Smoes-sms’je


De 15-jarige Nikki Allers uit Haelen heeft de prijs gewonnen voor het beste smoes-sms’je: B&;iw! srry dak 2L8 b&;: b&; mt mn nwe gbrde trui Rgns 8ter blyvn Hkn: mst ds 1st nr Oma, om ‘m te ltn mkn!

Ben ik weer! Sorry dat ik te laat (to late) ben: ben met mijn nieuwe gebreide trui ergens achter blijven haken. Moest dus eerst naar oma, om hem te laten maken!

34 gedachten over “Smoes-sms’je

 1. Ben ik weer, sorry dat ik te laat ben ;: b&; met mijn nieuwe gebreide trui ergens achter blijven haken moest dus eerst naar oma om ‘m te laten maken.
  Een klein stukje snap ik niet, verder valt het wel mee. Alle klinkers er uit. Maar waarom soms een hoofdletter? Dt snp k ng nt

 2. SMSen niks voor mij .
  Wim Sonneveld zei eens ik ben te oud voor . . . .
  Gewoon kwebbelen met een kopje thee of koffie .
  Hier de bijeenkomsten volgen en veeeel gewone brieven schrijven .
  Iedeeen op zijne wijs . . .!!!!!

 3. Erg grappig dat in zoiets nieuws als sms taal,zoiets vertrouwds als een gebreide trui terug komt. Blijkbaar kent deze scholier het gegeven van een gebreide trui, anders kom je daar niet op

 4. Ha leuk, ik vind het heel interessant zoals de digitale generatie de taal gebruikt. Omdat ik kinderen rond de 20 heb, sms (en msn) ik zelf ook geregeld, ik ben blij dat ik het kan. Ik merk trouwens dat leeftijdgenoten van mij ook steeds vaker sms-en. Ik denk wel dat m’n kinderen hun sms-taal aan mij aanpassen, zo bont als Nikki’s sms-je maken zij het niet als ze mij een berichtje sturen.

 5. Leuke, Berthi!
  Tot mijn schande moet ik bekennen, dat ik totaal onbekend ben met het fenomeen SMS ๐Ÿ™
  Ik heb nog een GSM uit het stenen tijdperk (volgens mijn kinderen), die ik alleen in noodgevallen gebruik, en waarbij SMS-en vrij moeizaam gaat. Maar, van de andere, lees: zonnige, kant bekeken: wl lkkr rstg z!!

 6. Wat een onleesbaar berichtje, heeft iets weg van steno. Wel heel grappig! Als ik sms naar iemand dan gaat dat in keurig Nederlands, ik let zelfs op de spelling. Een berichtje schrijven duurt dus vrij lang en het blijkt dus hopeloos ouderwets.
  Ik was een keer mee naar een jeugddienst in de kerk waar mijn vriend regelmatig naar toe gaat en daar vertelde de voorganger dat er onlangs een bijbel is uitgegeven in sms-taal!

 7. Ik brei hier niks van ook al zit er een gebreide trui in !!!!!

 8. Ik weet het !!!!
  Heb het krantje uit de tein/bus gelezen :-)))))))))
  Zal maar niets verklappen wel leuk dat er handwerk in voorkomt !!!
  Had hem ook willen plaatsen, maar Ruch zei, die heeft iedereen al gelezen, nou niet dus !!!!

 9. praten zonder klinkers, … misschien komt het er nog wel van.
  sms ? ik heb zelfs geen gsm. Smoesjes daarentegen …

 10. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik helemaal niet kan smsen!! LOL
  Op de foto zie je de mobiele telefoon van Matthijs. Hij heeft het sms’je getikt voor mij… mรกรกr de foto heb ik weer wel gemaakt!! (^_^) (^_^)
  @marian’ne m, de reactie van de kinders was hier exact hetzelfde!! Ik vond de smoes veel te leuk om niet te plaatsen en nu blijkt gelukkig dat niet iedereen dit gelezen heeft!!
  De conclusie is marian’ne: het is goed om naar je kinderen te luisteren, maar niet altijd!!! (^_^)
  Niet iedereen leest het krantje uit de trein/bus, ook al liggen ze steeds vaker bij een supermarkt!! (^_^)

 11. jeetje wat leuk zeg, ook van de sms-bijbel!
  ik heb laatst een dictee afgenomen met het woord ‘succes’ erin. krijg ik toch mooi dit terug: suc6, fout of goed rekenen??? ik heb het fout gerekend maar in deze tijd…??? moeilijk, moeilijk. Is dit verloedering van onze taal, of gaan we erin mee?

 12. @noor, op de basisschool behoor je goed Nederlands te leren schrijven! Als we de sms-taal gaan toleren in de Nederlandse les, waar blijven we dan? Prima als jongeren de sms-taal gebruiken op internet en hun mobiele telefoon, maar het zal toch niet zo ver komen dat dit toegestaan wordt op de basisscholen??
  Heel goed dat jij het fout hebt gerekend!! Eรฉn keer goed gekeurd en je kunt niet meer terug!

 13. @Marlies, smsen is berichtjes naar iemand sturen via de mobiele telefoon of je gewone telefoon! (^_^)(^_^)

 14. Come mothers and fathers
  Throughout the land
  And don’t criticize
  What you can’t understand
  Your sons and your daughters
  Are beyond your command
  Your old road is
  Rapidly agin’.
  Please get out of the new one
  If you can’t lend your hand
  For the times they are a-changin’.
  Ha, ha, mijn geliefde Dylan zag het in 1964 al aankomen. Hoewel ook ikzelf nog in keurig Nederlands probeer te sms’en. De hele tekst vind je hier:
  http://bobdylan.com/moderntimes/songs/times.html

 15. Tuurlijk wist ik wel wat smsen is , ik zie en hoor het dagelijks om me heen , maar ik ben wat dat betreft een smsdigibeet!!!!!
  Marlies

 16. Ik zal het je sterker vertellen Berthi , ik weet zelfs niet eens hoe onze gsm werkt en ook niet waar die is!!! Nou ben ik een digibeet of niet????!!! ;-))))
  Marlies

 17. Ik ben best jong,…nahja, alles is relatief natuurlijk, in ieder geval nog lang geen oma.
  Maar ik heb sterk de neiging Nikki te leren breien, of in ieder geval haar te leren hoe ze een steek moet ophalen.
  Anderzijds ziet oma Nikki dan misschien niet zo vaak meer en dat is dan weer jammer voor oma ๐Ÿ˜‰

 18. gsm smsmmsn ik weet het niet meer……….ik behoor degenen die een ouderwetse tlelefoon gebruiken, of de mail per pc

 19. http://www.youtube.com/watch?v=nUDIoN-_Hxs
  Een andere moderne techniek,bewerkte kunst…allemaal mooie vrouwen in de kunst ,die zichzelf en de wereld mooier maken met textiel….
  ik zag t op een ander log en wilde t met zoveel mogelijk mensen delen…..
  de muziek kan hard,die is nl ook heel mooi..

 20. Gsm is mijn ding niet zo en gebruik het alleen als het echt moet en anders niet. Sms’en heb ik geleerd toen mijn dochter en ik 2 weken gescheiden waren door vakantie en het wel moest als communicatiemiddel ๐Ÿ˜‰ Ze begreep echter mijn korte telegramstijl absoluut niet. Dus hier is het een beetje andersom wat dat betreft.
  De computer was vanaf het begin 1984 wel ‘mijn ding’ daar heb ik heel wat uitgetoverd ๐Ÿ˜‰ Ik probeerde gewoon ieder knopje en venstertje uit en nog steeds ben ik super nieuwsgierig op dat gebied. En ik loop nog steeds voor op mijn dochter wat dat betreft en ook heel veel collega’s! In mijn omgeving ben ik een vraagbaak, maar vraag me niks over gsm… dan ben ik oostindisch doof, snap er niks van en wil er ook niks van snappen, net als bij voetbal dat gaat het ene oor in en het andere weer uit zonder iets gehoord te hebben dan wat geruis… :-))))

 21. SMSen… ik doe het af en toe. En elke keer moet ik weer opnieuw leren hoe het moet!! Ik heb er niet zoveel mee. Maar als je snel een berichtje wilt maken, dan is het een ideale oplossing. Maar dan moet je het ook nog wel kunnen ontcijferen!!! Maar grappig is het wel.
  @ Corrie, deze tekst van Dylan zegt genoeg!!

 22. @Hilly, schitterend filmpje. Ik had hem gisteravond, nee eergisteravond alweer op de tv gezien. Dat was namelijk, van die dag, het meest bekeken filmpje op internet. Het is bijzonder knap gemaakt en de muziek is ook heel mooi!!
  Wat zijn er toch veel creatieve mensen. We worden bijna overspoeld, soms niet bij te houden!!

 23. @Marianne, wat was jij vroeg met de pc bezig!! Knap dat de collega’s en je dochter jou niet bij kunnen houden!! Complimenten!!
  Maar… dan breng jij elke dag heel wat uurtjes achter de pc door??

 24. Ja ik was inderdaad al vroeg bezig met de pc. De vader van mijn dochter hield zich er al heel vroeg mee bezig en had zo’n knotsgevaarte op zijn kamer staan. Ik kocht mijn eerste eigen pc in 1986/1987 een Commodore met Wordperfect erop die je opstartte met een floppie. Alle functies leerde je uit je hoofd, een gebruik van een muis was nog sporadisch.
  Op een gegeven moment liep alles ineens veel harder en kon ik de kennis echt niet meer bijhouden en heb me alleen maar beziggehouden met tekstverwerking en vormgeving. Ik weet bv niet zoveel van excel e.d.
  Ik krijg steeds meer jongere collega’s en die weten natuurlijk ook veel meer omdat ze met de pc zijn opgegroeid.
  Nog maar 1x een wizzkid erbij moeten roepen thuis om wat op te lossen. Het is een bepaalde logica volgen. Behalve nu dat rare probleem bij Audrey steeds dat ik uit haar weblog wordt gegooid. Ben al zo lang aan het zoeken. Kan dat niet goed velen grrgrgr.
  Ik breng zeker zo’n 10-14 uur achter de pc door. 8-10 uur voor mijn werk en het overige met veel uitzoekwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *