Geen Handwerken zonder Grenzen meer!?


Een triest bericht.

Gisteren is het faillissement uitgesproken over Bureau Den Beek, uitgever van Handwerken zonder Grenzen.

99 gedachten over “Geen Handwerken zonder Grenzen meer!?

 1. Ohhhh Berthi. Ik lees het net. We hadden mensen over (open huis-avond woensdags) en die zijn net weg. Dus ik snel naar jou.
  Kind, ik weet niet goed wat ik zeggen moet. Daarom maar een arm om je schouder. En een kus.

 2. Peet komt net thuis van iemand terug naar huis rijden. En ik ben zo vrij geweest hem in te lichten. Hij zegt:
  Berthi, op geestelijk vlak is dit een mechanisme om voor jou nieuwe deuren in je leven te openen.
  En hij knikte bemoedigend.
  Het is te veel om hier te schrijven, lieverd, maar wij zijn een keer helemaal opnieuw moeten beginnen in ons leven. Achteraf bekeken, was de nieuwe situatie een enorme verbetering. Niet dat het vanzelf komt, we hebben er hard voor moeten werken.
  Ik en Peter omarmen jou en je collega’s en wensen jullie goede moed.

 3. Jakkes, ik lees net een paniek bericht van Audrey bij mij, schrik me ’n hoed en ren hierheen…
  …maar, gelukkig niets met Berthi of haar familie aan de hand… pffft…
  Gelukkig! Ik schrok!
  :o)
  Tja, en van dit bericht… ik kijk er niet echt van op…
  ’t was tobben de laatste tijd met name voor ons als abonnees…!
  We waren/ik was al bang voor iets dergelijks…
  :o|
  Ik vind ’t vooral heel erg jammer voor al het werk van Henriëtte en Henk Beukers, en voor zo’n mooi blad…
  Ook voor alle personeelsleden die zich er voor hebben ingezet, die hun best deden!
  Veel sterkte voor hen die nu zonder werk zitten!
  :o(
  Tja, en dat ik en velen met mij hun blad niet meer krijgen, wat nu…
  Krijgen de abonnees nog iets te horen van Bureau Den Beek???
  Je zal maar net 12 nummers betaald hebben…
  :o(
  Misschien is dit hieronder een idee, voor als er iemand die er over gaat, dit hier leest?
  Eén van de uitgevers van 3 van m’n quilt-tijdschriften uit de VS, ging een paar jaar geleden ook failliet, bijna ging ik voor plm. 140 dollar ’t schip in (en hogere wisselkoers dan nu), maar dáár werd het voor de abonnees als volgt opgelost, voor wat je nog tegoed had, werd je gecompenseert met andere uitgaven van deze uitgeverij.
  Via hun website kon iedereen oude nummers en boeken uitkiezen zolang de voorraad strekte…
  Leuk is anders, maar als je net voor een paar jaar vooruit hebt betaald, toch iets…
  Bah, wat jammer!
  :o(
  @Audrey, rustig…
  Je haalt Dingen door elkaar (denk ik).
  @Berthi,
  schrijf-tijd, kop op hè!
  IYKWIM

 4. OOOOOOO wat ongelovelijk. Hoe is dit mogelijk? Zo’n boeiend blad, door zo velen gelezen en gewaardeerd en dat al jaren.
  Ik krijg van mijn moeder vandaag nog een stapel oude uitgaven em ze blijven zo waardevol.
  Hoe kan het dan dat het nu voorbij is??
  Ik kan er niet bij……..

 5. OOOOOOO wat ongelovelijk. Hoe is dit mogelijk? Zo’n boeiend blad, door zo velen gelezen en gewaardeerd en dat al jaren.
  Ik krijg van mijn moeder vandaag nog een stapel oude uitgaven em ze blijven zo waardevol.
  Hoe kan het dan dat het nu voorbij is??
  Ik kan er niet bij……..

 6. Van af nu in elk geval de jaargangen die we hebben nog meer koesteren dan we al deden .

 7. Heb al een abonnement vanaf het begin…..
  WAT NU …….????????????????

 8. Oh wat vind ik dat jammer het is zo een mooi blad. Ik heb verleden jaar een 2 jr abbo genomen, ik heb nog 6 nummer te goed daarvan, ik ben benieuwd hoe dat opgelost zal worden.
  Het viel me wel al een tijdje op dat de site van hzg helemaal niet vernieuwd werd.
  Goh vind het echt heel erg keek altijd erg uit naar het nieuwste nummer….
  Zal inderdaad de nummer die ik heb gaan koesteren, er zal nu wel nog meer een run komen op oude nummer.

 9. jeetje wat een naar bericht. Ik hoop dat er voor degenen die het aangaan een goede regeling komt voor wat betreft abonnement of werkzaamheden.
  Het blijft natuurlijk een bijzonder blad en Ik zag dat er nog een aantal jaargangen verkrijgbaar zijn op de site.
  En dan vind ik gisteren zomaar 4 kleine knotjes IJslandse wol van HzG wat een toeval en is het bijbehorende patroon ook al gevonden.

 10. Wat erg voor jou Berthi en natuurlijk voor alle mensen die zich jarenlang zo voor dit blad ingezet hebben. Ik zal het gaan missen, maar zoals al enkelen hier voor mij schreven zat het er wel al een tijdje aan te komen. Jammer, jammer, jammer. Ik was al op de “Piecework” overgestapt maar heb ook nog een paar nummers van hen tegoed. :-(( , maar ja, wij staan als schuldeisers natuurlijk helmaal onder aan wat betreft teruggave of andere vormen van compensatie. Dat wordt denk ik het spreekwoordelijke fluiten naar.

 11. He wat jammer voor jou Berthi.En voor mij ook ,ik had t net ontdekt en heb net een abonnement betaald,duur 1e nummer dus.Nog wel netjes het boek gekregen……
  Heel erg jammer ,geen NHC meer,dit blad droeg naar mijn idee ook bij aan de geschiedenis van veel creativiteit,wat nu?
  Zonde!!

 12. Nou, triest nieuws hè. We zagen het allemaal al een beetje aankomen, toch? ?De bladen kwamen steeds meer te laat uit, de website werd niet geupdate en meer maatregelen om de kosten te drukken. Maar jammer hoor, vooral voor mensen die veel geld van ze tegoed hadden of net een abonnement hadden genomen.
  Oh mijn hemel, op breigebied zijn we nu veroordeeld tot de Sandra……!
  Carla M

 13. Marnel, ik denk dat je daar gelijk in hebt. Er zal ongetwijfeld beslag gelegd worden en dan worden eerst de belangrijkste schuldeisers betaald, dat zullen wij, de abonnees niet zijn.
  Op de oplage van het vorige nummer was aanvankelijk ook beslag gelegd en toch stond men daarna nog gewoon nieuwe abonnementen te verkopen in Zwolle.

 14. Oh wat erg!!! Zo is er weer een mooi handwerkblad minder!!! Niet te geloven het is toch een begrip…..Wat erg voor de mensen die daar werken. Misschien maken ze een nieuwe doorstart?? Maar inderdaad ik denk dat de abonnees niet voorin de rij staan……. Ik hoorde het gisteren en dacht dat ik het verkeerd had gehoord!!! Vervelend……

 15. Ik heb net even gekeken, ze staan niet meer bij de Kamer v. Koophandel ingeschreven (tenminste ik kon ze er niet meer vinden)en op de site van HzG kun je nog gewoon een abonnement nemen. Een ander blad van dit Bureau is medio 2006 al gestopt. Niet netjes dat ze nog adverteren met HzG.
  @ Carla, tja, dat wordt afzien hè, de Sandra, brrrrrr.!!
  Jammer toch, geen interessante artikelen van Berthi, Carla en de vele anderen meer.

 16. O wat jammer! Ik heb onlangs een aantal abonnementen afgezegd, het werd me simpelweg te veel en te vol in huis. Maar ik overwoog om HZG toch te nemen. En nu hoeft het niet meer.
  Weer een stukje verarming op het terrein waar wij zoveel om geven: handwerken, en de geschiedenis en cultuur erachter. Heel triest.

 17. Wat ontzettend jammer is dit,weer een mooi handwerkblad verdwenen.Ik heb ook net voor 2 jaar weer verlengd.Berthi voor jou ook heel triest dat dit gebeurt is.

 18. Berthi, omdat ik niet precies weet hoe nauw jij verbonden bent met het zo toonaangevende tijdschrift moet ik af gaan op de reacties die ik net heb gelezen en ik denk dat het echt heel naar voor je is en voor al degenen die daarbij betrokken zijn en jij ook zult kennen.
  Het zat er aan te komen, maar toch is zoiets een dreun als het werkelijk gebeurt.
  Heel veel sterkte met elkaar; een Iers spreekwoord zegt: “God sluit nooit een deur, zonder een andere te openen”. Wie weet wat voor nieuws er op je/jullie ligt te wachten, maar jammer blijft het.

 19. He wat vervelend, ja het klopte niet meer de laatste tijd.
  Voor mij zelf héél vervelend, net een nieuw abbonnement en een boek besteld van mijn moeizaam verdiende centjes.
  Berthie, voor jou ook niet leuk, ik hoop dat je verhalen toch ergens kwijt kan ( eigen boekjes) !!?
  Want die zijn zéér de moeite waard !!!

 20. Berthi, wat jammer alweer een handwerkblad dat niet meer verschijnt, voor jou is dit dubbel triest omdat je ook nog schrijft voor dit blad.

 21. Wat jammer,weer een mooi blad minder.Wat nu, blijft niet veel over.
  Onbegrijpelijk nu net dat handwerken weer in is.Berthi heel jammer voor jou,je schrijft voor dat blad lees ik.Heel vervelend.

 22. Oh, Bertie, wat is dit ontzettend jammer. Meer dan dat. En wat vind ik het erg voor jou. Maar ook voor ons allemaal, want er verdwijnt een belangrijk platform op het gebied van handwerken, dat onze grenzen verlegde.

 23. Even een nadere uitleg met mijn betrekking tot HzG. Ik werkte op free-lance basis, zoals alle andere medewerkers (uitzondering de hoofdredactrice), maar was zeer nauw betrokken bij het blad. Ik heb me niet voor 100% maar zeker voor 200% ingezet. Ik heb mijn best gedaan om meer bekendheid aan het blad te geven en dat kon heel goed met het speciale bevrijdingsnummer. Altijd klaar staan om mee te denken en onderwerpen uitdiepen en uitwerken. Ik wilde, net als alle andere medewerkers, dat het blad niet ter ziele zou gaan. Immers, wij kregen de indruk dat het al een poosje niet goed ging, maar dat werd steevast ontkend. En dan is het onvermijdelijke toch gebeurd.
  Van collega’s kreeg ik dit slechte nieuws te horen. Ontzettend aardig dat zij mij hierover informeerden. Zij hebben een brief ontvangen, ik (nog) niet. Dit vind ik een enorm tekortkoming van de uitgever!!
  Ik heb net mijn abonnement voor 2 jaar betaald. Het artikel uit nummer 140 zal naar alle waarschijnlijkheid niet meer betaald worden en het interview met Tilleke Schwarz, dat al helemaal klaar is, wordt niet meer geplaatst!?
  Het zal niet eenvoudig zijn om een andere uitgever te vinden voor HzG. De curator zal hopelijk op zeer korte termijn hier meer over kunnen vertellen.
  Voorlopig ga ik geen artikelen meer schrijven. Mijn merklappenboekje staat op de eerste plaats en dat zal de nodige tijd vragen.
  Juul, ik heb ook al gedacht om extra nummers te vragen, met name die exemplaren waar ik een artikel in geschreven heb.

 24. Aangezien ik via Handwerken zonder Grenzen helaas niets meer aan de trouwe lezeressen kwijt kan, wil ik graag op deze plaats laten weten dat het faillissement van uitgeverij Den Beek nog niet automatisch het einde van Handwerken zonder Grenzen hoeft te betekenen. De problemen en het daaruit voortvloeiende faillissement hadden namelijk niets te maken met HzG (dat juist steeds meer abonnees kreeg), maar met een ander mislukt en daardoor gestopt) project. Wellicht is er nog een mogelijkheid (en ik ga me daar zeker voor inzetten) om het blad elders onder te brengen. Voor ideeen hieromtrent houd ik me van harte aanbevolen!
  Groet,
  Yvonne Koop, (ex-?)hoofdredactrice Handwerken zonder Grenzen

 25. Eerst de Anna nu HzG. Ik was ook vanaf bijna het begin lid en de voorgaande nummers had ik allemaal besteld. Een hele rij met HzG sierde een boekenplank in de kast. Wat ontzettend jammer! Ik hoop dat Yvonne K heel veel ideeën krijgt om het alsnog ergens anders onder te kunnen brengen.
  Wat moet dit erg zijn voor vooral H. en H. Beukers, hun levenswerk’!
  Maar ook voor jou Berthi en de andere free-lance medewerkers + de (ex) hoofdredactrice.
  Kan ik misschien tijdelijk gratis een steentje bijdragen voor de vormgeving van het blad? (Zo’n moeilijke lay-out is het niet in 2 kolommen.) Ik ben vormgeefster. Tot alles weer op de rit zit tenminste.
  Ik hoop dat er toch een andere uitgeverij wordt gevonden want het zou echt zonde zijn als HzG met dit faillissement wordt meegetrokken!

 26. Alle HzG abbonees verzamel U!!
  Dit mooie blad (met een rijke geschiedenis) mag niet verloren gaan. Zeker niet omdat er genoeg abonees zijn om het voor te maken en dit aantal juist groeiende is.
  Dat een Uitgever door andere zaken failiet gaat, mag geen gevolgen hebben voor dit schitterende (naslag) blad!
  Actie voeren!!
  Zodat andere Uitgevers warm gaan lopen om het over te nemen!!!!!!!!!!
  A.U.B. denk mee hoe we dit voor elkaar kunnen krijgen, dat actie voeren en Uitgevers zover te krijgen dat ze doorgaan met de HzG!!!We kunnen niet zonder!!!!!!!!

 27. De uitgever van Het quiltnieuws is Boom Planeta Graphics uit Haarlem. Wie weet?????

 28. triest nieuws en nu maar hopen op een neiuwe uitgever, slecht begin van een “hemelvaart”dag die voor mij zo leuk was,

 29. Yvonne Koop, fijn dat je hier reageerd, bedankt !
  Zoals je ziet vinden de meeste van ons het jammer als HzG zou verdwijnen. Dus nog een klein beetje hoop.
  We wachten in spanning af .

 30. Ga helemaal mee met Tijm. T’sal toch niet waar wezen? Actie is geboden. Bertie, Tijm en Yvonne Koop: jullie zouden een prima hoofdredactie (crisismanagement) kunnen vormen. Beginnen met een HZG website? Een echte zoals knitty, maar dan met het hele nederlandse HZG archief er op? En dan natuurlijk wel commercieel uitbuiten en een blad erbij! Misschien geen goed idee, er kunnen betere zijn, ik denk en doe graag mee om HZG te behouden. Waar en wanneer komen we (wie doet mee?) bijelkaar voor crisisoverleg? En wat kan het NCH in dezen betekenen?

 31. Ik heb dus net vorige week voor 12 nummers betaald!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  het zou wel tof zijn als ik daar eventueel oude nummers voor kan kopen

 32. Heel fijn om te lezen dat jullie HzG zo’n warm hart toedragen en ook zo graag willen dat het blad ondergebracht wordt bij een nieuwe uitgever zodat het niet van de Nederlandse bodem verdwijnt.
  Enkele suggesties heb ik al doorgegeven aan Yvonne Koop en de ideetjes die hier aangedragen worden zijn erg belangrijk. Dus, schrijf hier je gedachten, ideetjes en mogelijkheden neer. Wij zijn er heel blij mee!

 33. De drukkerij van de Ergon (GrafiMedia) (sociale werkplaatsen) zijn in vergelijking goedkoper dan drukkerijen en leveren prima drukwerk is mijn ervaring.
  Marketingplan maken voor een nieuwe uitgeversmij? Met een paar geldschieters die willen investeren beginnen? Brief naar leden en adverteerders wie wil sponsoren?
  Misschien bestaande uitgever vragen van Borduurblad?

 34. Op de website van HZG oproep plaatsen voor een nieuwe uitgever of wie wil sponsoren.
  Stand van zaken doorgeven aan de leden daar!
  Persberichten de deur uitdoen naar de belangrijkste kranten.
  Mailing naar diverse uitgevers.
  Ook in Duitsland want daar wort het blad ook graag gelezen. Zag het ook liggen in kiosk in België. Dus ook uitgevers in Duitsland en België aanschrijven.

 35. beste berthi, wat jammer voor je! ik hoop dat er inderdaad een oplossing gevonden wordt en HzG elders kan verdergaan zodat je artikels toch geplaatst kunnen worden … het zou jammer zijn als we je artikel over tilleke schwartz niet zouden kunnen lezen …

 36. Wat ontzettend jammer nou. Het is zo’n mooi blad, en ik had net voor 2 jaar een abonnement genomen…Hoop van harte dat er een oplossing wordt gevonden.

 37. Wat ontzettend jammer nou. Het is zo’n mooi blad, en ik had net voor 2 jaar een abonnement genomen…Hoop van harte dat er een oplossing wordt gevonden.

 38. Wat een naar bericht vandaag over HZG. Berthi, voor jou heel erg lijk me. al de artikelen die je voor hun verzorgt hebt!!
  Maar ik lees dat heel veel mensen het gaan missen. Ik dacht gelijk aan jou om zelf iets op handwerk gebied te gaan opzetten. Het idee van Froukje…..lijk me geweldig!!!
  Froukje, heel goed idee. Tijm, Berthi en Yvonne lijken me een heel goed koppel hier voor. Misschien ook Marijgje erbij? Hebben we al een hele redactie samengestelt!!
  Op de handwerkbeurs dacht ik erover om een abb. te nemen. Nu ben ik daar niet zo rouwig om. Voor iedereen die wel een abb. hebben en veel geld er in hebben gestoken is dit niet leuk! allemaal veel sterkte met deze vervelende berichten van vandaag.

 39. Vreselijk jammer, hopelijk vinden jullie een oplossing.
  Veel sterkte ermee.

 40. Dat is me toch een dag .
  Vanochtend hier het slechte nieuws gelezen .
  Ik schreef even 2 regeltjes dat we maar onze bladen moeten koesteren die we in elk geval al in ons bezit hebben van de reeds verschenen jaargangen . Ik ging daarna eens de keuken in voor weer een kopje thee .En toen even bij Juul kijken .
  En het houdt me toch bezig .
  Hier liggen de diverse uitgaven vanaf het eerste nr.nogal verspreid door het huis .
  Daar zou ik eens verandering in brengen en de laatste dagen was ik juist bezig alles weer in één boekenkast te leggen .
  Soms zoek je iets in een nummer en zo blijft dat wel eens ergens liggen .
  Berthi , al je werk voor het blad .
  De mooie artikelen , vooral het bevrijdingsnummer was zo mooi !
  We kunnen het toch niet missen !
  Ik hoop echt dat het met ons prachtige blad nog meevalt .
  Laten we niet somber doen , we blijven optimistisch .
  Fijn dat Yvonne Koop zich inzet voor een goed verloop van Handw.z.gr.

 41. Wat een nieuws, een complete ramp voor alle HZG fans!!!!! Ik had net alle nummers compleet vanaf nummer 1 bij elkaar gesprokkeld. Op een Open Dag bij een van de leden van Merkwaardig (merklappen vereniging) ging er een borduurblad in de Franse taal rond. Er was enorm veel belangstelling voor. De aanmeldingsbonnen waren niet aan te slepen. Ik weet zeker dat er hier een markt voor een goed handwerkblad is. Berthi veel sterkte met alles!

 42. Bedankt voor jullie hartverwarmende reacties en steunbetuigingen! Vanwege Hemelvaart kan ik pas a.s. maandag de curator bellen om te horen welke stappen deze onderneemt voor HzG en wat ik zelf kan doen om het blad te redden. Er liggen enkele ideeen zodat ik hoop dat we voortvarend aan de slag kunnen om een doorstart te maken. Ik hou jullie op de hoogte!

 43. Ook mij is het slechte nieuws gemaild, wat jammer. Abonnee vanaf nummer 1.
  Al die jaren is het blad voor mij een inspiratie bron geweest voor mijn lessen en heb vele technieken geleerd uit Handwerk zonder grenzen. Wij hopen dat hier een oplossing voor komt en dat het blad kan blijven bestaan. Wij wensen een ieder die hier bij betrokken is veel sterkte toe.
  Bep

 44. Ook ik zou het heel jammer vinden als HZG niet meer uit kon komen door dit faillissement. Ik weet geen betere suggesties te verzinnen om HZG te redden dan die al zijn gegeven in bovenstaande reacties.
  Ik hoop dat er een goede oplossing komt want ook ik ben abonnee en zal het blad heel erg missen.

 45. Woh, even een paar dagen weg, en dan dit bericht.
  Een kwaliteits tijdschrift op het gebied van handwerken door de jaren heen, met een groot scala aan invalshoeken.
  Eerst met de Fam. Beukers en daarna met anderen.
  Het is zo mooi en toch integer vernieuwt.
  Ik heb alle nummers vanaf het begin, altijd lid geweest, kun je nagaan, en nu niet meer?!
  Iemand wilt toch vast wel een kwaliteitsblad uitgeven?
  Ik weet niet hoe want ik ben niet bekend in die wereld, maar ik wens allen die dat wel zijn en zich er voor willen inzetten alle liefde en wijsheid toe.

 46. Ook vanuit België vind ik dit een verschrikkelijk triest bericht, hopelijk komt er een oplossing uit de bus…

 47. Wat triest dat een mooi blad moet verdwijnen. Veel sterkte voor iedereen die hierbij betrokken is!
  Is het voor een eventuele doorstart niet mogelijk om een online tijdschrift uit te geven in plaats van een papieren edite? Mensen kunnen dan een abonnement kopen, en krijgen dan toegang tot de website.
  Betty

 48. wat jammer dat ik dit bericht nu net lees. vanaf nummer 1 heb ik in de boekenkast staan en met veel plezier alle jaren gelezen en er handwerken uit gemaakt. ook ik heb net mijn abonnement betaald en hoop daar nog iets voor te ontvangen. heel naar vind ik het ook voor de familie beukers die het blad jarenlang zo interessant hebben gemaakt. hopelijk is het mogelijk een doorstart te maken, want het zou jammer zijn als het hiermee afgelopen is.

 49. wat jammer dat ik dit bericht nu net lees. vanaf nummer 1 heb ik in de boekenkast staan en met veel plezier alle jaren gelezen en er handwerken uit gemaakt. ook ik heb net mijn abonnement betaald en hoop daar nog iets voor te ontvangen. heel naar vind ik het ook voor de familie beukers die het blad jarenlang zo interessant hebben gemaakt. hopelijk is het mogelijk een doorstart te maken, want het zou jammer zijn als het hiermee afgelopen is.

 50. Dank voor al jullie fijne reacties! Ik hoop zo dat er een uitgever gevonden wordt die veel belangstelling heeft om dit prachtige blad voort te zetten!
  We wachten af….!

 51. Vooral voor de familie Beukers vind ik het heel erg, dat hun levenswerk zo eindigt.
  Daarom hoop ik dat er een oplossing komt voor een doostart.
  Let op, dat het abonnementenbestand blijft bestaan.
  Het is goed te lezen dat er zoveel betrokken abonné’s zijn.

 52. Net terug van vakantie en nu lees ik dit bericht. Ik zou het ontzettend jammer vinden als het blad verdween want het is het enige blad op dit niveau in Nederland. Ik heb heb afgelopen jaren altijd losse nummers gekocht en wilde eigenlijk net toch maar een abonnement. Ik hoop dat er een weg gevonden wordt om verder te gaan. Ik wens alle medewerkers veel sterkte!

 53. Net terug van een weekend weg en lees dat de HzG niet (meer) komt. Jammer ik heb net een abonnement genomen voor twee jaar.Veel sterkte voor de direct betrokkenen en ik hoop dat er een oplossing komt, zo’n goed blad mag toch niet verloren gaan.

 54. Marianne is een mode naam geweest in de jaren 50. Ik zat met 3 in de klas, vond mijn naam verschrikkelijk, origineel-loos :-)).
  Ik denk dat het uit het na-oorlogse sosialisme is voortgekomen !!?
  Marianne: Franse revolutie !!

 55. hier nog een die al een tijd een abo wilde nemen omdat ze het blad nergens kon vinden, maar ervoor terugschrok juist daardoor en door de sterk achter lopende website, die al een indicatie gaven van de solvabiliteit. bij een doorstart ben ik erbij – als je tenminste naar het buitenland verstuurt.
  hier in z-a is het blad craftwise enorm populair (http://www.craftwise.co.za/). het wordt in eigen beheer uitgegeven. misschien interessant om eens te praten/mailen/chatten met eigenaar owen calverley, erg aardige vent, heel enthousiast. bijvoorbeeld over het abonneegedeelte op de website en hoe ze dat budgettair aanpakken?

 56. @nrrdgrrl, je linkt werkt niet, er zit een klein foutje in. Hier komt ie:
  http://www.craftwise.co.za/
  Als ik kijk naar het blad kijk, lijkt dit meer op een hobbyblad. Knap dat het in eigen beheer uitgegeven wordt. Ik zal de informatie doorsturen.
  De uitgever van HzG wilde jammer genoeg het blad niet naar het buitenland versturen, vanwege té hoge kosten, zoals hij mij eens vertelde.

 57. linkt…. moet natuurlijk link zijn! (^_^)
  Als ik kijk naar het blad kijk…. een ‘kijk’ teveel!
  Wat maak ik een fouten vandaag!! Het is mijn dag niet… zullen we maar zeggen! (^_^)(^_^)

 58. Ben even niet op het net geweest en hoorde via Tijm van dit ontstellende nieuws, het zal toch niet waar zijn, zo’n mooi blad “op niveau”. Het is te hopen dat er een oplossing komt, dit is gewoon cultureel erfgoed, daar moet toch een potje voor zijn…?

 59. Ook ik heb een mail gestuurd naar postservice@denbeek.com. Niet alleen dat wij voorlopig geen tijdschrift meer krijgen en wel betaald hebben.
  Ik bestel erg veel boeken bij HZG. Betaald maar alle boeken nog niet ontvangen,
  staat dit los van het tijdschrift?
  Als ik een bericht krijg zal ik het melden op deze site.

 60. @Elma, de postservice is een onderdeel van Bureau Den Beek. Ik hoop dat je de betaalde boeken nog ontvangt.
  Graag horen we het verloop van je!

 61. Elma, bij mij het zelfde ! En ik hoop zo dat mijn boek nog komt. Het is nu 2 maanden onderweg.
  Drie weken geleden ook gemaild, en toen hebben ze niets over hun problemen verteld anders had ik toen mijn geld teruggevorderd. Ze zeiden dat de uitgever van mijn gevraagde boek problemen had.
  Echt jammer en raar hoor !!
  Zo zijn er veel gedupeerden onder ons.

 62. Misschien een geruststelling, eergisteren heb ik 1 van de drie boeken die ik in bestelling had (week of twee geleden geplaatst) ontvangen. Op de pakbon staat dat de anderen worden nageleverd…
  Ik heb net een abo afgesloten voor twee jaar, 1 nummer ontvangen.
  Hopelijk komt er een oplossing.
  Voor alle betrokkenen: veel sterkte.

 63. @Juul, ik zal mijn reactie van vandaag aan Marian’ne m hieronder plakken:
  @marian’ne m, wat ik je kan vertellen over het bestelde boek bij HzG;
  Deze week worden de bestelde en betaalde boeken, als de boeken tenminste op voorraad zijn in het magazijn van Bureau Den Beek, verzonden naar de mensen. Heb jij jouw boek wel betaald, maar is het niet op voorraad dan zal je naar alle waarschijnlijkheid geen boek ontvangen.
  Ik hoop echt voor je dat het boek deze week bij je in de brievenbus valt!!!!

 64. oh…mm… e.a.
  ik ga duimen!
  XXXXXXX (I cross my fingers and stitches…)
  :o|
  pssst Berthi,
  service!
  :o)

 65. vandaag heb ik geprobeerd om een mail te sturen naar het adres opgegeven door Tijm om actie te voeren en namen door te geven.
  Het bericht is meteen bij mij teruggekomen,
  hebben wij door de vele reacties de mailbox overladen, hebben meer dit probleem?
  Dat zo’n stomme uitgever ons zo bezig kan houden.
  Elma

 66. @Elma, dat is ontzettend slordig!! Een emailadres geven, vervolgens gaan mensen een email sturen en vervolgens krijgen de mensen de email terug. Dat zou niet mogen!!
  Als ik hier meer over weet, hoor je van me!

 67. Nog even reageren op het versturen van de emails. Mijn provider heeft een grote storing dus al mijn werk voor niks gedaan.
  groeten Elma

 68. @elma, heel jammer, maar fijn dat je de fout gevonden hebt. Aan het eind van deze week zullen we meer weten of de actie zinvol is geweest.

 69. Een reactie uit Belgie. In december 2006 heb ik een geschenk abonnement lopend over 2 jaar gekregen op HZG. Tot nu toe maar 1 nr ontvangen.Is er iemand die weet hoe ik een compensatie kan krijgen langs de curator? Met 11 oude tijdschriften zou ik al heel tevreden en gelukkig zijn.groetjes Magda

 70. Magda, veel van ons hebben dit probleem. Maar als het goed is krijgen we vanaf Julie weer nieuwe nummers. Dan gaat je abb. weer door.

 71. @Magda, klopt helemaal wat Marian’ne m zegt. Handwerken zonder Grenzen is overgenomen door een nieuwe uitgever en vanaf juli, ergens in juli, verschijnt het blad weer. Je krijgt de resterende nummers van je lopende abonnement.

 72. En nu? Wat moet ik nu mijnheer den Beek? Ik zit net in een ingewikkeld breipatroon en kan niet meer verder omdat het vervolg in het nieuwe nummer zou komen. Bruut!

 73. Die uitgever had ook nog een ander blad, Videohobby magazine. Precies hetzelfde verhaal. Ook in één klap weg. Bij wie moet ik aankloppen om het abonnementsgeld terug te krijgen voor de nummers die ik niet meer krijg?

 74. @Greetje Olders, ik zie in het laatste nummer (140) geen ingewikkeld breipatroon staan!?
  Vanaf deze maand komt HzG weer uit.

 75. @Bert Kolders, ik meen dat de nieuwe uitgever ook het Videohobby magazine heeft overgenomen, maar of dit blad verder gaat…
  Het resterende abonnementsgeld zal naar alle waarschijnlijkheid niet terugbetaald worden. Dat geld is er gewoon niet. De uitgever heeft niet voor niets het faillissement aangevraagd.
  Het is afwachten wat de nieuwe uitgever met dit blad wil gaan doen. Ik neem aan dat de abonnees een keurig bericht ontvangen als dit blad stopt.

 76. Ik ben helemaal verbijsterd,zit al een hele tijd te wachten op HzG en vroeg aan mijn moeder of zij al nr 141 had ontvangen.Ik was even bang dat ik die van mij had weggegooid maar niet dus. Ik ben vervolgens op de site gaan kijken maar kan daar niet opkomen en las vervolgens het bericht over de faillisement. Ik ben totaal verbijsterd, ook wij zijn al 30 jaar lid en zijn helemaal verknocht aan dit blad,want zeg nou eerlijk dit is handwerken op heel veel verschillende gebieden. En het geld!eigenlijk maakt me dat helemaal niets uit, ik hoop van harte dat Yvonne een andere uitgever of oplossing vindt en dat we over een poosje het blad weer gewoon in de bus vinden. Heel veel succes Yvonne .

 77. Berthi, wat ben ik hier blij mee.Ik zit nu even een traantje weg te pikken. Ik had dit niet verwacht. Wat heerlijk voor iedereen.
  Bedankt voor je berichtje.

 78. L.S.
  Het is verheugend te lezen dat wellicht een “doorstart” van HZG
  mogelijk is.
  Als borduurder ( kruissteekjeswerk)was ik altijd zeer belangstellend naar de nieuwste editie die dit keer griezelig lang op zich liet wachten en bange voorgevoelens opriep.
  Groetjes, Wim.

 79. @Wim, nog eventjes geduld en het nieuwe nummer valt bij je in de brievenbus, als je tenminste een abonnement hebt en anders binnenkort snel naar de readshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *