Sampler M III

Mijn moeder heeft de Sampler M al een poosje af. Alleen moest ik de foto’s nog maken. Als afsluiting heeft ze op de breirol haar initialen en jaartal geborduurd. In deze log en deze log zijn meer foto’s van de Sampler M te zien.65 gedachten over “Sampler M III

 1. Onvoorstelbaar mooi, dit. Mist ze het niet, de breirol voor gestolen vrije momentjes? Of is ze alweer aan een volgende begonnen…
  Hebben jullie trouwens ooit met bambubreinaalden gewerkt? Is dat prettiger breien? En bestaan die ook in 1,5 mm?
  Ik strooi vol bewondering bloemen over je moeder heen!

 2. Mooi hoor, deze breirol.
  Zelf heb ik hem nog niet af, en dat terwijl ik al aan de andere ben begonnen. Maar dat kwam omdat ik geen witte katoen meer had. Ondertussen heb ik weer een bolletje gehaald van dezelfde kwaliteit dus ik zou hem nu verder kunnen maken.

 3. Ik moet nog beginnen aan mijn Sampler M, maar ik moest eerst mijn magische-bol-projekt afhebben. En dat heb ik nu. Dus na mijn Pinkster-Viking-weekend ga ik er aan beginnen 😀 Die van je moeder is prachtig, ik hoop dat de mijne ook zo mooi wordt.

 4. Een schoonheidje is het geworden, wat kan je moeder toch fijntjes breien! En wat een geluk dat ze dat, gezien haar leeftijd, zo goed kan zien nog, die kleine steekjes. Een dikke pluim, wil je die aan haar doorgeven Berthi?
  @ Audrey, ja, ik brei veel op bambu naalden. Voor sokken is het heel prettig, want deze naalden hebben een bepaalde stroefheid die fijn werkt. Nee, ze zijn er niet in 1,5mm en zelf heb ik geen ervaring met katoen breien met bambu. Je kunt ze wel zelf maken van saté prikkers :-)).

 5. Geweldig! Jouw moeder breit erg mooi.Ik ben een week geleden ook aan deze rol begonnen.
  Sinds ongeveer 3 weken heb ik “weblog-land” ontdekt en nu gaat het breien, borduren, enz. niet meer zo snel, er is zoveel te lezen, zoveel moois te bewonderen. ’t Is dat ik niet hardop met mezelf praat, anders was ik hees van de “aaaah’s en de “ooooh’s”, zo inspirerend allemaal.

 6. Wat kan je moeder prachtig breien .Zo mooi al die patroontjes .
  Je zou er zo aan beginnen . De breinaalden en garens gaan wel mee verhuizen , maar ik denk niet dat ik nog echt zal gaan breien .
  Of misschien zoals Marian’ne , ini mini .
  Ben ook nogal erg van het mini gebeuren .
  Er ligt nog mooie fijne wol en daar moet eigenlijk nog franje van geknoopt worden .Dat zijn plannen zoals ik eigenlijk nog wel koffers vol plannen heb .
  En voor je moeder reik ik hier weer een prachtige pluim uit .
  Berthi wil jij die gaan opprikken op haar hoed en anders zoals ik al eerder zei een etage lager .
  Of misschien zoals Majesteit altijd draagt een schuin lint om met daarop de versierselen .
  Je moeder mag best weer eens gehuldigd worden .
  Heeft ze ook nog wel eens bezigheden met de borduurnaald ?

 7. Wat leuk zijn ze hé dit sampler rollen, ik ben weer helemaal verslaafd aan breien en quilten, en web-logs lezen, web-log schrijven, en en.
  Maakt je moeder ook de sampler CM, vind het elke week weer leuk als er een nieuw patroontjes is.

 8. Geweldig wat een mooie breirol! Compliment voor je moeder. De mijne breit hoofdzakelijk sokken en dat doet ze heel mooi, ze is 94. Ik ontdekte dat ik ook een breirol in mijn bezit heb een hele oude want er is een jaartal ingebreid: 1899. Ook initialen, maar ik moet nog uitzoeken van wie die zijn. En ik had nog een bol durable no 12……. Zit alleen nog te dubben wat voor soort patroontjes ik er in zal doe want er is ook heel veel moois in reliefpatroontjes. En of ik er hier en daar een kleurtje in zal doen. Heb me wel aangemeld bij de groep op Yahoo. Na de Pinkster zal ik proberen foto’s van mijn antiek te plaatsen. Moet nu (alweer) weg, op stap met mijn zus Groetjes
  Marianne P (Geniet nog steeds mateloos van dit weblog!!!!)

 9. Berthi’s MAMMA, mooi geworden de rol !!!
  En ik denk dat u zich niet verveelt en alweer wat op de pen hebt :-)). Mooi herinnering zo, met de initialen en jaartal.

 10. Berthi’s mama….Heel erg mooi geworden!! Gaat u ook de CM breien???
  Ik denk ook dat er na de breirol meteen wel weer wat anders op de pennen is gekomen!!!
  Hel mooi!!!

 11. Audrey, bambu naalden breien heerlijk, de dunste zijn 2, daar brei ik mijn rol op.
  Maar je moet het zelf aanvoelen wat je het prettigste vind. Sommigen willen het echt niet. Het was voor mij (als okselbreister)wennen dat ze kort zijn, maar voor handschoenen en sokken juist heel handig !!
  Gerrie, ik ben na jaaaaaren weer aan de brei. Had alles al weggedaan !!! DUS !!?? :-))..
  MaRia, herkenbaar !! :-))). Wordt vanzelf wel rustiger maar je komt er nooit meer los van, het loggen :-)).
  Marianne P, OOOO mooi een oude rol, willen wij graag zien !!!???

 12. Berthi, wat bof je toch met je moeder! Echt heel mooi gedaan hoor, complimenten. Gaat ze ook verder met de Sampler CM? We zijn inmiddels al bij patroontje 8.
  Groeten van Carla M

 13. Mooi,mooi, alweer een prachtige sampler M te bewonderen. Erg mooi gebreid, komt er nog een sampler CM vervolg of zijn de breirollen nu wel af? Grappig, als je zoveel keer dezelfde breirol ziet begint het breiwerk een beetje op een handschrift te lijken, geen een rol is hetzelfde.

 14. Wat een prachtig fijn breiwerk!!
  En wat je niet verwacht: dat patroontjes zo naar links of rechts kunnen “wandelen” zoals in foto 2. Goed dat van tevoren te ontdekken, anders wordt het wel een vreemd truitje 🙂
  Het nut van de breirol weer bewezen.

 15. o Berthi ,wat is ie mooi gebreid . Ook van mij een pluim op de hoed van je moeder!!
  Ik vind het “brei-rollen”ook zo leuk om te doen .

 16. Dank voor alle complimenten. Ik zal ze doorgeven!
  @dijn-audrey, mijn moeder is niet aan een nieuwe breirol begonnen. In 1997 heeft ze al een pronkrol van ruim 10 meter gebreid.
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2005/10/gebreide_oefenl.html
  Ze gaat van deze wol http://berthi.web-log.nl/berthi/2006/02/nomotta.html sokken breien. Niet voor mijn vader want die wil geen lichte kleur sokken dragen! 🙁
  dijn-audrey, ingrid h.g., dat was nog eens nachtwerk! (^_^) Hannah en Marion waren vroege vogels!
  Weten jullie dat Marnel prachtige breinaaldjes kan maken van satéprikkers???
  Wel van een goede kwaliteit satéprikker, natuurlijk!
  @Gerrie, heel veel succes met je verhuizing!!
  Mijn moeder heeft verschillende merklappen geborduurd in de afgelopen jaren, maar dat doet ze niet meer. Ze houdt het bij breien!!
  @Marion, natuurlijk word je breirol ook zo mooi!
  @MaRia, wij vinden het altijd gezellig als je op visite komt en ook nog eens met ons meepraat.
  @Hester, Wilma, Carla M, mijn moeder maakt niet de Sampler CM. Eerst de sokken van de Nomotta wol en daarna…….!?
  @Marianne P, we kijken uit naar de antieke breirol!!
  @marcella, eventjes geen breirol, maar eerst sokken!
  @ineke, er zitten breisteken in de breirol waar ik toch liever geen vest, trui of wat het ook zij van zou willen hebben.
  Inderdaad, heel nuttig een oefenbreilap!

 17. be bezig met de sampler c, is af en ga op de zelfde manier als Berthis moeder verder met CM. is leuk werk geeft een afwissing als er iedere week een stukje aan gebreid kan worden.

 18. Als ik iet zo’n last van mijn polsen had was ik al lang al begonnen met de breirol, wat is deze prachtig geworden, mijn complimenten.
  Iedereen geeft zo hoog op van de bamboe-naaldjes, ik dacht dat moet ik ook proberen. Op de Textiel-plus dag gekocht met wol voor een paar sokken voor mijn broer( die wil ook gedekte tinten) en bij de eerste sok al drie gebroken. Dus ik brei verder op de oude r.v.s. naalden van mijn moeder. Groet, Simone.

 19. @simone, wat vervelend dat je zo’n last hebt van je polsen. Ik hoop dat je snel een start kunt maken met de breirol.
  Mijn moeder heeft een hele poos niet kunnen breien omdat ze van het vele breien last had gekregen van een “brei/tennisarm”.
  Ik brei ook het liefste met r.v.s breinaalden.

 20. mooie rol ook geworden. het is heerlijk te kunnen breien dus of het een rol of sokken worden maakt niet zoveel uit.

 21. Berthi: Ohhh, ruim 10 meter… En wat een mooooooie, zo regelmatig, gebreid! Top, zeg!
  Goed dat je dat zegt van die bambunaalden. Dan blijf ik maar bij mijn oudjes van rvs.
  Breien met satéprikkers…, schitterend.
  Mijn opa Willy heeft voor mijn oma Dien ooit satéprikkers gemaakt van… de spaken van een racefiets.
  Van haar heb ik de ouderwetse manier van saté bakken geleerd:
  Een ijzeren onderzetter in de vorm van een grill op het gasfornuis doen. Met olie insmeren. Gasvlam op klein tot middelhoog vuur en dan gemarineerde kecapkipfiletstukjes zo grillen. In die tijd (jaren 70) hadden we nog geen afzuigkap dus dat walmde heel gezellig.
  Ik heb nog jaren zo saté gemaakt, trouwens.
  In dit nieuwe huis zat een inductiekookplaat. Daar heb ik heel erg aan moeten wennen. Wel handig met schoonmaken. Een lap erover en klaar.
  Ehh, wij hadden het over breien. Hoe kom ik nou op inductieplaat.
  Ik ga dadelijk een patroontje breien in mijn breirol en die heet de molenwieksteek. Dit ter herinnering van Molendag op 12 mei jl. Iemand had dat ergens bij Berthi geschreven: MOLENDAG vandaag.
  Kijk, ik doe heus wel wat hoor, met alle info die hier wordt gegeven. Hihihi.

 22. @dijn-audrey, wij twijfelen niet aan jouw harde werken!!! (^_^)
  … Molendag! Dat was volgens mij Marlies die ons eraan herinnerde! Goed dat al dit soort informatie vermeld wordt! Er zijn altijd mensen die er iets mee willen doen!!
  Zoals jij bijvoorbeeld!!
  Mijn schoonvader heette ook Willy!! (^_^) En mijn schoonmoeder kan héél goed Indisch koken. Zij is bijna 87 en heeft er nu (helaas) niet zo’n zin meer in. Als we bij haar op visite kwamen rook het hele huis naar Indisch eten. Heerlijk!!!!
  Mijn opa (de vader van mijn moeder) had een fietsenzaak en in de oorlogsjaren maakte hij van oude spaken breinaalden voor zijn dochters! Zijn vrouw kon helemaal niet goed handwerken! Zij had er ook niet zo’n zin in! (^_^)

 23. Waar een racefiets al niet goed voor is!
  Je kunt er zelfs mee fietsen! HAHAHAHAHA.
  Mijn ouders maken nog steeds rijsttafel als wij met zijn allen ons bij hun verzamelen. Honderdeneen schoteltjes op tafel: met rijst (gele of witte), met sajoer, met kroepoek, met atjar, met bami, met mihoen, met frikadel pan, met garnaaltjes, met soto, met taugé, met gebakken uitjes, met lumpia (maakt mijn moeder zelf: heeeel dunne knapperige en dan daarover heen een lepeltje rode hete saus, smulsmul), met dit met dat. Ze zijn uuuuuuren bezig en dan is het binnen een uurtje óp. We krijgen ook altijd veel mee in een rantan, dat zijn pannetjes in elkaar en die draag je aan een hensel die aan het onderste pannetje vastzit. Altijd heel gezellig, zo samen eten. Er wordt veel gelachen.
  Helaas is het zo dat in de Chinees/Indische restaurants de gerechten aangepast worden aan de Europese smaak. Of je nu bami of mihoen of weet ik wat besteld: alles smaakt hetzelfde. En geloof me: er horen dus GEEN erwtjes in Indisch eten!
  Tip: Schuin tegenover het station hier in Maastricht is een Chinees Restaurant, dat wij heel regelmatig aandoen. Het is er iedere avond bomvol, soms moet je wachten op een plekje, en …. de hele Chinese goegemeente van Zuid-Limburg, Belgie én Duitsland komt hier eten. Dan zit je goed, dus! Hun Wantansoep is LEKKER, alsook hun garnalengerechten. Hun rundsvlees met verse ananas is SUPER. En hun gefrituurde banaan daar doen ze een stroompje honing over… Adugh… hence my buddhabelly!
  Kijk, interessant he: Maastricht. HAHAHAHA!

 24. Dijn , heb je nog een rantang ?
  Ik heb spijt dat ik hem in een opruimfase weg gedaan heb .
  Ik meen dat ik er zelfs twee had .
  Jammer eigenlijk , ik dacht er een dezer dagen aan .En zie het nog zo voor me creme email met een groen randje .
  En de ander meen ik aluminium .
  Ik zal er nog wel iemand een plezier meegedaan hebben .Weggooien doe ik niet zo gauw . Ook een paar melkemmertjes , niet bewaard .Zou ook leuk zijn voor een grote bos bloemen .

 25. @dijn-audrey, we kunnen niet meer om Maastricht heen! (^_^)
  Er gaat niets boven een Indische maaltijd. Smullen!!!!!!! Alleen heb ik zelf geen zin om het klaar te maken (teveel werk!!!); koken is niet mijn hobby!!
  @Gerrie, maak jij wel eens een Indische maaltijd?

 26. Gerrie: rantan’s zijn hier te krijgen bij de Toko op de markt, maar die zijn van aluminium. Heb er zelf geen. Ibu heeft er 2 en die gaan bij het volgende bezoek mee terug. Of… de paar melkemmertjes met tulpen erin aan een stok over je schouders, staat ook mooi met die omgekeerde wadjan op je hoofd en die Italiaanse teendingen van B-ness! De breirol van haar moeder om je heupen als slendang (band om je middel). Kan je zo op de voorpagina van de nieuwe Handwerken Zonder Grenzen=> meteen tig abonnées.
  B-ness: double high five! Mijn hobby is niet zozeer het klaarmaken maar meer het proeven en dan na verloop van tijd verzaligd achterover leunen en lui worden. Toch vind ik nieuwe recepten uitproberen (als het maar SNELLE recepten zijn)wel spannend hoor.

 27. He wat leuk omdat terug te lezen over fietsenspaken en breien. Mijn opa had voor mijn moeder ook zo voor haar breinaalden gemaakt! Zij breide altijd sokken voor de hele familie (ze waren met 12 inclusief mijn opa en oma) zelfs als kind al. Ieder draadje werd benut. Alles werd als het versleten was weer uitgetrokken en/of stukken aangebreid. Ik vind het jammer dat zij deze periode niet meer meemaakt dat breien weer zo in, ze zou er zo van genoten hebben dat was echt ‘haar ding’ samen met haken. Ik hoor nog haar naalden in de wintermaanden zo snel tikken dat ik niet mee kon tellen als kind, zo snel.

 28. Gerrie: Daarbij krijg je ook nog een rolmops in je moel. Als dat blad van B-ness internationaal gaat, moeten we wél Holland promoten.

 29. Och wat leuk, die herinneringen aan je moeder zo.
  Die spaken waren toch maar heel handige dingen, als ik dat zo lees.
  Wat zou je er nog meer van kunnen maken:
  – gordijnrails
  – beugels om de tanden van je kind te reguleren
  – stokjes om je tuinplantjes te ondersteunen
  Kijk, wij zijn omnicreativici.

 30. Dijn als ik voorbij wandel met die melkemmertjes en mooi zeg met tulpen erin en de wadjan op m,n hoofd , maak jij dan een foto . . .??????
  Berthi er zijn hier heel wat verjaardagen gevierd met heerlijke etentjes .
  Iedereen zat er tenminste van te smullen .
  Ik begon altijd dagen van te voren met Cakes bakken en kleine cakejes en dan kwam het grotere werk met allerlei gerechten .
  Ik hield alles bij in een schrift , voor hoeveel personen en of ik eigenijk meer had moeten maken of andere bijzonderheden .
  Al de ingredienten noteren .
  Dat deed ik voornamelijk als we met veel waren .
  En allerlei lekkere snoeperijtjes .
  Mijn schoonzusje logeerde eens bij ons met haar vriendin , dat deden ze vaker , maar toen zouden ze samen naar Indonesie gaan .Wij zouden hen naar Schiphol brengen .
  Dus een paar dagen voor hun vertrek waren ze al bij ons .
  Zo vlak voor hun grote reis was ze ook nog jarig , dat zou dan dit keer maar een beetje voorbij gaan vond ze .
  Nou dat vonden wij dus niet .Heel de familie ingelicht en op haar verjaardag kwam iedereen binnen druppelen .Wat een verrassing was dat . Het moeilijkste was dat ik alles had voorbereid maar dat moest ook geheim blijven , waarom alles zo uitgebreid .
  Het is een heel bijzondere dag geworden met heel veel gezelligheid .
  Ik zie die dagen weer als een film aan me voorbijtrekken .
  Later nog wel eens meer Rijsttafel verhalen !
  Maar voor dat zelfde schoonzusje moet ik nog een verhaal met herinneringen vertellen voor het felicitatie boek , dat ze krijgt ter gelegenheid van haar 80e ( Marian’ne hier is het antwoord ! )verjaardag .
  Een A-4tje is al klaar en ik kan alvast verklappen dat het een taugee verhaal wordt .

 31. Als je niks hebt, word je vanzelf creatief als je wat nodig hebt. Net als met panty’s, wat ze daar al wel niet mee doen in nood 🙂
  (Psstt… Audrey… ik sla thuis nog steeds vast op je weblog. Ik lees het wel via een andere weg, maar kan dus niet antwoorden.)

 32. Marianne: Misschien heb je mij geblokt?
  Dat deed Daan ooit. Ik stuurde hem altijd moppen. En hij wilde alleen mail ontvangen van liefdes of als het maar over auto en -onderdelen ging. En MOEDER hoort toch écht niet thuis in zijn rijtje ‘interessante lui’…
  Gerrie: ik maak alleen de foto als je een ROLMOPS in je moel doet hoor. En dan met zo’n romantische zonsondergang achter je, met paars omrande wolkpartijen.
  Volgens mij ben jij een enorme lieverd, Gerrie, en we zijn allemaal benieuwd naar het taugé-verhaal.

 33. Gerrie’s achtergrond koortje zingt in alttonen:
  INDACHTIG ALLEMACHTIG REUSACHTIG PRACHTIG ACHTENTACHTIG ! mmmmmmmm (3x)

 34. @ Audrey: ik kom wel op je weblog vandaag, geen melding van error, maar ik kan niet verder scrollen naar beneden, kan niks. Net of de weblog niet helemaal geladen wordt, te zwaar is. Mijn geheugen(van de pc) loopt bv vaker vast bij zware downloads. Het blijft raar.

 35. Dijn vroeger hield ik wel van rolmops , maar tegenwoordig niet meer .
  Die risolles van je zijn veel lekkerder .
  Nog even een snel recept :
  Ondertussen zitten alle logleden druk te breien . De Bambutjes heel stil die hoor je bijna niet , maar die anderen vooral de snelbreisters dat gaat maar van rikketikketik .
  Heel eenvoudig en toch lekker Een pakje Saimin Japanse bamie .
  Voor een stevig soepje ben je snel klaar .
  Er is Saimin met krabsmaak of kip en nog andere .
  Volgens beschrijving de mie klaar maken er is een kruidenbuiltje bij de mie in het pakje . Niet te veel water en vooral niet te lang koken er direkt flink wat groente erbij .Ik neem graag wat Soepgroente en Stoofpot , daar zit van alles in , rode ui , kool paprika en dan nog wat taugee erbij heel lekker is peultjes en later selderij erover .
  Ik doe er ook graag nog wat Kedjap Medja no.1 Kaki Tiga ( drie benen ) bij .
  Klinkt ingewikkeld , maar is in elke toko wel te kopen .Zet de kroepoek en Emping maar op tafel en het maal kan beginnen .
  Zit iedereen nog te breien ?

 36. Nog even wachten met het taugee verhaal .Stel je voor dat het uitlekt , dan is het geen verrasssing meer voor haar .
  Want marian’ne heeft nog een verhaal tegoed over mijn bezoek aan paleis Soestdijk heel heel lang geleden toen ik nog bij mama achter op de fiets ging .En ja echt per fiets naar het paleis . maar ik weet niet meer waar de fiets gestald werd .
  Tegen de muur bij de achterdeur ?
  Wordt vervolgd in de volgende editie .
  Dijn snuffel je wel eens in het DAMES COMPARTIMENT ?
  Heerlijke verhalen van heel lang geleden ,
  tenminste als je er van houdt .

 37. Een geweldig stukje kunst.
  Mooi als je dit kunt.
  Bedankt dat we het kunnen bekijken.
  Groeten Elza.

 38. Gerrie, voor bij het tuinhekje denk ik :-))). Ben benieuwd naar het paleis verhaal !!?
  Ben niet aan de brei, te laat te donker nu, loop de logjes langs en ga zo naar mijn nestje. En zie morgen wel weer de verhalen verschijnen hier én daar :-))).

 39. Nou was ik net ergens en weet niet meer bij wie , lees ik iets over actie voeren voor ons geliefde Handw.z.gr.
  Ik heb nog even bij Lous om de deur gekeken , het was er stil en haar kast staat nog open . Al die mooie lapjes zo netjes gestapeld .
  Ik heb maar een kort briefje in haar Brievenbus achter gelaten .
  En Berthi hoor je nog wel eens wat van Peggy ?
  Zit ze nog steeds in China ?
  Ze zou toch heel lang weg blijven .
  Wie ik ook al een tijdje mis hier is Paulie .
  Ik hoop dat alles goed gaat .
  groetjes in elk geval , Gerrie

 40. Bij Tijm hadden ze het ook over HzG.
  Ik heb nog steeds geen reactie gehad op mijn mail naar van Beek.
  Marlies is ook al stilletjes.
  Paulie zal jou groet vast fijn vinden !!!:-))).

 41. Marianne: elke dag een stapje dichter bij de Waarheid! hahahahaha.
  Gisteren was het nog error. Nu kan je al mijn log komen.
  Morgen kun je vást meer! Gewoon die pc van jou aaien en lieve woordjes tegen zeggen.
  Zeg, wat is JUUL stil vandaag. Haal die fietsspakenbeugel es uit je mond, Juul. Doe es LOLlen en zwaaien en toedelen?
  Ga nu even nw logje maken.

 42. @Marianne, een zeer herkenbaar verhaal!
  @Gerrie, leuk, leuk!! Jij houdt tenminste wel van koken!! Taugeverhaal??? Daar willen we meer over weten!!! Ook nog een paleisverhaal!!!
  Daar worden we morgen op getrakteerd??!!
  Wat een toeval dat jij naar Peggy vraagt. Zij is bijna aldoor onderweg. Inmiddels is ze alweer een hele poos in India geweest.
  En…. vandaag is ze weer vertrokken naar China. Als alles goed gaat zal ze af en toe een verslagje naar mij mailen vanuit China.
  Ze komt 10 juli weer terug uit China, is dan even thuis omdat haar zoon vader wordt en snel daarna wil ze als het enigzins kan naar Nepal. Dus, met andere woorden… Peggy is bijna nooit in het land!!
  Paulie zal je groet heel erg waarderen zoals marian’ne m al zegt!! Ik doe er een reuze groet bovenop!

 43. Dijn, Juul houdt af en toe ‘radio’ stilte om daarna in volle kracht weer tevoorschijn te toedelen !!!
  Nou en berg je dan maar :-))).

 44. @yvonnep, jij bent al bij patroon 15!! Mijn moeder heeft geen baan zoals jij en jij breit als beste, kijk o.a. naar die prachtige hartensokken!!

 45. Berthi, jij hebt een kei van een breimoeder!!! Leuk al die gaatjes patronen. Doet me denken aan de kniekopusjes die mijn oma voor me breide in de jaren 50!!! Moeder van Berthi…u bent geweldig!!!

 46. Heel knap van Berthi’s moeder, zij kan breien als de beste! SUPER!
  :o)
  Het rechter-motiefje op de derde foto vind ik zo mooi, dat zijn net sneeuwklokjes.
  Ik zie er zo een groen takje onder…
  :o)

 47. … katoen ook…
  maar… ‘kweetnietmeerhoe’tmoet…
  Ik ga zo eens even borduren, geloof ik!
  ;oP

 48. @Juul, ha dat is mooi, katoen is heel geschikt voor de zomer… je kunt direct beginnen.
  Als je het begin hebt gemaakt heb je de slag weer direct te pakken!! Gewoon doen!! (^_^)(^_^)

 49. Berthi, pssst… die katoen is voor de pannenlap(pen?)…?
  :o)
  >>>>>>>>>en ik probeer óók om nog bij te lezen hoor… >>>>>>>>
  :o)

 50. Ik doe net als jij mijn best om het allemaal bij te houden……! Alleen lukt het nog niet erg zoals ik het graag zou willen!!

 51. Je linkjes bij dit bericht sturen mij door naar een site van Sanoma.

  Heerlijk om weer eens onze oude breirolletjes te bekijken.

 52. @Willeke, dat komt doordat mijn blog eerst bij weblogbeheer onder gebracht was en daarna ben ik zelf doorgegaan, maar de tijd ontbrak om alle links uit eerdere berichtjes aan te passen. Als ik meer tijd heb, zal ik dit gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *