Quiltpatronen

Ooit, ooit, wil ik die quilt gaan maken! Quiltpatronen heb ik al in bezit. Nu de tijd nog…
Deze twee boeken met quiltpatronen zijn samengesteld door Pepper Cory.

Voorlopig blijft het bij het genieten van de quilts op tentoonstellingen en andere blogs. Enkele exposities: Klederdracht- en Visserijmuseum in Spakenburg, tot en met 8 september 2007, Het Admiraliteitshuis in Dokkum, Wad ’n Quilts! 7 juli tot en met 27 oktober 2007, Quiltersgilde, Algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde in de Grote of Lebuïnuskerk te Deventer, 31 augustus tot en met 5 september 2007.

Ben je in Den Haag, dan kun je vanaf vandaag tot en met zaterdag 21 juli 2007 naar de tentoonstelling Chinese borduurwerken in Mantsjoe-stijl. Uit een koffer die vijftig jaar op een zolder had gestaan, kwam een unieke collectie Chinese borduurwerken tevoorschijn.

27 gedachten over “Quiltpatronen

 1. Wow B-ness, die Chinese borduurwerken…
  mooi he. En dan die zachte glans van zijde op de achtergrond. Prachtige link! Ga je kijken?

 2. bedankt Berthi ,ga ik zeker heen ,nu zie ik ook de symboliek van vlinders…..moooi
  Bij een perzische tapijtenhandel? Dubbelsmullen dus ,sluit mooi aan bij mijn bezoekje aan de Hermitage (over perzische kunst)

 3. Berthi, daar was ik zomaar verdwaald naar aanleiding van dit log, ik wilde wel eens iets meer zien van die Amish quilts en nu is het dus een half uur later. Zo prachtig waar ik ook keek. En dan ook noig die fantastische Chinese borduurwerken, je zult ze vinden zeg, dan word je toch even een beetje gek denk ik. Oh Berthi kon ik maar een beetje tijd voor je maken dan deed ik het direct en kon je eindelijk beginnen aan die prachtige quilt.

 4. Quilting Designs from the amish. Dat boek heb ik ook in mijn bezit is een prachtig boek met patronen, alleen onhandig groot. Al velen hebben daar plezier van gehad.

 5. Wat een bijzondere vondst, zomaar op een zolder. Een donkere zolder vol spinrag, achterin staat een koffer, helemaal onder het stof…..kr kr kr…deksel gaat open: OOOOOOOH!

 6. @dijn/audrey, de tentoonstelling van de Chinese borduurwerken is maar kort en ik heb al veel in mijn agenda staan. Maar je weet maar nooit!!
  @Corrie, op mijn website staan ook verschillende Amish quilts.
  http://www.textile-collection.nl
  @Jose, je plaatst deze boeken niet zo gemakkelijk in je boekenkast.
  Overigens zijn ze niet meer gemakkelijk te verkrijgen.

 7. Dat lijken mij HEEEEElE mooie boeken !!! Toch eens wat uit maken berthi. De patronen zijn ook leuk als roodwerk op een servet of zo !!?
  Weer veel moois te zien in het land !!!
  Ja, wie weet wat er nog allemaal op zolders ligt !?

 8. Pas op, quilten is al snel een verslaving ,maar oooooo, zo leuk.
  Chinese borduurwerken, ga ik zeker kijken, kom er bijna iedere dag langs, dus dat moet lukken.

 9. @marian’ne m, … eerst het Harten-project en het Abc-project en daarna het boekje schrijven en dan…
  @Lous, wat handig dat deze expositie op je fietsroute ligt!!

 10. Oh, dat paarse boek heb ik ook. Jaren geleden per post besteld, weet niet meer waar. Op mijn eerste en enige quilt heb ik er motieven uit gebruikt. Helaas, is hij nooit afgewerkt. Ik kreeg de rand er niet mooi omheen, maar wegdoen kreeg ik niet over het hart, dus ligt hij nog ergens.

 11. Dit Paarse boek heb ik door TED STORMS aan geschaft met quilt patronen. Jaaaaaaaren geleden, toen ik bij haar op cursus zat.

 12. oh, dat quilten, wat kan dat mooi zijn.
  bedankt voor de expositietips. ik hoop tijd te hebben voor minstens één ervan.

 13. @Mary, ik was pas sinds gisteren op de hoogte van deze expositie! Zeker de moeite waard, zoals al die andere boeiende tentoonstellingen die er zijn en die er nog komen. We hebben geen tijd om in het buitenland op vakantie te gaan, Nederland heeft al zoveel te bieden!!

 14. Die quiltpatronen zien er inderdaad verleidelijk en tijdrovend uit. Ik zie allerlei amish werk opduiken, het één al mooier dan het ander maar allemaal met eindeloos geduld en precisie gemaakt.

 15. Wat een mooie quilts in Spakenburg zeg! Ik kwam ook nog op een site van een museum in Schagen. Dat lijk me dus een erg leuke om eens heen te gaan. Van alles over huishouding en beddegoed. Op de schagermarkt laten ze ook nog oude ambachten zien. Die markt is altijd op donderdag. Ik weet niet of het nog zo is, maar er gaat dan ook altijd een optocht door de stad heen met mensen in oude klederdrachten. Ik logeerde als kind nogal eens in Schagen. Daar logeerde ik bij een nichtje.
  En dan die chinese borduurwerken! Prachtig zijn ze. Je hebt weer heel wat mooi gevonden voor ons.

 16. quilten: voor mij een nieuwe verslaving! En behalve het (leuke) werk van het quilten, moeten we nu ook veel tentoonstellingen bezoeken.

 17. Daar kocht ik jaren terug altijd veel bij de Quiltnaald per post. Was al eens gaan zoeken op internet, maar vond niks, dacht dat ze geen website hadden. Bedankt José voor je berichtje nu hoef ik niet meer verder te zoeken.

 18. Wat een gezellige log weer. Je zult op zo’n zolder komen! Gelukkig was het de juiste persoon, die de koffer trof. Een ander had koffer plus inhoud wellicht in de container gekiept. Zo zal er best het nodige verdwenen zijn en nog verdwijnen.
  Mooie quiltboekjes! De Amish leefden erg sober, maar in de quilts konden de vrouwen zich een beetje uitleven. Die werden soms heel kleurig, terwijl hun kleding nogal somber van kleur was, aubergine, zwart, donkerblauw. Nu maken ze veel op bestelling en gebruiken dan ook gedessineerde stoffen.

 19. Hoi Berthi,
  ik ga ’t bijlezen niet halen…
  *Ü*
  Ik heb ook een paar van deze boeken, ze liggen bij mij plat in de kast.
  @ MaRia, wat zal dat een aparte postbezorging zijn geweest, door het gekke formaat van deze boeken.
  Ga eens op ’t internet surfen voor een randafwerking.
  Er zijn sites met stap voor stap foto’s.
  :o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *