Patchwork van Mien Boerekamp

Mien Boerekamp vertelt over haar patchwork:

“Mijn broer is 40 jaar getrouwd en om de feestgaven (van alle broers en zussen) op een beetje aardige manier aan te bieden maakte ik voor hen dit. Ik kocht een houten kistje bij Action, maakte het patchwork (met harten) in paper piecing, vulling er onder, om een karton geplakt en dat boven op het deksel geplakt. Toen het klaar was zat er een vlekje linksboven, daar maar een koe geplakt, ze hebben immers een rundveebedrijf (weg vlek).”

“De kist met de tulpendeksel maakte ik op verzoek van een vriendin, die mag naar een bruiloft en omdat het een huwelijk is van een Nederlander met een Turkse is aan de gasten gevraagd iets te verzinnen met een TULP.”

29 gedachten over “Patchwork van Mien Boerekamp

 1. Prachtig patchwork van je!!! De kleurencombinaties zijn ook weer zo goed samengesteld en het is uniek/speciaal om dit cadeau te krijgen!
  De vlek heb je op een slimme manier opgelost/weggewerkt!! (^_^)

 2. Mien-B, OOO wat leuk allebei !!!! Ik ga voor de tulpen :-)).
  Een ‘eigen’ kado zo.
  Ja, nadeel van lijm met handwerk, een gruwel voor mij !! Slim, de koe ;-)).
  Hoe bevestig je dat aan de deksel !??

 3. Mien B: Misschien was je in een vorig leven wel glas-in-lood-maker. Schitterend zo met dat stof! Heeeel apart, kleuren zijn top gekozen. Wat zullen de mensen die dit kregen dit speciaal hebben gevonden, en ook nog zelfgemaakt: daar zit zoveel liefde en attentheid en warmte in…

 4. Berthi: Verrassing………
  Marianne: het beklede karton heb ik ingesmeerd met boekbinderslijm ,op het deksel geplakt en daar bovenop een nacht een stapel boeken gelegd en laten drogen.

 5. Mien, ontzettend mooi. Wat leuk om zoiets speciaals cadeau te mogen doen. Het is altijd fijn om handwerk te krijgen.
  Lijm en stof…….bbbbrrrrr.
  Moet het wel gaan doen. Heb ook wat klaarliggen. Altijd eng. Het vlekje heb je slim weggewerkt!!

 6. Heel mooie cadeaus allebei!!
  En die lijm, ook ik heb er altijd ruzie mee.
  Toen mijn ouders 50 jaar getrouwd waren plakte ik nog even snel een (kunst)bloem in een krans, vlak voor de burgemeester zou komen om hen (en ons, kinderen) te feliciteren. Je raadt het al: ik kreeg mijn duim en wijsvinger niet meer van elkaar. Paniek. Gelukkig is het later op de dag nog goedgekomen, maar de burgemeester kreeg even een linkerhandje te schudden 🙂

 7. Mien wat een mooie werkstukjes, zulke leuke vrolijke kleuren en het doet mij ook aan glas-in-lood denken. Wat een enig cadeau! Wat de lijm betreft…ik werk zelf voor mijn cartonnage ook vaak met boekbinderslijm en mocht er onverhoopt iets op de stof terecht komen dep ik dat weg met een vochtig sponsje (gewoon zo’n geel-groen sponsje en dan de gele kant daarvan). Ik heb met de handwerkmap die ik deze week op mijn log zette, zelfs de hele lap stof weer van het karton gehaald door die flink nat te maken met het sponsje, voorzichtig van het karton los te maken, te wassen en te strijken en opnieuw op karton te lijmen, het patroontje liep nl. niet goed door. Er is dus nog heel wat mogelijk met boekbinderslijm, ik ben er dol op omdat ik nu niet zo zenuwachtig over vlekjes enz hoef te zijn.
  @Ineke wat vreselijk lijkt me dat om je vingers aan elkaar vast te hebben zitten, jakkes.

 8. Mien b bedankt voor de uitleg, eigenlijk simpel had ik kunnen weten. Maar daar ik noooooit met lijm werk, hooguit een plakbandje.
  Manlief doet aan boekbinden en lijmt idd linnen in de banden en dat blijft stevig zitten.
  Ha,ha, die Ineke, wat een verhaal !!!

 9. Wat prachtig gemaakt , Paper Piecing is toch wel een mooie techniek .
  Ik vind het altijd fijn om te doen .
  De harten mooi gevormd en de kleuren heel fleurig .De tulpen daar ben ik ook helemaal weg van , wat staan ze er fier bij .
  Ja het plakwerk dat vind ik dan weer een minder leuk werkje . Het is je goed gelukt .
  O het verhaal hier even van Corrie doet me rillen .
  Ik was ook ooit op een kartonnage cursus en dat is echt wel goed gegaan en het was toen toch heel leuk . Maar daar is het wel bij gebleven .

 10. beeldige doosjes en dat als cadeau maakt het dubbel vrolijk, de tulpen hebben het hele maal gedaan, prachtig

 11. Wat een leuk kado om te geven, leuk om zoiets zelf eens uit te proberen, want inderdaad lijm is een raar goedje!

 12. Nog even de grootte van het patchwork op het deksel vermelden ? :
  ongeveer 24 bij 18 cm.

 13. Leuk idee om dat met de theedoosjes te doen.
  Vooral die tulpen vind ik erg mooi.
  Groeten ELza.

 14. Mien, leuk om o’n cadeautje te krijgen! Goed idee ook om het op een doos te plakken. Met de tip van Corrie hoeven we nooit meer bang voor vlekken te zijn!
  Je paperpiecing is erg leuk Beiden zien er erg mooi uit. Gezellige kleuren!

 15. @ineke, een prachtige gouden bruiloft waar een bijzonder leuk verhaal aan vast zit gekleefd!! (^_^)
  @Corrie, jij durft met lijm!!
  Dank je voor de nuttige tip!!

 16. @Berthi, ja, letterlijk “aan vast gekleefd”.
  Ik kreeg prompt een verbod om nog OOIT aan secondenlijm te komen van man en kinderen.
  Later deed ik nog wel eens een lijmklusje, maar dan werd er meteen bestraffend tegen me gesproken!!
  Terwijl ik toch redelijk handig ben en aardig creatief, maar lijm… ’t is gewoon niet zo mijn ding, denk ik ;).

 17. Lijm is echt een heel raar ding
  merkte Ineke toen lijm haar ving =>
  de ene vingertop verliefd op d’andre
  en niets of niemand die dat kon v’randre
  Cupido’s pijl is nu echt verleden tijd
  Lijm als bindmiddel is het nu, Ineke, meid!
  Haar ouders kenden dit geheim zoveel jaar:
  Niet seconden maar een halve eeuw bij elkaar
  Relatietherapie is uit den boze
  Koop secondenlijm en een bos roze’
  Een stevige verbintenis is het resultaat
  Een klusje met een kusje heeft altijd baat!
  Gefeliciteerd alsnog!
  xxx dijn

 18. en ze houdt ook nog van kersjes!
  Cor, was net bij Supergoof en schreef wat aan jou over je oven. Kijk es effetjes, als je nog geen slaap hebt?

 19. @dijn/audrey, wat een geweldig gedichtje!!
  Als wij dit jaar surprise hebben, dan weet ik in ieder geval wie voor mij het gedicht kan schrijven!! 🙂 Ik kan er niets van en dijn schudt het zo uit haar mouw!! Wat een gave!!!

 20. B-ness: en ik ben niet goed in knutselen. (Ineke … etc).
  Ik zal naast wortel in een schoen
  heel gaarne jouw gedicht wel doen,
  doe jij voor mij dan dat geplak, geniet
  van Sinterklaas en Zwarte Piet?
  Jaren terug had Daan zijn cadeautje voor mij in een ijsklomp verpakt. Via een heel dwaalspoor met links a la Juul, belandde ik na iedere verdieping en een ander ingepakt gedichtje, weer terug beneden in de vriezer… KOUD!
  Anne wilde dit jaar een chocolade voetbal maken. Dus zij blaast een ballon op, smelt chocolade in een pannetje en giet er chocolade overheen. Haar toenmalige liefde hield behulpzaam de ballon vast.
  PANGGGGG! Hij zag schrikbarend bruin all over, en Anne bleef brandschoon…
  Over een ballonnetje:
  … Terwijl dit alles gebeurde was Knorretje naar huis gelopen om het ballonnetje voor Iejoor te halen en toen hij ’t gevonden had, drukte hij het stijf tegen zich aan, uit angst dat de wind het te pakken zou krijgen. En hij liep zo hard hij maar kon om nog vóór Poeh bij de jarige te zijn. ’t Leek hem juist zo aardig om Iejoor het allereerste presentje te geven; dan zou die zeker denken dat hij er uit zichzelf aan gedacht had. En terwijl hij zo voortholde, er aldoor over denkend hoe blij Iejoor wel zou zijn, lette hij niet goed op waar hij liep… en zo kwam het dat hij met zijn ene pootje in een konijnengat trapte en plat op zijn buik viel.
  PANG!!!!!?????!!!
  Tja, kijk, toen Knorretje op Iejoors ballonnetje ws gevallen, was die niet zo… tja, hij was eerder… dat wil zeggen, hij was…
  ‘BALLONNETJE?’ vroeg Iejoor. ‘Had je ’t over een ballonnetje? Bedoel je zo’n mooi gekleurd ding dat je kunt opblazen? Vrolijkheid, zingen en dansen, van hupsakee en falderidee?’
  … Ja, Iejoor, snikte Knorretje, ‘en- en hier is ’t. En ik hoop dat je deze dag nog vaak moogt beleven’.

  Toen ik dit las op reis in een vliegtuig, heb ik GEBRULD van het lachen.
  Ahhh, lachen doet goed.

 21. @Mien,
  leuke, lieve patchworkwerkjes!
  Allebei lief, maar vooral die tulpjes vind ik zo lief.
  Ze neigen hun hoofdjes lief naar elkaar toe.
  Wat een leuk thema voor hun huwelijk.
  :o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *