33 gedachten over “Weg knuffel…

 1. Mijn kleindochter van 9 is weliswaar heel handig met pc en met mobieltje, maar niet ter vervanging van haar lievelingsknuffels. Er zijn natuurlijk ook knuffels die ze zรณ zou inruilen voor het nieuwste mobieltje!

 2. Mijn kinderen (8 en 10 jaar) hebben (nog) geen mobieltje. En ze slapen nog met hun knuffel. Zelfs mijn zoon van 10 is helemaal van slag als zijn favouriete slaapknuffel zoek is.
  Ik geniet er maar van en bedenk me dat het ieder moment over kan zijn.

 3. Muis, de knuffel van onze kleinzoon (8) gaat vandaag op reis. Muis mag met Mark mee naar Griekenland. Ook voor Mark zal de tijd komen van het mobieltje, nu kan hij nog lekker genieten van zijn knuffel die al in de couveuse bij hem lag.
  Opa en oma brengen ze naar het vliegveld en wachten tot ze vertrokken zijn. Oma met de mand met broodjes voor de komende honger en haar haakwerkje. (pannenlappen gehaakt van ANCHOR MAGIC)
  Elma

 4. Mag allebei ook?
  Gister ben ik (na meer dan een maand) weer herenigd met mijn lievelingsknuffel. Ik was ‘m vergeten met een logeerpartijtje bij een vriendin 150 km hier vandaan. Nu ging ze op vakantie, en vond ze het wel errug sneu dat ik nog zou moeten wachten tot zij terug was! Dus vriendin-lief heeft mijn lievelieveknuffeltje, van 19 jaar oud(dwz, ouder dan ik zelf ben, lag in mn wiegje voor ik geboren werd..) in een plastic zakje, met dubbele bescherming in een doosje (dr nekje hangt nog maar aan 2 draadjes) op de post gedaan.. Je wil niet weten hoe blij ik was! hahahaha.. Net zo blij als wanneer ik mijn mobieltje zou vergeten en die op de post naar hier werd gezonden……

 5. prima voor de lange afstandsknuffel ,want dan heb ik um toch gekregen bij ’t slapengaan en anders had ik die moeten missen….

 6. Aaaah Berthi, dat zijn toch van die dingen waar ik even van moet slikken. Goed bewaren die knuffel. Vinden ze toch nog leuk om later weer eens te zien.

 7. @Knijn, wat leuk dat je dit vertelt. Ik moest meteen denken aan een hele lieve knul bij ons in de familie die een heel moeilijk leven heeft (gehad en nog). Toen hij een jaar of tien was moest hij tijdelijk naar een internaat en mijn hart bloedde. Ik wist niet wat ik moest doen en ging mee om hem weg te brengen, dat werd me gevraagd. Hij noemde me altijd heel lief tante Knorrie omdat ik een dikkertje was en ben en hij dat heerlijk vond net als mijn kleindochters. Dus kocht ik voor hem een kleine roze Knorretje van Pooh en gaf hem dat toen ik even een minuutje alleen met hem was in zijn nieuwe kamertje en zei: dan ben ik toch altijd bij je. Toen hij jaren later mee ging verhuizen met zijn moeder was hij 19 en heb ik geholpen met het inruimen van zijn prachtige nieuwe kamer waarin alles nieuw was en waar hij zijn grote hobby van alles wat met computers en muziek te maken heeft totaal kon uitleven, alles was er. Hij had er wel al een nachtje geslapen en toen ik zijn bed even netjes wilde opmaken, zag ik onder zijn kussen Knorretje liggen. Pfoeh, ik krijg er nu nog de tranen van in mijn ogen.

 8. @Annemarieke, op de kussensloop en dekbedovertrek staan rozen! ๐Ÿ™‚
  @knijn, het is toch wel eng om je lievelingsknuffel op de post te doen!! Maar, gelukkig is hij/zij gisteren op de juiste plaats gearriveerd!! Nu kan jouw vakantie niet meer stuk!!!
  @Corrie, speciale knuffels logeren op dit moment in een grote krat op zolder. T.z.t. zullen ze vast weer tevoorschijn komen!
  Verder lees ik weer allemaal leuke knuffelverhalen.
  Dit mobieltje is van Eline. Eerder liet ik de knuffels van Thijmen zien:
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2006/09/knuffels.html

 9. Marian’ne, nou ik heb ook geen knuffel en heb er ook nooit een gehad. Een mobieltje heb ik ook al niet… dus je staat er niet alleen voor!

 10. Knuffels is altijd gezellig ook al ben je groot. Lees ik uit veel brichtjes. Telefoon is alleen maar makkelijk, ben er toch wel blij mee dat het bestaat. Al veel plezier van gehad, gebruik niet veel beltegoed loopt op. Maar vergeet hem nooit om mee te nemen. Gisteren avond kwam hij nog van pas. toen wij weg waren.

 11. @ Corrie
  Woah.. wat een lief verhaal.. ontroert mij ook ontzettend!! In mijn moeilijke periodes gaat mijn KNIJN(vandaar ook een beetje mijn naam!) altijd mee, ik zei vroeger zelfs tegen iedereen dat ik meer van knijn hield dan van wie ook.. ik zal wel eens een foto posten op mijn weblog;)

 12. Even na alle lieve en ontroerende verhalen over knuffels: het vervangen van knuffels door mobieltjes lijkt me niet wenselijk, daar het effect van de straling van de GSM nog niet helemaal onschuldig lijkt, zeker niet op baby- en kinderhersenen. Er is nog onderzoek gaande naar het effect van GSM-straling op het kinderbrein, dus laat de ouderwetse knuffel nog maar even in ere in de kinderwieg!

 13. Ik zal even wat meer uitleg geven over deze foto!
  Eline heeft haar mobieltje altijd binnen handbereik. Ze wordt tenslotte regelmatig gebeld! Vandaar dat ik haar wel eens plaag, dat ze absoluut niet zonder een mobieltje kan! ๐Ÿ™‚
  Als ik ’s ochtends op haar kamer kom om het bed op te maken, ligt het mobieltje op het kussen. Maar… zegt Eline:’ik gebruik mijn mobieltje als wekker.’ ’s Nachts ligt het op
  grond en zodra het tijd is beland het mobieltje op het kussen! Als grapje maakte ik een foto en een logje!!
  Dus… lieve mensen, denk niet dat Eline ’s nachts met een mobieltje op haar kussen slaapt!!
  Deze log is meer bedoeld als signalering van deze tijd. Knuffels zullen nooit verdwijnen en altijd een belangrijke plaats innemen.

 14. Yep… ook hier geldt een gefrustreerde puber zal zijn mobiel wel kwijt zijn. Gesprekken kunnen bijna niet wnat dat kreng gaat om de haverklap. ๐Ÿ™‚ Valt niet mee als mam tijd te vinden tussen msn en gsm in .

 15. Onze zoon van twaalf gaat nu straks naar het voortgezet onderwijs, daarom gaan we deze vakantie een mobieltje kopen. Hij moet straks 17 km fietsen naar school… en weer terug en ik vind het een prettig idee dat hij ons kan bellen als hij onderweg is. Maar blij met het mobieltje als “speeltje” nee, niet echt… Hij is een van de weinige kinderen van zijn groep die geen mobieltje heeft, het geldt daar toch wel als een statussymbool. Ik geef er niets om!

 16. @Mienke, onze kinderen kregen ook pas een mobieltje toen ze naar de middelbare school gingen en zij waren er laat mee. De meeste kinderen uit hun klas hadden al lang een mobieltje.
  Het is een veilig idee dat jouw zoon kan bellen als het nodig mocht zijn. Het is een behoorlijke afstand die hij moet fietsen. Stel dat hij met een kapotte band komt te staan, dan is het toch heel handig dat hij kan bellen. En hier is een mobieltje ook voor, vind ik.

 17. Geweldig!!!
  Zo herkenbaar.Het gaat zo snel allemaal!! 1 dochter staat al lang op haar eigen benen en de andere is inderdaad met mobiel getrouwd!! Erg leuk die opgroeiende kinderen. En voor dat je het weet zit je in de knuffels van kleinkinderen!!!
  Dat is ook weer genieten!!!

 18. och heremetijd, ik heb nooit een knuffel gehad, maar een zakdoek met zelfkant. Ook dat nog. ๐Ÿ™‚ wel lieve verhalen hier en wat gaat de tijd dan snel, he?

 19. Weet je dat ik zelfs knuffels krijg van de liefdes van mijn kids? Laatst kwam de vriend van Anne: Hier Dijn. Ik kijk op: een heel grote SNOOPY!!! met zo’n vliegeniersbril op en zo’n geinig sjaaltje met franje naar achter geslagen om zijn nek.
  Als we nu Broomen, zit-ie net achter het versnellingspookje.
  Mobieltjes zijn handig, maar geven me nooit dat zwijgende begrip dat mijn beren me geven. Ik gebruik die van mij o.a. trouwens ook als wekker!

 20. @yvonnep, een zakdoek met zelfkant was wel lekker stevig, kon prima tegen een stootje. Je moet er toch niet aan denken dat je een zakdoek met kant had?? (^_^)
  @dijn/audrey, jij moet een huis vol dierbare knuffels hebben, allemaal met een eigen verhaal en ze hebben ook vast al vele avonturen beleefd.

 21. pffft..prachtig allemaal weer,zeker knorrie,wat ontroerend mooi is dat weer zeg,wat een bijzondere club dames hier!!Heerlijk

 22. Het lijkt inderdaad dat het er tegenwoordig zo aan toe gaat. Kinderen van 8 die een mobiele telefoon hebben, of zelfs kinderen die 6 jaar zijn. Het moet niet gekker worden.
  Maar kan het dan ook zo zijn dat je een knuffel en een mobiel hebt? Zo gek is dat toch niet? Want hoeveel ‘volwassenen’ hebben in eerste instantie een mobiel en daarnaast stiekem een knuffel om mee te slapen? ๐Ÿ˜‰
  Ik vind het zo gek allemaal nog niet. Slapen met een knuffel, een mobiel of je partner, zit daar nog een verschil in dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *