Nutricia Kinderboekjes

Mienke en Marijna hadden het er gisteren al over; de Nutricia Kinderboekjes. Begin jaren zestig heeft Nutricia vijftien verschillende kinderboekjes uitgegeven. Yvonne Perrin schreef de verhaaltjes en maakte ook de tekeningen. Druk: Keesmaat, Haarlem. De korte verhaaltjes zijn erg leuk om aan de wat kleinere kinderen voor te lezen. Begin jaren negentig gaf Nutricia acht boekjes in herdruk uit: Wiesje Wollepop – Eendje Kwek – Het Domme Beertje – Timmie het Tijgertje – Dieren Avontuur – Het Kleine Ezeltje – Pollie Poedel – Het Kleine Hertje. Deze acht boekjes staan bij mij in de boekenkast. Wiesje Wollepop is mijn favoriete boekje. ‘Wiesje Wollepop stond alleen op een plank in de speelgoedwinkel en zij voelde zich eenzaam. Ze klom omlaag en waggelde de winkel uit. Langs de kant van de weg viel ze in slaap. Een meisje vond haar en Wiesje Wollepop ging bij haar wonen. Wiesje was blij want nu zou ze nooit meer eenzaam zijn.’

36 gedachten over “Nutricia Kinderboekjes

 1. Ik had vroeger de oude, maar die zijn weg, en heb zelf óók de nieuwe, die liggen hier óók in de kast.
  :o)
  Tja, en er zullen nog wel meer mensen zijn die ze hebben, LOL
  We sparen nu eenmaal graag puntjes, en nostalgische boekjes, en what not…
  *proest*
  ;o)

 2. O ja, wij hadden er thuis ook een paar !!
  Dat wil dus zeggen dat ik ook die pap at, brrrr. Ik ….. (vul maar in) van pap !!!
  Heb nu de nieuwe uitgave in huis, nostalgie dat lieve zoete. Ook voor manlief want die heeft ze gekocht :-)).

 3. Ach, deze boekjes ken ik helemaal niet, maar wat ziet het er lief uit en die titels zijn zo grappig. Worden er nu ook boekjes uitgegeven? Ik ga maar eens Googelen.

 4. Deze boekjes ken ik niet, maar ze lijken me echt leuk. Heerlijk, weblog van gisteren heb ik van gesmuld, vandaag weer!

 5. Oh Berthi wat leuk is dit!!! Echt jeugdsentiment. Van de oude boekjes heb ik er nog een aantal, sommige weer in elkaar geplakt en hier en daar wat gescheurd. Favoriet was/is bij mij het boekje “Aan het strand” (boekje 9), door het zeemeerminnetje en de krab, die er in voorkomen.

 6. Enne heb je genoten van Amelie?ik zat nog te wachten op je nieuwe log en zei tegen Has,oh je die zit die film te kijken ,ik ga naar bed hahahh

 7. @Hilly, ik moest gisteravond nog weg en was te laat terug voor de film, maar… manlief is bijna jarig en krijgt o.a. de film Amelie
  cadeau!! :-)))) Dus… je tip wordt gebruikt!
  @Mienke, leuk dat jij een aantal oude boekjes hebt. Ik ken die net, alleen de boekjes uit de jaren negentig.

 8. Achhh Berthi, dit zijn ze hé! Ik heb er 7 in mijn bezit. De oude wel te verstaan. Als meisje heb ik ze bewaard voor als ik kinderen zou hebben! Hum… Toen de kinderen er waren ben ik de boekjes vergeten!! En ja…gevonden toen ze de leeftijd voor de boekjes al voorbij waren. Ze zien er nu dan ook nog als nieuw uit. Ik vond ook nog 3 boekjes van Floddertje. Ook die komen van de zegeltjes van Nutricia. Wat is het toch leuk om spulletjes weer terug te vinden. Leuk dat er nog meer zijn die de boekjes nog kennen.

 9. ja die zijn mooi hé? ik heb ze denk ik allemaal, oud en nieuw… en ik weet nog zo goed dat ze vroeger (voor)gelezen werden!
  Enne wiesje wollepop was ook wel erg favoriet maar de poppenwas vond ik ook altijd erg mooi.
  gr Lucie

 10. @Marijna, zegeltjes sparen doen we toch zo graag met z’n allen! Ik kan me niet voorstellen dat er ooit een tijd komt dat niemand meer zegeltjes wil sparen!
  Leuk dat jij de oude Nutricia kinderboekjes hebt en dan ook nog Floddertje. Leuk!!
  @Lucie, poppenwas heb ik helaas nooit gezien, maar ik twijfel er niet aan of dit is wederom een lief verhaaltje.

 11. B-ness!!!!! Tsjeeeeee, ik ben ineens weer terug in 1965 ofzo! Woonde toen in DenHaag en was 5 jaar oud, ik zie ons nóg in die flat wonen: 3e verdieping, met balkon voor en achter. Geen lift natuurlijk. Kolen die nog gebracht werden en opgeslagen in de kelder onder. Als er een vliegtuig voorbij kwam dan stonden wij als kind met open mond op straat te kijken naar de strepen in de blauwe lucht. Schaatsen op de slootjes tussen de weilanden. Theerozen stonden er in groepen, van die hardcerise kleurige en ze roken zo lekker. En Wiesje Wollepop!!!! Het was nog voor de tijd in Indonesie. Ja, pure heimwee nu, nu ik dat boekje ineens zie. Mijn jeugd is zo lang geleden en door ons vele verhuizen in de wereld is alles weg. Heb nog alleen mijn geboortedeken… WAAAAAAAR kun je die nu nog krijgen, Wiesje Wollepop?? Toen mijn lievelingsboekje! Later las ik boekjes over Tup en Joep, 2 aapjes die vele aventuren meemaakten.

 12. haa wiesje wollepop! ook mijn favoriet. Maar peter en zijn varkentje is ook een geweldige klassieker. Een jongetje spaart voor een echt varkentje ( spaart uiteraard in spaarvarken dat op het laatst kapot geslagen wordt) Maar wiesje is de beste.

 13. B-ness, je bent ECHT de bovenste beste. Ik zie op de eerste link al de voorkant van de boekjes en HERKEN ze stuk voor stuk! Ohhhh.
  Thanks a million!!!

 14. Ik heb de volledige, oude serie Nutricia-boekjes voor de liefhebber te koop. Heb je interesse, laat dan even wat horen

 15. ook ik heb de complete serie met het zwarte logo.
  Inclusief het afwijkend formaat boekje Trippeltje en trappeltje.
  1. Timmie het tijgertje
  2. Wiesje wollepop
  3. Peter’s boerderijtje
  4. De zangwedstrijd
  5. Het schoenlappertje
  6. Poppen wasdag
  7. Het kleine ezeltje
  8. Dieren avonturen
  9. Aan het strand
  10. Pollie poedel
  11. Het domme beertje
  12. Het kleine hertje
  13. Eendje kwek
  14. Een treinreisje
  15. De wedstrijd
  16. Pluisje de pony
  Trippeltje en Trappeltje.
  In goede staat.
  ook met het blauwe logo heb ik 9 verschillende.
  zoek bij: kijk alle advertenties van adverteerder.

 16. hallo peet,
  wat leuk dat ik nu eindelijk deze nutriciaserie uit grootmoeders tijd tegenkom!
  hopenlijk heb je ze nog…kwil ze dan graag van je kopen, laat je svp even van je horen? tel: 078 6425270
  alvast bedankt!

 17. Wat leuk dit boekje hier tegen te komen. Wij kregen het afgelopen jaar, bij de geboorte van onze dochter Wies!

 18. @Petra, je hoort de naam Wies bijna niet meer, des te leuker dat jullie deze naam hebben gekozen.

 19. Hoi,
  Ik ben op zoek naar het boekje van wiesje wollepop;
  iemand enig idee hoe ik hieraan kan komen?
  Groetjs Lotte

 20. Hallo,
  Ik ben op zoek naar Wiesje Wollepop, de knuffel. Mijn dochter heeft deze voor haar geboorte gekregen, maar deze is zoek geraakt tijdens een verhuizing. Ik wil haar, na 20 jaar, graag verrassen. Wie heeft er een over of weet waar ik Wiesje kan vinden?

 21. ik heb deze schattige boekjes waar ik dol op was ook nog! het schoenlappertje, poppen wasdag, dierenavonturen, de zangwedstrijd, het kleine ezeltje, peters boerderijtje,wollewiesje,en timmie het tijgertje.

 22. ik ben nog opzoek naar de wedstrijd, de zangwedstrijd, pluisje de pony en de poppenwasdag

  als iemand een hele collectie aanbied dan geef ik daar 30,- voor

  mvg

  Linda

 23. weet iemand wie deze illustratie’s gemaakt heeft?
  Ik heb naast een paar van deze Nutricia boekjes ook Pixi boekjes….
  Ik kon vroeger uuuuuren naar de plaatjes kijken hahaha
  Wiesje Wollepop is ook mijn favoriet! 😉

 24. ik heb de serie met het zwarte logo dubbel.
  Inclusief het boekje Trippeltje en trappeltje.
  1. Timmie het tijgertje
  2. Wiesje wollepop
  3. Peter’s boerderijtje
  4. De zangwedstrijd
  5. Het schoenlappertje
  6. Poppen wasdag
  7. Het kleine ezeltje
  8. Dieren avonturen
  9. Aan het strand
  10. Pollie poedel
  11. Het domme beertje
  12. Het kleine hertje
  13. Eendje kwek
  14. Een treinreisje
  15. De wedstrijd

  In heel goede staat.
  als er iemand interesse heeft?
  Groetjes Hetty

  ps alleen het laatste boekje Pluisje de Pony mist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *