The House of Eliott I

Vanaf vandaag komt elke werkdag de kostuumdrama The House of Eliott, rond de klok van 17.30 uur op Nederland 2. The House of Eliott is één van de meest populaire BBC-series ooit. De serie vertelt het aangrijpende verhaal van twee zusters die aan het begin van de vorige eeuw, ondanks veel tegenwerking, hun eigen modehuis weten op te zetten. Liefde, verraad en succes vormen de belangrijkste ingrediënten in dit klassieke drama over het leven van Beatrice en Evangeline Eliott die ondanks de vele maatschappelijke en sociale beperkingen uiteindelijk hun eigen weg weten te vinden.

De zusters Beatrice en Evangeline Eliott worden na de dood van hun moeder, die bij de geboorte van Evangeline is overleden, opgevoed door hun strenge vader. Als vader Eliott overlijdt, denken ze eindelijk meer vrijheid te krijgen, maar ze blijken veel minder te erven dan ze hadden verwacht. Omdat ze nauwelijks rond kunnen komen, gaan ze op zoek naar werk, waarbij ze worden tegengewerkt door hun bazige neef Arthur, de voogd van de minderjarige Evangeline, en hun bemoeizuchtige tante Lydia, die bang is dat haar reputatie geschaad wordt. De zusters geven het echter niet op en hun gevoel voor mode, dat ze hebben ontwikkeld omdat ze door hun gierige vader gedwongen waren hun eigen kleren te naaien, bezorgt hun uiteindelijk een baan bij een naai-atelier. Al gauw blijkt dat ze niet serieus genomen worden en na botsingen met eigenaren van verschillende ateliers besluiten ze voor zichzelf te beginnen. Op hun weg naar het succes worden ze gehinderd door lastige familieleden, intriges en schandalen. Maar door hun talent, flair en doorzettingsvermogen bereiken ze uiteindelijk de top en dringen ze door in de wereld van de haute couture en de Engelse aristocratie.

108 gedachten over “The House of Eliott I

 1. O dan is Onedin line zeker afgelopen.
  Leuk dit soort series om terug in de tijd te kijken !!
  Gisteravond was er ook een ‘kostuumfilm’ Jane Eyre dacht ik, helaas gemist !!

 2. @marian’ne m, in mijn ‘jonge’ jaren was Onedin Line favoriet bij mij. Ik keek er altijd naar!
  House of Eliott is eveneens een herhaling, maar ik heb het niet eerder gezien. Vanaf vandaag zit ik rond de klok van half zes voor de buis!

 3. The House of Eliot is one of my all time favourite British television shows!
  In fact I think you can buy it on DVD….I will have to search it out!
  Blessings
  Tannia

 4. Ja, ik ga zeker kijken, jaren geleden heb ik het ook gezien, geweldig (in elk geval de eerste series). Prachtig aangekleed, iedereen en alles, en sterke vrouwen.

 5. Ook ik probeer even tijd te vinden om te kijken…leuk om ondertussen een simpel brei/haakwerkje in de handen te hebben.
  Jaren geleden ook gezien en toen was ik er al wèg van! Ben helemaal geen tv-kijkster, maar voor dit soort BBC-series blijf ik thuis!

 6. Ook ik ga kijken (in ieder geval opnemen). Ik heb het jaren geleden ook gezien. Mijn zoon was toen nog maar net geboren (hij is nu 10 jaar) en ik vond het een geweldig mooie serie!!!

 7. Prachtige serie. Ik ben een grote fan van B.B.C-series: Heel mooi opgenomen ,goed acteer-werk,oog voor detail enz. enz …….
  Via webwinkel.kro.nl zijn de 2 series(8dvd’s) te bestellen.

 8. Ja, Berthi, dit is inderdaad een serie om niet te missen. Ik heb een periode gehad dat ik mijn naaimachine op tafel zette en tijdens het kijken ook ging naaien….dan was ik er een beetje bij 😉 Het is een voor mij erg inspirerende serie, zal aan je denken vanavond!

 9. leuke serie moet op tijd eten m dat te kunnen bekijken, zal wel lukken

 10. Ik ben ook een fan! Zeker weten dat ik vanmiddag voor de buis zit , ik ben benieuwd of ik het nog zo leuk vind als 10 jaar geleden!
  Marlies

 11. Berthi en Mien , BERTHI allereerst ben ik heel erg blij met deze aankondiging van jou want ik ga er zelfs mijn kooktijd op aanpassen. Ik was echt dol op die serie indertijd.
  Ten tweede verheug ik me er nu al op dat als ik zit te kijken, ik weet dat jij net als wij allemaal heel erg gaat ziten smullen van de prachtige kostuums. Heel erg veel plezier.
  MIEN, hier zit nog een fervente BBC-fan :- ))

 12. Berthi en Mien , BERTHI allereerst ben ik heel erg blij met deze aankondiging van jou want ik ga er zelfs mijn kooktijd op aanpassen. Ik was echt dol op die serie indertijd.
  Ten tweede verheug ik me er nu al op dat als ik zit te kijken, ik weet dat jij net als wij allemaal heel erg gaat ziten smullen van de prachtige kostuums. Heel erg veel plezier.
  MIEN, hier zit nog een fervente BBC-fan :- ))

 13. Net als jullie zorg ik dat mijn pastaschotel klaar staat om in de oven te schuiven zodat we na afloop van de eerste aflevering direct aan tafel kunnen!:-)

 14. Ik had het ook gehoord en moest gelijk aan jou denken.Het wordt stil op de weg denk ik, ga ook kijken en zorgen dat alles klaar staat wat eten betreft dan he!!!

 15. We zaten om 17.15 al te eten en dat was lekker, maar wat heb ik opnieuw genoten van de eerste afelering van deze serie!! Heerlijk.

 16. Als er in de serie net zulke mooi kleding in voorkomt als op jou foto, dan moet het geweldig zijn om er naar te kijken. Maar 17.30 is een ongelukkige tijd voor mij. Ik zie wel of ik het een keer kan zien. Bedankt voor de tip Berthi!

 17. @Yvonne p: de dvd is er ,in ieder geval al in mijn kast ,lekker zwijmelen op een mooie herfstdag….met thee en scones…

 18. mmmm al die mooie jurken en hoedjes…..en die vrouw met dat donkere haar heeft zo’n lief gezichtje ,kan ik uren naar kijken…

 19. oh eh…Corrie t kan ook op een mooie zomerdag ,voorjaar winter…haha net als jouw ijs..en Dijn d’r hutspot..

 20. Oh berthi ik heb genoten, vanaf vandaag wordt het elke dag opgenomen.Manlief zijn hobby computer komt nu van pas, die neemt nu automatisch{ seasonticket] alles op.Ken je dan ook : who pays the ferryman? Zouden ze die ook weer gaan uitzenden?

 21. @lynda, net als jij heb ik vandaag genoten. Ik pas mijn etenstijd aan!:-)
  Who pays the ferryman… nooit van gehoord!
  Kan je daar iets meer over vertellen

 22. Dit was ook een serie van de BBC,het speelde zich af op kreta.Ik kan me herinneren dat mijn ouders dit volgde en ik eigenlijk niet mocht kijken, te spannend!! Op google worden ook al DVD aangeboden maar als ze dit soort series herhalen op tv vindt ik dat erg leuk.

 23. Berthi, wat goed dat je dit hier vertelde.
  Had het anders nooit geweten.
  Toen, jaren geleden, ook gekeken en genoten van de mode, het atelier ……
  Dit is echt mijn mode ……..
  Heb nog maar 20 minuten kunnen kijken, maar die waren al leuk, leuk, en leuk.

 24. Ondertussen al weer wat delen “ingehaald” en er nu 3 gezien.
  En dat was SMULLEN.
  De inrichting van het huis, de huizen, die hoeden en hoedjes, de baretten en “hoofdbanden”.
  Die “overschorten”, die ze dragen ( de geborduurde van Evangeline), de mooie blouses met vele knoopjes, de broches.
  Die broeken van Penelope.
  Ja, dit is echt genieten en allemaal zo helemaal “my style”.

 25. De Ferry man was idd ook leuk, romantisch maar moderner én vooral spannend!! Wanneer je het muziekje weer hoort kom je weer in die sfeer !!!

 26. Heerlijk om te zien, tussen de bedrijven van groente en aardappels klaarzetten zie ik kans om tot nu toe iedere middag te kijken, maar ik wilde ivm mijn vakantie graag weten hoeveel afleveringen de serie nog telt.
  Dank dank en vriendelijke groet
  Mieke

 27. Heerlijk om te zien, tussen de bedrijven van groente en aardappels klaarzetten zie ik kans om tot nu toe iedere middag te kijken, maar ik wilde ivm mijn vakantie graag weten hoeveel afleveringen de serie nog telt.
  Dank dank en vriendelijke groet
  Mieke

 28. @Mieke, ik heb geen idee hoeveel afleveringen er nog volgen. De DVD-box bevat 600 minuten van deze serie. Aan de hand hiervan kan je ongeveer uitrekenen hoeveel afleveringen er nog volgen.

 29. Er is een DVD die er 1762 minuten over doet = 30 uur. Er staat nog steeds nergens hoe lang ze doorgaan. Totaal zijn het dus 30 afleveringen. Volgens de Zw. google 12 + 12 + 6 = 30 afleveringen. Mooier kan ik het niet maken.

 30. @eva, er staat ons dus nog veel leed en vermaak te wachten!
  Ik probeer elke dag te kijken. De kleding, de entourage, het is allemaal zo schitterend gedaan.

 31. Prachtig acteerwerk.Zo natuurlijk!En wat een kleding! Iedere keer een genoegen om naar te kijken! Voor de twee actrices de rol van hun leven!!

 32. Wij vinden het een fantastische serie, alleen vanwege de kleding al de moeite waard om gezien te worden,

 33. @Clasien de Reuver, leuk om te horen dat jullie ook fan zijn van deze serie. Ik sla geen enkele aflevering over.

 34. Heb de uitzending van vandaag gemist.Kan ik die schade nog inhalen?

 35. Donderdag en vrijdag twee afleveringen gemist door het hockeyen!
  Is het mogelijk dat ze alsnog uitgezonden worden?
  Op Uitzending Gemist heb ik House of Eliott niet kunnen vinden.
  Zo jammer.
  Prachtige serie.

 36. @ien cohen, ik verwacht niet dat ze alsnog uitgezonden worden. De komende week elke dag maar goed kijken hoe laat House of Eliott begint en anders de DVD kopen.

 37. Donderdag en vrijdag hebben we House of Elliott gemist.door het hokey. Heel jammer, dat was balen. Waarom wordt de aflevering niet later uitgezonden, dan kan het gemeld worden tijdens de uitzending. Nu is het eerder uitgezonden, en hebben vele kijkers de afleveringen gemist. Dat zou anders geregeld moeten worden. Nu zijn er veel teleurgestelde kijkers. Ook jammer, dat Onedin line midden in de serie werd afgebroken.

 38. Ook wij zijn boos op de KRO omdat vanwege sport de “vervolg” serie House of Eliott op vrijdag 24-8-07 ineens was vervroegd. Dit toont een grote minachting voor het publiek! Want als men vanwege sport de serie niet eerder maar wat later had uitgezonden dan was er niets aan de hand geweest; bovendien had men de kijker dan kunnen waarschuwen, bij een onaangekondigde vervroeging (gids en teletekst gaven dat niet vooraf weer) met meer dan een uur kun je dat niet. Dus moet ik helaas constateren dat de KRO maling heeft aan de vaste kijkers die haar serie willen volgen. Want er is ook geen herhaling later op de avond of ’s nachts uitgezonden. Ben ik nu zo slim of is men bij de KRO nu zo dom? Want zo toont u in ieder geval aan geen empathie te hebben met uw doelgroep, de kijker.

 39. ook ik heb een aflevering gemist, helaas gaat in nederland sport voor alles

 40. @Harry Beugelink en Jeanne, ik vind het ook heel vervelend. Per toeval kwam ik erachter dat de tijden veranderd waren zodat ik de uitzendingen niet heb gemist.
  Ik hoor en lees dat er best veel mensen zijn die deze afleveringen hebben gemist. Misschien het beste om een email naar de KRO te sturen?!

 41. Er zijn 34 afleveringen van House of Eliott in totaal, zo is na enig googlen terug te vinden.
  de ‘uitzending gemist’ van vrijdag is heel jammer.
  Kan iemand in een paar regels vertellen wat er gebeurd is, zodat we de draad weer kunnen oppakken?

 42. PS. Ik heb net de KRO een mailtje gestuurd. Niet dat ik verwacht dat het iets oplevert…

 43. @Annette, wat goed dat je de inhoud van de aflevering van afgelopen vrijdag hebt gevonden. Ik ben benieuwd of de KRO wat van zich laat horen.
  Laat je het ons weten?

 44. Deze reactie kreeg ik net per mail van de KRO:
  Geachte mevrouw,
  Ik deel uw ongenoegen met betrekking tot dit besluit van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).
  Echter, de KRO gaat wel over de inhoud van de programma’s of het aankopen van serie’s, maar heeft
  niets te zeggen over het tijdstip waarop die worden uitgezonden.
  Die beslissing ligt in handen van de netcoördinator, in dienst van de NPO.
  U verwijt de KRO derhalve een besluit waarvoor een andere instantie (zijnde de NPO, het centrale orgaan
  dat gaat over de programmering van álle programma¿s van álle publieke omroepen), verantwoordelijk is.
  We hebben veel meer mailtjes en telefoontjes gekregen en daarom zal ik de netcoördinator informeren over
  de reacties, zodat hij weet wat het effect van zijn beslissing is.
  Ik stel het op prijs dat u de moeite genomen heeft de KRO een reactie te sturen. Hoe meer we ons richting de Nederlandse Publieke Omroep laten horen, des te groter de kans dat er in de toekomst wél wordt geluisterd naar onze argumenten.
  Namens,
  Ton Verlind
  Mediadirecteur KRO

 45. @Annette, fijn dat je de reactie van Ton Verlind hier plaatst. Goed om te weten dat de tijdsverandering niet aan de KRO ligt.
  Hoe meer mensen een reactie sturen, hoe beter.

 46. Jammer, was de gehele maand aug in het buitenland en ik heb de uitzendingen gemist. Ik ben er dol op en heb net in de vakantietijd de 2 DVD’s van serie 1 en 2 weer bekeken. was dus helemaal klaar voor deel 3! Hoop dat die ook snel op DVD uitkomt, want ik heb nu de eerste 6 of 7 afleveringen gemist. Kwam vandaag per toeval langs ‘zappen’. Kijk anders nooit om deze tijd tv, vandaar…..

 47. Kan iemand mij vertellen wanneer de laatste aflevering wordt uitgezonden? Ik ga nl. 2 weken op vakantie en ik wil mijn recorder programmeren om de afleveringen op te nemen.
  Alvast bedankt!

 48. @Marjo, de serie bestaat uit 34 afleveringen. Ze zijn op 31 juli gestart… dus a.s. vrijdag zal de laatste aflevering zijn.

 49. Ook al ben ik een man ,ik vind deze serie super omdat er van alles inzit, je moet ook geen een aflevering missen zeer goed geacteerd

 50. @rene aland, leuk dat je een reactie plaatst en ik ben het helemaal met je eens. Niet alleen het acteren is goed, alles klopt in deze serie. Let eens op de kleine details, allemaal perfect. Tot in de puntjes verzorgd is deze serie. Op en top genieten!
  En, per aflevering gebeurt er veel. Je blijft geboeid kijken!

 51. Hello,
  Thank you so much for sharing the news about The House of Eliott with us!
  It used to be my favorite drama series back in the former century. Might you or any of your friends here know if the film is available on DVD? For as far as I have seen, coming Friday the final episode will be shown in Holland, but I wonder if this will be the real end to the story, so… I’d sure love to know more about the whole piece.
  I am a poet-author and painter, deeply insterested in and inspired by the twenties this great film is about. My mum and dad were young back then. I’d appreciate your help very much. Thank you in advance!
  Kindest regards,
  Rikki

 52. You can try the local library if they have the series on DVD. The Hague library has got it.

 53. House of Eliott is een serie waar we elke dag naar uitkijken. Zonder agressie en met een inhoud die ons erg aanspreekt. Wij hopen dat er nog vele afleveringen zullen volgen en hopen dat er nog meer van deze series te vinden zijn en natuurlijk worden uitgezonden.

 54. Ik vind het een mooie serie! Jammer genoeg heb ik de laatste aflevering gemist.
  Ik kan het bij pogramma gemist ook niet vinden. Weet u misschien hoe dat komt?
  het is toch een pogramma van de KRO?
  Groetjes Willy.

 55. Ik heb door een foute instelling van de video de laatste aflevering van afgelopen vrijdag 14.9.2007 gemist. Is dat nog op Internet te zien ? M.vr.gr. Marry Volwerk-Franken.

 56. Jammer dat afgelopen vrijdag de laatste uitzending was. Volgen er nog meer of was dit echt de laatste aflevering? Hoop het niet. Heb hem trouwens nog wel op video staan.

 57. @W. van der Heijden, de uizending is niet terug te vinden op ‘uitzending gemist’. De reden zou kunnen zijn dat het al een herhaling is.
  Ik heb de aflevering van vrijdag wel gezien en het gaf mij niet de indruk dat dit nu echt de allerlaatste aflevering zou zijn.
  Zou er misschien in Engeland nog meer afleveringen zijn gemaakt, maar die nooit hier op de tv zijn geweest?
  Misschien eens navragen bij de KRO!

 58. Ik vind het een prachtige serie, erg mooi gemaakt! Echt jammer dat deze niet meer wordt uitgezonden. Weet iemaand toevallig of er een DVD aan te schaffen is en waar?
  Groetjes

 59. @Melita, zowel deel I als deel II is op DVD verkrijgbaar en te bestellen in de webwinkel van de KRO:
  http://www.webwinkel.kro.nl/kro/searchProducts.do
  Rechts in de zoekbalk moet je The House of Eliott intikken.
  Deze reactie plaatste ik al eens eerder hierboven, maar ik lees net op de website van de KRO dat de DVD’s tijdelijk uitverkocht zijn.

 60. hoi was dat echt de laatste aflevering ???
  vorige week vrijdag ???
  snikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

 61. Ik had nu niet echt de indruk dat de serie al afgelopen was. Komt er nog een vervolg of is het echt over en uit??

 62. @ans, ik had niet de indruk dat de serie echt afgelopen was. Afgelopen vrijdag was het namelijk een open einde.
  Ik zal toch eens navraag gaan doen.

 63. Ik me vandaag naar huis gehaast om om half zes op de bank te zitten.
  -NIKS-
  De aflevering van vrijdag was echt niet de laatste. Toch?
  Ik eis een verklaring 😉

 64. Lieve mensen,
  Vanmorgen kreeg ik van de KRO het volgende berichtje:
  Naar aanleiding van de vragen op uw weblog: de aflevering van afgelopen vrijdag was wel degelijk de laatste (zie ook hier: http://www.tv.com/the-house-of-eliott/show/13256/summary.html). De serie (en het boek van Jean Marsh) heeft een open einde. Er zijn in boekvorm twee vervolgen op The House of Eliott verschenen, A House at War en The Anxious Years. Let wel: deze zijn niet geschreven door Jean Marsh.

 65. Berthi, je bent geweldig!
  Dit wilden we graag weten. Dank je wel!
  Toch haat ik open eindes, want dat vierde seizoen zal er nooit komen natuurlijk…

 66. Ik heb de serie op DVD. En kan dus kijken wanneer ik wil. In mijn geval gebeurt dat tijdens het strijken. Ik weet het: het is niet echt ontspannend. Maar zo is het strijken minder erg en zó klaar.
  Ik geniet er erg van. Prachtige kleding, schoenen, accesoires. Sommige dingen mogen van mij zo in de mode komen. De schoenen van deze winter gaan er al een beetje op lijken.

 67. De aflevering van 14 sept. (afl. 10 seizoen 3) was idd de laatste die ooit gemaakt is! Ivm felle concurrentie destijds heeft de BBC op het laatste moment besloten na de zomer 1993 geen 4e seizoen meer te maken. In 1998 wilde men dit alsnog doen maar kon de cast niet meer bij elkaar brengen. Louise Lombard (Ms. Evie) maakte al carriere in de VS (nu te zijn bij CSI als Sofia Curtis (met blond haar)). Stella Gonet (Ms. Bea)was ook met andere dingen bezig.

 68. Goed nieuws voor hen die graag het 4e seizoen willen meemaken. Hoewel de BBC er na 3 seizoenen mee op hield, is er wel een boek van het 4e seizoen uitgekomen. Het heet: The house of elliot The anxious years (o.a. bij http://www.vanstockum.nl te bestellen).
  Synopsis: Miles’ vader maakt van Miles een medogenloze Rags (confectie) Tycoon (Miles probeert zo de liefde voor Evie te vergeten). Evie en daniel gaan naar Parijs waar Daniel’s werk in de prijzen valt. Daarna zetten zij zich in om de Spaanse republiek te redden. De ondertussen door Evie ontworpen kleding wordt door Miles gebruikt om Nazi vrouwen te kleden wat tot opschudding lijdt. dit boek heeft een gesloten einde en is een must voor iedere fan!

 69. Toevoeging in reactie op Berti’s The House at War als alternatief einde ipv The Anxious Years: dit betreft een uiterst slecht geschreven vervolg dat totaal niet in lijn in met de 1e 3 delen.
  Synopsis: Het is 1936, Bea en Jack hebben inmiddels 3 kinderen maar 1 ervan dreigt blind te worden. Evie heeft een serie desastreuze relaties achter de rug na de scheiding met Daniel. Intussen maakt Europa zich op voor oorlog. Evie vertrekt naar Hollywood. WOII brengt helemaal een vreemde plotwending met zich mee wanneer een model van The House of Eliott naar Parijs verhuist en daar een relatie met een Nazi aangaat en voor de geallieerden gaat spioneren. Nogmaals: GEEN AANRADER zoals The Anxious years dat WEL is!

 70. @Ralf, ontzettend bedankt voor al je toevoegingen, waar we met z’n allen veel aan hebben.
  Ik ga de DVD’s kopen, deel I en deel II (het is nog wachten wanneer deel III op DVD komt, heb ik begrepen)en kijken naar het boek dat je noemt.

 71. In juli serie I gezien dankzij de DVD-uitleen-afdeling van de Bib van Oostende.
  Ik was laaiend enthousiast toen bleek dat op de KRO alle afleveringen werden uitgezonden. Dankzij een vriendin die probeerde van ze op te nemen heb ik al uren kunnen genieten… Jammer van de uurwijzigingen want nu heb ik zoals zovele anderen niet alle afleveringen (volledig) kunnen bekijken.
  Als er iemand zou vernemen dat de serie opnieuw uitgezonden zou worden op TV (op welke zender ook) laat het hier weten. Je zult er velen een plezier mee doen.
  Via mijn zoektocht op internet weet ik nu dat serie 3 ook op DVD is verschenen. In de bib van Zedelgem (waar ze zowel serie 1 als 2 in hun bezit hebben) vertelden ze mij dat deel 2 nog maar recent NEDERLANDS VERTAALD is geweest. De nederlandse vertaling van serie 3 zal dus nog een tijdje op zich laten wachten…
  Of beluister ze in het engels. Hoe meer ik dit doe, hoe minder goed ik de vertaling soms vind. Maar dat is persoonlijk hé
  belgische groetjes

 72. Genoten heb ik van alle afleveringen van the House of Eliott. Maar tot mijn grote spijt heb ik door omstandigheden de laatste aflevering van 14 september gemist. Wie o wie heeft deze opgenomen en kan mij helpen aan een kopie op dvd of video? zou het ontzettend leuk vinden, alvast bedankt.
  groetjes hermien.

 73. Het derde seizoen zal vertaald in het NL verschijnen in de lente van 2008, heb ik bij de uitgever van de andere vertalingen nagevraagd.

 74. @Evie, heel fijn dat je dit ons laat weten!
  Velen kijken hier naar uit.

 75. Inmiddels heb ik het boek The Anxious Years gekocht en gelezen. Het verhaal wordt nu vanuit Miles verteld, wat mij minder aanspreekt dan de serie. Als iemand het boek van mij wil overnemen, laat het maar weten met een mailadres erbij, dan neem ik contact op.

 76. Beste Y. Manders, ja ik heb dat boek nog. Sorry voor de late reactie, maar als je nog interesse hebt en je mailadres doorgeeft neem ik contact op.

 77. Heerlijk, alweer The House of Eliott. Wat
  een schitterende documentaire is dat toch!
  Maar, waarom netbeheerder, wederom op zo een ongelukkige tijd? Weet iemand overigens, of Evangeline nog onder ons is? Ik wil haar namelijk op haar 100 ste verjaardag verrassen
  met een minivaatje hollandse nieuwe.

 78. Ik vind het afschuwelijk dat wederom de
  ” The house of Eliott ” in het midden van de serie wordt afgebroken. Het is nu al de tweede keer dat dit gebeurt.Ik, en vele anderen genieten enorm van deze serie en worden dus weer teleurgesteld. Het getuigd van weinig empatie met de kijker.

 79. Net als 2 jaar geleden was het een grote afknapper, die laatste aflevering met allemaal loose ends. Boekies kunnen dat gevoel van groot onbehagen niet wegnemen.
  We want more, we want more! Kunnen we niet met de pet rond om de voornaamste spelers ertoe te verleiden, er speciaal voor de Lage Landen nog een extra serie aan vast te knopen? De acteurs zijn dan 15 jaar ouder, maar dan leren we van de ontwikkelingen rond House of Eliott direct na de tweede wereldoorlog (een soort variant op Toen was gelukkig heel gewoon dus als het ware).

 80. Zaterdag, 25 juli 2009
  Hallo beste lezers,
  ja dan kommen er “zwem kampioen wedstrijden”
  a.s. maandag en zie je in de omroep blad niets meer van van “The House of Eliott” .
  Toevallig keek ik in de gids om de video recorder te programmeren, maar helaas.
  Kan iemand mij vertellen wanneer de serie dan weer begint, en op welke tijd?
  Ook gek dat “gisteren gemist” dit niet niet wordt herhaald? (ik kan het niet vinden)
  Bij voorbaat dank voor uw melding,
  Vr. groet, Bernardus

 81. Helaas houd ik op dit moment niet bij wanneer de serie op tv komt. Ik heb de dvd-serie gekocht en kan nu zelf bepalen wanneer ik wil kijken.

 82. maandag 27 juli
  Prachtige serie. Des te vervelender dat ik in de gids bij het programma voor vandaag “House of Eliott” niet aantref. Hij wordt toch wel vervolgd op tv hoop ik? Wie weet wanneer?
  Groet Agnes

 83. Wat een geweldige afknapper, dat er geen House of Eliott is deze hele week, Waarom zo midden in de serie?? Ned2 heeft weinig repect voor zijn vaste kijk(st)ers. Ik denk dat er veel mensen zwaar teleurgesteld zijn.

 84. Nou, ik kan je zeggen dat het zeker een afknapper was dat het er vandaag niet was. Heb het even nagekeken in de gids, en ja hoor, we moeten weer naar allemaal andere dingen kijken. Op zich begrijp ik dat die ook belangrijk zijn. Wat ik niet begrijp is dat het dan zó plotseling, zonder enige waarschuwing ophoudt. Hebben die programma makers geen enkel gevoel voor mensen die níet zo verslaafd zijn aan fietsen, zwemmen etc.? Er zijn al zo weinig fijne programma’s in de zomer maanden. Gaan ze dát ook nog eens weghalen. Sufferds.

 85. The House of Elliott is een fantastische serie, waarom men niet even de kijker waarschuwt dat het even van de buis is vanwege het zwemmen, snap ik niet zo! Was wel even balen voor ons. Maar ja, wie bepaalt dit tegenwoordig…….de kijker?
  Denk het niet!!

 86. Woensdag 29 juli 2009
  Hallo allemaal,
  helaas stopt zo maar de serie “The House of Eliott” .
  En gaan ze verder met “James Hairrot” (1)
  Ben er zeer boos over, dat ik nu het lidmaatschap opzeg bij de KRO.
  Het “Zwemkampioen schap” kan ik me indenken dat die voor gaat, maar laat de serie waar mee je bezig bent dan gewoon doorlopen.
  Met vriendelijke groet aan de lezers,
  Bernardus

 87. 7 augustus 2009
  Hallo lezers, Omdat de serie zo abrupt stopte, heb ik de serie op dvd gekocht. Maar, de laatste aflevering op de DVD is identiek aan de aflevering die het laatst door de KRO is uitgezonden!!! Ik heb de uitgever van de DVD gebeld en het wordt nu uitgezocht. De laatste aflev. op tv eindigt met de woorden van Evie dat ze wel compagnon blijft maar tot op het laatst blijft vechten voor het behoud van de “couture”. Kan iemand (berthi?) mij zeggen hoe de serie eindigt? Misschien eindigt de serie wel echt met zo’n raar open eind, en is alle commotie en alle kritiek op de KRO wel onterecht.
  Groet aan alle lezers,
  Agnes

 88. @agnes thijsse,
  Ralf plaatste op 20 september 2007 deze reactie :
  De aflevering van 14 sept. (afl. 10 seizoen 3) was idd de laatste die ooit gemaakt is! Ivm felle concurrentie destijds heeft de BBC op het laatste moment besloten na de zomer 1993 geen 4e seizoen meer te maken. In 1998 wilde men dit alsnog doen maar kon de cast niet meer bij elkaar brengen. Louise Lombard (Ms. Evie) maakte al carriere in de VS (nu te zijn bij CSI als Sofia Curtis (met blond haar)). Stella Gonet (Ms. Bea)was ook met andere dingen bezig.
  Op 18 september 2007 kreeg ik van de KRO deze reactie:
  Naar aanleiding van de vragen op uw weblog: de aflevering van afgelopen vrijdag was wel degelijk de laatste (zie ook hier: http://www.tv.com/the-house-of-eliott/show/13256/summary.html). De serie (en het boek van Jean Marsh) heeft een open einde. Er zijn in boekvorm twee vervolgen op The House of Eliott verschenen, A House at War en The Anxious Years. Let wel: deze zijn niet geschreven door Jean Marsh.

 89. Hallo Berthi, Reuze bedankt voor je reactie. En voor alle lezers: The House of Eliott komt dus ook na de zwemkampioenschappen niet meer op de tv. De aflevering op de vrijdag voor de kampioenschappen zwemmen was de laatste aflevering. Het was handig geweest als er in de gids of de teletekstprogrammering het woordje “slot” bij had gestaan.
  groet aan allen Agnes

 90. @agnes thijsse, fijn dat er duidelijkheid is. De afleveringen van deze zomer heb ik niet gevolgd zodat ik geen idee had waar die bewuste aflevering op de vrijdag voor de kampioenschappen over ging.
  Voor de liefhebbers van The House of Eliott is het misschien een idee om de dvd serie te kopen.

 91. Will the BBC’s House of Eliott get a 1940-50′s makeover?
  BY BILL YOUNG ⋅ JULY 14, 2013 ⋅ POST A COMMENT
  FILED UNDER BBC, DOWNTON ABBEY, EILEEN ATKINS, EINSTEIN, FASHION, HAUTE COUTURE, HOUSE OF ELIOTT, INSANITY, JEAN MARSH, PBS, TELEVISION, UPSTAIRS DOWNSTAIRS
  When Jean Marsh and Dame Eileen Atkins revived the classic 70′s series Upstairs, Downstairs for the BBC back in 2011, unfortunately, it failed to survive partly due to the inevitable comparisons that both viewers and critics made with their rival costume drama Downton Abbey. Sadly, and a bit unfairly, it was given the boot after two series and only nine episodes.

  Armed with the understanding of Einstein’s definition of insanity, that of ‘doing the same thing over and over again and expecting different results’, and determined to avoid the possibility of lightning striking twice in the same place, Marsh, who co-created Upstairs, Downstairs, is working on a new version of The House of Eliott, the BBC drama from the 90′s about two sisters who set up their own haute couture fashion house in the Twenties.

  This time, however, according to Marsh, she will make sure that the drama is set in a different period to Downton Abbey. Speaking at a reception at the English Speaking Union in Mayfair, Marsh said, “I want to bring House of Eliott back. We would like to set it in the 40′s and 50′s rather than the 1920′s. That way we would be a couple of decades ahead of Downton and wouldn’t have to worry about comparisons. Everyone always compares period dramas.”

  Dame Eileen Atkins echoed Marsh’s sentiments recently saying, “I happen to think that The House of Eliott would be far more relevant today as it is about a fashion house and it is that world which people still find very interesting today. I see a much greater potential there for success and hope others will agree.”

  They should know. Like Upstairs Downstairs, Marsh and Atkins created and wrote both the original House of Eliott along with the original Upstairs Downstairs and the remake some 40 years later. My money is on the new House of Eliott getting a successful makeover. You?

  – See more at: http://tellyspotting.org/2013/07/14/will-the-bbcs-house-of-eliott-get-a-1940-50s-makeover/#sthash.oy1Z6c7w.dpuf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *