Terug uit Pardubice

De heren zijn terug uit Pardubice. Ze hebben het reuze naar hun zin gehad. Leuke groep, goede speelzaal en er was tijd voor ontspanning en lekker eten, alhoewel je in een restaurant wel zo’n drie uur moet uittrekken voor een maaltijd. Ze hebben geen haast in Tsjechië. Kom je met een groep van acht mensen in een restaurant dan moet je geduld hebben. Sta er niet versteld van als de laatste persoon van de groep twee uur later zijn eten krijgt dan de eerste persoon. Thijmen heeft genoten en vond het een fantastisch toernooi. Volgend jaar wil hij weer graag terug. Na een moeizame start heeft Thijmen uiteindelijk 5,5 punt uit 9 wedstrijden gehaald. Een prachtige score. Hij was als 193e geplaatst en na de laatste ronde is hij uitgekomen op plaats 74 van de 280 deelnemers in zijn categorie. Zijn tegenstanders kwamen uit Tsjechië, Duitsland en Rusland. Foto’s zijn er uiteraard ook gemaakt en een kleine selectie wil ik je laten zien.

De speelzaal was een grote hal waar in de winter ijshockey wordt gespeeld. Daaronder zie je het kasteeltje van Pardubice, vervolgens een overzichtsfoto die genomen is vanuit een toren. Links zie je het raadhuis overdag en de laatste foto laat het raadhuis in de avond zien.

33 gedachten over “Terug uit Pardubice

 1. Thijmen gefeliciteerd 74 niet slecht hoor geweldig knap. Kan mij voor stellen dat je volgend jaar weer terug wild. En dat je genoten hebt. Geniet nog fijn na.

 2. O, wat een belevenis, geweldig Thijmen. Alleen het feit al dat je daar naar toe mocht. En dan ook nog zo goed spelen. Volgens mij kun je heel tevreden zijn!

 3. He leuk zeg voor Thijmen ,goed gespeeld en de moeite waard daar. Ook gezellig dat ze weer thuis zijn ,mooie foto’s ook trouwens..zeker de 1e en grappig en mooie compositie!!

 4. Wat een geweldige score voor Tijmen! Ik vind het alleen al geweldig knap dat je je kunt concentreren in zo’n immense hal met zoveel mensen!
  Mooie foto’s van het stadje! Bijzonder land!

 5. Dat is niet klimmen op de ranglijst, dat is een sprintje trekken. Proficiat Thijmen en aan de foto’s te zien was het een leuke tijd voor jullie.

 6. hee thijmen, gefeliciteerd nie slegt.. gaaf en dan in tjechie.Mooi land.In de prehistorie was DH kampioen schaak in zijn woonplaats hihi.Knap van je hoor!!

 7. Dat is een hele SPRONG op de ranglijst Thijmen.Goed gedaan jochie……

 8. Nou, Thijmen, dat heb je heel goed gedaan, gefeliciteerd. Daar ben je mooi wel heel veel plaatsen naar boven geklommen!

 9. Thijmen, wat heb jij een leuke tijd gehad zeg en ook al weet ik niets van schaken, als je zoveel inloopt op de ranglijst moet je het heel erg goed gedaan hebben. Prachtige foto’s!! Geniet nog maar heel lang na van deze ervaring.

 10. Thijmen proficiat.
  Dat van die obers in Tsjechie komt ons wel bekend voor. In ons hotel zie iedere ober altijd “Mein Collega Mein Collega” en het enige wat wel snel gebeurde was het afruimen van de tafels. Zelfs als je nog niet eens klaar was met eten.

 11. Berthi, nadat jij op mijn knopenlog een reactie gaf en daarin vermeldde dat jij in het Admiraliteitshuis een boekje kocht over knopen, heb ik eem mail geschreven naar dat museum en werd terug geschreven door ene meneer Auke Eelkema. Hij schreef me dat, zoals jij al had gezegd, het boekje uitverkocht was, maar dat hij zijn best zou doen er nog één voor me te achterhalen. En nu heb ik het binnen gekregen. Wat ontzettend aardig van die meneer. Ik heb hem natuurlijk bedankt en het is een énig boekje. Heel hartelijk bedankt voor jouw tip Berthi!

 12. Nee jammer he? Zoonlief heeft het van opa geleerd maar is niet fanatiek erin.Maar aan DH merk je wel altijd met een spelletje doen dat nadenken over een zet!! Soms tot grote ergenis hier.Hij was jeugdkampioen hoor! Hij heeft nu zijn computer waar hij veel leuks uit haalt :]] en mij mee helpt.

 13. Thijmen en natuurlijk de hele familie gefeliciteerd met je resultaat. Iets van de glans zal ook op de anderen afstralen. Wat ik erg leuk vond: de eerste foto. Lijkt op de pollers, paaltjes die in het naburige Dordrecht veel irritatie oproepen. Dit is een ‘antropomorfje’. Als je daar boos op wordt ga je er ineens het relatieve van inzien: goed tegen ergernis en agressie. Overigens: mooie foto’s allemaal. Volgende vakantiebestemming?

 14. @Corrie, hartstikke fijn dat het gelukt is om het leuke knopenboekje te bemachtigen!!
  @lynda,… dan heeft DH meer dan genoeg te doen!:-)
  @Neeltje, de eerste foto vind ik ook erg leuk en de volgende vakantiebestemming?
  Een weekje Hengelo; van 6 tot en met 11 augustus.

 15. Hoe kun je je ooit concentreren met zoveel mensen om je heen Thijmen? Goed gespeeld zeg!
  Marlies

 16. Berthi, wat denk je…komt mijn DH om 16.50 uur naar me toe en zegt met een scheve grijns: “eten we ervoor of erna?” We hebben gegeten tijdens want ’s avonds later eten vind ik niet fijn. Ik ben nog steeds eel blij met je tip voor “The House of Elliott en DH ook, die kijkt gezellig mee :- )))
  Ik heb gisteren in de stad ook de HzG kunnen bemachtigen, wat een énig blad. Ik blijf het zeker kopen en als de boel veilig en duidelijk op orde is een abonnement.

 17. @Corrie, wat leuk om te horen dat jij en ook je DH zo genieten van The House of Eliott. Hier komt het tijdstip eigenlijk prima uit. Wij eten nooit zo vroeg.

 18. Fijn dat Thijmen weer thuis is voor je. en ook fijn dat hij het zo naar zijn zin gehad heeft. Mooie foto’s! Heeft hij die zelf gemaakt? En dan ook nog op zo’n mooie plaats terecht gekomen met schaken.

 19. @ Thijmen,
  gefeliciteerd!
  Goed joh!
  :o)
  @ Berthi,
  ik “probeeeeeeeer” (stilletjes) bij te blijven met lezen…
  (help, lukt niet…) :o(
  snel weer verder >>>>>>>
  :o)

 20. :o)
  Ik heb net weer een “dagje” verder gelezen.
  (nog 26 vensters open…)
  Help, het gaat (weer) niet lukken.
  Bij jou loop ik nog 3 dagen achter.
  Bijna 4 dus…
  ;o)
  *giechel*, d’r komt steeds *iets* tussen, zelfs Jane kwam op visite!
  :o)
  >>>>>>>>>

 21. Juul, ik heb zes vensters open staan en dat vind ik al veel!(^_^)
  Jane gaat voor alles en iedereen!:-)

 22. Juul, ik loop dáááágen achter… en wil ook nog borduren/breien/SAL/studeren/huishouden/
  slapen/eten/douchen/metPeetenkidsenaanpalendenpraten/hondjesknuffelen/lezen. Zucht, ik geef het op, om ‘bij te zijn’. Ik ga gewoon overal ruim tijd voor nemen.
  Nu ga ik uitgebreid Thijmen toejuichen:
  Juich. Juich. Juich. Hieperdehiep
  HOERAAAAAAAA!
  Thijmen: een hele prestatie, in een ander land met andere indrukken, zoveel mensen om je heen en dan toch zo goed kunnen spelen! Geweldig. Top. Super. Ik ga jou Brains noemen, met veeeeeeel bewondering.
  Hallo Brains. Dit is Dijn. Hihihihi.

 23. @ Dijn,
  bij jouw kom ik ook al helemaal nooit meer bijgelezen!
  (heb ik dus ook maar opgegeven…)
  :o(
  mn door de zwarte achtergond, de lange logs en de enorm vele gezellige en laaaaaaaaange gesprekken, die daar weer uit voort vloeien…..
  :o)
  Het lukt me gewoon niet, het gaat dwarrelen voor m’n ogen.
  :o(
  help, ik ga maar weer borduren…
  :o)

 24. Oh, oh Dijn, jij verzint toch altijd van die prachtige toepasselijke namen. Ik geef het aan Thijmen door!!
  @Juul, je kan een dagtaak hebben om al die mooie, lieve, interessante, boeiende en ontroerende logs te lezen!!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *