Borduurpret II

Alexandra Drenth en Ellen van Putten zijn het kunstproject Borduurpret enige tijd geleden gestart. Al vanaf de eerste oproep liep het borduurproject storm, vele mensen kwamen hun mooie borduurwerken inbrengen. Overal vonden mensen nog borduurwerken, op zolder bij oma, bij moeder in de kast of op de rommelmarkt. Zowel uit Beverwijk, IJmuiden, Driehuis, Santpoort, Assendelft als uit de rest van Nederland kwamen de borduurlappen binnenstromen. Wegens dit grote succes van de inzameling van borduurwerken houden Ellen van Putten en Alexandra Drenth een eenmalige Sneak Preview voor alle mensen die hun borduurwerken hebben afgestaan. Het geheel is een bonte collage geworden en een reis door de tijd. Er zijn werken te zien van 1907 tot aan 2007.
Te zien zijn een aantal lakens met de ingezamelde borduurwerken en een fotopresentatie met de borduurlakens in de maak. Daarnaast zijn alle geïnteresseerden welkom om deze opening bij te wonen.

Het gehele werk zal te zien zijn tijdens de Kunstmanifestatie op het Defensie eiland in Woerden, 22 juni – 8 juli 2007.

Hilly is naar Biervliet gegaan om de langste merklap ter wereld te bewonderen.
In deze log en deze log is informatie te vinden over deze bijzondere merklap.

Hilly heeft genoten van haar uitstapje en zij heeft foto’s gemaakt.

Hilly heeft nog veel meer foto’s gemaakt en deze zijn te vinden op

deze site.

22 gedachten over “Borduurpret II

 1. Ja. Daar wordt je toch stil van. Dat mensen zelfs 100jaar oude borduurwerkjes af willen staan voor een goed doel.
  Hilly: wat een prachtige prachtige foto’s van een bijzondere merklap! Dank je wel dat we via jou mogen meegenieten.

 2. Prachtig prachtig , en welbedankt dat er aan ons gedacht wordt om mee te kunnen kijken .
  Als je alleen al schrollende door de weblog gaat is het net een museum bij Berthi en wat een diversiteit .
  Daar hadden we vroeger toch nooit van kunnen dromen zoveel moois elke dag te kunne zien .

 3. Ben heel benieuwd hoe de borduurcollage is geworden. Als Velsen niet lukt dan naar Woerden om het te bekijken.
  Prachtig je foto’s Hilly !!!!

 4. Ongekend wat een “lappen” aan borduurwerk zijn er ingeleverd !!! Zo leuk om te zien.
  Hilly, wat mooi dat jij de doek in het ‘echie’ hebt mogen zien. Ik doe het met de boek-en, ook mooi :-)).

 5. Heel erg bedankt dat wij mee mochten genieten!! Wat een eind aan borduurwerken!!! Hilly en Berthi, super!!

 6. Ps.Voor de goed orde:mijn man heeft ze gemaakt hoor,ik kon ondertussen “oh” en “ah” roepen, langs al dat moois,ook leuk dat een meisje van 11 meedeed.
  De foto met de pin-up(t was tenslotte een garage) naast al die huisvlijt vond ik zo’n mooi contrast en heeft ie op mijn verzoek ook gemaakt(ik weet niet of ie erbij zit :))
  En dat schaapje vond ik ook zo bijzonder(niet geborduurd,in t echt langs de dijk)
  Fijn dat jullie zo via Berthi mee kunnen genieten,dat was precies de bedoeling ,voor wie t te ver was of geen tijd had,want het is nu afgelopen….groeten Hilly

 7. Wat ontzettend leuk! Zelfs Bl0f heeft het gehaald in borduursteken…lol.
  Ik hoop dat er vanaf 13 juli ook nog allemaal van dit soort dingen zijn om naar toe te gaan. Dan heb ik vakantie en daar wil ik van genieten.

 8. Dank je voor de foto’s van het prachtige borduurwerk.
  Dat verdient toch een vaste plek in een museum.

 9. Dit zijn twee mooie projecten, en ja Hilly bedankt voor het mee mogen kijken naar die heel mooie borduurwerken in Zeeland. Geweldig.
  Ook het andere project geeft heel mooie plaatjes, en ja wie gaat er heen, en maakt dan misschien ook daar wat foto’s van, zodat wij allen via Berthi ook hiervan kunnen genieten.

 10. Leuk hee, Berthi, al die borduurprojecten. Ik probeer in Velsen ook te kijken of mijn borduurtjes ertussen zit. Mooi foto’s (man van) Hilly!

 11. wat was het mooi he, Hilly!
  Wat is er hard gewerkt om alle borduurwerken een plekje te geven. Ik ga zeker naar Woerden om te kijken.

 12. Mooi gezicht al die lappen.
  En wat hebben er veel mensen aan meegedaan.
  Hilly wat heb je mooie foto’s gemaakt.
  Bedankt voor het meekijken.

 13. @Gerrie, ik ben wel de laatste die dacht ooit een weblog te zullen beginnen. Het was Matthijs die mij over de streep trok!
  @Mien B, het lukt mij niet om naar Velsen te gaan, maar de Kunstmanifestatie in Woerden is een mooie gelegenheid om al dat moois te gaan bekijken.
  @Hilly, wil ik per se naar een tentoonstelling, dan noteer ik dat tegenwoordig in mijn agenda. De tijd gaat zo snel en voor je het weet is een expositie afgelopen.
  @yvonnep,… vast wel!!
  @martine van meeteren, ik ben het met je eens dat deze merklap een vaste plek verdient, maar ik kan me voorstellen dat de omvang van de merklap een groot probleem is. Daar vind je niet zo eventjes een museum voor.

 14. Prachtig Berthi! Hoewel ik me wel tig keer zou bedenken voor ik zoiets als een honderd jaar oude merklap zou weggeven. Ja, dan ben ik een egoïst, ik zou er vast en zeke spijt van krijgen, hoe goed het doel ook is, ik zou liever financieel steunen en het handwerk van oma en overoma bewaren. Ik heb erg fijn zitten lezen in de links.

 15. Berthi, als mijn chocolade op is gaan we hier winkelen. Kijk maar eens bij specaliteiten en dan bij dubbel hart enz. Mooi!!! http://www.debontekoe.nl/
  Betty vertelde er over in een reactie op mijn chocolade-laptop ;- )

 16. erg leuk om de foto’s te zien. het project is heel leuk, alhoewel het misschien ook een beetje treurig is: er liggen overal prachtige borduurwerkjes te verstoffen op zolders, terwijl het vaak heel persoonlijk is.
  zo krijgt het in ieder geval nog een ’tweede leven’.
  groetjes
  anneke

 17. Hilly, wat een prachtige merklap is het toch. Geweldig wat de borduursters gemaakt hebben. Leuk om je foto’s op je site te kunnen bewonderen. Dankjewel daar voor.

 18. Schitterend! allebei de onderwerpen.
  :o)
  @Hilly,
  Bedankt voor alle foto’s, leuk om met je mee te kijken, ik zag de lap al eens eerder in het echt.
  Hij verdient echt een mooie(re) plaats!
  :o)

 19. Gisteren was de onthulling van een gedeelte van borduurgebeuren waar verschillende van jullie ook iets aan hebben gedoneerd. Ik kon het niet laten om even te gaan kijken en raad eens: het is GEWELDIG geworden. Zulke mooie werken en met liefde in elkaar gezet, als jullie de mogelijkheid hebben moeten jullie zeker gaan kijken. Het is nu in Velsen met een gedeelte en straks in Woerden met de hele lap. Die is 60 meter lang en 2.5 meter hoog. roet, Simone de Haan.

 20. @simone, geweldig om dit te horen van je. Ik heb zeker het plan om naar Woerden te gaan.
  Wat een super groot borduurwerk is het geworden. Dat wordt nog lastig om ons eigen werkje terug te kunnen vinden!! (^_^)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *