46 gedachten over “SnB-dag: 3 november 2007

 1. ok…
  … dit “puzzeltje” kan ik maar op één manier oplossen.
  *grijns*
  ;o)
  *zwaait met doos chocolaatjes, naar “Berthi-moeder”*
  :o)
  LOL

 2. Wat is de site van de SnB dag prachtig hé!!!
  De foto bij de pagina contact laat prachtig 2 leden van de SnB Fryslân zien, vol concentratie luisterend naar Debby Stoller.
  We verheugen ons er al weer helemaal op!!!
  Wolhalla krijgt in de loop van de zmer allemaal mooie nieuwe garens. Smikkelen dus!!

 3. Wat een doddige kleurtjes! Twee bolletjes maar, dan valt een trui of vest al af. Het lijkt me zelfstrepende sokkenwol van 100g. Dus even bij Wolhalla gekeken en ja, wolletje gevonden. Maar ik vond ook een intrigerend sokkenpatroon, hi, hi. Ik zeg niks verder,….. Leuk garen, zal moeders leuk vinden om mee te breien

 4. Mooi, mooi! Zo’n bolletje ligt ook nog in mijn mandje, roepend om verwerkt te worden. Is het al bijna weer een jaar geleden dat wij kennismaakten? Ik zet 3 nov in mijn agenda (net als 13 okt), maar wij moeten iets verzinnen zodat wij elkaar herkennen!

 5. Bij deze kleurigebolletjes krijg zelfs ík zin om te breien. Ik kan totaal iet bedenken wat ze gaan worden, dus ik wacht het rustig af. Veel succes en plezier ermee mama van Berthi!

 6. Wauw wat een felle kleurtjes voor Berthi !!
  Ja hoor een geheim tot nov, die is mal !!!:-). En Marcella 2 geheimen !?
  Mogen we weer raden !!?
  * Een lingerie setje :-)).

 7. Super kleurtjes! Net wat een mens nodig heeft bij dit donkere weer. Ben benieuwd wat het gaat worden!

 8. @Marian’ne en andere Aagjes: jullie mogen raden maar nu nog even niet. Repen chocola zijn welkom, maar Juul ik waarschuw je vast, ik word er niet loslippig van 😉 Lingeriesetjes helpen ook niet, bovendien verandert mijn maat ongetwijfeld na opeten van die twee GROTE repen van Juul.
  al met al lijkt het me beter als we eerst Berthi gaan uithoren 🙂 ik denk aan een luierbroekje uit Berthi’s prille jeugd.
  * hoop dat ik nu bonuspunten verdien*

 9. Ik ben ook heeeel benieuwd… hoe ging dat spreekwoord ook alweer met die sluier en dat tipje? 😉

 10. @Juul, mijn moeder houdt net als ik van chocolade. Er is één verschil: mijn moeder wil alleen melkchocolade en ik pure chocolade!
  @Marcella,… zelfs twee geheimpjes!! 🙂
  Spannend!!
  @Tijm, Carla heeft goed haar best gedaan. De site is duidelijk en overzichtelijk!!
  Een pluim voor Carla!
  Leuke foto van de Fryslân dames! Trouwens er staan heel veel mooie foto’s op de site!
  Dit ONline garen is uit de nieuwe wintercollectie van Wolhalla.
  @Marnel, het is sokkenwol, maar ik kan je wel zeggen dat het geen sokken worden. Ook spannend hoe het garen zich gaat vertonen in een ander ontwerp.
  Het zijn twee bollen van elk 150 gram.
  @ingrid h.g., veeeeeeeeeeeeeeel te vroeg voor kleinkinderen!
  @Betty, zo snel gaat de tijd. Ik kom je regelmatig tegen in mijn SnB-fotoboek. Zoals ook: Basje, Marcella, Paulie, Lous, Monica, Yvonne en nog vele anderen.
  Het fotoboek kan iedereen op 3 november inkijken.
  Leuk, zie ik je op 13 oktober in Nijkerk?
  @Mien B, deze keer geen blauw, maar heerlijke zuurstokkleurtjes!
  @Marian’ne m, totaal iets anders, dan je gewend bent van mij. Juist daarom leek het me eens leuk om dit uit te proberen.
  Een lingerie setje!! LOL
  @MaRia, vrolijke kleurtjes voor de wintermaanden!
  @Marcella, Bonuspunt voor je!!! Vorig jaar zagen jullie het jurkje en het rokje uit mijn jeugd en dit jaar wordt er wederom iets gebreid uit mijn jeugd!! Ik heb het (uiteraard zou ik bijna zeggen) in de kleur blauw gedragen, maar ik wilde niet weer voor blauw gaan, maar voor vrolijke kleurtjes.
  Zo, jullie zijn al heel wat wijzer geworden.
  @ingrid h.g., ik ga bij Marcella lezen!

 11. Wat ik er van zal zeggen ?
  Het wordt vast weer heel mooi een prachtig breistuk en daarvoor zal ik al uitkijken naar een hele mooie pluim die je moeder weer opgeprikt zal krijgen !!!
  De bolletjes wol zijn vrolijk in al die kleuren !

 12. Nou, alle mogelijkheden zijn al voor mijn neus weggekaapt. En die sjokolaaaaaaaaa is ook al op. Ik zie alleen nog die verpakking, snik.
  Okee, wat blijft er nog over:
  – een zwembroek!
  – een gebreid dekservet voor als je gaat picknicken
  – haaaaaaaa, ik wééét het: kniewarmers! (die droeg ik midden jaren 70 op school. HARTSTIKKE HIP. Ik kocht die in Parijs, helemaal vol ingebreide figuurtjes, over een strakke jeans heen (bedekt enkel, kuit en knie) en dan kittige enkellaarsjes erop. Colbert van pa aan en een bolero. That was me.

 13. @dijn/audrey, ik droeg geen zwembroek, maar een donkerblauw (het zou toch eens een andere kleur geweest zijn! 🙂 ) gebreid badpak!!!
  Ik had ook beenwarmers, maar niet zo’n mooie als jij!

 14. Ik denk dat ik het weet. Moeders gaat een paar bedsokken breien voor van de winter onder de wol!

 15. Ìk heb niet goed gelezen, het worden géén sokken. Er is al zoveel bedacht, nu weet ik het het meer. Ben heel benieuwd. Fleurig garen, heel leuk en ook heel leuk om mee te breien, elke keer weer iets anders!!!

 16. Dijntje geen zwembroek maar een badpakje, is nu leuker niet in blauw maar gekleurd. of een gekleurde ketting. Wij wachten af ik kom kijken in ROTTERDAM.

 17. OT Heb je mijn mailtje ontvangen Berthi? zo nee laat het me dan even weten dan stuur ik hem nog een keer.

 18. Ik ga voor een handschoenen, lekker warm voor de winter met een sjaaltje erbij, maakt het toch weer een geheel hihi

 19. Berthi, je hebt weer wat los gemaakt hier! Al vele ideen zijn er al genoemd. Ik ga het rustig afwachten. Verder denk ik nog na of ik dit jaar naar Rotterdam zal komen.Het kriebelt wel, maar ik zie wel of het zal lukken. Toch denk ik aan een gebreid badpakje!

 20. Gebreide mutsen voor de paaseitjes op tafel!!!! Mét pompoen bovenop.
  Met sjaaltjes voor om de eierdopjes…
  (o wat érg).
  Of: zo’n jasje voor om zo’n Paris Hilton-hondje. (horreur).
  Of: een heeeeeele gave gebreide brede riem met blingbling gesp, die Eline nonchalant op haar jeans draagt.
  Of: een halter-naveltruitje voor Eline voor over haar bikini.
  Of: een mini-rokje voor over Eline’s bikini.

 21. Wauw, wat spannend zo’n geheim project. Wat het ook wordt: het garen vind ik prachtig van kleur!

 22. Of: helemaal retro: gebreide lampenkap a la jaren 70, maar dan in een hip 2007jasje.
  Of: een gaaf poppendekentje.
  Of: een omslagdoek, zo’n driehoek, in een groot gatenpatroon, die Matthijs dan mooi fotografeert en dan wint hij een prijs en wordt beroemd.

 23. @dijn/audrey, gave ideetjes!
  Matthijs fotografeert alleen zo af en toe… bijvoorbeeld als de koningin op bezoek komt.
  De foto’s voor mijn weblog maak ik meestal zelf en de foto’s van de website zijn gemaakt door manlief, maar Matthijs maakt en houdt mijn website wel bij en de fotogalerie voor het Abc… project en het Harten-project!

 24. Vergeet ik te zeggen dat de foto’s bewerkt worden door manlief!!! 🙂
  De hele familie in actie!!!

 25. Of: zo’n slurf voor tegen het raam, tegen de tocht.
  Of: gebreide punnik-slingers (ze worden steeds oubolliger, mijn ideetjes, ik geef het toe).
  Of: een theemuts.
  Moeder van Berthi: het is nu 2.49uur en ik kan niet slapen door dit raadsel. Please, verlos mij en anderen. Gun mij een goede nachtrust. Alstublieft. Strijk eens over uw zorgzaam hart. Schaapjes tellen helpt ook niet, want hun vacht verandert meteen in die bollen wol hierboven. En van dat gehups over zo’n dom hekje (loop er toch omhéén) ga ik scheel kijken, en dan zie ik 4 bollen garen.

 26. Dijn en Juul, jullie zijn echte nachtbrakers.(^_^)(^_^)
  Blijf maar fijn raden. Het resultaat is te zien op de SnB-dag in Rotterdam op 3 november.
  Ook zijn het jurkje en het rokje van vorig jaar weer van de partij!!

 27. Juul: jaaaaaaa, maar dan wil ik er ook een gebreid rammetje bij. Ik heb sinds Engeland vorig jaar iets met schaapjes en rammetjes. Heb dus “Windrush”, mijn doorstop daar gevonden: een heuse ram van stof en loeizwaar en hij kijkt koddig. Ik noemde hem Windrush: naar het riviertje dat in de Cotswolds stroomt en waar wij vlakbij logeerden. Zo’n mooi riviertje! En aan mijn Pandora-armband heb ik nu 2 windrushes: zilveren rambedels. Die met die zwarte koppen en wit lijf vind ik mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *