Abc en hart ineen van Anne


Anne heeft zich vorige week aangemeld voor het harten-project en ze heeft haar handwerk ook al af!! Een reden om Matthijs te vragen om de fotogalerie voor het harten-project van start te laten gaan. Links in de sidebar is de link te vinden naar de fotogalerie. De eerste foto die erin staat is van Anne.

Anne vertelt:
“Ik heb met interesse het Abc-project van vorig jaar gevolgd. Toen jullie dit jaar met een project begonnen had ik ook wel direct zin om mee te doen, maar wilde me er niet meteen op vastleggen.
Al doende kwam ik een patroon tegen wat bij het project paste en wat me ook prikkelde om “gemaakt te willen” worden. Met name omdat het een traditioneel borduurpatroon is. Heeft een beetje antieke uitstraling (in het echt nog meer omdat de kleur rood wat klassieker is dan op de foto). Het leuke was dat ik de stof en het garen (Blomster) nog in mijn voorraad had. Dus materialen en het patroon zijn bij elkaar gevoegd en mee gegaan op vakantie….. en daar gemaakt….. (bij daglicht vond ik ook wel fijn).
Ik zelf vind het ook leuk om met dit hart met terugwerkende kracht ook een ABC te hebben gemaakt.”

31 gedachten over “Abc en hart ineen van Anne

 1. Anne, hij is erg mooi geworden. Heel speels!! Leuk dat je twee projecten tegelijk hebt kunnen combineren. Weet jij van wie dit patroon is? Ik wil dat graag toevoegen. Mooi linnen heb je gebruikt, weet je hoeveel draads het is? En het kleurnummer van het blomstergaren?
  Hopelijk ben ik niet te lastig met mijn vragen?? 🙂

 2. erg mooi patroon,Anne. lekker traditioneel, ook wat betreft het linnen en de kleur garen.
  leuk dat je de eerste bent in de fotogalerij.

 3. Een hartverwarmend HART met alle letters van onze taal en cijfers om te rekenen , de Haan die kraait VICTORIE !

 4. Mooi patroon en super dat je nu 2 dingen in 1 keer af hebt.
  Ook een mooi patroon om in een vakantie te maken je hoeft dan niet veel kleuren mee te nemen en het is goed te zien.
  Je brengt me op een idee.
  Groeten ELza.

 5. Anne heel erg mooi, idd traditionele uitstraling !!
  Werk ook het liefste met daglicht, ben ook erg blij dat nu de dagen lengen .
  * Twee vliegen in één klap *
  * De laatsten zullen de éérsten zijn *
  !!!!!!!!!!!! :-)))))))))))

 6. Heel fraai, Anne, en ook heel handig: aan twee projecten tegelijk meegewerkt!

 7. Heel erg leuk. Ik ben ook wel benieuwd van wie dit patroon is. Ik krijg gelijk zin om weer verder te gaan met m’n eigen harten-abc geval.

 8. Heel mooi Anne. Heb je dit zelf zo samengesteld of is het een bestaand patroon? Prachtig. Mogen wij weten waar dit vandaan komt? Welk land, welk boek… Ook mooie foto’s Thijm in de fotogalerie. Leuk om dit zo gevarieerde aanbod te kunnen zien.

 9. Prachtig patroon Anne, een ABC, en hart twee vliegen in een klap.
  Een heel mooie kleur ook, je mag er trots op zijn.

 10. Wat geweldig, ik vind het ook reuze jammer dat ik zoveel tijd tekort kom. Vooral het hartjes project spreekt me aan.

 11. B-ness: ik wil nog graag iedereen een compliment maken met de foto’s en natuurlijk de handwerken van het ABC-project! Prachtig prachtig prachtig! En mijn oog spotte ook al schaartjes… ik hoop er tzt ook tussen te staan met een quaker abc.

 12. Anne, vol verwachting klopt ons hart om van jou alle informatie te horen over dit prachtige hart. Heel erg leuk dat je nu ook mee doet. Het is zo mooi om te zien hoe er steeds meer mensen meedoen met Berthi’s projecten. Wat zijn we blij met haar initiatieven. Dankjewel Berthi!!!

 13. Wat een leuke reacties allemaal !!! Ik zal proberen de vragen te beantwoorden. Nee, ik weet niet van wie/wat dit patroon is. Ik heb het ergens op internet gevonden (ik denk op een Italiaanse site of zo), maar zoals gezegd wilde dit patroon graag door mij gemaakt worden. Het nummer van het Blomstergaren = 400 (had ik eigenlijk voor iets anders in huis gehaald). Het lapje linnen zat in een ‘erfenis’, dwz van een oude mevrouw hebben we wat borduuspulletjes geerfd. Het zijn zo’n 6 kruisjes per cm maar natuurlijk niet gelijkmatig. Al bordurende kwam ik erachter dat er rechts en links in de stof een strook zat die veel dichter geweven was. Ik heb me netjes aan de draden gehouden. Het grappige is dat dit in het eindresultaat nauwelijks te zien is (behalve als je het weet). Kijk maar eens onder de ‘k’ en bij de ‘6’ en ‘7’ rechtsboven…. Vandaar dat ik blij was met het daglicht en met mijn leesbril natuurlijk. Ik vond het erg leuk om te maken. Nu jullie nog….maak die galerij vol.
  Groetjes Anne.

 14. Anne, wat een leuk hart/ABC heb je gemaakt. Ik hou wel van traditionele figuren. Is het een wandlap geworden of maak je er iets anders van?

 15. leuk abc enhart, enig patroon lekkerwerken met blomstergarn f°de onregelmatigheid walt echt heel erg mee, alleem als je het weet, ja dan

 16. Het is voorlopig nog een lap maar ik denk dat ik ‘m in een mooi lijstje ga maken.
  Anne.

 17. @Marianne P, wat een geweldige site. Wat is er toch een keuze aan alfabetten te vinden!
  Moeilijk om een keuze te maken!

 18. oh wat een mooi hartje! ik hou er wel van ;die klasieke uitstraling. En t is altijd leuk om met spulletjes die je nog hebt iets te maken…bravo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *