Stilleven

De tuin is weer pico bello. De paadjes en terrasjes zijn weer volop te benutten, het ‘onkruid’ is in de gft-bak verdwenen en de overbodige spullen kwamen in de grijze container terecht… behalve het oude rode tuinstoeltje uit Haacht. Dit stoeltje, waar de zitting van weggerot was, plaatste ik tegen de eikenboom, die onder de groenvoorziening van de gemeente valt en te vinden is vóór onze voortuin. Een mooi stilleven! Hoe lang zou het stoeltje op deze plek blijven staan? Goed en wel twee weken. Ik hoop dat de nieuwe eigenaar er een mooie bestemming voor heeft.

Overigens heb ik in huis nog een goed exemplaar staan. In deze log is het tuinstoeltje te zien.

18 gedachten over “Stilleven

 1. Nog een stoel in een mooie groene omgeving .
  Kun je het nog een stoel noemen , het heeft z,n tijd gehad .
  Eens was dit stoeltje mooi en nu is het nog iets met een stil verleden . . .
  Toch heeft het nog wat zoals het daar leunt tegen die boom , als het stoeltje toch eens praten kon wat zouden wij veel verhalen horen , over verjaarspartijtjes en giegelende dames op een theekransje . . .
  Wie gaat er verder met dit verhaal . . . ????
  Maar vandaag is er echt een verjaarspartijtje in Huize Berthi .
  Hartelijke felicitaties aan de Jarige en heel de familie natuurlijk een van harte proficiat .
  Een heel gezellige dag samen .
  En Jarige laat je lekker verwennen !!!

 2. Van harte gefeliciteerd jarige en een heel gezellige dag samen in de “pico-bello-tuin”.
  Mag de jarige vandaag in de strandstoel
  vertoeven ????

 3. Berthi gefeliciteerd met je jarige ega , en voor hem wens ik alle goeds in het komende jaar!
  Marlies

 4. Nou nieuw plankie erop en een likkie verf, en je hebt weer een prima verjaardags stoel !!!
  (pssssst ik heb er ook een paar staan, met tafel, in het groen. Zal ik ze er bij zetten ? Ze rotten onder je zitvlak vandaan.)

 5. @Berthi, gisteren was ik niet geweest, maar ik vind die Japanse tuinstoelenset helemaal het einde. Of ik zelf zoiets zou kopen is een ander verhaal, ik ben erg gesteld op comfort (ernstig veel zelfs), maar dat iemand zoiets kan bedenken, ontwerpen en uitvoeren, ja daar kan ik enoprm van genieten. Zo is ook ooit je tuinstoeltje bedacht en ik herkende het meteen van de foto met het prachtige chinese kledingsetje.

 6. Dank zij een grote wolk voor de zon zit ik nu weer achter de computer. Wat geniet ik toch van alle daagse dingen die op de site voorbijkomen. Alle nare dingen hebben ook wat goeds.Door de problemen met HZG ben ik op de site van Berthi gekomen en ben nu een vaste bezoekster.
  Bij het kijken op de site van de bosaardbeitjes kwam ik ook het stekken van Hortensia’s tegen. Vanmorgen heb ik al 12 stekjes in een bakje gezet.
  groeten Elma

 7. Hallo Allemaal
  Heeft iemand een idee wanneer de nieuwe Handwerken zonder Grenzen uitkomt ?
  Ik ben reuze nieuwsgierig
  Annemieke

 8. Zal ik de mijne er ook bij zetten als marian’ne ze er ook bij zet 😉 Ze staan bedolven onder de klimop in de tuin en ik durf er niet meer op te gaan zitten. Zelfs de poezen springen er niet op. Eigenlijk horen ze ook ieder jaar netjes gebeitst te worden en in de winter binnen, maar wie denkt daar nou aan als ze overwoekerd zijn en niet meer te zien 😉
  Gefeliciteerd nog en een hele fijne dag!

 9. @Marianne, dit tuinstoeltje heeft jaren buiten gestaan en dan kan je niet anders verwachten dan dat de zitting gaat rotten.
  In de achtertuin heb ik nog een dergelijk tuinsetje in een hoekje, in een omheining van een beukenhaag, staan. De zittingen van deze stoeltjes zijn eveneens helemaal verrot. Het is nu begroeid door de klimop. Het ziet er best geinig uit en laat het voorlopig ook zo!

 10. @elma, wat leuk dat je per toeval bij mijn weblog terecht bent gekomen. Elk nadeel heeft zijn voordeel!
  Gezellig dat je een vaste bezoekster bent geworden van mijn weblog en dat je met ons meepraat!
  Al twaalf stekjes van hortensia’s! Jij krijgt er heel wat. Ik heb ook verschillende hortensia’s in de tuin. Ze zijn zó ontzettend mooi!!!

 11. Berthi, door toch niet goed te lezen een verjaardag gemist, maar de dag is nog niet om, dus: “Jarige van harte gefeliciteerd! Berthi en kinderen natuurlijk ook en samen nog heel veel gezonden en gelukkige jaren.

 12. Na deze benauwde dag werken ,kan ik geen boe of bah zeggen,jammer dat ze je stoeltje hebben meegenomen….maar misschien hadden ze t niet door waar die hoorde…
  Hopelijk heb je t droog gehouden met de visite,groetjes!!

 13. Het is hier, in het zuiden van het land, erg broeierig en nog steeds droog.
  Er mag best een regenbui vallen, van mij. Ik snak naar verkoeling!
  Kan het weer ooit normaal zijn in Nederland? Het is of te koud, of te nat, of te winderig of veeeeeeeeeel te heet!!
  Dank voor alle felicitaties!! We hebben de hele middag in de tuin, wel in de schaduw, gezeten.

 14. Heb ik wat gemist?? Is er iemand jarig in huize Berthi? Gefeliciteerd jarige. Maar je stoeltje staat wel mooi zo tegen die boom. Ben je niet beneiuwd wat de neiuwe eigenaar er mee gedaan heeft?

 15. @Marijna, ik kan nu mijn eigen verhaal maken.
  Misschien gaat hij/zij er nieuwe latjes op maken of misschien laat hij/zij het begroeien met klimop! Misschien kom ik het nog eens tegen? Dat zou leuk zijn!

 16. Misschien gaat je stoeltje dienen als decoratie in één of andere bloemisterij. Of bij een cursus of workshop: bekleden ze het met stro of met mos. Er nieuwe latjes op maken lijkt me stug: je hebt een nieuw stoeltje voor bijna minder dan de prijs van het hout voor de latjes. Maar wie weet tòch?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *