Hello

Altijd werp ik als eerste een blik op de afzender en de titel van de e-mails die ik in mijn postvak vind. Vele berichten verdwijnen linea recta in de prullenbak. Met de e-mail als titel: ‘Hello << from Tokyo', was bijna hetzelfde gebeurd. Om de één of andere reden nodigde dit bericht uit om gelezen te worden. Ik ging er eens goed voor zitten, schoof de stoel aan – waarvan de zitting inmiddels flink onderhevig is aan slijtage door té veel uren achter de pc – en las de volgende tekst:

‘ ??Since I cannot speak English, this text has been applied to the automatic translation machine.??
I’m Sorry dear Berthi Smith-Sanders.

Hello.
I am a graphic designer lives in Tokyo. My friend lives in Eindhoven. I went there last year.
Textile museum is very pleasing and ABBE Museum is very good! After going back to Japan, your site was found when searching.

Your blog is very interesting. Recently, my site was started and your site is introduced by this “ILIKE.”

MIHO SAKATO’

Wat is de wereld toch klein geworden door het internet! Miho Sakato heeft sinds kort haar eigen website Sakato Design en je zult zeker afbeeldingen herkennen op haar site.

31 gedachten over “Hello

 1. Hallo Berthi ik heb op zijn site gekeken. Wat leuk is dit van uit japan. Je zal er nog vaker wat van horen, grappig dit voor je. Ze bekijken je in japan. Ik vind dit geweldig leuk voor je.

 2. Wow….dit is bijzonder! Ik heb de site ook bekeken (niet gewacht op de Jap. downloads….heb een heel oude computer….).
  Super, dat je web-log dus echt WORLD WIDE gelezen wordt!
  Het valt me op dat zijn ogen gericht zijn op Nederland, vooral het boek over Rem Koolhaas viel me op… Onze Amerikaanse achterneef die architectuur is gaan studeren nadat hij Rem Koolhaas had ontdekt, gaat binnenkort in Nederland werken…

 3. hartje …. heb ik aangeklikt,maar dan krijg ik heel iemand anders, ben nog niet goed wakker zeker …….. maar hartstikke leuk Berthi !!!!!!!!!! je bent/wordt wereldberoemd!

 4. wat leuk voor je Berthi, en hoe zorgvuldig van deze Japanse meneer om je te laten weten dat hij je blog waardeert. Hij moet er toch een hoop tijd in hebben zitten met vertalen en zo.

 5. HEE wat leuk !!!
  Ik vroeg mij af wie ben jij. Juul zegt hartje, maar die vind ik niet. Het hartje wat ik zie is van een ander !! IDD Mary, je was toch wakker. Ben te ongeduldig om alle plaatjes aan te klikken. Moet nog meer blogs langs ;-)).
  Zag wel een paar leuke textiel badges, en een soort nijntje !! En idd veel Hollands/westers/europees .

 6. wat een leuke site zeg, ik heb je nog niet gevonden Berthi, maar heel bijzonder.
  mij viel de naam Milan op in 100 i like, vanwege milan mijn zoon. Dit is een site uit spanje…grappig om te lezen!

 7. Even voor de duidelijkheid. Als je op zijn site op de button klikt, waar het hartje te zien is hierboven, dan zie je een mooie afbeelding, vervolgens klik je op de tekst: Textile goods… om dan op mijn weblog te komen!

 8. Ohayo Gozaimasu, Berthi-san!!! (“Dag Berthi” is dat vertaald). Oh wat leuk voor je, wie weet wat voor mensen aan de andere kant van de wereld nu je site ontdekken!
  Echt leuk!
  Ga je nu alvast oefenen met eetstokjes, voor het geval dat, of kan je dat al? Hihihihi.

 9. @dijn/audrey, ik ga les nemen! (^_^)
  Ik kan de eetstokjes niet eens op de juiste manier vasthouden!! (^_^)
  Dat wordt lang oefenen!!
  Zo te lezen beheers jij deze taal, maar is dat ook zo met de eetstokjes??? LOL

 10. Eigenlijk is het andersom. Ik kan goed eten met stokjes, zelfs er soep mee slurpen, hahaha, en maar een paar woordjes Japans… maar een glimlach en een buiging doet daar al wonderen. Jij kan heeeeeeel goed glimlachen, zelfs op het net!, en buigen kan iedereen. Goh, ik vind het zó leuk voor je, die kaart en dan gelinkt zijn in Tokyo… Superdepuper!

 11. He wat leuk, Berthi goes overseas! Ik kan me voorstellen dat je dat mailtje bijna had weggegooid, aan de titel te zien. Maar echt leuk, zomaar post van zo ver weg. Misschien krijg je nog wel meer post binnenkort, omdat hij je gelinkt heeft.

 12. Oh, wat leuk zeg!! Heel bijzonder eigentlijk. Ja, det wereld is inderdaad klein geworden. Een klikje en je ziet in Tokyo! Fijne dag verder Berthi!

 13. WWW World Wide Web, nou, dat doet die Berthi toch maar even!
  Heel erg leuk! En krijg je nu net als Guus Hiddink bedevaarten naar je huis? 😉
  Alle gekheid op een stokje, toch leuk te ontdekken, dat je web zelfs van waarde is aan het andere eind van de wereld; dat ze de moeite nemen dingen op te pikken en te ontcijferen en je nog een mail sturen ook. Want, wie zal er nog meer meekijken en meldt dat nooit? Wellicht emigranten in de USA, Canada, Australië, Nw. Zealand en Z. Afrika en wie weet waar nog meer! Maar zoals nu blijkt ook echte Eigenheimers van elders. Grandioos, en zo wordt de wereld weer een stukje kleiner (en leuker!)

 14. Berthi, dit is waarom ik zo van internet hou, verbonden worden met mensen vanuit de hele wereld en Japan, ja dat is al heel lang een droom van me. Maar zo’n contactje als jij nu hebt is al geweldig vind ik, wat bijzonder en het komt je helemaal toe als “mater internetas” ;- )

 15. Wat een opsteker, Berthi!
  En: wat een geweldige ‘automatic translation machine’. Wanneer ik er wel eens gebruik van maak komen er altijd van die rare zinnen uit. Hoe reist zo iemand over de wereld, zo zonder beheersing van het Engels?
  Het ontwerp van MIHO SAKATO’s site vind ik bijzonder smaakvol. Je favorieten zo verstoppen geeft een mooi 100-veld. Doet me aan de Flickr-groep Mosaicmonday denken. http://www.flickr.mud.yahoo.com/groups/mosaicmonday/pool/tags/mosaicmonday/

 16. @Neeltje, de Mosaicmonday vertoont veel overeenkomsten met de site van Miho Sakato.
  Bij de Mosaicmonday staan ook schitterende foto’s! Iets eenvoudigs kan een unieke foto opleveren!

 17. Super Berthi, misschien komen er nu ook reacties van de handwerkminnende Japanse dames. Internationaal Harten project.
  Echt leuk. Groetjes

 18. Berthi, dit was wel een hele bijzondere mail die je kreeg vandaag.

 19. erg leuk Berthi en inderdaad wat is de wereld ( heerlijk-heerlijk) klein, groet Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *