Wouter Hamel

Zomerparkfeest 2007 is in volle gang. Gisteravond was ik bij een optreden van Wouter Hamel. Van 19.00 tot 20.00 uur was het genieten. Wouter Hamel (1977) is een Nederlandse jazz-zanger. Hij won, als eerste mannelijke vocalist, het Nederlandse Jazz Vocalisten Concours in 2005.

Wouter Hamel studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na het winnen van het Nederlandse Jazz Vocalisten Concours kreeg hij veel aandacht van de media. Sindsdien heeft hij diverse optredens gedaan in verschillende radio- en tv-programma’s (o.a. Barend en van Dorp, Paul de Leeuw, De wereld draait door). Ook trad hij op tijdens het North Sea Jazz Festival. Zijn debuutalbum, waarvoor hij twaalf nummers zelf schreef, verscheen in maart 2007. De kritieken die hij daarvoor ontving waren overwegend lovend.Vanmiddag staat de traditionele Picknick der gebroken harten op het programma. Extra dit jaar is de Pic-Knit. Stitch ’n Bitch Venlo, Miriam Tegels de snelbreister, Carla Meijsen en leden van Stitch ’n Bitch Utrecht gaan vanmiddag exclusieve polsbandjes breien en de opbrengst hiervan gaat naar KiKa . Het breigaren wordt gesponsord door Marijn Basten. Kom jij ook?

14 gedachten over “Wouter Hamel

 1. O, jeetje, Berthi, Wouter… ja, je moet er van houden. 🙂 Hoop dat het allemaal leuk was met de polsbandjes en Carla en SnB Utrecht. Vast wel…

 2. @yvonnep, “Wouter Hamel is a modern crooner. Jazz is hip, thanks to this new generation”. Tekst komt uit Wikipedia!
  De polsbandjes worden vanmiddag gebreid tijdens de Pic-Knit!:-)

 3. De foto’s zijn erg goed gelukt. Veel plezier vanmiddag en natuurlijk morgen ook bij Peter Koelewijn.

 4. Veel plezier vanmiddag. Ik ben hier niet zo’n fan van. Ben wel net begonnen met de Knitalong Sampler van Carla Meijsen, dus heb wel het breivirus weer te pakken.

 5. Berthi, veel plezier vanmiddag, en dat heel Venlo met een polsbandje huiswaarts zal keren!
  Ik heb nog nooit van Wouter Hamel gehoord, en inderdaad Corrie, een leuke frisse verschijning.

 6. Ik had hem gezien bij Paul de Leeuw,ik vond dat ie een mooi warme stem had,soepel.En een leuk ventje ook toch?Terwijl ik niet zo van alle jazz hou ,maar dit was ‘cool’/smooth’ hahaha weet ik veel ,gewoon recht in ’t hart

 7. Berthi wat leuk dat je hier, Je log aan besteed. Wij zijn met zijn allen hier thuis fan van Wouter,mijn Dochter heeft de CD van hem gekocht. Wij hebben hem gezien en gehoord op het North Sea Jazz
  in Rotterdam. Geweldig vinden wij hem.

 8. Ken hem niet !!
  Mooi dat zo’n jonge jongen deze stijl muziek zingt.
  Mooi initiatief van de breisters !!!
  We zullen de verslagen wel kunnen volgen bij Carla !!

 9. Ik ken die wouter niet, maar vind het wel leuk te horen dat er gebreid gaat worden voor een goed doel. Ga je er naar toe Berthi? Laat je nog foto’s zien van het breien en de bandjes?

 10. Klinkt wel lekker die muziek gezellig en wat heb je er een mooi weer voor.Wat een goede aktie van jullie breisters veel succes morgen.

 11. Dankzij Corke haar link weet ik nu ook hoe W klinkt. Goede stem, en nou kom ik met een verschrikkelijk slechte tip die niemand op moet volgen: hij moet gaan drinken en roken en rock en rollen, dan krijgt zijn stem wat doorleefds en wordt hij nog superder.
  Niet doen dus. Maar inderdaad: veelbelovend. Sjeee, en nog zo jong.
  Ik houd van smooth lazy easy jazz!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *