Geen Handwerken zonder Grenzen meer!? II

Handwerken zonder Grenzen, nummer 1, 1978

Voor u ligt de eerste aflevering van onze nieuwe uitgave “Handwerken Zonder Grenzen”. Bij zo’n eerste aflevering is het, dacht ik, wel op z’n plaats u wat meer over de opzet en de toekomstplannen te vertellen.

Het ligt in de bedoeling artikelen te brengen over alle mogelijke handwerktechnieken en, als dit van toepassing is, wat te vertellen over speciale toepassingen, gebruiken, werkwijzen, materialen en gereedschappen, u als het ware wat achtergrondinformatie te geven.

De naam “Handwerken Zonder Grenzen” is om een drietal redenen gekozen. Ten eerste zullen we regelmatig artikelen brengen over handwerk uit andere landen. Ten tweede besteden wij aandacht aan het hedendaagse handwerk, maar ook dat uit vroeger tijden. Ten derde omdat wij de grens van het handwerken, dat wil zeggen het breien, haken, borduren, weven e.d. , af en toe zullen overschrijden. …

Ik hoop dat dit nieuwe blad mag bijdragen tot het verruimen van uw belangstelling in het handwerk.

Henriette Beukers

Het levenswerk van Henriette en Henk Beukers mag toch niet zomaar verdwijnen?

Tijm is een actie gestart en daar wil ik graag aandacht aan besteden; Actie is Reactie
De uitgever van het tijdschrift Handwerken zonder Grenzen is failliet. Dit prachtige en unieke blad lijkt daardoor gedoemd te verdwijnen. Als abonnees en toekomstig abonnees willen we dit toch zomaar niet laten gebeuren??!! Laat daarom op vrijdag 1 juni – dus morgen – van je horen! Plaats je reactie bij het actie bericht op tijm.blogspot.com

Probeer dit bericht aan zoveel mogelijk belanghebbenden door te geven, ook mensen die geen internet hebben (plaats namens hen de reactie). Hoe meer reactie, hoe meer abonnees, hoe meer kans we maken dat het blad wel kan blijven bestaan!

De actie heeft twee doelen:
Allereerst willen we als abonnees aangeven dat we gedupeerd zijn door het stoppen van het tijdschrift (velen hebben geld betaald maar zullen er geen nummers voor terug ontvangen). Daarnaast willen we laten weten dat we niet zonder Handwerken zonder Grenzen kunnen en graag willen dat het tijdschrift door zal gaan, in de vorm zoals het nu wordt uitgegeven. Maar het is ook belangrijk dat mensen die nog geen abonnee zijn en dit wel willen worden, van zich laten horen. Zo kan een toekomstige uitgever zien dat er echt een markt voor het tijdschrift is. Dit kan vrijdag op een speciale manier aangegeven worden.

Laten we hopen dat de toekomst voor Handwerken zonder Grenzen er net zo kleurrijk uit gaat zien als deze Droomdeken van Marlies!
Marlies: “Inmiddels heb ik ook een tweede klaar, die is qua kleur ongeveer hetzelfde, heeft iets meer geel. Er ligt ook nog een poezendroomdeken klaar, die kan ook weg om doorgequilt te worden, en zo kunnen er weer drie kinders blijgemaakt worden! Heerlijk toch!
Ik heb in de afgelopen dagen weer 400 lapjes gesneden, genoeg voor weer een droomquilt, om een droomkind blij te maken. Jammer genoeg is het verzenden een duur grapje. Ik word gesponsord voor de fiberfill, iemand anders levert de achterkantstof, en Anne doet al het quiltwerk. Ik heb begrepen dat ze inmiddels weer een flinke stapel klaar heeft. We werken verder met het maken van bootjes en vissen. Ik – eigenwijs – ga mijn eigen gang met het maken van de quilts met lapjes van 10/10!”

30 gedachten over “Geen Handwerken zonder Grenzen meer!? II

 1. Ja, Handwerken zonder Grenzen moet blijven!!! Ik ga dus zeker reageren bij Tijm morgen!
  De droomdeken van Marlies vind ik erg mooi en kleurrijk.

 2. Met Marlies gaan wij in kleuren verder denken en hopen en roepen dat we ons blad niet meer kunnen missen .
  Het is gewoon niet te geloven dat je het nooit meer in je brievenbus zult vinden .
  Waar de Beukers Familie zoveel jaren prachtig werk heeft verricht en dat zo mooi werd voortgezet .
  En alle nummers zijn hier in huis vanaf het eerste begin .

 3. Ik heb Handwerken zonder Grenzen net ontdekt, dus zal ik morgen zeker een reactie bij Tijm plaatsen.
  Mooie droomdeken Marlies, fijn dat je er iemand heel blij mee maakt.

 4. Ja ik zal zeker een reactie bij tijm plaatsen……wat zal ze het druk krijgen op haar blog!!!
  Marlies. Vandaar dat het zo stil om jou persoontje is!! Je bent heel druk met je droomdkentjes……
  Mooi en een heel goed doel.
  Ben je eigenwijs dan???
  😉

 5. Prima actie, ik breng mijn reactie !!!!
  Marlies,
  Weer een heel mooi “marlies” dekentje !!
  Wat een hoeveelheid snijden. Ik heb pas 1 blok geknipt en dat vond ik al veel werk.
  Blijf maar lekker eigenwijs ;-)))).

 6. Heb net mijn reactie bij Tijm geplaatst en zal deze actie ook even op mijn weblog plaatsen.
  Marlies, ik ben stil van jullie initiatief. Zo lief. Zo zorgzaam. Zo ongelooflijk warm.
  Ik kreeg er tranen van in mijn ogen.

 7. Marlies wat een schattig dekentje.Dit is fijn om te doen en als je dan ook nog een foto krijgt van een ziek kindje dat er heel blij mee is geeft dat en stimulans om door te gaan. En ja natuurlijk moet Handwerken Zonder Grenzen blijven! Ik zou het vreselijk jammer vinden als het echt stopte. Het laten zien van zoveel vakmanschap en informatie, onvoorstelbaar als dat zo maar verdwijnt.
  En dan hebben jullie nog een foto van me tegoed van mijn antieke breirol. Ik ga bijna met vakantie dus zo maar even tussendoor:
  [IMG]http://i19.tinypic.com/5xzx8go.jpg[/IMG]
  Ik lees uit het jaartal 1899,[IMG]http://i16.tinypic.com/5z34xex.jpg[/IMG]

 8. @Marianne P, vakwerk!! De liefde voor het handwerken is heel goed te zien in deze breirol. Mooi dat de datum erin gebreid is. Jammer dat je zo weinig breirollen ziet waar aan het begin en aan het einde van de naald een paar steken rechts gebreid zijn om het scheef trekken te voorkomen!
  Ik wens je een hele fijne vakantie!!

 9. Nou Marian’ne , ik ben best een beetje jaloers op wat jij allemaal aan breisels en haaksels aflevert , maar jaloersheid is een negatieve emotie heb ik geleerd , laten we dan maar blij zijn met hetgeen we wel kunnen , en Berthi , jammer dat de foto toch niet scherp genoeg was , de kleuren komen niet zo goed tot hun recht.
  Ik droom lekker verder , deze zomer ga ik me storten op de Little Quilts of love , ook dat is hard nodig!!!
  Gelukkig heb ik redelijk wat stoffen die daar voor geschikt zijn veel gewoon gekocht , soms voor een prikkie [geen zeeuwse , wel zunig!] , maar ook het een en ander gekregen!
  Zo ga ik de tijd die ik toch veel voor de tv doorbreng met het kijken [deze middag kijk ik naar Michaella Krajicek tegen Serena Williams , ze zal er een hele kluif aan hebben , zet hem op meisie!!!} naar tennis toch ook nuttig besteden!!!!!!
  Nu is het tijd voor de thee , en het raam moet open om de zon en de frisse lucht binnen te laten -en de katten ;-))
  Marlies

 10. Marianne P prachtige rol, wat ziet hij er nog mooi uit na zo’n tijd !!!
  Waardevol bezit zo’n mooie rol !!
  Fijne vakantie !!

 11. Goede aktie!!!!! Dat geeft weer moed. Morgen meld ik me zeker. HZG moet blijven!

 12. @Mooi initiatief die dekentjes. Maar je kunt ook op andere manieren je bijdrage leveren. Bijv. kristallen kopen voor de regenboog boom. Staat op de regenboog site.
  @Berthi, morgen de actie. Ik hoop dat het positief resultaat zal opleveren.

 13. @Marlies,
  je bent SUPER!
  Mooi dekentje!
  @ Iedereen:
  HzG moet blijven!
  @ Tijm,
  Goede aktie!
  Ik zet ’t straks ook op m’n log.
  :o)
  @Marijna,
  ik heb ook een aantal kristallen gekocht.
  :o)
  @Berthi,
  ik lees/reageer nu “na (m’n zelf ingestelde) sluitingstijd”…, maar voor deze goede doelen maak ik graag een uitzondering!
  Volgende keer ga ik weer een stukje verder (terug) lezen.
  :o)

 14. Handwerkend nederland kan niet zonder handwerken zonder grenzen. het levenswerk van henriette en henk beukers MAG NIET VERLOREN GAAN.

 15. Handwerkend nederland kan niet zonder handwerken zonder grenzen. het levenswerk van henriette en henk beukers MAG NIET VERLOREN GAAN.

 16. @Juul, het is zo snel laat… voor mij nu ook wéér te laat!!
  We komen tijd tekort… hoe vaak hebben we dat al niet gezegd?? 🙂

 17. ik wil graag reageren, want ik ben abonnee en dus gedupeerd, maar het is toch vooral erg jammer dat zo’n prachtig blad als dit nu niet meer uitkomt. Helaas kon ik niet eerder reageren, wij waren met vakantie tot gisteravond maar toch………..
  misschien tellen ook te late reacties nog mee.

 18. ik wil graag reageren, want ik ben abonnee en dus gedupeerd, maar het is toch vooral erg jammer dat zo’n prachtig blad als dit nu niet meer uitkomt. Helaas kon ik niet eerder reageren, wij waren met vakantie tot gisteravond maar toch………..
  misschien tellen ook te late reacties nog mee.

 19. Iedere dag, al 2 maanden vraag ik aan de postbedeler ‘nog geen handwerken zonder grenzen?’ Ik weet dat het niet meer komt en toch blijf ik er naar uitkijken en het vragen want ik mis het enorm.

 20. @Gooris Ria, het zou doodzonde zijn als het blad gaat verdwijnen, zoals ik al eerder vertelde. Laten we hopen dat er een doorstart mogelijk is!

 21. Al vanaf de jaren 80 (van de vorige eeuw, dat klinkt mooi)ben ik geabonneerd op HzG. De uitgave nr. 140 heb ik na lang wachten nog gekregen maar nr. 141 nog steeds niet. Al meerdere e-mails verzonden, ook naar de redactie. Maar geen antwoord. Ben blij dat ik op Google ben gaan zoeken. Nu weet ik tenminste iets. Nel.

 22. Ooit nu begrijp ik heel in het begin,ik heb de nummers nog, 70er jaren,was ik dus geabonneerd op dit leuke blad.Wilde nu mijn oude dag begonnen is en dus weer wat tijd voor pruitsen heb, me weer abonneren.Is dat blad opgehouden!!!Dus ik ben ervoor om het opnieuw uittegeven,als het maar artistiek en origineel blijft!! Genoeg oudbollige handwerkboekjes tekoop waar je niets aan hebt.graag had ik wat H.Z.G. van na 2000 van iemand overgenomen.groetjes Els Went

 23. Ooit nu begrijp ik heel in het begin,ik heb de nummers nog, 70er jaren,was ik dus geabonneerd op dit leuke blad.Wilde nu mijn oude dag begonnen is en dus weer wat tijd voor pruitsen heb, me weer abonneren.Is dat blad opgehouden!!!Dus ik ben ervoor om het opnieuw uittegeven,als het maar artistiek en origineel blijft!! Genoeg oudbollige handwerkboekjes tekoop waar je niets aan hebt.graag had ik wat H.Z.G. van na 2000 van iemand overgenomen.groetjes Els Went

 24. Els, als je gaat naar marktplaats.nl en handwerken zonder grenzen intypt, dan verschijnen daar alle advertenties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *