TomTom

Onderstaand berichtje scheurde ik eens uit NRC Handelsblad.

‘Een vriendin van me vertelde vol enthousiasme dat ze het boek Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen voor haar ouders had gekocht. Ze voegde daar nog even aan toe dat haar moeder overigens wel uitstekend kan kaartlezen. Ik dacht even na en kwam tot de conclusie dat goed kunnen kaartlezen nog steeds geen enkele zin heeft als je man niet luistert.’

Alle ellende rond het kaartlezen is opgelost. Tom wijst ons feilloos de weg. Maar o wee als Tom geen zin heeft, dan zitten we met de handen in ons haar! Geen paniek. We hebben de ANWB… wagen we er een telefoontje aan?

22 gedachten over “TomTom

 1. Ha, leuk. Ik kan wel kaartlezen, maar als je zelf achter het stuur zit, heb je daar niet zoveel aan, of je moet om de haverklap stoppen om op de kaart te kijken. Ik verdwaal altijd en overal, daarom is het navigatiemachientje voor mij een grote hulp. Gelukkig heeft-ie tot nu toe nog nooit gestaakt. Ik las ergens een keer de verzuchting van iemand, dat de aanschaf van de tomtom alleen al zo goed was geweest omdat-ie zoveel ruzies in de auto voorkwam…

 2. Meerdere malen heb ik ‘m horen zeggen “bestemming bereikt” als ik midden in een weiland stond,….
  Dat schiet niet op als je naar een bevalling moet. Nu gebruik ik altijd de routeplanner, die print ik vantevoren snel eventjes uit,….
  Als ik kon kiezen, zou ik het liefste de ‘Lispeltuut’ van Pluk van de Petteflet hebben,…… :o)

 3. Wij zijn ook heel blij met Tom, we kregen hem cadeau van goede vrienden die in hun nieuwe auto een vaste hebben. Hij heeft fantastich dienst gedaan midden in de grote steden van Spanje tijdens de vakantie, maar ook in ons eigen landje. Ik zou hem niet graag meer willen missen, zeker ook omdat wij allebei redelijk eigenwijs zijn tijdens het autorijden en het zoeken van de richting. Ik zdeg maar heel eerlijk “wij”! :- )

 4. Heb er geen ervaring mee. Eén keer bij dochterlief in de auto en ik heb mij suf gelachen om de stem van de dame en binnen 5 minuten had ik RUZIE met HAAR !! :-)).

 5. Haha, marian’ne, dat lijkt me ook een ervaring!
  Ik zat laatst in een taxi, mét TomTom, maar we kwamen heel verkeerd uit, terwijl de “dame” het wel goed had gezegd. Taxichauffeur: “O, daar luister ik nooit naar, het klopt zelden!” Had hij beter wel geluisterd!

 6. De onze is kapot, zoekt eindeloos verbinding met de satelliet en begint zomaar in het wilde weg “hier rechtsaf slaan” te roepen.
  Van de week (echtgenoot is ’n techneut) lag zij/hij in de keuken, terwijl ik dacht dat DH eraan zat te morrelen. En ik hoorde steeds om de paar minuten: “indien mogelijk, maak een U-bocht”, terwijl ik rustig bij de tv zat en DH boven achter zijn bureau.
  Best wel lastig, dat “Suus” (zo noemen wij de juffrouw) het niet meer doet. In voor ons onbekende stad toch een poos moeten dolen om ons adres te vinden. Je bent zó verwend (als het apparaat het doet, dan hè!)!

 7. Wij hebben er ook een.. je kunt er ook allemaal stemmetjes en accentjes aan toevoegen. mijn vader had laatst een belgische mevrouw die de weg wees, min eht begin vond ik het wat spannend, maar het was haar gelukt;) De uitspraken deden ons in de auto soms echt in lach schieten! 🙂
  “Aleee nie vergeten dat ge bij et volgende rondpunt u zich naar rechts moet begeven!” en dat soort dingen.. 😉

 8. Wij hebben geen Tom en vergeten meestal de kaart. Ik heb een man die van hier naar Parijs rijdt zonder kaart en dan ook nog precies bij het hotel voor de deur weet uit te komen. griezelig. Hij kijkt thuis altijd even hoe ’t moet. Ik zelf kan niks op dat gebied, als ik een winkel inga en ik kom er weer uit ben ik daarna de looprichting al weer kwijt. Meestal print ik thuis voor mezelf een routeplanner uit, vind ik leuk om op te kijken als hij rijdt. Mijn adviezen gaan niet verder dan hoeveel minuten we voor of juist achter op schema liggen 😉
  Neemt niet weg dat hij zo’n Vlaamse Tom ( of liever Suus) wel plesant zal vinden, ik ga hem niet wijzer maken 🙂

 9. Nu zal ik jullie vertellen dat wij geen TomTom hebben, maar… juist ja, een Garmin!!
  Waarom? Nou ja, heel eenvoudig, Tom kent de weg niet in Tsjechië en Garmin weet dat tot in de puntjes (hoop ik) te vertellen!:-)
  En de laatste zin heb ik toegevoegd omdat de vriend van Eline een vakantiebaan heeft bij de ANWB en wat doen mensen als TomTom weigert… inderdaad, vanuit Frankrijk bellen naar de ANWB om te vragen hoe ze op de plaats van hun bestemming moeten komen.:-)
  Blijkbaar hebben ze geen kaart meer bij zich!!
  @Knijn, prachtig taaltje dat ‘Belgisch’!!
  @MaRia, een eigenwijze taxichauffeur!?:-)

 10. ik heb ook geen Tom in mijn auto, maar met de routeplanner kom ik altijd op mijn bestemming, of dat nou een gehuchtje is in de Belgische Ardennen, een vakantiebestemming in Bretagne of een route wat dichter in de buurt, het werkt voor mij prima.

 11. Grinnik. Wij hebben ooit met Tomtom in de auto geprobeerd hiervandaan naar mijn zusje te rijden. We moesten met de auto over een fietsersbruggetje, het kanaal door zwemmen en een afrit nemen die niet bestaat.
  En mannen accepteren dat allemaal prima van Tomtom, maar als wij als vrouwen die onzin zouden verkondigen is de wereld te klein :-))))

 12. Wij hebben een dom-dom :]], manlief heeft z’on telefoon waar ook een navigatiesysteem inzit [ mannen en snufjes].Het heeft ons prima op weg geholpen deze vakantie.Als stem hadden we eerst giel beelen van de radio en daarna z’on swoele dame en nu z’on nieuwslezer stem, ik moet eerlijk zeggen het werkt maar ik word er vreselijk dwars van.En krijg de slappe lach als we toch een andere weg nemen omdat we gewoon zin hebben in koffie ofzo :]]

 13. Nou ik ben er blij mee anders was ik vaak niet op,de plaats van bestemming gekomen. Ik ben zo’n oen wat dat betreft.
  Maar in het begin had ik zo’n moeite dat ding in te stellen. De tom tom vind ik veel makkelijker te bedienen. dan dat vaste ding in de auto. De tom tom vind ik ook makkelijk als je te voet ben. Ergens waar je niet bekend bent. Maar wel goed opladen anders kom je in de problemen, hebben wij in engeland gehad. Dat was lachen.En de oplader mee nemen met vakantie. Dat hadden wij wel.

 14. @lynda, o heerlijk, een dom-dom!!
  Wat er tegenwoordig allemaal al niet te koop is!! Je kunt het zo gek nog niet bedenken of het bestaat!!:-)
  Gelukkig heeft hij/zij jullie goed te woord gestaan!

 15. Tijdens onze vakantie in Andalusië met vrienden hadden wij ook zo’n lol met dat ding. Hadden we niet naar juf geluisterd en dan begon ze te muiten (terecht natuurlijk). Kwamen we ook nog op een kilometerslange weg zonder afslagen en dan bleef ze maar tetteren “Probeer om te keren!” Dat begrepen we wel dat ze dat wilde, maar bij de derde keer als op afspraak schreeuwden we zwaar geïrriteerd alle vier tegelijk: “Jaahaaaaaa!” Daarna lagen we slap van het lachen. Ik vind het alleen al voor de lol een heerlijk ding en menigeen met mij als ik het zo lees :- )))

 16. De TomTom is best populair als ik het zo lees en het leuke is dat iedereen er al een mooi verhaal over heeft te vertellen!

 17. Wij hebben Jane Tomtom en zij leidt ons overal naar toe. In Frankrijk hebben wij Patrick Tomtom, trouwens. Jane speaks a rather poshed Britisch English, maar dat vindt mijn man mooi. Wij zijn allebei notoire verdwalers en zouden niet meer zonder willen. Route printen? Het is me iets te vaak gebeurd dat pagina 2 in de printer bleef hangen (en ik dus midden op de bosweg :-)l.

 18. Manlief verdwaald/t zelfs in onze eigen woonplaats, (overdrijven mag) en heeft een losse Truus(Garmin) in de auto, die ik soms leen omdat ik ’t wel handig en gezellig vindt op een verre rit.
  Maar omdat ik geregeld beter de weg weet dan Truus, ik heb een ingebouwd kompas, hersens en een paar ogen in m’n hoofd, rijd ik heel vaak gewoon m’n eigen route…
  … en dan begint ze toch te tetteren: “herberekenen, herberekenen, herberekenen”, prftt!!!
  ROTFLOL
  :oP

 19. Amice, ik woon al sinds september 2006 in Tsjechie. Mijn navigatie systeem is tomtom 5 en het programma kent ieder steegje en dorpsstraatje, zelfs beter als Garmin welke ik ook heb.
  Groet IJsbrand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *