Harten-expositie: 31-3-2008 t/m 10-5-2008


In deze log vertelde ik al iets over de Harten-expositie. Nu is er meer duidelijkheid over de expositie in de Centrale Bibliotheek in Eindhoven. De Harten-expositie zal zijn van 31 maart tot en met 10 mei 2008. In de bibliotheek zijn zeker twee, maar hoogstwaarschijnlijk drie, vitrinekasten beschikbaar van 50 x 50 cm met drie etages om in te richten. Er zijn vier plexiglazen hangpanelen van 1 m hoog en 1.40 m breed. Deze zijn met name geschikt voor de quilts. Daarnaast zijn er nog vier verrijdbare panelen met dezelfde afmeting. Twee extra hangpanelen zullen nog tot onze beschikking zijn. Alleen passen deze niet binnen de expositieruimte, maar zullen er iets verder vandaan hangen. Verder zijn er veel tafels beschikbaar waar werkstukken op kunnen staan die ingelijst zijn. Aan de achterkant zal een beveiligingsmagneetstrip komen die de bibliotheek gebruikt. Op dit moment wordt er gekeken of er een pc met internetverbinding bij de expositie kan komen te staan. Ook is het mijn bedoeling om een informatielijst voor de bezoekers van de bibliotheek te maken, waar de naam en weblog/website van de deelnemers op komt te staan.

In januari 2008 wil ik een Harten-meeting organiseren om met jullie alles door te spreken. Ik ben er nu al van overtuigd dat het een prachtige expositie gaat worden, mede door het enthousiasme van iedereen!

36 gedachten over “Harten-expositie: 31-3-2008 t/m 10-5-2008

 1. Berthi ik wil ook mee doen, mensen ontmoeten, leuk hoor .
  Alleen even verzinnen, wat ik ga maken.

 2. Berthi ik wil ook mee doen, mensen ontmoeten, leuk hoor .
  Alleen even verzinnen, wat ik ga maken.

 3. @jose, van enthousiasme komt je bericht er twee keer te staan!! Leuk toch!
  Fijn dat je met ons mee gaat doen en ik ga je naam toevoegen!

 4. wat leuk dat je dat zo geregeld hebt voor iedereen,dat zal wel heel mooi worden met al die verschillende technieken….Ik ga zeker kijken.

 5. Hoi Berthi!
  Leuk, leuk. Ik wil graag meedoen, ben inmiddels al hard aan het werk met mijn hartjes!

 6. Prachtige plannen , Berthi !
  Die expositie is straks helemaal een bekroning van het harten project .
  Heel leuk dat je die mooie ruimte hebt gevonden .
  Fijn om er met z,n allen zo naar toe te leven .
  De Witte Dame mag zich straks ontfermen over al onze dierbare Harten , gedurende een aantal weken .

 7. O Berthi ,wat als je quilt groter wordt dan de vermelde maten ??????

 8. Natuurlijk wil ook ik graag meedoen aan de harten tentoonstelling. Het zal een mooie afwisselende tentoonstelling worden, met die verschillende technieken.

 9. Oh Berthi, wat leuk! Wat spannend! Wat gezellig. Ik ga meteen de data invullen achterin mijn agenda bij de laatste decemberweek, dan vul ik dat in mijn nieuwe agenda voor 2008 mee in. Wat fijn dat we nu al de data weten, dan kunnen we daar rekening mee houden. Zeker wat betreft de expositie want op 31 maart ben ik jarig en drie dagen daarvoor 40 jaar getrouwd. Met plannen voor bepaalde feestelijkheden is dit helemaal fijn. Wat accuraat van je.

 10. Ha Berthi! Wat ben je toch goed! Ik heb je vannacht nog de losse foto’s van mijn hartenprojecten tot nog toe gestuurd. Nummer drie komt na mijn cursus (ja, moet ik eerst cursus voor doen, sommige mensen zijn nu eenmaal niet zo handig :-)))

 11. Wat een fantastisch plan, Berthi!!
  En Jose…..welkom bij de groep!!!
  Leuk dat je mee doet…..

 12. Hallo Berthi het ziet er allemaal geweldig uit. Hoop dat ik mijn lap af krijg en anders maak ik nog wel een andere, kleine.

 13. Dat klink allemaal veelbelovend. Leuk om mee te doen !!
  Een hele regel/uitzoek klus Berthi. Maar dat ligt jou wel, vermoed ik ;-)).

 14. Ik kom straks terug op al jullie lieve en enthousiaste reacties. Aangezien de voorspelling is dat het vanmiddag slecht weer wordt, ga ik nu eerst op stap voor de broodnodige boodschappen!:-)
  Zojuist heb ik bericht gekregen van Margreet, mijn contactpersoon van de bibliotheek, dat de afmetingen van de panelen toch iets anders zijn. Straks horen jullie meer!

 15. Berthi: succes met alle voorbereidingen. Uit ervaring weet ik dat het een heel karwei is een tentoonstelling opzetten en inrichten.
  Dus dames die zich aangemeld hebben :laten we er samen voor zorgen dat Berthi er iets MOOIS van kan maken !!!!!!!!!
  Vooral de verscheidenheid in allerlei handwerk-technieken lijkt mij heel interessant.

 16. Leuk Berthi, alvast bedankt voor al de tijd en moeite, het gaat vast heel bijzonder worden.

 17. leuk !! ik verheug me al op de ontmoeting in januari !! en ik hoop iets leuks aan te kunnen leveren voor de tentoonstelling !! na de verhuizing ga ik mijn crazyquilthart afwerken, dus dat moet lukken ..
  Berthi, alvast bedankt voor het organiseren !!

 18. Geweldig om al jullie enthousiaste reacties te lezen. Het gaat zeker een mooie expositie worden. De deelnemerslijst voor het Harten-project is bijgewerkt en moet nu helemaal kloppen.
  Heel bijzonder dat de expositie begint op de dag dat Corrie jarig is en eindigt met de verjaardag van Ingrid. Mooier kan het niet!!
  Ik moet wel zeggen dat op 31 maart de expositie opgebouwd gaat worden en dus pas in de loop van de dag klaar zal zijn.
  Hoe we het gaan doen met het inleveren van alle handwerkstukken, wil ik graag met jullie bespreken op de Harten-meeting in januari.
  Misschien hebben jullie al gelezen dat de afmeting van de panelen niet klopte. In plaats van 1.20 m breed zijn ze 1.40 m breed.
  Ik wens iedereen heel veel succes en veel plezier met het Harten-project. Het belangrijkste is geregeld en nu wordt het tijd voor mij om aan de slag te gaan met mijn Hartenontwerp.
  Zoals ik al eens vertelde heb ik het idee wel op papier staan, maar moet het nog uitgevoerd worden.
  @marian’ne m, tsja, ik heb wel eens eerder het één en ander georganiseerd/geregeld!:-) Ik ben erg blij dat jij ook aan de expositie mee wilt doen!
  @yvonnep, onderschat jezelf niet!!!

 19. Berthi, wat leuk joh!!! Je hebt het goed voorelkaar met de mensen van de bieb. Kunnen ze geen webcammetje neer zetten, zodat we zelf naar onze tentoonstelling kunnen kijken? ’t Is maar een idee hoor. En ik verheug me op de ontmoetingsdag. Nu kan ik gericht naar een datum werken voor mijn harten aandeel.

 20. Ben ik nog even. Wat een leuke harten werkstukken zijn er weer bij gekomen.
  Ik moet nodig ook weer eens wat doen aan de mijne.

 21. Berthi, wat ontzettend leuk ….zo’n tentoonstelling. Ik heb een heleboel ideeen in mijn hoofd voor mijn hartenproject en moet eigenlijk snel aan de slag. We zijn nét terug van vakantie, dus deze week nog even snel wat opruimen en dan ga ik beginnen.
  Ik zal de data noteren!

 22. Ha Berthi
  Ik heb de gegevens van de expositie van het Harten-project op de site van MERKWAARDIG gezet onder “Tentoonstellingen van leden”.
  Het zou leuk zijn als ik er een plaatje bij kon zetten van een hart.
  Heb je een plaatje wat ik kan en mag gebruiken? Kun je me die dan toesturen?
  Alvast bedankt!

 23. @Saskia, erg leuk dat je de expositie op de site van Merkwaardig heb gezet. Wat mij betreft mag je zelf een foto uitzoeken uit de fotogalerie.

 24. Berthi,
  Kijk even of de tekst en de foto naar je zin zijn. (zie URL bij dit berichtje).
  Kun jij Marlies Curfs voor de zekerheid nog vragen of zij er bezwaar tegen heeft dat haar hart op onze website staat? (Ik ga er voor het gemak maar vanuit dat jij haar e-mailadres ergens hebt.)
  Groetjes

 25. Prima, Saskia! Alleen de link naar de Centrale bibliotheek werkt niet. Je hebt per ongeluk twee keer www getikt.
  Ik zal kijken of ik het emailadres van Marlies Curfs heb.

 26. Haha, dubbel suf. Die dubbele www en bovendien controleer ik normaal altijd de linken, en dus deze keer vergeten …
  Het is inmiddels gecorrigeerd.

 27. @Saskia, dat had ik laatst ook. Ik controleer altijd de links, maar toen net niet… en er was een link bij die niet werkte! Zul je altijd zien!:-)

 28. Hoi allemaal,
  ik zou graag een keer naar die expositie willen komen kijken, maar het is mij niet helemaal duidelijk wanneer hij te zien is.
  Goed, ja, van 31 maart – 10 mei 2008, maar op welke tijdstippen?
  Gewoon op de openingstijden van de Centrale Bibliotheek?
  Of zijn er speciale tijden voor?
  Het zou een beetje vervelend zijn, als ik 1 uur en 1 kwartier rijd en dan voor gesloten deuren sta…toch?
  Groetjes, Silke
  =o)

 29. @Silke, de expositie is te zien tijdens de openingsuren van de Centrale Bibliotheek. Die tijden zijn te vinden op hun website. En a.s. woensdag ben ik zelf aanwezig om belangstellenden toelichting te geven op de expositie.

 30. Ik ben er geweest…op de tentoonstelling (vrijdag 2 mei 2008) en ik moet zeggen het was <3 stikke leuk! Er waren echt mooie dingen bij, origineel en goed gemaakt...alleen al het idee... ik heb er ook vele nieuwe ideetje verzameld...en mijn enthousiasme in het gastenboek aldaar achtergelaten...
  Ga vooral door!
  Groetjes, Silke

 31. @Silke, geweldig om te horen dat je de expositie zo mooi vindt. Ik heb al meerdere mensen gesproken die leuke ideetjes hebben opgedaan via deze tentoonstelling. Prachtig dat je een berichtje in het gastenboek hebt geplaatst. Dat zal ik zaterdag met veel plezier lezen. Binnenkort komen alle hartenontwerpen in de fotogalerie te staan (tot nu toe geen tijd voor gehad), maar in het echt zijn de ontwerpen veel mooier!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *