Curse of The Golden Flower

Gisteravond zag ik de film Curse of the Golden Flower. Een adembenemende film met schitterende kostuums en decors. Een van de beste films die ik heb gezien. Curse of the Golden Flower gaat over de intriges van de Tang Dynastie, in de tiende eeuw na Christus. Als blijkt dat de kroonprins een verhouding heeft met zijn stiefmoeder, de keizerin, brengt de keizer in zijn wraakzucht het gezin naar de rand van de afgrond. De massale confrontatie aan het einde van de film, op de binnenplaats van het paleis, is verbluffend. Curse of the Golden Flower is in China de duurste en best bezochte film ooit. De regie was in handen van Zhang Yimou en ik begrijp heel goed waarom ze hem gevraagd hebben om de openings- en slotceremonie van de Olympische Spelen in Peking in 2008 te verzorgen. Ik verwacht een grandioze show, zoals we die nog niet eerder hebben gezien.

Er is veel te lezen over deze film op internet. Enkele links: Shakespeare in tiende-eeuws China, Curse of the Golden Flower en Eenzaam in pracht en praal.

15 gedachten over “Curse of The Golden Flower

 1. Lijkt me een prachtige film, Berthi. Bedankt voor de log + links. Vorige films van Zhang Yimou vond ik ook indrukwekkend. Ik ben voor mijn werk momenteel bezig met een boek over de cultuurgeschiedenis van China, geweldig boeiend. Deze film ga ik beslist zien.

 2. Ik ben geen filmkijker, zelfs/juist deze niet !!
  Fijn dat jij zo genoten hebt :-))).
  Fijne rustige/creatiefe dag !!

 3. @marian’ne m, dat wordt vandaag onkruid ruimen in de achtertuin!!! (^_^)
  Creatief???? (^_^) (^_^)

 4. Zie dat hij ook in Helmond in het filmhuis draait.Bedankt voor de tip Berthi.

 5. Wauw, ik ken het niet, maar het ziet er zeer theatraal uit! Geen wonder dat ze hem gevraagd hebben voor de Spelen, dat zal vast mooi worden.
  Wied ze… ­čÖé

 6. Berthi wat een geweldige filmtip. Ik ben dol op dit soort films en zekere van deze regisseur van wie ik ook de andere films heb gezien en er enorm van heb genoten. Waar anderen zijn vorige films saais vonden omdat “er geen verhaal” in zou zitten, vind ik dat juist zo prachtig. Al die verstilde opnames of juist de schitterende effecten, zijn compleet aan mij besteedt. Ga ik zeker zien, hoewel ik film kijken in de bisocoop vaak een ramp vind vanwege de onge├»ntersseerde, zakjes krakende bioscoopbzoekers die er zonder mankeren altijd ook tusen zitten.

 7. Is dat die film waarin de vrouwelijke sterren ineens een kimono met decollet├ę hebben? ff opgezocht… ja, dat is die film waarin de dames verbijsterend Westers zijn. ­čÖé

 8. Dat zal een indrukwekkende film zijn! En wat een mooie kleding. Er is op het moment een srie op de TV met veel oude kleding, ik weet niet meer hoe hij heet. Zo┬┤n Engels spektakel. Zal zo even kijken of ik het kan vinden.

 9. Ik ben in China geweest in een Museum over de TANG DYNASTIE
  Ik zou graag terug gaan volgend jaar naar Peking met de
  Olympische spelen ik ben in heel veel plaatsen geweest in China
  Prachtig land. Chinese trouwerij mee gemaakt is geweldig.
  Collega van mijn man is met Chinese getrouwd.
  Daar door deze reis had zij geregeld. En als gids twee en halve week mee gereisd. Reis om nooit te vergeten. Kan ik ook wel eens wat over op de web-log op zetten.Ben ook
  Qin’s Terra Cotta Army
  geweest. Die boer die dat ondekt heeft, heeft ons boek getekend.
  Hij was aan wezig die dag . Dit was in 2004.

 10. Leuk, Jose! Ik kijk uit naar de China-logs!!
  @Marijna, ik kijk bijzonder weinig tv. Als je weet om welke serie het gaat, zal ik er eens rustig voor gaan zitten!!

 11. Berthi, ik ben aan het zoeken geweest, maar kon het niet meet vinden. Het is een engelse dramaserie, heeft een korte meisjes naam zoals Anna ofzo. Echt zo┬┤n kostuum serie. Als ik het tegen kom zal ik je het mailen.

 12. Voor de liefhebbers draait deze film om 17.30 uur in het Filmmuseum in het Vondelpark in Amsterdam. Groet, Simone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *