Curl up with a good book

Er ligt een enorme stapel boeken geduldig te wachten om gelezen te worden. Een kleine greep hieruit:

De zijdewerksters en De onzichtbare draad van Gail Tsukiyama

De man met de hoed van Pauline van de Ven

Dagboek van een Geisha van Arthur Golden

Vrouw in de schaduw van Dorinde van Oort

Pekingeend bij nacht van Sylvia Witteman. De column Doos van Sylvia Witteman staat hier te lezen.

De Vliegeraar van Khaled Hosseini

Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt van Annejet van der Zijl

Lilla’s eeuw, een verhaal over eten, liefde en oorlog van Frances Osborne

Dromen van een ommuurde stad, een vrouwenleven in China tussen keizerrijk en communisme van Lisa Huang

Tussen salon en souterrain, gouvernantes in Nederland van Greddy Huisman.

Zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Hoogste tijd dus om eens rustig een boek ter hand te nemen en in onze ‘Alice in Wonderlandstoel’ (zo noemde Eline een aantal jaartjes geleden onze grote stoel) te gaan genieten. Begin ik met één van deze boeken of toch een ander boek van de metershoge stapel?
Wordt vervolgd…

52 gedachten over “Curl up with a good book

 1. Ik kom naast je in m’n eigen virtuele stoel (een erge brede, dan kan ik er nog van alles bijproppen) zitten…
  Hmmmmmm heerlijk, mijn nog te lezen en te maken stapel is nog véél hogerderderderderder!!!
  :o)
  Ik ben de eerste!
  En nu wegwezen>>>>>>>>>>>>>>>>>
  :o)

 2. Ja, ik hou ook zo vna lezen maar kom er ook steeds minder aan toe en hoor dat ook van andere lezers. Wat is dat toch??

 3. Veel lezen én veel handwerken, daarvoor is één leven eigenlijk niet genoeg. Ik schipper maar een beetje, soms doe ik het een wat meer, soms het ander. En soms is er voor geen van beide veel tijd. Geniet ervan zodra het kan!

 4. een van m’n dochters doet aan luisterboeken, het schijnt even wennen te zijn maar het voordeel is dat je er een “no brain” werkje bij kunt doen.

 5. ’tJa Berthi welk boek?????
  Ikzelf heb pas deze 2 ( van Khaleid Hosseini) ademloos zitten lezen.
  De Vliegeraar:ONGELOOFLIJK mooi geschreven, boeiend van begin tot einde.
  Duizend schitterende zonnen: over de groeiende vriendschap tussen 2 vrouwen tegen de achtergrond van de oorlog in Afghanistan .
  Nu ben ik bezig in :Het huis van de moskee van Kader Abdolah.
  Die eerste 2 van je stapeltje lijken me ook zeer interessant!!!!!
  Gewoon doen Berthi:”CURL UP “en lees ze…..

 6. Je moet weer in de lees-mood komen, althans zo werkt het bij mij. Als ik eenmaal begin, dan blijf ik doorgaan! En er zitten boeken bij jou stapel die ik ademloos heb uitgelezen: Anna en Geisha1 Op mijn stapel ligt ook De Vliegeraar en Vrouw in de schaduw. Zelf moet ik dus ook nog in de “mood” komen. Gun het jezelf Berthi, lekker gaan lezen!

 7. Ik heb een plafondhogeboekenkast vol achter me. De plafondhogekast van Peet naast zijn bureau staat ook proppievol. Naast mijn hoofdkussen: een gebedenboekje, 3 doorlopers (*****)met pen, het boek Dubbelspel van …, Ik heet Karmozijn van …, Taekebeer, en aan de andere kant van het kussen het kussen van Peet met Peet’s hoofd.
  Als ik in bed kruip, klein lampje aan en een paar blz lezen in dit of dat voor ik het lampje weer uitdoe, tegen Peet aankruip die zelfs in zijn slaap nog mompelt: Dank je wel voor deze dag, Dijn.., wat mij altijd een warm gevoel geeft en dan glijdt ik weg in niets meer weten.
  Geniet van je stapel boeken, lieve Berthi. In je tuin of binnen in de Alicestoel!

 8. Oh te snel verzonden: Pamuk: karmozijn; en Frank Martinus Arion met Alstublieft! Dubbelspel. En glijd zonder t.
  Boek van Arion is vermakelijk: over 4 Antillianen en hun zondagse spelletje domino. Was een cadeautje van de openbare bib tgv actie NL leest (okt/nov 2006).

 9. @Berthi: ik ben ook echt een leesbeest. ‘Tussen salon en souterrain’ zal jou echt aanspreken, ik heb hem zelf ook, het eerste echte serieuze onderzoek naar de posities van gouvernantes in Nederland met veel voorbeelden, aanrader.
  @Audrey: hoe is Karmozijn van Pamuk? Die lijkt me ook erg mooi.

 10. Annemarieke: een echte aanrader! Zijn manier van schrijven is gewoon ánders. Ik geniet van schrijven en taal, en terwijl ik het verhaal lees, denk ik iedere keer: wat een geweldige manier van schrijven heeft hij, wat een inlevingsvermogen in karakters!
  8,50 Euro hier bij de Bijenkorf, meis. En wellicht voor die prijs ook elders. Snel naar de boekenwinkel hollen!

 11. @marnel, manlief heeft inmiddels aardig wat luisterboeken en luistert deze tijdens een lange autorit! Moet je maar kunnen!
  Eline leest heel veel en zegt regelmatig tegen mij:’Wanneer ga je dit boek of dit boek nu eens lezen? Gewoon tijd maken. Ja, ik kan niet overal tijd voor maken. Ik zal toch moeten kiezen.’
  Ik hou jullie op de hoogte met het boek/de boeken!
  Dijn, manlief krijgt ‘Ik heet Karmozijn’ cadeau met vaderdag!
  @Mien B, Eline wil graag ‘Duizend schitterende zonnen’ van Khaled Hosseini gaan kopen! Zij was helemaal weg van ‘De Vliegeraar’. ‘Het huis van de moskee’ heeft Eline onlangs gelezen. Dat vond ze mooi, maar het haalt het niet bij ‘De Vliegeraar’.
  @Bert(ie), op jouw blog zie ik regelmatig mooie boeken voorbij komen!
  @Juul, kom er gezellig bijzitten. Alleen niet té veel kWebbelen anders schiet ik nog geen steek op!! LOL

 12. Veel leesplezier, er zitten geweldige boeken bij. Ik kom er bijna niet aan toe.
  Zal wel in de vakantie komen, druk aan het borduren en met het aanleggen van onze tuin.
  Groeten ELza.

 13. @Elza, jij bent ook met een enorm grote hartenlap bezig. Dat kost de nodige tijd, maar het wordt dan ook wel een schitterende lap!!!

 14. ik ben weg. ik ga lezen, veelplezier met je stapeltje …….ik lees

 15. Nu kom ik ineens tot de ontdekking dat ik zelden nog lees. Veel te druk met DOEN. Ik neem er gewoon de tijd niet voor. Sinds 5 weken ligt hier “De Chinese knoop” van Cherry Duyns, nu maar in het zicht leggen, zodat ik eraan denk om eraan te beginnen. Volgens mijn zus lees ik dan een ruk het hele boek(je) uit.

 16. Gek is dat, ook hier liggen her en der stapeltjes boeken, nog ongelezen.
  Eigenlijk moet ik weer eens het bed in met een klein griepje; als het dan wat beter gaat, begin ik hartstochtelijk te lezen. Maar het weer is nu te mooi voor een griepje.
  Gewoon stoel in de tuin dan maar?
  Berthi, veel plezier met het reduceren van jouw stapel “ongelezen”!!

 17. Ook ik heb boeken die ik “nodig moet lezen”. Op dit moment lees ik veel Zuid-Afrikaanse boeken, omdat dat onze bestemming van deze zomer wordt. Een boek, waar ik erg nieuwsgierig naar was en waar ik maar niet aan toe kwam om te lezen, trof ik als luisterboek aan in de bieb. Nu speel ik de CD’s af in de auto (voor mijn werk leg rijd ik redelijk veel). Gelukkig maar, want het taalgebruik in het boek (Psalmenoproer, Maarten ’t Hart) is vreselijk archaïsch (niet alleen de dialogen). Ik geloof niet dat ik dat lezend had volbracht. Lezen moet ontspannend zijn, dus in dit geval heb ik mezelf van een dure plicht verlost. Misschien een tip, die luisterboeken?

 18. Ja wat jammer….ik lees eigenlijk ook zelden nog!! Maar als ik lees heb ik een boek zo uit en vind het dan jammer dat het uit is. Het is zo heerlijk om lekker in de tuin in de schaduw onder de druivenstruiken lekker te lezen…….DH leest erg veel……De boeken zijn niet aan te slepen!!!

 19. Ha Berthi, een onderwerp naar mijn hart. Vier van jouw boeken heb ik al (bijna) uitgelezen en ik sluit me bij de anderen aan: de vliegeraar is zeldzaam mooi geschreven, na een paar bladzijdes ben je in de ban! Zijn nieuwe boek ligt hier op de stapel klaar.
  Anna geeft een mooi beeld van een vrouw met veel gezichten!
  Vrouw in de schaduw is een bijna ongelofelijk boek, als het waar gebeurd is wat er in staat, sommige stukjes worden een beetje erg uitgekauwd, toch een erg fascinerend boek!
  De man met de hoed ben ik nu aan het lezen en ik zeg er lekker niets over.
  Luisterboeken zijn een grote uitvinding. Tijdens onze reis naar de wintersport vorig jaar waren we voor mijn gevoel onderweg in de kinderkruistocht beland, want die luister-cd hadden we aan. Het was muisstil in de auto en met zijn drieen genoten we van het verhaal. Luister-cd’s zijn zalig, bijv. voor onder het strijken (jaja)en voor lange ritten (file) in de auto…

 20. @Mienke, goh, wat leuk dat jij uit dit rijtje al bijna vier boeken hebt gelezen. Ik wil gaan proberen om meer tijd te nemen voor al die mooie boeken.

 21. Lieve lezers,Afgunst van Noort krijg je bij iedere boekhandel deze maand v/h spannende boek cadeau bij besteding van 12 euro 50.Hierin zit een korting van de ns van 40% op een treinkaart tot het einde v/h jaar geldig(ns sponsort nl.)….
  Absolute aanrader vind ik de vliegeraar,op 2 tsukiyama-in de tuin van de samoerai
  op 3 dagboek van een geisha en op 4 duizend schitterende zonnen van Hosseini
  allemaal uit en geweldig genoten,ook van Orga-aan de oevers van de Bosporus(vooor de liefhebbers van de vliegeraar,maar nu over een turks jongetje en zijn familiegeschiedenis)
  en…en…rustig…Hilly ,mensen willen ook handwerekn…oh ja,maarrrrrr
  boyne-jongen in gestreepte pyama moet iedereen nog weten enne….Haddon-wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht …ennne…nog 1 Foer: extreem luid en ongelooflijk dichtbij…mmmm ik ga eten ,rust voor jullie (en mij…hihi)

 22. psst Berthi ken je dat boek over kostuumgeschiedenis van uitgeverij Taschen??/ 2 delig en mooi…en ik geloof maar 29.95….

 23. Inderdaad, de tip van Hilly wil ik nog even benadrukken. Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht van Mark Haddon. Dit boek is geschreven vanuit het perspectief van een autistische jongen. Heel knap. Uit beroepsinteresse gelezen, maar het is voor iedereen een aanrader. Bijna iedereen kent wel persoenen met een autistisch spectrum stoornis, het syndroom van Asperger of PDD-nos. Ik ga even googlen wat Hilly met de andere boeken bedoelt.

 24. Vanmiddag was ik toch in de stad en heb toen ‘Ik heet Karmozijn’ van Pamuk meegenomen (had nog een boekenbon ook). Net even een uurtje gelezen, ben nu op blz. 75 en inderdaad, het is prachtig geschreven. Heel kunstig hoe hij het vertelperspectief steeds verschuift.

 25. Vanmiddag was ik toch in de stad en heb toen ‘Ik heet Karmozijn’ van Pamuk meegenomen (had nog een boekenbon ook). Net even een uurtje gelezen, ben nu op blz. 75 en inderdaad, het is prachtig geschreven. Heel kunstig hoe hij het vertelperspectief steeds verschuift.

 26. @Annemarieke, waar een log al niet goed voor is!! (^_^)(^_^)
  Ik heb dit boek ook al gekocht voor vaderdag!
  Met dank aan Hilly voor deze tip!!
  De andere boeken gaan we ook nog bekijken, Hilly!!

 27. :o)
  zo… dit heb ik weer *bij-gelezen*…
  LOL
  “Afgunst”, kreeg ik zaterdag al bij de boekhandel, en die heb ik al uit, die was zo dun, maar behalve het einde, vond ik er geen klap aan, zo wreed en als je al een ander boek van haar hebt gelezen, weet je waar het over gaat.
  Na de eetclub, die zo geprezen werd dat je ‘m wel *moest* lezen, en enkele tv intervieuws, had ik ’t wel gehad met haar boeken, ik koop ze niet meer.
  :oP
  Maar ieder natuurlijk z’n eigen smaak.
  :o)

 28. haha Berthi,ik hoef jou ook nooit iets wijs te maken …ja die bedoelde ik ,je hebt um een jaar geleden ontdekt(op mijn verjaardag nog wel) ,maar mooi is ie he?hahahaha,jij kent alles al..
  fijne dag ,ik ga verven ,zodat mijn gordijnen weer terugkunnen,ik mis ze nl.(met een kanten randje)

 29. @Hilly, nee nee, je vergist je echt!!!
  Ik weet echt niet alles, ik weet zelfs een heleboel niet!! (^_^)
  Ik ben zo blij met alle reacties die hier geplaatst worden, waar ik ontzettend veel van leer!!
  6 oktober 2006, ook een weegschaal!! 🙂
  Ik had het boek in augustus vorig jaar gekocht bij de boekhandel in Hengelo. Elk jaar als we daar zijn voor de schaakweek, ga ik verschillende keren naar de boekhandel. Volgens mij was het boek toen net uit!!
  Later kwam ik in Den Bosch de prachtige etale tegen… en gelukkig had ik het fototoestel bij me!! O ja, en in Den Bosch kwam ik onverwachts Juul tegen:
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2006/08/juul.html

 30. Ach Juul, interviews zijn toch leuk??
  Alleen moet je er voor jezelf uithalen dat voor jou belangrijk is!!
  Ik heb nog nooit een boek van Saskia Noort of Heleen van Royen gelezen. Ik pieker er niet over!! 🙂

 31. Berthi: ik zal ook niet beginnen aan een Heleen van Royen. Je begint de laatste tijd ook steeds meer te merken dat er hele marketingmechanismen achter bepaalde auteurs zitten. Boeken worden dan zò opgehypt, dan heb ik er per definitie al geen trek meer in. Ik ben een enorme lees- en literatuurliefhebber, maar omdat sommige dingen zo gepusht worden, maakt mij dat juist een beetje afkerig. Ik hou niet zo van dat opgeklopte gedoe. Zo wordt Pamuk ook wel gehypt, maar hij heeft niet voor niets een Nobelprijs gewonnen. Het is toch wat anders als ze het in Oslo goed vinden, dan dat de uitgever het er met displaytjes en posters door drukt.

 32. @Berthi,dat weet ik toch ,als t goed is leren we allemaal ,elke dag ,maar ik vind t zo geinig dat ik soms achter de feiten aanloop en helemaal ,als jij er al weer een (k)leurig logje over hebt gemaakt,dan rol ik om van t lachen en denk:”aj ..net te laat”…maar ik blijf proberen ..hahaha
  @dankje Annemarieke dat je v.Royen links laat liggen….haha koop Tsukiyama nou maar -tuin van de samoerai…dat is smullen…en Orga -aan de oevers van de Bosporus,prachtig!!
  ahum ,daar ga ik weer: lunchtijd over ,dus weer aan de verf(raamkozijn)

 33. Hillybilly: Oooo, jij schildert een RAAM… ik vroeg het me al af, toen je het had over verfblik. Kom met in azijn gedrenkte spons in je kamer doen, helpt die weeige lucht verdrijven. Maar dat wist je vast al.
  Ik loop bij B-ness ook altijd achter de feiten aan. Eén woord van mij, en ze heeft er al jaaaaaaaren geleden een hele log aan gewijd. En dat ze dat ook nog allemaal WEET, ik bedoel: ieder dag een ander logje met een ander onderwerp. En dan de reacties daar weer op, die ook alle kanten uit kunnen gaan.
  Echt knap.

 34. HvR laat ik absoluut links en rechts liggen, daar ren ik zelfs hard voor weg…
  … met een emmertje…!
  okiedokie, ik ben weer te laat, en bijlezen???
  Help.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  :o)

 35. oh…???
  Dat was ik net!
  *Ü*
  hoe kan dat nou weer…
  ???
  Ik moet nog een was doen>>>>>>>>>>>>
  Daaaaaag!
  :o)

 36. @Annemarieke, jammer dat er tegenwoordig veel bombarie gemaakt wordt rond bepaalde auteurs waardoor het boek op de achtergrond komt en ook bij lange na niet zo belangrijk is dan de auteur!! Je gaat sympathie of juist geen sympathie kweken voor/tegen de auteur. Waar draait het dan nog om??
  @Hilly, blijf proberen…!! (^_^) (^_^)
  @Juul, lekker goedkoop om ’s nachts de was te doen!! LOL

 37. pssst…
  Ik stop de was in de machine… en dan vergeet ik het…
  …tot middernacht of later…
  :o)
  Het ‘kwild’rgewoonnietaandenken-syndroom?
  ;o)

 38. *neemt hoedje af*
  :o)
  Dank je.
  ;oP
  >>>>>’kbennogevenbezigmeteenzoektochtje>>>>>
  :o)
  Vandaag géén was, geenzinin, ’tligterwel, maarikzie’tniet.
  8oP

 39. @Juul, af en toe je ogen sluiten voor bepaalde zaken kan geen kwaad!!
  Zoektochtje…?? Je maakt me nieuwsgierig!

 40. Berthi, je hebt nog heel wat te lezen. In mijn vakantie hebn ik wel 2 boeken uitgelezen!! Dat is voor mij al veel. Maar ik heb er nog een paar liggen. En in de catalogus van de boekenclub stond weer een boek dat ik graag wil hebben!! Zo kom ik er nooit doorheen!!! Ik hoop dat je snel wat tijd vind om ze te gaan lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *