Ansichtkaarten

Corrie mailde mij deze afbeelding. Corrie vertelt er het volgende over:
‘… onze buren kwamen zojuist terug van vakantie en we gingen ze even begroeten. In hun woning gaat binnenkort de keuken gerenoveerd worden. Een deel van de tegels is al weggebroken en daaronder kwam deze ansichtkaart tevoorschijn van het jaar 1979. Ik herkende natuurlijk meteen jouw borduurpatroontje en het plaatje boven “Projecten” op je weblog.’

Om dit plotsklaps achter je tegels te vinden, is toch prachtig. Let ook op de aparte poststempel!


Francisca verraste me met deze kaart en nog meer. Later meer daar over.

15 gedachten over “Ansichtkaarten

 1. Väggtextil betekent tekstiel voor aan de muur. Deze postzegel is afgestempeld op de eerste dag van uitgifte in Lund waar een tentoonstelling was in KULTUREN. K. is een Openluchtmuseum dat na SKANSEN in Stockholm het oudste ter wereld is. Een dertigtal huizen uit de 18e en 19e eeuw. In het Frans, Duits en Engels hierover te lezen op: http://www.kulturen.com/ettan.asp

 2. >>>>>>>>>>>>>Ik ren al, ik ren al. Ben NET op, wel al tandengepoetst en thee gezet en de boel staat hier overhoop, maar ik heb de volgende 2 uur voor B-ness lezen/schrijven gereserveerd. Eindelijk…. Scusi, mea culpa tot diep in het stof.
  Neeeeee, stempeltje nog niet helemaal klaar (overspannen oogjes), maar wordt wel gaaf, en het postzegeltje is hartstikke leuk, zeker als je het op deze manier mag vinden, maar NEE dit is niet een idee voor dat stempeltje, ondanks het blauw, want dat PAST niet. En méééér zeg ik er niet over. Ik herinner me een speciaal getal, iets met 20, en dacht dat dat wel leuk was, ik weet alleen niet welke maand. B-ness, welke maaaaaand????
  De spreuk op de kaart is mij recht uit het hart(project : nog méér stress, want dat moet ook nog) gegrepen!!! Op dit moment schrijf ik nog in dunne sarong en het rilt een beetje met de vijverdeur open, maar het (v)uur is in mij los gebarsten. Ik ga B-ness achteruitlezen>>>>>>>>>>>>>>>>

 3. Wat een leuke dingen op handwerkgebied kom je toch tegen. De gestempelde postzegel vind ik prachtig, zeker door de stempel, maar ik moet ook erg lachen om het lammetje.

 4. Corrie wat een leuke vondst, geweldig dat je dit gelijk zag. Wat een schattige kaart enig.

 5. Ja leuk hè, die kaart met postzegel, ik heb Ellen net een sms’je gestuurd dat ze even kan gaan kijken. Dat schaap is toch ook weer geweldig zeg, hoe krijgt iemand dat voor elkaar, met Photoshop is alles mogelijk!
  Eva je bent echt onmisbaar met die geweldige aanvullingen en vertalingen die je geeft :- )

 6. Nou hoe bestaat het om juist deze te vinden !!!!
  Leuk de achtergrond informatie !!!
  Hihi het lam, hier bij de dierenzaak hangen veel kaarten van aangeklede dieren. Ik vond het een beetje sneu .
  Maar deze is een ‘waarschuwing’ !!

 7. dat was weer een verrassing deze kaarten , en dan nog een eerste dag, de verzamelaars staan straks op de stoep

 8. Wat een “mooie” vondst, deze kaart.
  En de andere kaart is ook leuk.
  Een lammetje met een jasje aan.
  Well, ik “spin” en ik “spin”,
  gebruik ook de vacht van de honden en paarden en poezen en meer.
  En brei jasjes voor de “lads” voor onze koude winters.
  Ga nu “Elliot” kijken …..

 9. @Eva, dank je voor de interessante toevoeging. Is het weefsel dat op de postzegel staat afgebeeld uit 1860? Waar heb je dat gevonden? Op de website? Het is een mooie website, maar over het weefsel kan ik niets vinden.

 10. Wat toevallig om zoiets te vinden! Dan vraag je je meteen af waarom juist die kaart daarachter verdween. Maar erg leuk en helemaal omdat het hier ook staat afgebeeld!
  In mijn vorig huis hadden ze kieren met tijdschriften opgevuld en kwam ik een paar hele oude tegen van net na de oorlog. Er stond iets in om praktisch met stof om te gaan. Een kledingstuk wat je uit een ander kon halen… moet maar eens snel gaan zoeken of ik dat artikeltje nog heb bewaard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *