De 150 meter waslijn

Vandaag geen wasdag, het is zondag! De ruim honderdvijftig stuks wasgoed hangen al te drogen aan een 150 meter lange waslijn, boven het kanaal in Helmond. Dit kunstwerk van Jan Vriends en Nienke van de Kruijs is gemaakt ter gelegenheid van de kunstmanifestatie Artimond, dat tot en met vandaag duurt. Het ‘witte lint’, waar we het sterk uitvergrote witgoed met ondergoed zien hangen, wordt afgewisseld met pikantere objecten!

69 gedachten over “De 150 meter waslijn

 1. He wat leuk !!!
  Ik dacht eerst aan deeg, maar het is schuimrubber denk ik. Ach de broek hangt in het water !!!
  Heel origineel kunstobject zo, jammer dat het niet kan blijven hangen !!

 2. @marian’ne m, tsja…. pikantere onderdelen???
  De waslijn was een beetje door gaan zakken!! Té veel en té zwaar witgoed!! :-))
  Volgens mij is het ook schuimrubber of een materiaal dat erop lijkt! Ik kon het niet van dichtbij bekijken!! LOL

 3. Heeeeel leuk bedacht! En zo heerlijk Hollands. Alles brandschoon.
  Tja dat waren nog eens ophangtijden, verdwenen met de komst van de o hosanna, droger!

 4. Zeg, jouw Thijmen zit nu toch hoog en droog in Trier? Vanaf hier wens ik hem veel plezier!
  O. Dat rijmen ging onbedoeld.

 5. Heb ik me grote zorgen gemaakt , over die prachtige blauwe Quilt , die tijdens de Quilt tentoonstelling in Vaassen net boven de kasteelgracht was gehangen , komt Berthi met een hele sliert wasgoed vlak boven het water .
  En de pikanterie is natuurlijk al lang op de bodem gezakt .

 6. Ziet er leuk uit, wel vreemd ik heb hetzelfde gedaan voor een opdracht op de academie (30 jr geleden), het was ook veel te zwaar geworden, echt witgoed trouwens, alles hing uiteindelijk in de modder! Heb er nog foto’s van, even zoeken!

 7. Ha, wat leuk deze manifestatie, ziet er inderdaad heerlijk ouderwets uit, onze moeders en grootmoeders zouden dit wel kunnen waarderen denk ik als een soort eerbetoon aan al hun, soms nog op de hand, gewassen goed! Ikzelf ook trouwens, toen wij trouwden woonde n we in een zomerhuisje zonder geiser en douche en kookten op butagas. Dus de was werd in een grote ketel op het butagasstel gezet om te weken en te verwarmen en dan maar het vel van mijn handen wassen en wringen. Zelfs nog toen ons eerste kind werd geboren. Maar toen mochten we de luierwas bij mijn schoonmoeder brengen na het weken op het butagasstel en daar douchten we ook altijd. Nu na bijna 40 jaar huwelijk en wonen in ons heerlijke huisje, waarderen we nog iedere dag de rijkdom van een badkamer met douche, het warme water uit de kraan, de wasmachine en nu ook de droger. Maar zo gauw het lekker waait gaat bij mij de was nog steeds aan de lijn. Als je dan ’s avonds in je schone bed stapt en die frisse lakens ruikt, kan daar geen droger tegenop.

 8. En nu wordt de was met regenwater gespoeld, het komt hier met bakken naar beneden !!!!

 9. Ja Corrie ik heb ook nog een waslijn.
  Onder frisgewassen drooggewapperde lakens slapen :VERRUKKELUK!!!!!

 10. Corrie: het is alsof je een deel van mijn moederschap beschrijft. Toen Peet een baan in Arnhem kreeg, verlieten wij ons oud wevershuisje (met anderhalve slaapkamer)in Tilburg. We hadden wel een jaren 30-huis gespot (wat een RUIMTE), maar de koop en aanleg van cv en badkamer moest nog geregeld geworden. Wij huurden zolang een huisje in Hoenderlo op zo’n camping, die, zoals de folder zei: van álles had. Een winkel, en gelegenheid tot je was doen. Dat leek ons handig, met onze pas geboren zoon Daan van 3 maanden… De naam van die camping was: DE RIMBOE. Toen had al een lichtje moeten opgaan, maar wij waren naievelijk vol vertrouwen en enthousiasme.
  Helaas. Het was buiten het seizoen: oktober of november ofzo, geen kip op het hele terrein, de campingwinkel was DUS dicht en dat luxueus omschreven “gelegenheid voor de was” was ook dicht. Het huisje had 1 slaapkamer en rook muf. 1 Klein gootsteentje. En het was en bleef VOCHTIG, ondanks stoken. Wij sliepen warm door jassen op de klamme dekens te doen. De luierwas (geen geld voor pampers) in dat gootsteentje doen en uitkoken op zo’n Butagasding. Mijn handen kapot van het eczeem dat ik kreeg van de Biotex en het uitwringen. Peter reed iedere dag in ons kleine VWkevertje op en neer van Arnhem naar De Rimboe en nam dan boodschappen mee.
  Daan kreeg er na anderhalve week hersenvliesontsteking en ik heb toen de meeste tijd in het ziekenhuis in Apeldoorn doorgebracht. Gelaten. Misschien verloor ik nu ook mijn 2e kind. Onze Cocker Spaniel Winneke zat de hele dag trouw alleen in het huisje. En niemand, niemand om het aan te vertellen of steun van te kunnen krijgen. Het huis werd van ons, alleen sloot de pot van verbouwsubsidie die ze ons beloofd hadden, nét 1 dag voor we voor het huis tekenden, maar dat vertelden ze pas een week erna, en dat scheelde ons toen 20.000 gulden. Dat was een aardige genadeslag en wij werden getrained in 2,5 jaar pure armoede overleven.
  Het heeft ons self-supporting gemaakt en nu kijken we terug op: Dat was een heel moeilijke tijd, maar het LUKTE. Je wordt zo vindingrijk. Op 100 manieren een ei versieren. Puntjes sparen bij boodschappen zodat je 3 gulden extra kreeg, en daarvan kon ik dan weer sokjes voor Daan voor kopen. Peter at een jaar lang pap, want dat was goedkoper dan brood. Het was ons pakkie-an en we hebben het niemand toen verteld. Trainden ons ook in blijven lachen. Toen raakte ik zwanger van Anne en of we háár mochten behouden, was in het begin ook heel onzeker. Pas toen Peet die baan in Groningen kreeg, we het huis met winst konden verkopen, brak voor ons een tijd aan van gerust kunnen ademhalen.
  Hier aan moest ik denken, toen ik die waslijn zag. En aan de levens van vrouwen, jaaaaaaarenlang wringend, wassend, schrobbend, op en neer buigend om de was uit de wasmand te halen en op te hangen, en tijdje later die droge schone was strijkend.
  Wat hebben we het nu goed. Wat hebben we het nu goed! Nog steeds, iedere dag, bedank ik mijn wasmachine, mijn droger, mijn strijkplank en -ijzer door er een klapje op te geven en ‘dank je wel!’ te zeggen. Sommigen vinden dat raar.

 11. @dijn/audrey, Thijmen is gisteravond thuis gekomen en heeft nog niet veel verteld!! Hij heeft een kater door te weinig slaap!! (^_^) (^_^)
  O ja, ik heb geen wasdroger, die heb ik de deur uitgedaan!! Vond het apparaat maar niets!!

 12. @ingrid h.g., ach.. nu begrijp ik waarom ze dat gedeelte van de weg afgezet hadden voor autoverkeer!! ROTFLOL

 13. @Corrie en dijn/audrey, voor mij gedeeltelijk herkenbaar!!
  Dijn, wat een ontroerend verhaal van je. Zo zie je maar, als je kunt blijven lachen kom je heel ver!! Jullie hebben het niet gemakkelijk gehad en dan de zorgen om jullie kinderen, dat vreet echt aan je. Een grote pluim voor je en geweldig dat het zo goed gaat met jullie allemaal. Nu is het de tijd om heerlijk te genieten met z’n allen.
  Wij zijn gestart met bijna niets. Een huurhuis, geen auto, geen tv en geen telefoon. Voor de jeugd van tegenwoordig bijna niet meer voor te stellen. Het was allemaal te duur. Ik werkte en manlief studeerde. Toch vind ik het voor iedereen goed om zo’n periode mee te maken. Je leert heel goed om te relativeren en later DANKBAAR te zijn voor alle goede dingen in het leven.

 14. Oh Moedigen Van Hart!
  Hoe hobbelig ook onze start
  hoe vol zorgen of vol smart
  Wij hebben zo moeten leren
  het kleine te waarderen;
  Zoals een simpel lief woord
  gefluisterd en nog net gehoord
  of een knipoog en een gulle lach
  bijdraagt aan een mooie dag
  een zonnetje dat schijnen mag
  of net dat drupje regen voor een plantje,
  een geweldig borduurwerk in je handje
  (in zwart met hier en daar wat geelgoud,
  in rood of DMC931 als je daar van houdt)
  een handdoek met een gehaakt randje
  een oude doek met zo’n geklost kantje
  het simpel getik van breinaald heen en weer
  brengt warm geluk, steeds weer.
  Verzamelt U! Verzamelt U!
  (Bij B-ness, voor een virtuele kus)
  kraai Victorie! kraai Kukelekuu!
  (Bleh. Zelfs als schlager wordt dit nog geen hit. Relativeren, Dijn. Relativeren).

 15. de waslijn is leuk, en alle commentaren zijn het ook en zo fijn om te lezen dat na alle problemen, toch de zon is gaan schijnen voor velen, geldt ook voor mij fijne pinksterdagen

 16. Berthi, wat een vrolijk, Hollands gezicht, die lange waslijn!
  Tjonge Audrey, wat een verhaal. Het maakt in zulke omstandigheden denk ik heel erg uit, hoe je zelf in het leven staat.

 17. Ik weet niet hoe lang die waslijn er al hangt…maar er is nog niks vernield??????
  Dat zou een wonder zijn!
  Marlies

 18. Basje en Annemarieke: we hebben het goed, en zelfs als het een keertje minder gaat: dan is het nóg goed. In warmte (mentaal en fysiek) mogen leven is een geschenk. Fijne pinksterdagen ook aan jullie!
  En ik vind het een oer-gezellig en vrolijk gezicht: wapperende schone was aan de lijn!

 19. berthi:geen droger? hoe overleef jij dan?
  apparaten geven meer tijd. Tijd om te breien bijv. 🙂

 20. of te borduren, of te schrijven, of nieuw tijdschrift op te zetten waar wij ons allemaal op abonneren en dan geef je dat gewoon in eigen beheer uit. Moet je Peet even vragen. Die is boeken aan het schrijven en die gaat dat ook zo doen. Gertie met die wadjanpan op haar hoofd heb je al voor de omslag van het openingsnummer… Matthijs maakt jouw foto’s. Ik gooi er wel een schlagertekst tegenaan. Juul doet de lay-out. Corrie bespreekt interessante boeken. Goof serveert drizzle-cake voor de harde werker en thee uit zo’n dubbelpotje. Nahhh. Simpel.

 21. @dijn/audrey, wat is het leven toch simpel!! (^_^) (^_^)
  Ik heb al een beetje ervaring doordat ik het mangelboekje in eigen beheer heb uit gegeven!
  Maar jou Peet geeft dus boeken in eigen beheer uit??
  @astrid, ik kan niet zonder een vaatwasser, maar een wasdroger kan me gestolen worden!!
  Dat ding heeft jaren in de weg gestaan en vorig jaar heb ik hem geloosd!! (^_^)

 22. okééé, nog iemand drizzlecake, of aardbeienvlaai, hmmm,…scones,…?
  kopje thee,….sinaasappelsap,….? Roeptumaar!!

 23. bosbessenthee , kruidkoek , zoethoutthee , spekkoek!!!!!!!!
  Marlies

 24. MMMMMMMMM ik steek 10 vingers op !! ;-)))
  MARLIES !!!!!
  zwaai, zwaai, sorry voor de vieze vingers :-))).
  Dit was me: M.M.

 25. Dijn, wat een toestanden in jullie huisje, dan hadden wij het toch nog beter, maar het vocht in het huisje was een ramp. Ik kreeg daardoor enrstige bronchitus en onze pasgeboren eerste zoon Marc was ook aan één stuk door ziek. We hadden nog wel een slaapkamertje onder het schuine dak en als het in de winter vroor, waren de randen van onze dekens bevroren van de condens van onze adem. In het natte najaar kropen aan de binnenkant van de eensteens muur hele kolonnes beddenpissers langs de muur en ik ben juist zo bang van insecten. Toch hebben we daar heerlijke tijden beleefd, in de weekends kwamen onze vrienden (meestal zes man) avond aan avond muziek zitten luisteren met een biertje erbij (namen ze zelf mee, want wij hadden ook heel weinig geld) en een lol dat we hadden. Maar voer doen…nou nee!
  Al die lekkere hapjes van jullie…een lekker stuk knapperige “lemon square” gaat er ook wel in denk ik, dat recept moet ik nog steeds op mijn web-log zetten, heb ik ooit beloofd, niemand die dat nog weet, maar ik wel! Ga het meteen maar doen.

 26. Cor! Ik ben OOOOOK bang voor insecten. Toen Daan klein was kwam hij eens naar me toe: Dijn, daar zit een SPIN. Ik, met het kippenvel in mijn nek: Och Daantje toch, laat es kijken… Hij trekt mij aan mijn hand mee.
  ADUGH AMPUN!!! (Ampun = genade)
  GROOOOOOT was hij, met van die harige poten. Het schiet door me heen: mijn angst mag ik NIET op mijn kind overbrengen. Dus ik met mijn meest betoverende lach: Och, kijk es, die spin is verdwaald. Zijn huisje is BUITEN. Kijk maar hoe Dijn dat doet.
  (En ik rázendsnel denken: HELP! HELP! HELP!, verdorie waar is Peet als je hem nodig hebt! (Sry Peet)).
  Ik een groot glas gehaald, en de achterkant van een schrijfblok erafgescheurd. Over de spin heen, karton onder het glas en inwendig overgevend van de angst de spin VER van het huis in de tuin gezet. Toen teruggerend naar huis, denkend dat ik de HELD van Daan zal zijn, the superwoman, the hero of his life.
  Maar nee. Hij was alweer druk met autootjes en keek niet óp of om. Ik heb 3 kwartier op de bank stilletjes zitten flippen.
  Katten, insecten en koffie, dat gaat niet samen met mij.
  Tijd voor lemon square, wáár heb je dat recept?

 27. Zodra een insect in huis logeert en wij hebben dat in de gaten dan moet hij/zij zo snel mogelijk verkassen!! En niet manlief wordt erbij geroepen, maar…. je hebt het goed; ik!!
  @Corrie, kolonnes pissebedden…. dat vind ik erg!!
  Enkele jaren geleden had ik een ware invasie van zilvervisjes. Afschuwelijk. Het heeft me aardig wat moeite gekost om die uit huis te krijgen.
  Tegenwoordig leg ik op verschillende plaatsen cederhout met daarop enkele druppeltjes cederolie en gelukkig hebben ze daar een vreselijke hekel aan. Als ze al komen, leggen ze vrij snel het loodje!!

 28. Goh B-ness, dat wist ik niet. Wat een goede tip. Waar haal je cederhout en -olie als ik vragen mag? En is dat dan enkel tegen zilvervisjes of ook nog tegen andere engigheden? (heb ze niet, maar je weet maar nooit. Voorkomen is beter dan genezen. En wij hebben véééééééél papier in huis…

 29. @dijn/audrey, bij de drogist! De Aldi in Duitsland heeft een bepaalde tijd van het jaar cederhoutblokjes.

 30. Leuk initiatief van deze mensen. Ziet er erg leuk uit zo. Corrie en Dijn, wat een moeilijke tijd hebben jullie gehad. Erg knap om dan te blijven lachen. Geweldige mensen zijn jullie! Ook de anderen die op deze manietr begonnen zijn. En in de tijd dat wij jong waren, waren dat er heel wat! Wat hebben we het nu dan goed hé! Maarre Berthi…de wasdroger gaat er bij mij niet uit hoor! Ik heb geen waslijn meer hangen.

 31. Berthi: als we nou eens een armbandje van cederhout dragen? Komen ze tenminste niet op ONS. Of stinkt cederhout? Tip van mijn schoonmoeder: die legt of hangt boerenwormkruid in de klerenkast: gaan motten van dood. Dus ik pluk voor haar altijd bermen kaal.
  Marijna: Ik denk maar zo: klagende mensen zijn helemaal niet leuk om naar te luisteren. Zo depri. Een lach is veel leuker. Een Japanse leermeester zei altijd tegen zijn kinderen als ze boos of verdrietig waren: Show me your teeth!
  En dan deed hij dat voor op zo’n idiote manier, dat ze meteen gingen lachen. Als HIJ zijn dag nou niet heeft zeggen zijn kids bevelend tegen hem: Show me your teeth!
  Grappig, hij is met een Portugese getrouwd en zijn kids zijn beauties! Heel spontaan en warm en open en tóch hebben ze dat oosterse in zich.
  Sleutel:
  Glimlachend naar bed gaan
  Glimlachend opstaan
  Op den duur kunnen ook je ogen lachen, zelfs in moeilijke momenten. Maar dat is training.

 32. goed dat ik nu pas je waslijn kom bewonderen, ’t is maandag. Aan de slag, meisjes, genoeg gepraat nu, ’t is WASDAG 🙂

 33. @marcella, ….. alweer wasdag!!
  @dijn/audrey, ik ga googelen om het boerenwormkruid te kunnen herkennen. Voor je het in de kast legt, wel controleren of het ongedierte vrij is!! (^_^) (^_^) >>>>>> ik lach veel, zoals je ziet!!
  Mensen die zich vervelen, gaan vaak zeuren en klagen. Vervelend voor henzelf en vervelend voor de omgeving die verplicht moeten luisteren.

 34. Boerenwormkruid: heel kleine okergele knopjes in schermvorm, op lange groene stelen. Bladeren zijn aardig ingekerfd. Als je langs een berm loopt zeg je: Oh, DIE!
  Leuk als veldboeket, met paars erbij of dat roestbruin. En dan dat groen van die blaadjes ertussen. Ik pluk me altijd ellendig en dan in grote kannen bij de voordeur of op de tuintafel ofzo.

 35. Zat net OOK in die site! En lees nu dat bij aanraking er een kamferachtige geur wordt verspreid. Kamfer wordt ook gebruikt tegen motten. Nu begrijp ik waarom Peet’s moeder ze altijd wil. Okee, ook maar zo’n bosje in onze klerenkast hangen dan.
  De tijd van boerenwormkruid komt er trouwens weer aan binnenkort.

 36. Pffft, ook dit stuk weer bij gelezen…
  paraafje gezet…
  nietsaantoetevoegen… hooguit dat ik m’n was NIET meer buiten hang, na een vreselijk avontuur met een laagovervliegendekudde eenden… (wil je echt niet weten!)
  :o|
  wat een indrukwekkende verhalen…
  tjonge…, ik ben al drie keer teruggeweest om alles te lezen de laatste dagen.
  …volgende keer lees ik weer een stuk verder.
  zwaai, zwaai…
  :o)

 37. @Juul, eenden…. in het voorjaar komen ze graag vanuit het park naar de woonhuizen, in de hoop her en der wat eten te kunnen vangen. Ik heb ze één keer wat te eten gegeven, maar nóóit meer. Ze zijn zo brutaal om je keuken binnen te lopen om vervolgens grote vieze flatsen achter te laten.
  Ik kan me heel goed voorstellen hoe je was eruit zag na die laagovervliegende eenden.
  Heb je de was nog wel schoon gekregen?

 38. Oh Berthi, ik KRIJG me toch een beeld van jouw huis: zilvervisjes, eendenflatsen… hahahahahaha! En dan jij met cederhout en woest zwaaiende bewegingen erachter aan…
  Ik kreeg vanavond 4 kikkers in een potje, nog met een staart, maar ze sprongen al. Ik had nog nooit zulke kleine kikkers gezien (ben stadsmens) en ze zijn nu uitgezet in ons vijvertje. Ben heeeeeeel benieuwd of Johannes de Doper (onze huiskikker die Daan al eens de stuipen heeft gegeven: AAAAAAAAH! toen Daan een radio in een buitenstopcontact wilde steken en Johannes haast zijn mond in sprong. Daan vluchtte naar binnen met zijn door fitness getrainde bovenarmen… Ik heb hem lekker uitgejouwd, tot ik zélf schrok van zijn plotseling springen) ze accepteert, en of ze niet door de blessing fishes worden opgegeten.
  Als je nou ooit veelvuldig AAAAAAAAAAH!! in Mtr hoort brullen, dan weet je dat de kikkers volgroeid zijn. Ik hoop ook dat het geen brullerds zijn. Johannes is heel beschaafd wat kwaken betreft: zo’n loom zacht kwaaaaaaaakje heeft-ie.
  Ik las trouwens laatst dat die wingerd die ik overal zo vlijtig geplant heb, BIJEN aantrekt, want die schijnen verzot te zijn op die besjes die er aan komen. Zo verzot, dat ze het huis niet binnenkomen.
  Nou, ik moet het nog zien. En anders RANG! eruit die handel.

 39. @dijn/audrey,… en de merel die de weg kwijt was en de keuken in vloog!! Ik in paniek, daardoor de vogel weer in paniek zodat hij spontaan direct aan de diarree ging!! Leuk zeg!!! 🙁
  Kikkers zijn zo leuk, zolang ze niet te luidruchtig worden!! Eens… lang geleden toen ik met de voorjaarsschoonmaak in de tuin bezig was, stond ik bijna op een ‘pad’. Ik schrok me te pletter. Ik had hem helemaal niet gezien, hij had zich goed verstopt tussen de bladeren.
  Bijen… voor in de tuin heb ik twee struiken, hoe heten die ook weer??, waar in het najaar veel vlinders en bijen hun weg in vinden.
  Hier zie je een stukje van de struik:
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2006/10/nazomer.html

 40. B-ness: Lieverd, ik zie prachtige vlinders volgens mij bij een klimopbloem?
  Wat zijn vlinders toch sierlijk, zorgeloos, ongelooflijk verschillend van elkaar. Ik heb er ooit een doek van gemaakt. Wit op witwerk. Ik zal es kijken of ik er een foto van kan maken en op mijn log kan zetten.

 41. Hoi B. en A,
  eerst dacht ik nog, ik begin bij “vandaag” met het verder lezen, maar ik ben blij dat ik toch in datum volgorde verder gegaan ben, mooie verhalen volgden nog.
  :o)
  OK die laagvliegende barbaren flatschten, behalve over de was, dus óók nog over DH heen die er toevallig net liep…
  DH zat er niet mee, wel eronder…
  Pssst het schij(n)t geluk te brengen, maar ik vind liever een klavertje vier of een hoefijzer.
  LOL
  Zijn was en die van DS hangen nog steeds buiten, maar de mijne niet, want behalve vogelcadeautjes, zitten er ook geregeld allerlei insekten en spinnen tussen en in het wasgoed, zelfs een bij in een broekspijp, au!
  Laatst at ik een ijsje, en flats viel er “iets” uit de lucht op m’n hand naast het ijsje, dag ijsje.
  En ik heb ’t ook al zovaak op m’n hoofd, schouders en armen gehad. :o|
  LOL, bah, ’t word tijd dat ik weer eens klavertjes vier ga zoeken.
  ;o)
  We hoorden ook eens (eeuwen geleden) een hoop gestommel in de houtkachel, deurtjes open, en floep… een vogel in de kamer.
  Geen paniek, gordijnen dicht, keukendeur open, vogel weer naar buiten.
  Een muis in de houtkachel ook al eens gebeurt, ook naar buiten gebracht, maar dan wel een kilometertje verderop in een natuurgebied.
  Dat van die vogel kan niet meer want we hebben gaas om de ingang gemaakt, maar een muis piept overal tussendoor.
  Hier ook volop padden, kikkers, enz…, hahaha dáár kan ik over blijven typen.
  BTW
  Die vlinders zitten volgens mij ook op een klimop.
  :o)

 42. O JUUUL!!!! GEWELDIG. Je bent allereerst GEWELDIG omdat jij en ik dan beiden een plantenkennis van nul schijnen te hebben. Maar volgens mij is het ECHT een klimopbloem.
  Ten tweede ben jij GEWELDIG omdat je zoveel poep aantrekt. Dat betekent dat jij een VRUCHTBAAR mens moet zijn. Ik ben blij voor jou dat er geen koeien door de lucht vliegen.
  Oh over een koe. Ik woonde dus in Zuidhorn, jaaaaaaren terug, met uitzicht over weilanden. Je kon heel ver kijken, vooral als er onweer aankwam zetten was dat een mooi gezicht. Er kwam een vriendinnetje van mij uit Arnhem logeren, Xandra. Ze is Griekse van geboorte maar als baby geadopteerd. Xandra en ik zouden keertje naar de STAD. Dat STAD is dus altijd Groningen. Buiten Groningenstad is er geen stad, daar. Dus wij kleden ons netjes. Xandra gestifte lipjes en een wirwar van ongelooflijk mooie zwarte krullen over haar aardig gevuld lijf (ik houd van dikkertjes! Ze zijn zo gezellig. Ik weet het, ik ben niet geheel neutraal, dat komt omdat ik nu op weg ben om er ook eentje te worden. Het zij zo). Ikke met dat nep-ijsberenvel tot aan mijn enkels, hoge hakjes. WIJ GINGEN UIT! Nog even snel de hond uitlaten (mijn toenmalige Cocker Spaniel Winneke: ze is 17 geworden! en ligt nu begraven in de tuin van mijn vorige huis hier in Maastricht), e dat deden wij op de landweg voor ons huis. Het was buiten druilerig weer, en erg mistig en ineens horen wij zwaar gekletter van hoeven: Toekedoek toekedoek toekedoek. Wij verbaasd, zoveel komt er niet voorbij op die weg.
  Verdorie zeg, doemt er ineens een razende KOE op. Xandra gillen: Dijn! Een KOE! Kent-ie de verkeersregels niet??!!!
  En ikke: Xan, dat beest is op hol! Dat ZIE je toch. Stop ‘m, dadelijk wordt ie aangereden door een auto die haar niet ziet!
  Xan doodsbenauwd voor het gevaarte dat steeds dichterbij kleppert: HOE DAN???
  Ik schreeuwen: Weet ik veel, je moet met je handen wijd ervoor gaan staan geloof ik.
  Xan met haar gestifte lipjes begint voor de koe uit te rennen: DOE MAAR ZELF!
  Ik met haar mee in mijn nepijsberenvel: Dit gaat fout, dit gaat fout… Mijn hondje blaffend met ons mee.
  En het ging ook fout. De koe slipte over de natte weg en DONDERT toch met een smak neer. Oh, wat zielig!!!
  Gelukkig waren er meer mensen bij gekomen en die hebben het beest kunnen kalmeren.

 43. @Audrey,
  ik zie jullie rennen, errug!
  LOL
  Het IS(!) gewoon een klimop!
  Lekker puh!
  :o)
  pssst “Anoniempje”…
  Kuddes met dansende koeien, varkens, schapen, krijsende pauwen, van alles is er al bij ons in de tuin op bezoek geweest.

 44. @Juul, jullie bezitten een complete dierentuin!! (^_^)
  Daar kan jij een compleet boek over schrijven!!
  @Dijn/audrey, ik zou het spaansbenauwd krijgen van een op hol geslagen koe. Jaren geleden stak op de snelweg plotsklaps, vlak voor mijn auto, een op hol geslagen paard over!! Dat was schrikken!!
  Dijn, weet je dat Juul alles, maar dan ook alles van planten, bomen en dieren weet?? Dat meen ik, het is geen grapje!!

 45. B-ness: ik MIS in jouw laatste zin iets…
  als Juul alles van planten weet en absoluut zeker is dat jouw vlinder op een klimopbloem zit, dan lieve schat … ja?, ja?,ja?, (wring het uit je moel):
  HAD DIJN GELIJK !!!!
  Oh, wat is het leven toch mooi.
  HAHAHAHAHAHA

 46. Marian’ne was een anoniempje
  haar naam hing aan een zijden riempje
  verschijnt dan weer wel, dan weer niet
  dat is heel spannend, zoals je ziet
  Volgen doet ze het allang niet meer
  koeien of varkens? Wat was het ook al weer?
  Het ging om Juul, als altijd volgescheten
  Dat zoekt ze op, het geeft geluk moet je weten
  Ik moet het de vogels inderdaad nageven
  Vliegend poepen en mikken doe je niet zomaar even
  Dat vereist echt vastberaden oefening
  en jarenlang verbeten volharding
  Want Juul is OOK nog es een bewegend doel
  Dus mikken zij met groot gevoel
  Nét toen zij een vlinder bewonderde
  hun poep dat warm en nat op haar donderde
  Juul sprak luid een heel wijs woord
  “Dijn had gelijk, ’t is klimop!”
  En iedereen heeft het nu gehoord.

 47. @dijn/audrey, zó… en nu vergeet ik het NOOIT meer… Dijn had gelijk, ’t is klimop… heel gewoon KLIMOP!!!
  ROTFLOL!!!!
  Jij maakt er weer een geweldig gedicht van!! Ik zou zeggen… een scheet van een gedicht!! Ik lig in een deuk!!! LOL
  Lachen doet een mens goed!!! (^_^) (^_^)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *