Knuffels, knuffels en nog meer knuffels

Overal duiken de handgemaakte knuffels op. Meerdere keren zag je ze op mijn blog voorbij komen:
expositie knuffels, gehaakte knuffels, C’mon, Noux Noux, knuffels van Thijmen, sok wordt aap en de Twins.

Ik begin me af te vragen of de markt langzaamaan niet verzadigd is? Blijkbaar niet, ik kwam weer nieuwe modellen tegen. Zoals de labelpop, die je op de foto ziet, en de wollen popjes en de vilten poppen. Ik weet niet hoe jij erover denkt, maar ik heb (voorlopig) genoeg van alle knuffels. Met deze ‘knuffel’-site sluit ik het hoofdstuk knuffels.

24 gedachten over “Knuffels, knuffels en nog meer knuffels

 1. Ook ik kom overal die knuffels tegen,vooral in dure woon en design bladen. Het is haast belachelijk maar er worden soms prijzen voor gevraagd van boven de 100 euro en ze zijn soms ronduit lelijk of onverantwoord als speelgoed.
  Wordt het dan haast meer een statussymbool: het hebben van een dure, handgemaakte, knuffel als design. Moet hij passen in het interieur of wordt hij echt aan de kinderen gegeven?
  Ik weet het niet, sommigen zijn ronduit wat eng en niet echt ‘aaibaar’ niet echt geschikt voor kleine kinderen. En knuffels kopen en geven van over de 100 euro?
  Waar gaat dat heen?

 2. Van knuffels heb/krijg je nooit genoeg toch?
  En vooral die muis op jouw eerdere log ,al breiend aan zijn sjaal ,schattig ,de enige muis die ik leuk vind ,dus blijkbaar.
  En die twinbears vind ik een project zo geweldig verzonnen..
  mmmm je daagt me uit,ik ga je overhalen met een knuffel…..ik ga op zoek naar iets leuks/gek artikel…..

 3. Ik houd helemaal niet van knuffels, de kinderen tegenwoordig hebben/krijgen er honderden (bij geboorte al, hoe groter hoe mooier). Ik heb zakken vol op zolder liggen, van dat kermis spul noem ik dat. Eigenlijk vind ik het vies een bed vol van die dingen.
  Ben wel voorstander van 1 persoonlijke beer/knuffel.
  En in patchwork wereld zijn die ‘lijs’ dingen wel erg grappig.
  En om te breien is het nog leuk ook :-))).

 4. Ach Berthi, morgen ga ik een Ariande ophalen bij een Marktplaatsverkoper, ik meen in die Ariadne de pop te herkennen die mijn moeder voor mij breide toen ik twee was en ik zou ‘m graag voor mijn dochter breien. Dat is een stukje nostalgie, jij hebt toch ook een pop voor Eline gebreid?
  Twintig knuffels hoeven voor mij ook niet maar eentje met garderobe die van tijd tot tijd aangevuld wordt door zelfgemaakte kleertjes, dat vind ik leuk en eerlijk gezegd hoop ik dat mijn dochter op deze manier ook het handwerken leert waarderen omdat ze gewoon ziet wat je er mee kan doen en hoe leuk het is.

 5. Ik ben helemaal niet zo’n knuffelmens. Komt misschien ook dat mijn dochter het er vroeger erg benauwd van kreeg. Ik zie dus liever 1 knuffel die ze helemaal kaal knuffelen en voor een meid een mooie pop…..
  En voor de rest hebben ze mij toch om te knuffelen???!!

 6. Er zijn “knuffel”-knuffels en “zit”-knuffels. De eerste categorie draait tijdens het leven heel wat rondjes in de wasmachine en de droger, de tweede blijft als nieuw mooi zitten wezen. Die mogen alleen meedoen met schooltje, restaurantje, enz. spelen.

 7. IK BEN EEN KNUFFELMENS. EN IK VIND HET OOK HEEEEEL LEUK OM GEKNUFFELD TE WORDEN.
  Zo. ’t Is eruit.
  Maar zoveel mensen, zoveel smaken, zoveel soorten knuffels, I suppose. Ik heb tig beren, en ze hebben allemaal iets wat helemaal van HUN is, iets eigens. En daarvan zijn er een paar, daar sjouw ik mee. Die kijken mij aan en giegelen met mij mee, zijn meelevend, begrijpend en delen mijn innerlijk totaal.
  En ik vind het heeeeeel normaal.

 8. Ik ben niet tegen knuffels, ik vind ze juist erg belangrijk in een kinderleven of bij volwassenen die er behoefte aan hebben! Waar ik wel moeite mee heb zijn de zogenaamde design-knuffels die voor veel geld verkocht worden. Net wat Tijm zegt. Een knuffel moet iets knuffeligs hebben.
  De labelpop die je op de foto ziet, vind ik geweldig voor een kind. Een heerlijke knuffel- en sleeppop, die je overal mee naar toe kunt nemen. Dat is natuurlijk ook een voorwaarde, een knuffel moet handig te sjouwen en te verslepen zijn. Thijmen nam zijn knuffels overal mee naar toe.
  De twinbears vind ik een super initiatief, maar verder staan er in het rijtje knuffels/poppen waar ik mijn vraagteken bij plaats.
  Ja, sok wordt aap… ook helemaal té gek en de muis aan de sjaal, Hilly,… daar val ik ook voor.
  Hilly, ik wacht met spanning op je gekke, leuke, rare knuffelverhaal en/of afbeelding!!!
  @Maaike, ik heb voor Eline ook een knuffel gemaakt, maar zij was nooit zo van de knuffels. Matthijs ook niet, alleen Thijmen!!
  Ik ben benieuwd naar jouw gebreide knuffel van vroeger. In welk nummer van de Ariadne stond die?
  @Wilma, (^_^) (^_^)

 9. Ik denk dat het de trend is tegenwoordig: als er design voor staat willen mensen het. Als ik een spijkerbroek zie, zie ik denim. Anderen kijken naar een naam.
  Ach, het is MIJN portemonnee niet. Hahahahaha!
  Ik ga wel graag voor kwaliteit. Iets wat zó kapot is hoef ik niet.

 10. Helaas dat knuffelverhaal is niets geworden vandaag ,maaarrrr misschien iets leuks voor je ,wat je nog niet kent…..ik blijf proberen…
  het boek “mode en accessoires” isbn 9789058976772(oh help mijn handschrift,….die laatste 6 kan ook een nul zijn)
  en vandaag nieuw binnen “tassen met klasse-Enderlen-Dubuisson-isbn 9789043910071

 11. @Hilly, ik heb het boek ‘mode en accessoires’ van Jose Teunissen gevonden. Het is net uit. Op 2 juni is het gepresenteerd op de Mode Biënnale in Arnhem:
  http://www.mixitup.nl/entertainment/boekenfilmdvd/909/boekentip_mode_accessoires
  Hte boek ‘Tassen met klasse’ heb ik ook gevonden:
  http://www.bruna.nl/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/ViewFAS-Search;sid=dmWWp4jaUXOWpc6z1nNCmqRsMUR2wg7Nngs=?urlparams=fh_secondid=9789043910071%26page-path=%2fbruna%2fxml%2findex.jsp%26fh_usertype=B2C%26fh_session=dmWWp4jaUXOWpc6z1nNCmqRsMUR2wg7Nngs%3d%26fh_search=tassen%2bmte%2bklasse%26fh_eds=%c3%9f%26fh_refview=search&enfaction=dp
  Tjee, wat een link!!
  Wat geweldig dat er de laatste tijd zoveel boeken op handwerk/textiel/modegebied uitkomen.
  Twee boeken die voor mij nieuw zijn. Ik werp er eerst een blik op in de boekhandel!!

 12. Knuffels zijn van alle tijden en zullen ook wel breien. Ik maak ze graag en de ontvangers zijn meestal erg blij met een persoonlijk en uniek exemplaar.

 13. Als er moeilijke dingen om me heen gebeuren, krijg ik vreemde neigingen, dan ga ik ’s avonds als ik naar bed ga de knuffels die er staan allemaal lekker toedekken onder een dekentje, of gewoon een shawl of wat er ook maar ligt dat hen warmte en geborgenheid verschaft, hun hoofdjes moeten dan goed liggen en alle armpjes en beentjes ook lekker onder de “wol”. Dan pas ga ik gerust naar bed. Voer voor psychologen, maar ik snap zo ook wel dat ik mijn eigen onveiligheid toedek. Dus knuffels…zelfs ik heb ze soms nodig, ook al ben ik 59. Maar ik begrijp ook wel dat die enorme hype ons een beetje de keel uit gaat hangen.
  Berthi, ook alreageerde ik niet, iki was er wel en heb al je logjes gelezen, iedere dag een plezier.

 14. @Corrie, ik kan me heel goed voorstellen dat het niet lukt om overal een reactie te plaatsen. Ik probeer zoveel mogelijk alle blogs te lezen, maar om overal een reactie te plaatsen, lukt me ook niet altijd door tijdgebrek!

 15. @he heerlijk Berthi: 2 nieuwe boeken voor jou: het is gelukt..mmmm
  @Corrie: wat kan jou t schelen,als t werkt mooi toch?Zo verzet je gedachten en ben je er anders mee bezig,dus dat werkt dan toch door:dat is voer voor psychologen ,toch?

 16. @Hilly, jij werkt bij een boekhandel en krijgt als eerste de nieuwe boeken onder ogen!! Wat een genot moet dat zijn!!

 17. ja ik heb daar zoveel plezier in ,alleen blijft de helft van mijn salaris er ook altijd achter hihi

 18. Nog even over knuffels: onze dochter had vroeger veel last van oorpijn. Huisarts (tamelijk jonge vent nog) kwam af en toe aan huis en kende de knuffels van onze oudste bij naam!!! Ik betreur nog altijd dat we die dokter niet mee konden nemen bij onze verhuizing!!! Dochter had een Snoopy, die zij hardnekkig Tattus noemde. Dokter vroeg altijd hoe het nu met Tattus was, had die óók oorpijn?

 19. @Hilly, je krijgt toch wel korting op de boeken? Of ga je juist door een korting nog meer boeken kopen??? LOL
  Ik vind het in ieder geval hartstikke fijn dat jij ons regelmatig kan vertellen over de nieuwe en dan ook de goede boeken, die zinvol zijn om aan te schaffen.
  Blijf dat vooral doen voor ons!!! We zijn al bijna verslaafd!!! (^_^)
  @ineke, kijk dat is nog eens een huisarts!! Ik kan me heel goed voorstellen dat jij die graag mee had willen naar je nieuwe woonplaats!!

 20. Ik vind dez eknuffels anders wel heel lief eruit zien. Knuffels met die lange spillebenen zie je overigens weer erg veel. Ze hebben dat lekkere slungelachtige nonchalante.

 21. Heerlijk die knuffel verhalen weer! Over nostalgie gesproken… ik heb in Duitsland mijn eigen Schildpad pop weer gekocht! Die van vroeger was kapot gegaan en zag hem vorige week in een winkel staan!! Heb er wel 4 dagen over gedaan of ik hem zou kopen… GEDAAN DUS!!! Maar het voelt wel erg goed dat ik hem weer heb. Misschien ga ik net els Corrie hem ook wel toedekken als ik knuffels nodig heb.

 22. @Marijna, heerlijk om je eigen Schildpad pop weer terug te zien. Ik kan me voorstellen dat je er vier dagen over moest denken want volgens mij hangt er een leuk prijskaartje aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *