IL Sole 24 Ore


Terwijl Italië te maken heeft met een hittegolf, moeten wij het doen met een kwakkelzomer. De hittegolf in Italië brengt wel een consequentie met zich mee. Het volgende bericht ontving het AD uit Italië:

‘Italianen die willen bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering, moeten hun stropdas afdoen. Dit stelt het Italiaanse Ministerie van Gezondheid. Het afwerpen van de stropdas verlaagt de lichaamstemperatuur onmiddellijk met 2 à 3 graden, waardoor minder airconditioning nodig is. Italië wordt deze week geteisterd door een hittegolf. De grootste Italiaanse oliefirma, ENI, riep eerder haar werknemers al op zonder stropdas op het werk te verschijnen. Stropdasmaker Flavio Cima reageert cynisch: “We kunnen rustig doorgaan met onze levensstijl: autorijden, benzine gebruiken en onze huizen afkoelen. Op één voorwaarde: we moeten onderwijl geen stropdas dragen. Ik had in de oliehandel moeten gaan”.’

15 gedachten over “IL Sole 24 Ore

 1. Haha! Grappig dit. Er is de laatste tijd natuurlijk veel aandacht voor de opwarming van de aarde, en bij sommige besparingstips vraag je je inderdaad soms af, of dat zoden aan de dijk zet…

 2. pfft nou da’s waar ,dat bijenkrofsjaaltje af ,scheelt ook bij “hittebuien”,maar is verplicht(!?) helaas…

 3. De nieuwe log staat er, later dan anders.
  Dit berichtje stond te lezen op web-log.nl:
  Gisteren avond laat, tot ongeveer half 1 vannacht zat de helft van San Francisco zonder stroom. En daar draait ook de software voor web-log.nl. Zonder heel ingewikkeld te worden: geen stroom = niet bereikbaar. Je kon dus even niet inloggen en de weblogs waren ook even niet bereikbaar. Ook wij niet, vandaar nu dit bericht, zodat je toch nog weet wat er hand de hand was. Als je het uberhaupt al gemerkt hebt…

 4. pfft ik bedoel bijenkorfsjaaltje(wel met mooi Escherprint,gestyleerde bijenkorfjes,dat patroon komt al uit 1933),Escher had toen weinig geld en “ging commercieel”…op de boekenafdeling wordt dat cadeaupapier nog gebruikt…

 5. hihi niks gemerkt,toen lag ik al heerlijk te dromen over boeken die vanzelf de kasten invlogen (HP)

 6. @Hilly, heb je het HP boek al uit??
  Vanaf nu kijk ik heel anders tegen het bijenkorfsjaaltje aan!! Was dit de eerste commerciële opdracht voor Escher?

 7. Ook al is het commercieel, ik ben nog nooit iets van Escher tegengekomen dat er niet mooi uitziet. Wat betreft de stropdas, de meeste mannen zien er beter uit zonder.

 8. Ik ken een gepensioneerde stropdastextielwever ( volgens mij bestaat dat woord niet, maar allah, jullie begrijpen wat ik bedoel), en die vertelde mij dat er geen kledingstuk bestaat waarvoor zoveel dessins voor gemaakt zijn als de stropdas. Hij liet mij enkele weefpatronen ervan zien. Tjonge jonge, dat zag er behoorlijk ingewikkeld uit, daar kunnen m’n teltekeningen voor breien nog U tegen zeggen ;-). Hij kon er heel boeiend over vertellen, ik wist niet dat er zoveel te weten valt over zo’n klein (nutteloos?) kledingstuk. De wevers hiervan stonden ook hoog in de hiërarchie der wevers.
  Ik zou wel willen dat we een echte zomer krijgen, dan mogen die stropdassen van mij rustig uit!

 9. @Berthi,of het Escher zijn 1e commerciele opdracht was,weet ik niet,ik hoorde dat laatst in een documentaire en vond ’t wel grappig…
  Ahum ,ik heb alleen HP deel 1 gelezen ,wilde niet meedoen met die “hype”….wel genoten van de films (die keek ik ook pas na het boek…veel leuker)deel 2 ook nog wel gelzen..maar ik heb nu t geduld niet…er liggen zoveel mooiere boeken te wachten ,die niet de luxe kennen verfilmd te zijn hihi…
  Andre is wel een trouwe lezer (en geduldig) ,die kan hem nu ook rustig bewaren tot de vakantie…..

 10. Er zijn ook door ontwerpers leuke stropdassenvestjes en rokjes van gemaakt..laatst zag ik ook iemand op een log,die zoiets had gemaakt voor het eindexamen ….ve kunst/textielacademie…

 11. Er zijn ook door ontwerpers leuke stropdassenvestjes en rokjes van gemaakt..laatst zag ik ook iemand op een log,die zoiets had gemaakt voor het eindexamen ….ve kunst/textielacademie…

 12. En Jose maakt een quilt van stropdassen :- ))
  http://josees.web-log.nl/index/2007/07/stropdassen_qui.html
  Bij stropdassen denk ik nog altijd aan de actie van Prins Claus, die de das en plein publique afdeed en brak met een aantal conventies die hij nutteloos vond. Prachtig mens was hij.
  En of ik gisteravond merkte dat ik niet op web-log kon komen. Lieve help, hoe was het ook alweer met San Francisco? Daar loopt toch die Andreasbreuk? Wat moeten we doen als daar nog weer eens iets gaat rommelen? Egocentrisch van me hè, maar ik bedoel dan geen menselijke slachtoffers of zo. Ships, ik zet mezelf lelijk te kijk zeg, maar het begon eigenlijk als een grappige opmerking en zo bedoel ik dat nog steeds ;- ))

 13. Dat ze de stropdassen maar aan mij geven, misschien komt hij dan nog een keer af bij mij.

 14. Net als Corrie moest ik na je log gelezen te hebben ook aan prins Claus denken. Hij deed het toch maar…..
  Niet alleen Italie is onder een hittegolf bedekt, maar het hele oostblok heeft er last van. en al een heleboel weken!! Ik moet er niet aan denken. Nou mag het hier wel een beetje droger, maar temperaturen van boven de 25 graden hou ik niet zo van. Mooi weer is heerlijk, maar ik moet er wel iets bij kunnen doen. Het is ook nooit goed hé … Gelukkig hebben we het niet voor het zeggen en doet de natuur lekker wat ie zelf wilt.

 15. @Marijna, nou, mij hoor je niet klagen over het weer. Het bevalt me prima. Zon en af en toe regen. Wat willen we nog meer. Ik hoef niet te sproeien in de tuin en mijn tuin is nu zo mooi groen na al die regen. Als het zo warm is helpt het sproeien ook niet.
  Geef mij maar dit weer!
  @Jose, ik vind je stropdassenquilt erg mooi. Het is zonde om hem als UFO door het leven te laten gaan.
  @Corrie, een geweldige act van prins Claus toentertijd. Volgens mij zal niemand die ooit vergeten. Ik zie het nog voor me hoe prins Claus zijn stropdas weggooide. Een magnifiek beeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *