie, dat zijn ook ouderwetse oorwarmers.
  Ik herkende ze direct,
  ik “droeg” ze namelijk ook,
  heerlijk warm, en ik heb ze ook nog!
  Maar Beer “doet alsof” het oorwarmers zijn, want met al die girls hier aan het scherm en het “geteut”, het wordt hem iets te druk. 🙂
  En je begrijpt; ik ga natuurlijk altijd mee in de belevingswereld van een beer. 🙂

 7. Lachen.
  Ik zat zo aan mijn mooie zwarte pluche oorwarmers te denken en zag mezelf op de fiets naar school,in gedachten, en tik dus oorwarmers in.
  Maar het moest natuurlijk zijn:
  Beer “doet alsof” het een koptelefoon” is.

 8. Hier nog een berenmens, enige foto’s.
  Ik ben ook best nieuwsgierig naar het berenschilderij!

 9. Ehhhh, kleine correctie: Het IS een koptelefoon en hij luistert naar die Wouter, en naar het beursnieuws.
  Apropos zegt: Jolly good. Nice chap, that one.

 10. Ze zijn mooi die oude beertjes !!!
  De materialen waar ze van gemaakt zijn zijn zo heel anders dan die van nu van dat synthetische spul.

 11. Dag, dag, Dijn!! De beren zitten al een aantal jaartjes hoog en droog boven op de kast. Vandaaruit hebben zij een goed overzicht. Over de beer die zich verstopt, is al eens een log geweest:
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2005/12/sinterklaasavon.html
  Beer links draagt oorwarmers omdat hij last heeft van zijn oren. Nu zie ik ook dat hij snel hinder zal krijgen van niesbuien. Bij thuiskomst gauw de stof verwijderen van zijn neus!:-) De boord, die hij om heeft, wordt ook wel vadermoordenaar genoemd.
  Het berenschilderij is door een vriendin gemaakt. Moeder beer met haar drie kinderen.
  Dijn, hier in Hengelo liep ik net langs een koffie/theezaakje en ik nam een foldertje mee waarin ik het volgende zag:
  http://www.dailydesign.nl/scripts/prodView.asp?idproduct=336
  AUDREY THEEZEEF!:-) Audrey past nagenoeg op elke kop en heeft precies de grote van een kopje thee.
  @Corrie, heel wat beren zijn er de laatste tijd op de blogs voorbij gekomen. Het wordt één grote berenfamilie. Mijn eerste log over een beer schreef ik al op 5 december 2005.

 12. Berthi, in de postzegelcatalogus staat dat het weefsel uit 1860 is. Verder heb ik van alles nagezocht maar op google.se verder niets hierover gevonden.

 13. @eva, dank je!! Heel fijn om te weten dat het weefsel uit 1860 stamt. Het blijft een prachtig weefsel, ook al is het al zo oud. Het gaat zeker niet meer van mijn weblog. Het hoort er gewoon bij!!

 14. B-ness!!! Jaaaa, Trouvaille-beer herkende hem nog, jouw Sinterklaasbeer. Hij zit hier te wippen naast me, in zijn skelter: ik lijk op hém! Super, die beren van jou!!!
  Jaja, drapeer mij om een soepkom, een mok of een elegant kopje, zolang die gevuld is met thee: ik pas erop.

 15. Audrey en thee, horen bij elkaar!!
  Ik heb net een kopje koffie (niet zo lekker want op mijn hotelkamer kan ik alleen oploskoffie maken)met een stukje chocolade uit Tsjechië genomen!
  Ik zit nu achter de laptop op mijn hotelkamer, in dit hotel:
  http://www.hotels.nl/nl/hengelo/bestwestern/
  Thijmen heeft een vrije middag en is met een aantal schakers zwemmen in Haaksbergen.

 16. Snoep ze, B-ness! hee, wat een mooie link van Ton Schulten. Heeft Corke dit al gezien? Ik heb zo’n idee dat ze dit wel mooi zal vinden. Wacht, ik zal haar even halen. >>>>>>>>>>>>>> (trouwens aardig idee om zo’n schilderijtje te quilten… niet dat ik dat kan, Mien wel. Die kan dat goed.) >>>>>>>>> co-hor>>>>>>> kom es naar B-ness>>>>>>>>>>>>>>

 17. @dijn, Mien B is een kanjer in het maken van ‘Ton Schulten’ quilts. Ik kan het weten want ik heb ze in het echie gezien!!

 18. Ik heb haar gelokt dat ze misschien even aan je chocola mag likken. Steek es in de lucht, dan ruikt ze misschien de weg naar Hengelo. Maar dan heb je kans dat Hil ook komt aangesnoven. Dat bestaat. Die kans.

 19. Zeg B-ness, achter welk raam zit je nou? En heb je iedere etage nou gehad om hun onderwerpen te bekijken? Joehoe, zie je me zwaaien? Is het ontbijt lekker? Hoe doet Brains het? Ik heb 2 duimen omhoog, en een paar tenen. Zeg hem dat maar. Dijntje leeft mee.

 20. @dijn, Thijmen en ik hebben een kamer aan de zijkant, die je niet ziet op de website. Het is de eerste keer dat wij aan deze kant op de vierde verdieping, het is de vierde keer dat we hier komen, een kamer hebben. Wel goed want nu kan ik foto’s maken van de zonsondergang met de toren van het stadhuis op de achtergrond. Misschien kan ik a.s. zondag wat foto’s laten zien op mijn blog… dan moeten ze natuurlijk wel een beetje fatsoenlijk zijn en niet per ongeluk gewist worden van mijn kaartje!:-)
  Het raam staat open en ik zwaai heel enthousiast terug!! Het ontbijt is heerlijk en hier kan je zien hoe Thijmen het vergaat:
  http://www.onjk.nl/

 21. wat een denkerds allemaal op de foto’s!!! Lijkt Dijntje wel als haar borduurtje niet klopt. Zucht. Heb je gelezen over mijn Markertje. Te veel rand gepakt, te zunig geweest met stof kopen en nou past het patroon er niet helemaal op. Dus nou knal ik er andere Markerrandjes uit een boek tussen en wordt het een andere lap. Wel een Marker dus, maar met een Dijn-tint, een sukkel-tint.
  Heb je handwerk meegenomen naar Hengelo? Of tenminste toch een beer? Apropos zwaait terug naar jou en fluistert: Brains moet op die toren letten, daar achter die loper.

 22. @dijn, ik heb nog niet gelezen over je Markertje, maar ik ben nu tussendoor allerlei blogs aan het lezen. Jouw blog komt nog!!:-) Daar zal ik weer heel wat verhalen bij te lezen hebben.
  Ik heb geen handwerkje bij me, maar wel een laptop, hahahaha, en een paar boeken!!
  Al wel wat gelezen, maar ook niet zoveel.
  Ik geef aan Brains door dat hij moet letten op die toren achter die loper!!!:-)

 23. Houd je goed, B-ness. Ik moet nu even op een kopje zitten en zeveren. Hahahahaha!
  Brains: zet ‘m op, he. Ik wil straks een rotonde in Maastricht naar jou kunnen vernoemen: Het Brainsplein ofzo.

 24. Berthi, wat een lieve beren! Weet je dat ik nooit een beer gehad heb als kind? Gek eigenlijk.. de meesten krijgen die bij de geboorte cadeau! Ik heb hier een kleinbeertje staan dat ik ooit op en markt gekocht heb. Erg mooi gemaakt door een mevr. die dit als hobby doet. Ik kreeg van de kinderen eens leuk beertje dat als je in het oor knijp, gaat piepen. Jou beren vind ik er geweldig uit zien. Je gaat Dijn achterna!!! Zeg… in welk onderdeel schaakt Thijmen? Mooie link van Ton Schulten. Hij gebruikt mooie kleuren. Ik loop wat achter bij jou logs. Wat toevallig dat de buuf van Corrie een kaart vind van dat weefsel!! Wat gek eigenlijk dat hij achter tegeltjes zat!! Misschien er ooit tussen gezakt. Je log over die brood doeken moet ik nog eens rustig lezen. Nog veel plezier in Hengelo.

 25. Ha,ha,ha, die theezeef!! Wat heb ik gelachen. En Ton Schulten vind ik inderdaad al heel lang heel goed en Mien B, makt ook van hem quilts??? Wow wat zullen díe ook prachtig zijn, die kleuren. Komt er een expositie van Mien, dat horen we dan toch wel, als het maar niet zo ver is, alles is voor een noorderling ver natuurlijk. Ton Schulten heeft een keer een geweldig mooi interview gegeven, zag ik op de televisie. Goed geraden Dijntje, je kent me op en top ;-))

 26. Dijn een theezeef: ik zie het al.Volgens mij vermaak je je wel,of niet?Ik heb drie jaar in hengelo gewoont, was wel gezellig daar.Die beren wisten dat ze op de foto moesten natuurlijk ze zitten echt keurig stil.Om daarna weer te gaan doen waar ze mee bezig waren.

 27. Berthi wat is het gezellig bij jou allemaal dat heb ik gemist. En wat een lieve beren. Ik heb vroeger een dik konijn gehad, Ik heb hem nog zal hem eens opzoeken. Mijn verzameling beren bestaat uit
  Cherished Teddies daar ben ik ook nog lid van geweest. Geen Knuffel beren, maar dat heeft mijn dochter in gehaald.
  Berthi en Thijmen veel succes en plezier samen. Een heel fijne tijd daar.

 28. Dijntje een theezeef vind jij helemaal niet erg. Want je bent een lekkere theeleut dus daar kan je wel om lachen toch.

 29. hahaha hier kom ik al op chocoladeluchten af….wat te laat ???er is toch nog wel een klein stukkie over voor een addict???
  dan ga ik op mijn log een leuk nieuwtje/tip loslaten over chocola…….wat eel leuke berenfamilie is dit ook weer ..
  he Dijn ,ouwe theeleut een zeefje naar je vernoemd hihi.
  Mien B waar ben je???????????????????
  Wij hebben een wijnkoeler van Ton Schulten ,leuk he???
  ik ga verder sneupen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *