Harten-project krijgt een expositie!

Sommigen zijn al druk bezig met het Harten-project, enkele personen zijn zelfs al klaar en een kleine groep deelnemers moet nog beginnen met het Harten-project. Zelf hoor ik tot de laatste groep, maar daar gaat binnenkort verandering in komen. Toch ben ik wel met het Harten-project bezig. Mijn gedachten gingen al een poosje uit naar een expositie voor het Harten-project. Wat zou het leuk zijn om veel harten-ontwerpen, in verschillende handwerktechnieken, in een expositie bij elkaar te zien om belangstellenden mee te laten genieten. Ik ben aan de slag gegaan en ik kan jullie vertellen dat ik een prachtige lokatie heb gevonden. Het was belangrijk om een lokatie te vinden die redelijk centraal ligt, met openbaar vervoer bereikbaar is en niet ver van het station ligt. Dat heb ik gevonden. Het wordt de Centrale Bibliotheek in Eindhoven. De bibliotheek ligt op tien minuten loopafstand van het station en naast de Design Academy. Het gebouw heeft de naam de Witte Dame en is de voormalige Philipsfabriek.
Zaterdag 30 juni was ik in Eindhoven om onder andere een kijkje te nemen bij de Centrale Bibliotheek. Het is een grote bibliotheek en de expositieruimte is prachtig. Er zijn vitrinekasten (hoeveel is op dit moment nog niet bekend) en er is een ophangsysteem voor quilts. Al met al is het een schitterende lokatie en ik hoop dat jullie, net als ik, ook zo enthousiast zullen zijn. De periode van de expositie in 2008 is nog niet bekend. Je bent absoluut niet verplicht om aan deze expositie mee te doen. Het is helemaal vrijblijvend, maar het zou wel erg leuk zijn als een mooi aantal deelnemers van het Harten-project mee gaat doen aan deze expositie. Graag hoor ik wie er wel en wie er niet mee wil doen aan de Harten-expositie in Eindhoven.

40 gedachten over “Harten-project krijgt een expositie!

 1. oh, gutteguttegut, wat leuk Berthi? Mogen mijn harteprojectjes daar ook? (al twee klaar en nog zeker 1 in de planning ๐Ÿ™‚

 2. Wat leuk Berthi, dat je dit er ook nog omheen organiseert!! Mijn project ligt even stil, en ik twijfel er een beetje aan, omdat ik de kruisjes eigenlijk net te groot (‘lomp’) vind. Maar ik wil wel meedoen, met het ding wat ik aan het maken ben of toch iets anders, dat zie ik wel. Zeg, loopt het hartenproject trouwens gewoon tot eind dit jaar?

 3. @Annemarieke, het Harten-project loopt zeker tot het eind van het jaar, maar wellicht nog iets langer. Afhankelijk wanneer de expositie in de bibliotheek kan zijn.
  Het wordt in ieder geval niet januari-februari 2008. Voor deze maanden staat er al een andere expositie gepland.
  Ongeveer een maand/twee maanden voor de expositie wil ik een Harten-meeting organiseren.
  Ook ontzettend leuk dat jij mee gaat doen aan de expositie.

 4. Wel spannend, een echte expositie,….
  Berthi, lang geleden heb ik je beloofd het te zeggen als m’n SBS af is,… dat issie nu,… maar, ja, nou heb ik zelf een web-log. Als je ‘m wilt zien, dan ben je van harte welkom!
  Nog even een lokmiddeltje,…pssssst,… het is die BLAUWE,… >>>>>>>>>>>>>>>>>>

 5. Berthi, wat leuk! Ik hoop dat alles klaar is tegen die tijd en dan doe ik graag mee. De meeting is er gelukkig ook nog en ik zie daar erg naar uit. Leuk hoor dat je dit allemaal organiseert, ik bedank je hier nu alvast voor!

 6. Wat leuk een expositie. Dan kun je ook genieten van al dat moois als je niet meedoet?

 7. Er groeit al een leuke idee in mijn hoofd. Nu nog een aantal technieken verzamelen en de stoffen erbij zoeken. Heel misschien moet/mag ik ook wel shoppen!
  En dan deze zomer maar een begin maken met de harten!
  Geweldig dat er een expositie van komt en dat we allemaal mee mogen doen!!

 8. of ik meedoe weet ik nog niet. Ik was niet van plan om speciaal voor het project iets te maken maar was van plan om wat er dit jaar bij toeval aan hartjes langskomt mee te laten doen. Het komt er dus op neer dat ik tot nu toe halfafgewerkte dingetjes voor mijn souvenir heb gemaakt, of dat nou zo leuk is om te exposeren? de rol zelf komt zeker niet af!
  ik kijk wel hoe ’t loopt, ik vind het wel een erg leuk initiatief!

 9. Hoi Berthi, Okee er is dus nog genoeg tijd. En een harten-meeting lijkt me ook vreselijk leuk. Om iedereen dan in het echt te zien! Er is toch ook een bijeenkomst bij Polman in Utrecht geweest, was dat voor het abc-project? Nogmaals: echt leuk + goed van je, dat je dit organiseert.

 10. Hoi Berthi, Okee er is dus nog genoeg tijd. En een harten-meeting lijkt me ook vreselijk leuk. Om iedereen dan in het echt te zien! Er is toch ook een bijeenkomst bij Polman in Utrecht geweest, was dat voor het abc-project? Nogmaals: echt leuk + goed van je, dat je dit organiseert.

 11. Dank voor jullie enthousiaste reacties. Er is nog genoeg tijd. De expositie zal waarschijnlijk na februari 2008 zijn.
  Als ik de datum weet, dan horen jullie dat.
  @Marion, wat houdt het Harten-project in?
  Je mag zelf je eigen handwerktechniek kiezen en vervolgens is het de bedoeling dat er een hart of harten in voorkomt.
  Verder zijn er geen speciale regels.
  Als het ontwerp klaar is komt er een foto in de fotogalerie.
  Natuurlijk kan jij meedoen! Zal ik je naam toevoegen? Links in de sidebar staat een link van de deelnemers.
  @Annemarieke, er is een Abc-meeting geweest in Utrecht. Links in de sidebar staat de link van deze ontmoeting.
  @Lous, hartstikke leuk dat jij mee gaat doen en voor een quilt zorgt. Ik ga nu meteen je naam toevoegen.

 12. Berthi heel leuk, die expositie. HARTelijk dank voor dik geweldige initiatief! Ik ga mijn best doen met alle drukte van verbouwing en verhuizing, om toch iets “hart”igs te maken.
  Maar ik weet nog niet, of dat gaat lukken, heb er nu de rust niet voor (en straks zijn m’n spulletjes misschien onvindbaar in al die dozen… zal een speciaal krat nemen en dat merken aan alle kanten!)

 13. Hoi Berthi, Ik vind het een leuk idee om het hartenproject te laten exposeren. Ik zou het erg leuk vinden om met mijn vilten hartjes mee te doen. Fijne zomer, Mieke

 14. Leuk Berthi, ik zou ook graag meedoen!
  Inderdaad een stimulans om door te gaan c.q. nu echt te beginnen!

 15. natuurlijk ben ik er graag bij Berthi, maar ik weet niet of het de hartenlap wordt heb er al tijden niets aangedaan…

 16. Wouwwww Berthi, wat is dit een superleuk idee. Heel erg leuk dat ze dit willen deze expositie. Wordt doorwerken voor me. Wanneer mag je de spullen er in zetten? Houden we de ontmoetingsdag dan ook in Eindhoven? Ik krijg er helemaal de kriebel van!!

 17. beste berthi, wat een leuk idee! Ik had al een mooi hart gemaakt als ringenkussetje (aangepast aan de jurk van mijn nieuwe schoonzus) voor de bruiloft van mijn jongste broer maar heb dit al weggegeven. dus snel maar aan een nieuw hartenproject beginnen ….

 18. Wat een mooie lokatie. Whaw.
  Zeker doe ik mee. En 2008 is Prima.
  Kom toch weer eens gezellig op woensdag avond.

 19. @ineke, leuk, leuk!!!
  Dank voor alle leuke enthousiaste reacties. Het gaat zeker weten een prachtige expositie worden en we hebben voorlopig nog de tijd.
  Ik zal deze log links in de sidebar plaatsen.
  @Marijna, op dit moment denk ik weer aan Utrecht voor de Harten-meeting en wellicht daarna nog een dag in Eindhoven voor de expositie als daar belangstelling voor is. T.z.t. kijk ik waar de meeste interesse voor is.
  @Rose, ik heb telkens de goede voornemens om weer eens gezellig te komen op woensdagavond, maar het is nog steeds druk met allerlei achterstallige karweitjes die gedaan moeten worden.
  Op dit moment ben ik elke dag in de tuin bezig, tussen de buien door. Het onkruid groeide bijna binnen! ๐Ÿ™‚

 20. btw, ik moet รณรณk nog beginnen, heb al wel -tig patronen klaar liggen…
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>
  ;o)

 21. Wat leuk dat je deze expositie organiseert. Eindhoven is voor mij wel ver weg, maar als ik tegen die tjd in de buurt kom, dan ga ik zeker kijken.

 22. Er is ook niets verplicht. Maar dan hou alvast 4 augustus vrij. Dan kun je ons vinden in het Julianapark. Dan hebben we een Pic-Knit met als goed doel polsbandjes voor Kika.(Kinderen met kanker).s’Middags bij de Picknick der gebroken harten.
  Zien we je dan misschien en breng je breipennen en wolletjes mee.

 23. @Rose, dat staat al in mijn agenda genoteerd!
  Ik had dit van Marnel gehoord en ik kom beslist langs in het Julianapark! Eerst ’s middags naar de kapper, zag ik in mijn agenda staan!(^_^)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *