Tweka

Vrijdag 11 mei 2007:

Het is iets na half vijf in de middag. Na een rit van vijf minuten met de boemeltrein van Geldrop naar Eindhoven, zit ik nu in de intercity naar Venlo. De treincoupé, geschikt voor zes personen, is gevuld met drie dames en twee heren. Eén heer valt op door zijn kleurrijke kleding. De getinte man, uit Afrika?, draagt een lila broek met daaroverheen een, bruin met geel en wat paars, lange tuniek. De stof van de tuniek zie ik terugkomen in de onderrand van de lila broek. De stof zou wel eens afkomstig kunnen zijn van Vlisco. Zijn hoofd siert een (machinaal) gebreid mutsje met mooie motieven, in de kleuren blauw en wit. Voor de kou draagt meneer een zwart-gele shawl, waarin een mooie gouddraad is verwerkt. Boven zijn donkergrijze MG veterschoenen, Europees model, komen ecrukleurige sokken tevoorschijn. De man houdt van opvallende sieraden; een (zilveren) ketting en armband en zowel aan de ringvinger van zijn rechter- en linkerhand een grote ring. Zijn mobieltje blijft gedurende de hele treinrit stevig geklemd in zijn hand.

Even pauze voor een slok koffie en een stuk Tony’s Chocolonely.

Na mijn halfjaarlijkse bezoek aan de mondhygiëniste vanmiddag in Geldrop, nam ik de tijd om de expositie over Tweka in Kasteel Geldrop te bezoeken. Op 28-10-1983 was ik voor de laatste keer in het kasteel. Eindelijk een goede reden om weer eens een kijkje te nemen in dit statige pand, dat in een prachtig park ligt. Mijn beschikbare tijd was té weinig, maar ik heb genoten van zowel het park, als het kasteel, als de tentoonstelling Tweka.

Inmiddels is het kwart over vijf. We naderen station Venlo, eindpunt van deze trein. Meneer Afrika trekt zijn warme winterjas aan, pakt een sigaretje, vervolgens stappen we samen uit en gaan ieder onze eigen weg!Kinder T-shirt 29-10-1953.Katoen – Helanca 1962-1969.


Wollen damesbadpak 1926. Was ook in Herenuitvoering verkrijgbaar.Kinderbadpakje eind jaren ’50. Katoen.Wollen kinderbadpakken 1948-1952.

Dit is de eerste serie foto’s over ‘de’ Tweka. Maandag meer foto’s en de geschiedenis van Tweka.

67 gedachten over “Tweka

 1. Schattig al die badpakjes!!! Ik zie ons nu al lopen op het strand. Ik en manlief, dochters met vrienden en twee kleinzonen. Wat zullen wij een bekijks hebben tussen alle mini bikini….
  😉

 2. Zo’n katoenen badpakje had ik ook in 50e jaren: wij verhuisden voor 3 jr naar de antillen, de wollen badpakken gingen mee!! Op een filmpje zie hoe die dingen zakten als zij nat werden: tot je knieen! Geen gezicht dus kregen wij een splinternieuw “amerikaans” badpak met rokje!! Als je 7 jr bent is dat het mooiste wat bestond, ik wilde het nooit meer uit!

 3. Tweka en Helanca, dat klinkt oud en vertrouwd! Kwam dat uit Geldrop?
  O jaaa, ooit ook de genante ervaring gehad van zo’n loodzwaar nat wollen badpakje, dat op je knieën achterbleef als je het water uit klom!
  En op vakantie in Duitsland kreeg ik toen zo’n katoenen rimpelgeval. Werd ook lood, maar toch minder en het lubberde niet zoals het wollen. Je voelde je een filmster!
  En later bij het waterskieën kwam ik in een bikini zo hard op het water terecht, dat m’n bovenstukje aan m’n hals hing en het broekje nog net aan één kuit. Nu ga ik (weer) in een degelijk badpak te water.

 4. Ja, nostalgie ten top, twee van deze badpakken komen me heel bekend voor en ik denk dat ik van mijn later Tweka badpak nog wel een foto ergens heb liggen. Enige reportage, zie uit naar de volgende.

 5. O ja! De jaren 50! Dat brengt herinneringen! Het prachtige katoenen rimpelbadpak!Een filster was je daarin!
  En daarvoor had ik een blauw gebreid badbak, dat inderdaad als een stuk lood ging hangen…..desondanks blijft zwemmen in zee tot op vandaag m’n favoriet!
  Vaders bleef altijd tot op colbert aangekleed toekijken hoe dochterlief ging zwemmen: hij (jaargang 1909) ging nooit meer zwemmen…mijn moeder had nl. zijn badpak weggedaan, onvergeeflijk in zijn ogen!

 6. Dat katoenen badpakje even beter bekeken: heel elegante rode strik en die stof!!! Klompen en tulpjes in rood-wit-blauw!!

 7. Mooi reisverslag, kleurrijke mede reiziger !!!
  Leuke tentoonstelling, en ja de bekende badpak verhalen. Heb mijn halve jeugd in het zwembad gelegen van 1 april tot 1 oktober elke dag weer of geen weer, heerlijk. In de vakantie in de zee (beetje eng), en altijd op zoek naar ander zwemwater. 1 keer een kanaal ingedoken, grote schrik, leek wel een oliebad en de kades waren te hoog om eruit te klimmen. Ook eens in een natuur vijver/zwembad, kouuuud en zwart, zó diep was het brrrrr.

 8. Tweka zo bekend , het klinkt heel oud in m,n oren , iets van heel lang geleden .
  En wat een leuke modellen laat je zien .
  Een katten smoeltje op je voorkantje en een hart als bovenstukje .Iets voor degene die nog geen idee had voor het hartenplan ?
  Nou ja in natte toestanden een uitzak proces . . . .
  Daarover alweer veel verhalen .
  Berthi , ik zie je zitten in de trein en wat kun jij observeren ! Van top tot teen een kleurrijke man in beeld gebracht . En je ziet echt ook alles !
  Het doet mij weer denken aan mijn talloze treinreisjes in de weekenden opweg naar thuis .
  Ik ging van West naar Oost in Nederland en aan het eind van een weekend natuurlijk weer retour .
  In de jaren 50 nam dat nog wel enige uurtjes in beslag .
  In Utrecht was er altijd een lange stop , gelegenheid om koffie te drinken .
  Toen liep er nog een mannetje langs de trein met een blad vol bekertjes , koffiekan en wat al meer . Roepende koffie , thee , Limonade , chocolade , etc. etc.
  Ik hoor het nog .
  Dan proberen snel te handelen alles via een een open raam van de trein .
  De man moet zo snel mogelijk zijn klantjes helpen , en ook zijn centjes in ontvangst nemen . Snel allemaal voordat de trein weer in beweging komt .
  Wil je wel geloven dat ik nu weer helemaal in zo,n oud model trein zit , sommige nog met enkele apparte coupé,s .
  Ik zie de mensen rennen om nog snel in te stappen . Maar dit laatste beeld zal wel nooit verdwijnen , er zijn altijd mensen op het laatste nippertje .
  Nou lekker genieten van de koffie en zo had ik eens het laatste slokje op en wat zie ik onder in mijn bekertje een gulden !
  Ik wel een gulden , maar keek toch wel een beetje vies .
  Zo ging dat nu , mensen betaalden en lieten vaak het geld op het dienblad vallen . In de haast van alles kwam dat soms zo terecht .
  Voor onderweg had ik wel een lunchpakketje bij me en nog iets extra,s voor de lekkere trek .
  Een ouderwets reepje chocolade , die waren toen nog dun .
  Een banaan ook lekker voor onderweg en liever geen sinaasappel dat is te moeilijk om klaar te maken en o de hele trein ruikt dan dat er iemand met een sinaasappel zit . Een banaantje kun je lekker nagenoeg reukloos opeten .
  Altijd ook een boek mee of tijdschrift .
  Wat waren de treinreisjes leuk .
  En natuurlijk ook mensen bekijken , nog zie ik tafereeltjes voor me zoals ik toen heb meegemaakt .
  Berthi , ik ben benieuwd of de kleurrijke man die jij zag nog in je geheugen opgeslagen zal blijven .
  Ik had weer even een fijn treinreisje en misschien vonden jullie het ritje ook leuk om met mij mee te reizen of liggen jullie nu allemaal nog in het water te spartelen in uitgezakte en blubberende badpakken ? ? ?

 9. Meisjes nog even dit :
  Mag ik nog even aandacht ?
  Vandaag is het DAG VAN DE VERPLEGING ! ! !
  Denk even aan onze nijvere werkers in de gezondheidszorg !
  Ze staan voor je klaar en . . je kunt ze zo maar nodig hebben !

 10. Berthie: Wat een leuk verslag! In Brussel en omstreken ontmoet ik regelmatig kleurrijk Afrika en jouw beschrijving KLOPT! Ik heb zo herkennend moeten glimlachen. Wat MOOI, dat mensen vasthouden aan hun klederdracht, ook al wonen ze niet in hun eigen streek. Ik bedoel: zie jij ons met klompjes in bijv Amerika rondlopen? Dat is het jammere van tegenwoordig: iedereen in shirt en jeans. Daarom las ik ook elders met véél belangstelling over die Marker mouwtjes en -randen enzo. Het is niet anders: ik ben een mens van tradities, die moderne ontwikkelingen stapsvoets volgt.
  Dat blauwe badpak met dat witte rokje: gááf! Zou ik zo aantrekken. En dat wollen damespakje uit 1926 zou ik zo in de jaren 70 plaatsen… Ik had laatst in Aken een dik fotoboek over het leven van Coco Chanel in mijn handen. Wat is DIE vernieuwend geweest! Geweldig haar stijl.
  De link naar Vlisco: mooie Afrikaanse modellen en wat ze aan hebben: Wow wow wow.

 11. wat een leuk verhaal, en een mooie badpakken, het is jeugdsentiment, ik zie me zelf nog met een badpak met rokje, wat was ik trots met mijn badpak, totdat ik in het water was geweest, het was loodzwaar toen ik uit het water kwam.
  Het kruis van mijn badpak hing zowat op mijn knieën, ik durfde erna nooit meer mee in het water.
  Groetjes Ella.

 12. Morgen is het moederdag, en vandaag kreeg ik een berichtje van een goede vriend die me echt in de lach heeft doen schieten. Lachen jullie mee?
  HOE HOUD JE EEN VROUW TEVREDEN? Is dat moeilijk? Nee hoor, je hoeft alleen maar te zijn:
  1.een vriend 2.een kameraad 3.een minnaar 4.een grote broer 5.een vader 6.een meester 7.een chef 8.een electricien 9.een timmerman 10.een loodgieter 11.een technicus 12.een binnenhuisarchitect 13.een ontwerper 14.een insectenverdelger 15.een psycholoog 16.een psychiater 17.een genezer 18.een goede luisteraar 19.een organisator 20.een goede echtgenoot 21.erg schoon 22.sympathiek 23.atletisch 24.warm 25.attent 26.galant 27.intelligent 28.grappig 29.creatief 30.teder 31.sterk 32.vol begrip 33.tolerant 34.geduldig 35.ambitieus 36.capabel 37.moedig 38.vastbesloten 39.trouw 40.afhankelijk 41.gepassioneerd.
  EN OOK NIET VERGETEN OM:
  42.Haar vaak complimentjes te geven 43.van winkelen te houden 44.eerlijk te zijn 45. schatrijk te zijn 46. haar niet zenuwachtig te maken 46.niet naar andere vrouwen te kijken.

 13. leuk verslag en de badpakken ellende krijgen we toe ??? de afrikaan is leuk ge observeerd, enig opklompen in amerika dat deed onze zoon, extra paar mee voor als het eerste verslten was, zijn oude klompen zijn allemmal terecht gekomen in een tuintje in grand rapids en michigan
  het kind droeg heel graag klompen, ook naar school en dat was nooit een bezwaar

 14. Hij was nog niet af (te vroeg verzonden):
  EN DAN OOK NOG:
  47. Haar veel aandacht geven, maar zelf niet veel verwachten 48.haar veel tijd geven, speciaal voor haarzelf 49.haar veel ruimte geven, nooit vragen waar ze heen gaat
  BOVENDIEN IS HET ERG BELANGRIJK DAT JE:
  50. Nooit haar verjaardag vergeet 51. Nooit je trouwdag vergeet 52.Nooit een afspraak vergeet die zij heeft gemaakt
  EN HOE HOUD JE EEN MAN TEVREDEN????
  1.Laat hem met rust 2.Geef hem eten. 3.Laat hem de afstandsbediening vasthouden
  TSJONGE WAT ZIJN MANNEN TOCH VEELEISEND!

  Ik moet zeggen: ik vind het een goede deal. HAHAHAHAHAHA. Oh nee, ROTFLOL! (JUUL: Deze flapdrol leert het al…)
  Moeders en vrouwen: morgen een fijne dag toegewenst!

 15. Basje: mijn kinderen OOK! Toen we nog in Groningen woonden. Ik heb ze nog. Heb zelf vorige herfst klompen gekocht om te klossen op mijn binnenplaatsje! Doet wel pijn in het begin. Maar schijnt supergezond te zijn!

 16. Prachtige beschrijving van de reis met de Afrikaanse meneer, maar eh… hoe zagen de andere passagiers eruit? :o)
  Mooie foto’s.
  :o)
  Fijn ontbijt en moederdag gewenst morgen!
  :o)

 17. Och wat leuk die Tweka kleding! Ik kan het me nog goed herinneren. Dat zwempakje met rokje!! Ook ik had er één. En dan die gebreide met dieren voorkant…prachtig! Waar blijft de tijd hé? De beschrijving van je mede treinreiziger… prachtig beschreven! Wat een kleurig geheel zal het geweest zijn!

 18. Ben ik nog even, vandaag gewerkt in het verpleeghuis waar ik werk. Zelf ben ik avctiviteiten begeleider en vandaag hadden we de lentemarkt georganiseerd. Die is altijd de zaterdag vóór moederdag. Altijd een gezellige happening. En jawel…gebak van de baas!!! De “Dag van de Verpleging”
  Dit was dus een extra toevoeging van de dag. Gerrie, wat alert van je om daar aan te denken!Ik zit hier moe maar voldaan achter de pc. Op tijd naar bed, want morgen ochtend staan de eersten al om half elf op de stoep voor koffie met gebak! Alle moeders onder ons een fijne moederdag. En dames die geen moeder zijn, laten zich maar lekker door een lieve man, vriend of vriendin verwennen. Doeg…

 19. Alle verplegenden onder ons: PLUIM en dank je wel voor alle goede zorgen voor onze medemens!

 20. @Wilma, ik zie het al voor me…! (^_^)
  @Betty, een mooie herinnering. Als kind had ik een donkerblauw gebreid badpak. Ik durfde nauwelijks het water in te gaan. Zodra je er uitkwam, hing je badpak zowat op je knieën. Jij bofte met je ‘Amerikaanse’ badpak!!
  @ineke, nu kan je er wellicht om lachen, maar toen….! Ik vind het in ieder geval een leuke anecdote!
  @Francisca R, jij ook al een blauw gebreid badpak!
  @ineke, om de klompjes en tulpen goed te kunnen zien heb ik een detail uit de foto gehaald. Mooi hé!!
  @marcella, Tweka had eigenlijk Drieka moeten heten. Omwille van de drie k’s van kleurechtheid, keuze en kwaliteit stelde iemand Drieka voor. Maar dat klonk te veel als de naam van een boerendochter. Dus werd er één k afgehaald en werd het Tweka. Kleurecht en Kwaliteit.
  @marian’ne m, jij bent een echte ‘waterrat’, zeggen ze in Brabant. Ik ben het tegenovergestelde. Geef mij maar vaste grond! Vliegen en zwemmen… nee dank je!! (^_^)
  @gerrie, dat was gezellig om met je op reis te gaan! Weet je dat ik in een zo’n trein met ouderwetse treincoupés zat? Deze trein gaat altijd van Venlo naar Den Haag. Op een ander traject heb ik ze nog nooit gezien.
  Er zijn zes zitplaatsen in de treincoupé en je kunt altijd de deur dichtdoen. Lekker rustig!
  @gerrie, heel goed om eens nadrukkelijk stil te staan bij de dag van de verpleging! Onmisbaar zijn deze mensen en we moeten ze zeer dankbaar zijn!
  @Marlies, jammer dat het zo’n slecht weer was vandaag!
  @audrey, ik moet maar eens de trein naar Brussel nemen! (^_^) (^_^)
  Coco Chanel was een zeer bijzondere vrouw, maar ik vermoed dat zij niet gemakkelijk was om mee samen te werken.
  @ella, zo herkenbaar!!
  @audrey, (^_^) (^_^) Ik lach met je mee!!BG
  @basje, kijk dat is leuk! Ik weet niet of ik in Amerika op klompen zou durven lopen. Je krijgt toch wel erg veel bekijks, volgens mij!
  @audrey, nu lig ik helemaal in een deuk!!!
  ROTFLOL
  @Juul, de andere passagiers waren voor mij minder interessant! (^_^)
  De andere heer had een tijdschriftje op zijn tasje liggen, maar zijn ogen vielen al snel dicht! LOL
  De jongedame naast mij zat in haar studieboek te werken en de dame tegenover mij…. observeerde mij!!! LOL
  @marijna, heel kleurrijk!
  Wat een fijne dag heb jij gehad!

 21. ik heb geen idee wat ik vroeger als badpak heb gehad, kan me alleen eentje herinneren, was iets met ruches …… gisteren in het Tropenmuseum bikini’s gezien van kralen …….

 22. Dit zijn nog mooie badpakken voor die tijd 🙂 Voor de gewone en niet zo rijke mensen had je je wollen badpakken van de markt! Ik moet er nog ergens een foto van hebben dat ik in een pierebadje (ik za maar niet pierenbadje volgens de moderne spelling schrijven, want of er echte pieren inzaten weet ik niet, maar vermoedelijk wel…!)in de speeltuin was. Nat wel te verstaan, dus het wollen badpak was ook ‘zakkende’… Ik zal in de zomervakantie is goed gaan zoeken. Dan komen ook vast de gebreide doordraag jurkjes ook weer te voorschijn.
  Later volgde de badpakken met een strokenrokje zoals op de foto hierboven en voelde ieder meisje zich veel prettiger in!

 23. @Marianne L.,
  ik zie opeens onze zoon weer voor me…
  … ging met pamper in het piere(n?)badje zitten…
  Nou die pampers WORDEN ZWAAR! LOL
  :o)

 24. Jeetje zeg, dat is ook een tuimeltrip in het verleden…Uit die tijd herinner ik me ook trevira…maar wat wás dat ook alweer?

 25. Juul jij bent toch onovertroffen met je links en aanreikende info!

 26. @Juul, het was te koud voor een gebreid badpak!! (^_^)
  @Marianne, jij ook al zo’n onpraktisch badpak!!
  @Juul, wat lees ik nu….Pampers???? Ik dacht dat jij zeer milieubewust was??? Mijn kinderen liepen in katoenen luiers. Voor een uitstapje kwam de Pamper uit de doos!
  @audrey, Juul is keigoed in snel informatie tevoorschijn te toveren, vandaar dat ze ook zo goed is in puzzelen!

 27. Berthi: had jij ook luieremmers? Een voor de plas en een voor de poep? Dat uitspoelen. Dat luchtje. En iedere keer weer vol liefde verschonen….

 28. @audrey, jazeker, twee emmers…. de stanklucht komt weer spontaan naar boven! (^_^) (^_^)
  Zal ik iets verklappen? Voor mijn hartenlap ga ik een (gedragen) luier van de kinderen gebruiken!! Ik zal er eentje uitzoeken met weinig vlekken erin! (^_^)
  Omdat we het nu zo over luiers hebben, vertel ik het al. Eigenlijk had ik dit nog even geheim willen houden, maar ja als Juul zo spontaan over Pampers begint….!(^_^)

 29. Berthi: luiers en liefde en dus het hart. Jaaaaa, onlosmakelijk met elkaar verbonden!
  Wat een goede vondst! Krijg je weer een stempeltje voor. Nu een rode, met: UITMUNTEND. Want een hart is weer verbonden met de kleur rood.
  Wat doe ik mezelf aan. Ik HEB al zoveel stapeltjes.
  Allemaal jouw schuld Juul. Jij met je pampers in dat pierebad. Ik zíe het voor me trouwens, hahaha.
  En dan ben ik voorlopig uitgestempeld hoor. Marnel: Mijn breirol en quakerlappen liggen er ook nog. Mijn hartenproject. De breirollen van Carla, die wil ik échtéchtécht maken in de vakantie. Ik ben nog bezig (ligt al jaren te verkommeren) aan The Dutch Beauty (een lel van een historische lap)of Hollandse Schone heet-ie geloof ik. En dan ben ik nog al jaren bezig aan een heeeeeeeel ellenlange zelfverzonnen romantische lap in 3 kleuren warm terra: allemaal kleine merklapjes naast elkaar op 1 grote lap, eigenlijk ook wel met het onderwerp liefde. Er staat o.a. een zwaan op geborduurd met de beginregels van dit gedicht van Wiel Kusters:
  De zwanen, die zo grondenloos verheven
  en stil en statig als een droomgezicht
  in schoonheid boven waterspiegels zweven…
  Gaat vanzelf bij mij, borduren en taal. Maar vraag me niks over machines en knopjes. Daar hebben we JUUL voor.

 30. @audrey, je moet zuinig zijn met je stempels!!! (^_^) (^_^) Ik krijg er wel een vuurrood hoofd van!!! Poeh, poeh zeg!!!
  Een heerlijk gevoel dat we gewoon Juul de schuld kunnen geven!! ROTFLOL
  Er ligt genoeg op de stapel, Audrey. Gelukkig hoeft het morgen niet af te zijn.
  O, die Hollandse Schone…. waar ben je aan begonnen!!

 31. … ben ik even weg… LOL
  *Ü*
  pssst… de Hollandsche Schone, ik heb ’t patroon ook… maar waarschijnlijk ben ik niet de enige?
  Ik ga ‘m tzt beginnen, maar nu nog niet.
  ;o)

 32. LOL
  Ik brei (heus!) d’r ’n end aan (hier) voor “gisteren”, morgen weer ’n nieuwe poging, dat logje plus reacties is me nu eht te lang…
  Ik heb nog mail te doen en 22 vensters open… *Ü*
  Toedels!
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  :o)

 33. @Juul, gelukkig ben je van 50 vensters teruggegaan naar 22 vensters. Dit biedt hoop voor de toekomst!! ROTFLOL

 34. @Juul, ik zou hor en dol worden van al die vensters!!!! LOL
  …. pas op dat je geen interessante informatie mis loopt!! (^_^)

 35. Juul, je zit gewoon in het verkeerde logje. Kom es naar het goede. We misten je al!

 36. 19 vensters… ik kan absoluut niet zoveel tegelijk bijhouden!! Nog steeds ben ik geen duizendpoot!

 37. Wees blij. lastig met schoenen kopen. Vooral als je die moet strikken.

 38. HOI allemaal, onder ’t lezen wordt er tegen me geklest… LOL, weet ik veel…
  Ik heb nu alweer 24 vensters open…
  *Ü*
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 39. Wat moet je toch met al die vensters? Houd jij zo van ramenlappen?
  Oh: mop.
  Een blondje loopt een interieurzaak binnen. Verkoper spot haar en komt naar haar toe: Hoe kan ik u helpen? Het blondje wil graag
  ROZE stof voor aan de rails.
  Er zijn vele vele ROZE stofjes in allerlei motieven en ook in diverse tinten uni, zegt hij. En hij vraagt naar de breedte en raadt aan ivm de plooien 2x de breedte te nemen.
  Het blondje rekent en rekent en rekent en zegt: ehhhhh, 30 cm heb ik dan nodig, aan weerskanten.
  De verkoper kijkt verbaasd: zo’n smal raam?
  Blondje helpt: het is voor mijn pc.
  Verkoper: PC????
  Ja zegt het blondje trots: Ik heb windows.
  Bah, wat flauw.

 40. Vanavond ben ik into blond.
  Nog eentje:
  Blonde agente houdt auto aan en zegt bars tegen de blonde bestuurster:
  RIJBEWIJS graag.
  Blondje zenuwachtig: ehhhhh. Hoe ziet die eruit?
  Agente: Roze. Rechthoekig.
  Blondje rommelt in haar tasje. Zoek. Zoek. Zoek. Uiteindelijk haalt ze er haar roze spiegeltje uit en geeft het aan de agente.
  Agente klapt het open. Kijkt. Schrikt. Zegt:
  O sorrie, ik wist niet dat u ook bij de politie werkte.
  (Nog steeds melig).

 41. @audrey, is dat een dom blondje of niet??? 🙂
  @Juul, vandaag zijn er harten te zien. Dat wilde je toch zo graag?

 42. Nog eentje dan. Om het af te leren.
  Vier dames houden hun kransje. Keurig gekapt. Gelakte nageltjes. Parelkettinkje. Thee met pink omhoog.
  Zegt de één: Het gaat heel aardig met mijn zoon. Hij is dominee. Als men hem tegenkomt, buigt men het hoofd en zeggen de dames eerbiedig: … Mijnheer…
  De andere dames knikken goedkeurend.
  Zegt de ander, een denkbeeldig krulletje achter het oor wegstoppend: Hm. Mijn zoon doet het ook niet slecht. Hij is bisschop.
  Als men hém tegenkomt, zeggen de dames diep buigend: …. Seigneur….
  Ze nippen aan hun thee.
  De derde: Heel fijn voor jullie. MIJN zoon is kardinaal. In Rome. Als de dames hém tegenkomen, knielen ze en zeggen ze… ZIJNE EXCELLENTIE…
  De dames richten zich vervolgens tot de vierde, die wat zenuwachtig aan haar vestje plukt.
  En JOUW zoon, lieve?
  De vierde dame wordt rood.
  Kom, kom, niet zo bescheiden…, wij zijn onder elkaar, nietwaar??
  De vierde dame slikt en zegt:
  Mijn zoon is stripper. Als de dames hém zien, zeggen ze: OH! Mijn GOD!

 43. Jahaa, maar ik heb REGELS…
  (nou gaat Audrey L.O.S.!)
  LOL
  Ik zit me in te houden, maar zag stiekem / per ongeluk al iets roods en blauws…
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Waarheen?
  *Ü*

 44. @Juul, regels zijn er om verbroken te worden! (^_^)
  @Audrey, tsjonge tsjonge… dat is me wat!!

 45. ja, dat zegt de Dalai Lama ook.
  Ken de regels
  En wéét wanneer ze gebroken moeten worden.

 46. de firma is ons al zeer lang bekend echter wanneer iemand vraagt waar de naam vandaan komt weten we het niet. Gaarne antwoor

 47. @hoe kwam men destijds aan de naam TWEKA?, het is algemeen bekend waar de naam Tweka vandaan komt. In deze log staat de geschiedenis te lezen:
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2007/05/geschiedenis_va.html
  Een klein fragment hieruit:
  De badkleding werd een succes en De Heer zocht naar een pakkende merknaam. Omwille van de drie K’s van kleurechtheid, keuze en kwaliteit stelde iemand Drieka voor. Maar dat klonk te veel als de naam van een boerendeerne, vond De Heer, dus haalde hij er één k af en Tweka was geboren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *