50 gedachten over “Moederdag

 1. Gefeliciteerd met je moederdag !!!
  Voldoe je een beetje aan de lijst ? :-))).
  Volgens mij kan die nog veel langer !!

 2. @marian’ne m, …. er kan nog zoveel bij!!
  Ik ga nu de was ophangen en dan vind ik het welletjes!!
  Welterusten en laat je morgenvroeg lekker verwennen!

 3. Wacht wacht! Ik wil jullie ook nog feliciteren voor ik in coma verval in mijn heerlijk warm bedje.
  ZOEN!
  Voor alle moeders de hoeders.

 4. Wacht wacht! Ik wil jullie ook nog feliciteren voor ik in coma verval in mijn heerlijk warm bedje.
  ZOEN!
  Voor alle moeders de hoeders.

 5. Wat lief allemaal!!!
  Laat je morgen(vandaag)lekker verwennen en geniet allemaal van een mooie, warme, liefdevolle moederdag!

 6. Gefeliciteerd alle MOEDERS met moederdag.Welterusten fijne dag vandaag

 7. jammer Marcella, de link doet het “even” niet : “Our Apologies
  Hallmark.com is temporarily unavailable. We expect to be back online shortly.” Wij “doen” eigenlijk weinig met/op moederdag, het is toch eigenlijk elke dag moeder/vader/dierendag etc etc ?? Pluk de dag, dus iedere dag! Jullie begrijpen het al, ik hou dus niet van die “verplichtingen” …. maar desalniettemin, iedereen een hele fijne zondag, het zonnetje schijnt hier al !!

 8. Voor iedereen een hele fijne moederdag!!!
  Laat jullie je maar lekker in de watten leggen…….
  Ik ga vandaag lekker een paar SBS blokjes naaien…….
  Hoef niets te doen vandaag……
  :-)))

 9. Net voordat iedereen op bezoek komt nog even snel kijken, een heel fijne moederdag gewenst voor jou Berthi en voor iedereen die zijn moederlijke gevoelens laat gelden vandaag.

 10. volgens mij is heel Nederland onderweg ….. het was ontzettend druk op de snelwegen … wij zijn huizen wezen kijken ………. en op de logs lekker rustig dus !
  Marcella, link werkte nu wel, hij is cute !

 11. HA… nu weet ik eindelijk welk “beroep” ik kan invullen op m’n paspoort… hmmm…tja… eh… de keuze is wel groot…!
  ;oP
  OK… doe maar gewoon: MOEDER!
  :o)

 12. Leuke moederdag gehad allemaal? Niet alleen was iedereen onderweg, maar ook de afhaal chinees, wok restaurants en van der valk zaten vol en moest er lang gewacht worden om je eten af te halen. Blijft de vraag…wordt er niet door vaders en kinderen gekookt??? Grapje…. Geest van deze tijd denk ik. bij mij was het een gezellige dag.

 13. Hier thuis werd door moeder gekookt! Wel extra lekker en uitgebreid, maar ja moeder vindt dat in het weekeinde geen straf.
  Verder had moeder een rustig dagje !

 14. @Juul, heerlijk verwend!!
  Eline heeft altijd leuke ideetjes. Ik was al heel lang van plan om dit geurtje (zie link) te kopen, maar het kwam er niet van. Dus kreeg ik het vandaag voor moederdag.
  http://www.reddingfield.nl/productdetail.asp?ZM=M&MID=29&AN=1232003105
  Vanaf vandaag doe ik niet meer de ochtendjas van Eline aan. Ik kreeg er eentje cadeau en de kleur is…… ja je raad je het goed: blauw!!
  http://www.vandyck.nl/nl/indexbadmode.html
  Fijn als je een Bijenkorf Outlet in je stad hebt! (^_^) (^_^)
  Traditiegetrouw gaan we met moederdag naar mijn moeder en mijn schoonmoeder. Ik was zowat de hele dag op pad!

 15. @Juul…. en ben jij ook in de watten gelegd?? Ik las net op je blog dat je enkele jaartjes geleden een prachtige bloem van je zoon kreeg, maar wat was het dit jaar???

 16. pssst… als jij ’t weet…, weet ik ’t ook!
  (doordenkertje)
  LOL
  :o)
  Ik ben weg, straks staat ’t nieuwe stukje d’r!
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Tot morgen!
  :o)

 17. Op bezoek bij Peter’s moeder. Zij is eind febr weduwe geworden. Langzaam vindt ze haar draai, en naald!: ’s avonds als de uren lang worden borduurt ze nu (jaaaaaaren niet meer gedaan) een tafelkleed. Ze is lid geworden van mijn pas opgericht handwerkclubje voor Jeugdige Lieden met Onrustige Handjes (2 van mijn leden zijn nu rond de 80…), ze gaat gymen en begint aan Nordic Walking. Knap he.
  We hebben haar met allemaal roosjes verwend en raad eens wat we gedaan hebben? Ze heeft de zolder opgeruimd en kwam daar dozen met oude Anna’s tegen en Neue Mode’s (80er en 90er jaren)enzo. Moederdag ging zo op aan bladerbladerblader, kwijlkwijlkwijl. Ik heb drie oude mogen lenen, met allemaal aparte breisteken voor in mijn breirol.
  Zeg, de Anna is er mee opgehouden. Wisten jullie dat? Per mei. Jammer, zo’n veelzijdige handwerkbron.
  Daan’s lief bracht voor mij een prachtig boeketje mee: oud oranje/geel/dat heeeeeeel licht groene erin, en dan gevat in groene bladeren en daarweer omheen zo’n tuuuut (is Maastrichts voor ‘zak’, maar ik bedoel een kraag -snap je?-) van heel dunne gevlochten donkerbruine takjes. Beeeeeeeeeldig.
  Vroeg naar bed gegaan met vlammende keelpijn en nu pas op. Vandaag veel drinken maar.

 18. audrey Respect voor alles wat je moeder oppakt, is zo belangrijk om je dagen weer te vullen, en verder wat een leuke moederdagen hebben we allemaal gehad, Hier alles heel rustig , 1 kind in dubai en i bij de scouting , kleinkinderen m waren allemaal werken , dus samen met DH lekker gegeten en geluierd,

 19. @marian’ne m, eenvoud siert de mens!
  Het belangrijkste is wat je zelf en de andere gezinsleden van deze dag vinden en ermee willen doen.
  De knutselwerkjes van vroeger waren toch wel het allerleukste!!
  @audrey, je schoonmoeder begint aan een nieuw hoofdstuk in haar leven. Heel goed en knap. Geef je haar de complimenten van mij?
  Keelpijn…. wat beroerd! Veel drinken en morgen weer beter!
  @basje, vergeet jezelf niet. Jij krijgt van mij heeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeel complimenten en een grote pluim voor alles wat jij onderneemt!! Ik weet wat je zoal doorstaan hebt, en dat is veel, en telkens pak je de draad weer op, met volle moed!!! Jij bent een KANJER!!!

 20. Ik had boeken besteld, en kreeg eind vorige week een telefoontje dat ze waren aangekomen.
  Manlief was toch vlakbij de boekenwinkel, dus even opgebelt of hij ze wilde halen…
  Krijg ik ze even later, verpakt in een cadeau papiertje.
  Voor moederdag, zei hij…
  Nou ja!
  LOL
  :o)
  Pssst, pampers gebruikte ik ivm de rode billetjes die zoonlief (dus niet) had!
  (volgens mij staat deze reactie niet onder ’t goede stuk, nou ja, wat maakt ’t uit.)
  BERTHI, BORDUREN OP (VIEZE) LUIERS???
  Oh HELP… wáár moet dat heen…?
  LOL, ik word wel nieuwsgierig wat je plan is.
  :o)

 21. @Juul, wat lief van manlief!! Nu ben ik niet nieuwsgierig, maar het is wel leuk om te weten welke boeken je hebt gekregen!(^_^)
  ….dat proberen we dan nog maar even geheim te houden!! (^_^)
  Mijn Abc moet ook nog komen!

 22. Juul: jij OOK al boeken gekregen? Ikke ook! Naast Pamuk-Ik heet Karmozijn, van Peetje,
  ook van mijn bloedjes: ‘De kinderen van Húren’ van J.R.R. Tolkien.
  Ik schreeuwde: AHHHHHH! Tolkien! en maakte een rondedansje. In de Ban van… had P ook al tientallen jaren, ook gebonden natuurlijk. Ik las het eind 80er jaren en werd meteen trefzeker met Cupido’s literatuurpijl geraakt. Ook met de muziekpijl trouwens: cd van Johan de Meij’s 1e Symphonie “The Lord of the Rings” met de Kon. Mil. Kapel olv Piere Kuijpers 1989.
  Borduren op vieze luiers is heel hip hoor. Het doorlééfde ervan. Snap dat dan.

 23. @audrey, ik ben gaan zoeken naar Ik heet Karmozijn en kijk hier eens om een indruk te krijgen:
  http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-LookInSide?BOL_OWNER_ID=1001004004464110&Section=BOOK&Secondary=looki&num=1
  Manlief zag dit venster net open staan en was direct gepakt door de openingszin. Ja, dat moet je bestellen!! (^_^)
  Mooi voor vaderdag!!
  Als ik op vieze luiers borduur, wordt het verhaal nog uitgebreider en daar ben ik wel voor te porren!
  Prachtige moederdagcadeautjes!!

 24. Lieverd, moet je doen, dat boek voor jouw man bestellen: A page-turner indeed! Iedere avond paar blz lezen in mijn warm beddeke, als Peet het niet vast heeft, tenminste.
  Gewoon doen, een luier als borduurlap. Dat is VERNIEUWEND. Een lieve vriendin van mij kwam mij helpen mijn huiskamer netjes te maken voor een grootse happening laatst met tig gasten. Ik heb niet zulke goede ogen en ben meer een pfffff-mens om stof weg te blazen. Huis schoonmaken: zo zónde van mijn tijd. Enfin, zij had een stok en een witte luier van haar kids vroeger eromheen en ging er zó over mijn muren en langs het plafond. Wij roken niet thuis, en zó vies ben ik heus niet, maar de luier zag er daarna dus niet meer zó spierwit uit. Mijn huis was als een ringetje. Alles glom en blonk en ze deed het ook nog met een neuriedeuntje en een grote glimlach. Goed he. Zij kan dat.
  Dus: borduur die vieze luier vol en dan zeggen wij: Kijk dat is nu een échte Royal B-ness. En dan wordt je vermeld in belangrijke kunstboeken, naast Appel en Brood.
  Och, over Appel. Nog een verhaaltje voor het slapen gaan.
  Collega van mijn vader in Parijs en zijn Indische vrouw nodigden mij uit. Ik als scholiere (16 ofzo) paar dagen logeren, vanuit NL. En wie ontmoet ik daar in hun appartement: Appel. En hij had een Indonesische liefde toen.
  In Indonesie op school werd eens een film vertoond van hoe hij werkte. Hij smeet de verf op het linnen en bewerkte het met paletten en messen enzo. (Ik ben meer iemand die graag ziet wat iets voorstelt, en liefst nog een schilderij wat me aan het nadenken zet. Waar ik nog een keertje of wat naar wil terugkijken. Ja! Zelfs in kunst zoek ik een verhaal… (ben verzamelaar/liefhebster van Mazilu, Pierre Laffillé, Ravski, Petre Velicu).
  Enfin, ik ontmoet dus Appel en kijk naar zijn handen. Grote vlezige vingers.
  Zegt Appel: Ik wil je wel schilderen, Audrey.
  Ik: Nee dank U.
  Toen ik het naderhand mijn ouders vertelde, zei mijn moeder: Wéét je wel tegen wie je NEE hebt gezegd? Ik: Ja. Mijn vader moest glimlachen.

 25. Juul: hoezo net als ik? Als WIJ, als ik goed her en der lees. Wij hebben overal handwerkjes verstopt. Voor als het regent. Voor als de zon schijnt. Voor als je geen zin hebt in afstoffen en strijken en ramen lappen. Voor als er weer een project verzonnen is. Voor de mooite. Voor het verwerken van emoties. Voor het memoreren van iets. Voor als internet er uit ligt of de pc blijft hangen. Voor.. enz. Natúúrlijk doen wij alles tegelijk. Wij zijn toch MOEDERS! of VROUWEN!

 26. Tsja, mijn ervaring is als ik alles tegelijk wil doen, krijg ik veel minder gedaan!! Hoe de Abc-lap moet worden weet ik en de harten-luier-lap heb ik voor een gedeelte in mijn hoofd ontworpen.
  Misschien maar eerst de Abc-lap zodat de hartenlap zich verder kan ontwikkelen??
  @Marianne, och jee, heb jij niets van moederdag gemerkt of juist té veel??
  @audrey, schitterend dat jij nee hebt gezegd tegen ene meneer Appel!! (^_^)

 27. @Audrey,
  ik kan alleen voor mezelf spreken, er zijn nl. ook mensen (lees hierboven ook Berthi’s reactie) die niet meer dan 1 of 2 werkjes tegelijk doen.
  Echt!
  pssst, ik hang hier alweer rond te spoken… *Ü* Oeps…
  :o)

 28. @Marianne L.,
  ’t is elke dag toch moederdag, daarom kletsen we onder dit logje gewoon nog een tijdje door!
  ;o)

 29. Juul denkt vast: ik moet altijd voor hun zoeken. Nu zoeken ze maar eens naar mij.
  Kom op, Juul. Wij zitten bij het Indiaas mutsje.

 30. Oh. Juul, wij ZATEN bij het Indiaas mutsje. Zoek jij even uit wat het nieuwe wordt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *