Koningin BeatrixZo zie je koningin Beatrix nooit, en dan ineens komt ze twee keer in een week tijd bij je om de hoek kijken.

Afgelopen woensdag onthulde koningin Beatrix de Wachters in Venlo en gisteren was zij in Nijmegen om het nieuwe onderkomen van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica, (het Huygensgebouw) van de Radboud Universiteit te openen. Matthijs was er bij en maakte enkele foto’s.

De koningin opende het Huygensgebouw door de Slinger van Foucault in beweging te brengen. De Franse fysicus Léon Foucault bewees in 1851 met zijn slinger dat de aarde draait.

53 gedachten over “Koningin Beatrix

 1. Wat een mooie foto,s en wat staat Majesteit er voornaam op . Tegenwoordig is ze veel kleuriger gekleed . En wat een veelzijdige handelingen heeft ze te verrichten .

 2. Dag Gerrie,
  zo laat nog achter de pc!?
  Rood is een mooie kleur, die ik regelmatig combineer met zwart!
  Welterusten!

 3. Haaaaaa, de Koningin. Prachtige vrouw, sterke vrouw. Mijn familie dient haar al jaren. Mijn vader was werkzaam bij de NL-ambassade, en wij leidden een diplomatiek leven her en der in het buitenland. Hij is inmiddels gepensioneerd. Mijn broertje Bjoern is ook werkzaam bij de NL-ambassade, op dit moment in Jemen. Toen Hare Majesteit in Duitsland op staatsbezoek was heeft mijn vader veel van haar reis voorbereid. En toen zij met WillemAlexander en Máxima in Chili kwam, was het mijn broertje die daar toen gestationeerd was, die veel van haar reis voorbereidde. Pal daarna werd Máxima zwanger van Amalia en ik herinnerde me dat men op de ambassade trots zei: Amalia is HIER verwekt. En de NL-ambassade van, ik meen Argentinie, waar ze na Chili naar toe reisden zei: Nee, nee. HIER.
  Hahahahaha.

 4. In de diplomatie spreekt men geloof ik niet van ruzie. Eerder van: er is een ‘situatie’. HAHAHAHAHA.

 5. Nog verhaaltje horen over mijn vondst in Chili? Ik kocht er van Indianen uit de Atacama-woestijn, poppetjes van textiel. Eigenlijk kun je amper van textiel spreken, het waren lorren. Mijn schoonzusje keek mij verbijsterd aan: hoe kún je hier nu geld aan geven! En ze lachte besmuikt achter haar hand. Toen mijn broertje thuis kwam stuurde ze hem naar boven: je zus heeft iets PRACHTIGS gevonden. GA GAUW KIJKEN.
  Commentaar van mijn broertje: Heb jij geld teveel soms? Wie koopt er nou ZOIETS…
  Ik onderging hun hilariteit lijdzaam. Wat mij aan deze poppetjes aansprak was de innerlijke houding van de Indianen. Daar in de woestijn is het zo dor, het leven zo moeilijk. Ze hebben er zo weinig. Maar ze houden van hun kinderen. En al hebben ze zo weinig, van hun lorren maakten ze poppen voor hen om mee te spelen, te koesteren enz. Door deze poppetjes van hen te kopen wilde ik hen waardigheid geven: wat zij maken is voor mij kostbaar. En door het kopen hadden zij een beetje geld.
  Een paar dagen erna bezocht ik met mijn schoonzusje, haar Indiaanse moeder (uit Colombia), en mijn eigen moeder een museum in Santiago over precolumbiaanse kunst. Het was prachtig. En WAT zagen wij in een prachtige etalage vol zwarte doeken als achtergrond en mooi belicht:
  MIJN POPPEN, honderden jaren oud.
  Die van mij zijn natuurlijk niet oud. Het tekent alleen dat er geen ‘evolutie’ plaats heeft gevonden in het speelgoed van de Indianen daar.
  Ik stak mijn neus in de lucht en zei tegen mijn familie: Kijk… jullie hebben moeten betálen om deze poppen even te mogen zien.
  Ik heb ze in mijn BEZIT.
  Haaaaaaa, heerlijk, hun gezichten!

 6. Berthie, jij houdt van etnografisch textiel.
  ik vond er ook 2 puntmutsen gebreid. Weet de naam er niet van. De Indianen in de Atacama-woestijn (noord Chili) dragen die. Bij de oren hangt iets gebreids naar beneden.
  De figuurtjes erin zijn prachtig.
  Ik zag ze, en viel op een wollen donkerbruine met ecru.
  Peter zag de rode, veelkleurige, en er trok zo’n verlangende trek over zijn gezicht. Ietwat dromerig zei mijn man, al over de 50 nu: op de kleuterschool droomde ik altijd van een rode puntmuts.
  Toen hij wegliep heb ik de rode ook gekocht, stiekum. Naderhand zei ik: Kijk, Peet. Mag ik je droom waarmaken?
  Ik werd ter plekke verliefd op de blik in zijn ogen, toen.

 7. @ Ja Audrey, zie je wel, dat zei ik ook al, we willen zo graag meer van dit alles horen en zien ook heel graag, bijvoorbeeld die poppetjes die lijken me voor zichzelf te kunnen spreken.
  @ Berthi wat bijzonder dat Matthijs erbij kon zijn en wat heeft hij weer een prachtige foto’s gemaakt. En jij combineert vaak zwart met rood…sinds vorige maand heb ik die combinatie voor het eerst gedragen en ik vind het heel erg mooi.

 8. He mijn reactie van vannacht is weg. Wilde zeker te snel naar mijn bedje niet goed geplaatst :-)).
  Mooie ingetogen foto van de Koningin.
  Mooie foto’s Matthijs en leuk dat je er bij was. Al eens eerder de Koningin gezien !?
  Audrey, een web-log is aan jou wel besteedt. Prachtige (véél) belevenissen en mooi beschreven !!!

 9. Hele mooie foto’s Thijmen!!! Leuk dat je erbij was.
  Het is tegenwoordig altijd leuk om de reacteis te lezen van Audrey……Inderdaad een goed plan om een web-log te beginnen met al jou verhalen…….
  Wat zeg je ervan Audrey????
  Wat heerlijk dat je op een blik van je man zo heerlijk verliefd kunt worden!!
  :-))

 10. Wat leuk deze log. Heel veel herinneringen komen boven. Voor ik trouwde met een natuurkundig onderzoeker van de Radboud Universiteit, was ik bijna 4 jaar secretaresse van een buitenlands hoogleraar, die een grote groep leidde van experimentele hoge energie fysici. Ze werkten samen met groepen uit de hele wereld, zaten veel bij de deeltjesversneller van CERN (Centre International pour la Recherche Nucléaire) in Genève. Ook mijn man was soms maanden in Zwitserland, en we trouwden in 1973 in Genève. Na zijn proefschrift kwam mijn man bij een groep in Parijs terecht en woonden we daar 2 jaar vlak bij de Notre Dame. Ja, memories…
  Leuk te lezen, dat ze nog steeds een goede naam hebben met hun fundamenteel onderzoek.
  Binnenkort maar eens even in het nieuwe Huygensgebouw gaan kijken.

 11. En vergeet ik bijna mijn grote complimenten te maken aan Thijmen. Wat een schitterende foto’s!!!

 12. @audrey, ik moet de ambassadetaal nog leren! (^_^) (^_^)
  O, wat kan ik me goed voorstellen dat jij viel voor die poppetjes en hilariteit ten top in het museum!
  Goed gedaan, Audrey!!! Jij hebt gevoel voor wat mooi en bijzonder is!! Klasse!!
  Ja, met z’n allen zijn we nieuwsgierig naar deze poppetjes!
  Ik heb je al iets geschreven over een weblog…. misschien toch op zoek gaan naar hulp??
  Audrey, jij hebt aardig over de wereld gezworven en veel gezien en beleefd! prachtig!! Ik ben helemaal weg van etnografisch textiel, maar hou helemaal niet van reizen….. nou ja, alleen virtueel dan!! (^_^) (^_^)
  @marian’ne m, Matthijs heeft vorige week woensdag de koningin in Venlo gezien en ook foto’s van haar gemaakt. Ik moest op de Markt zijn voor het levend schaakspel.
  Ik ben vergeten om naar de herhaling van Blauw Bloed te kijken.
  Juul heeft een link geplaatst die ik nog ga bekijken.
  http://www.nederland2.nl/uitzendinggemist/programma/blauw-bloed/121
  O jee, nu zie ik ook nog een berichtje van je dat ik nog niet heb gelezen. Dat ga ik straks doen!!
  @ineke, absoluut de moeite waard voor je om naar dit nieuwe gebouw te gaan kijken. Zeker met zo’n mooie herinneringen.

 13. Ik sluit me aan bij velen: prachtige foto’s van Majesteit! Het is bijzonder zo dicht bij haar te mogen komen. Grif het in je, Matthijs, deze momenten!
  Ineke: ik ben ook secretaresse geweest en the skills komen nog steeds van pas. Nadat ik mijn diploma haalde bij Schoevers heb ik als nét 18-jarige bijna 2 jaar in Parijs bij de OESO gewerkt, Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling gewerkt, voor de financieel- en adjunct financieel attaché bij de Nederlandse Delegatie aldaar. Ik kon na vele jaren weer wonen bij mijn ouders, die daar net gestationeerd werden, dus dat was fijn. (Als 13-jarige alleen op het vliegtuig gezet vanuit een ander continent om mijn middelbare-school studie in NL te doen). Ik rol van het ene verhaal in het andere: Mijn ouders en broertje werden vanuit Azie naar Parijs overgeplaatst en op hun vliegreis naar de stad d’amour, werden zij gekaapt in de Franse Airbus. Rote Armee Fraction, Idi Amin uit Oeganda komen in het verhaal voor. En de Israeliers die hen bevrijdden in Entebbe (jaren 70). Zovelen die stierven. Mijn familie mocht als een wonder overleven. Je beschermd weten (Corrie daar hadden we het over in mails aan elkaar) en innige dankbaarheid loopt als een rode draad in mijn leven. Leven is een geschenk, geloof me.
  Terug naar Parijs, plaats voor vele verhalen in mijn jeugd… (ander keertje): het was de tijd van verliefd, verloofd zijn met mijn man die ieder weekend overkwam, want hij woonde in NL (wij bekenden elkaar onze liefde voor elkaar na mijn diploma bij Schoevers te hebben gehaald. Hij was er mijn leraar). Na 2 jaar ben ik teruggekeerd naar NL, ik wilde trouwen. Mijn vader zei: Niks ervan. Je bent véél te jong. Hoe kunnen jullie elkaar nu kennen??? Je kent elkaar alleen van mooi weer (weekendliefde). Ga jij maar eerst samenwonen. Ik: Hoe lang dan? Hij: Minstens een half jaar.
  Na een half jaar trouwde ik. Mét de handtekening die mijn vader ter plekke moest zetten, want ik was pas 20. En Peet 29. Dat is nu 27 jaar geleden. We lachen veel, bezien de wereld in verwondering en met enthousiasme, en de stille momenten zijn warm en vol.
  Ik heb hem over jullie allemaal verteld (groet van hem aan jullie allen) en over Berthi: de bron. Ook hij heeft grote bewondering voor haar inzet, iedere dag een ander onderwerp. Zij is de bindende factor hier. Wie valt me bij met applaus voor haar?
  KLAPKLAPKLAP (Trompet)
  de etno’s doen ook mee (Didgereedoo).

 14. Oh, bijna onvergeeflijk, MATTHIJS!!
  Noem ik je Thijmen in mijn complimenten voor de fotograaf! SORRY, VERGEVING, EXCUSES!!!;)

 15. Wat geniet ik toch elke dag weer van jullie verhalen en anekdotes, ik moet me beheersen om niet steeds door te linken want dan gebeurd er helemaal niets meer in huis en daaromheen.
  Allen hartelijk dank daarvoor, Simone.

 16. Berthi! Ik ontdek net dat jij dezelfde mutsen moet hebben, die chulo’s noem je ze? Uit de collectie Peru….
  Ohhhh, wij vallen voor hetzelfde.
  Kom, dan maken we een high five!

 17. @Audrey: Leuk, dat we een paar dingen gemeen hebben: Schoevers, een paar jaar secretaresse, handwerken, èn Berthi-fan.
  Ik klap met je mee: tromgeroffel, trompet en KLAP KLAP KLAP :))) voor Berthi, die ons iedere dag weer onze broodnodige breaks bezorgt!
  Stempel in je schriftje, Berthi: GA ZO DOOR!

 18. ohhhhhh, ik wil ook stempelen. Een mooie rode met een koninklijke B erin. En twee hartjes ernaast, vanwege het project. En dan zo’n chulo-muts erboven. Je voeten mogen lang blijven, vooruit. Dat gewiebel in je schriftje kunnen we niet hebben.

 19. Hee! Idee nr 3 voor het hartenproject. Berthie, ik borduur je zo’n stempel!
  Wie maakt er een schriftje voor Berthie?

 20. De koningin ziet er zo “eenzaam” uit op de tweede foto…
  :o\
  @Matthijs, bedankt voor het fotoverslag!
  @Berthi, KLAP, KLAP, KLAP! :o)
  @Audrey,
  ik geniet met de anderen mee van je avonturen en verhalen. :o)

 21. En ik geniet van alle vriendjes die ik er bij heb gekregen. Als jullie nou eens een excursie maken naar Maastricht. Gaan we in het park zitten, ieder met zo’n romantisch parasolletje met high tea en vlaai (alhoewel ik liever een kroket of frikandel heb. Met frietjes. Veel mayonaise. En dan met je vingers eten). Iedereen aan de breirol/haakwerk/borduurlap. Zonnetje erbij.
  Neem je zo’n NS-meermanskaart (teken je een snor onder je neus om op een man te lijken en dan serieus kijken), dan reis je goedkoper. En dan : O, ben jij Berthie? En jij Juul? O, Ineke, Ella, Wilma, Marian’ne, Corrie, Eva, Ingrid enz ben jij dat?
  Ohh, dat zou leuk zijn. Mtr is best leuke stad hoor. En dan klimt Berthie in de StJan’s toren om haar fans op het Vrijthof te fotograferen en dan komt over een jaar ineens zo’n log: WAAR IS DIT?
  Ik draaf door.

 22. Audrey :-)))))))))))))))), ik dacht dat ik fantasie had, maar jij spant de kroon !?
  Maastricht is idd prachtig, maar ietsie pietsie ver weg !!!
  Berthi, heb jij de LOTTO gewonnen !?? Miljoenen in Venlo !! kan je gelijk de high tea organiseeren :-)).

 23. Ik vind dat er bij de Koningin altijd iemand dicht bij moet lopen. Zeker nu haar man er niet meer bij is.
  Juul, blijven we rondhuppelen vandaag !??
  Ik ga aan de kook, anders is het hier ook ‘meel’bietjes op het menu :-)).
  LATERS >>>

 24. Heb weer even bijgelezen!!! High tea klinkt mij als muziek in de oren……de snor moet ik even over nadenken!!!!
  :-))

 25. hahahahah wat een heerlijke vrolijke noot ben je audrey…wat een gezellige log is t weer.ik hop van hot naar her en doe niks…mmm heerlijke vrije avond zo:))))))))

 26. O,o, wat een mooie en lieve reacties lees ik!! Daar word ik heel stil van!! Zeker van al dat klappen en het bijzondere Didgereedoo!! Ik klap heel hard terug voor jullie allemaal, want jullie zijn ONMISBAAR!!! Ik geef slechts de logs aan!
  Hoi Simone, fijn dat je met ons mee geniet. Praat gerust met ons mee.
  Een stempeltje in mijn schrift… daar ben ik trots op en dan nog eens een koninklijke B, niet van Beatrix, maar van Berthi! Ik moet oppassen dat ik niet naast mijn schoenen ga lopen, maar met beide benen op de grond blijf staan! (^_^) (^_^) (^_^)
  Ach, bedoelde je Chullomutsjes….! Het klopt dat ik enkele stuks heb. Mooi zijn ze, hé??
  Wat een leven in Parijs en bij het lezen van je verhaal over je familie lopen de rillingen over mijn lijf! Vreselijk.
  Na zo’n ervaring ga je des te meer ervaren dat het leven een geschenk is.
  Mooi liefdesverhaal!
  High Tea…. ben ik dol op!! De laatste keer was in oktober…. wel een heeeeeeeeel speciale!
  @marian’ne m, LOTTO….. ik doe nergens aan mee. Ik win nooit wat!! Wie zou al die miljoenen dan gewonnen hebben? (^_^)
  @Juul, de koningin kijkt echt ‘eenzaam’ (je kunt omringd zijn met veel mensen en toch alleen/eenzaam zijn) op de tweede foto. Iedereen verwacht dat zij altijd een vriendelijke lach laat zien. Dat is toch ook wat!
  @Hilly, geniet van je vrije avond!

 27. Gisteravond luisterde ik naar de radio(met het oog), ging dit ook een beetje over jou log! Er zat een bioloog daar die ook over deze opening vertelde en over die klok. Onze majesteit heeft het wel druk in Limburg. Net hoorde ik op het nieuws dat er in Venlo 2 overleden bejaarden zijn gevonden. Raar idee dat de één feest viert en de ander hier niks meer van mee krijgt! Sorry, even een gekke reactie. Maar het viel me gewoon op allemaal.

 28. @Marijna, dit trieste nieuws heb ik nog niet gehoord.
  Als ik dit lees, vraag ik me direct af waar zijn ze gevonden??

 29. Wat naar hé Berthi! Maar je wordt op je wenken bediend. Je weet nu waar het is. Wat je ook gelijk afvraagd is.. hebben zij dan geen familie.Maar als je op leeftijd bent, en geen kinderen hebt, dan ka zoiets wel gebeuren. Ik ga nu m’n bedje in. Morgen weer vroeg op. Gaan jullie ook altijd te laat naar bed? Ik helaas wel. Tot morgen.

 30. HOERAAAAAAA…. 10 mei! En mijn Daantje is 23 geworden. We hebben met elkaar middernacht afgewacht, gezellig kletsend en toen klom die grote knul even op mijn schoot, helemaal uit zichzelf. Ik schrijf dus nu ietwat geplet.
  Morgen brei ik een D en een ooievaar en dan 23 in mijn breirol.
  Het is hier gewoonte dat de jarige bepaalt wat er gegeten gaat worden. Zie hier zijn verlanglijstje:
  * Gemarineerde gekruide kipfilet
  * GEBAKKEN aardappeltjes, want, zo zegt hij klagerig tegen mij, dat heb ik al jaaaaaaaaaren niet gehad. Zijn groot lief zegt met verheerlijkte oogjes: Die bak IK wel voor je Daantje…. (En dan volgen er van die kleffe kusjes, oogverdrinkingen en mmmmm-geluidjes waar ik tegen aan moet kijken).
  * Sla, tomaat en komkommer
  * Aardbeienyoghurt, aardbeien en slagroom
  * Bossche bollen
  Wees gerust, trouwens: Majesteit heeft een leger zéér capabele veiligheidsmensen om zich heen. Toen in de jaren 80 Claus in Duitsland opgenomen was vanwege zijn depressies, bezocht zijn gezin hem regelmatig natuurlijk. Mijn vader en anderen moesten iedere keer een andere route, verschillende tijdstippen en een ander voertuig voor elk gezinslid bedenken. Samenreizen kan niet: veiligheidsredenen. Een heel gedoe.
  Ik herinner me dat mijn moeder thuis ooit vertelde na een receptie met Majesteit: Ze ‘leunt’ op haar man, heeft hem écht nodig. Als ze met iemand praat schieten haar ogen de ruimte door op zoek naar hem. Wat houdt ze van hem!
  Mijn moeder was er door geemotioneerd.
  Mijn vader was voor hij voor Buitenlandse Zaken ging werken, marineman. Hij ontmoette Beatrix toen ze 18 was en iets officieels moest doen. Hij vertelt: Haar lach toen was onovertroffen. Ik was verliefd op haar.
  Leuk he.

 31. @audrey, ja heel erg leuk en zeer aandoenlijk!!!
  Maar nu eerst mijn felicitaties voor jullie Daantje!! Dat hij vandaag lekker verwend mag worden en een geweldig nieuw jaar tegemoet gaat. Is er al gezongen voor hem???
  Gaaf om morgen, dat is vandaag (^_^), een D en een ooievaar (hoe doe je dat??) en 23 te breien in je breirol!
  Zelf je menu mogen kiezen met je verjaardag, is een prachtige traditie die wij ook in ere houden. Het maakt niet uit hoe oud de kinderen worden.
  Dat wordt smullen als ik naar zijn lijstje kijk!! Alleen……… die Bossche bollen in Maastricht???? Dat klinkt een beetje vreemd!! (^_^) (^_^)
  In ieder geval geen gebrek aan slagroom! (^_^)

 32. De échte Bossche krijg je alleen in Oeteldonk (ik meen dat dat de Carnavalsnaam van DenBosch is), wij doen het dan maar met van die onbeschoft grote slagroomsoezen met chocolade overgoten en zeggen na iedere eerste hap altijd spijtig: ’t zijn niet de échte, om het vervolgens gulzig soldaat te maken en daarna spijtig te kijken: óp….
  We zijn niet echt vlaai-mensen. Peet wel, die is van Maastricht. We spreken ook NL thuis. Ik versta het, maar spreken: wel, het komt wat tenenkrommend uit mijn mond. Maar zodra Peet een medelimburger tegenkomt gaat hij automatisch in het dialect over.
  Hoe ik Limburgs geleerd heb ging zo. Peet nam mij voor het eerst mee naar zijn ouders. Die zeiden netjes in het NL goedendag en gingen de hele avond toen verder in het Maastrichts. Ik kreeg een diksjeneer (woordenboek) in mijn handen gedrukt: ik moest maar zo snel mogelijk hun taal leren.
  Onwennig en vooral beleefd sloeg ik het woordenboek lukraak open en dat was bij de S. Het eerste woord waar mijn blik op viel was SJIETHOES, ofzoiets. Ik weet niet hoe je het schrijft in het dialect.
  Ik probeerde het uit te spreken, dacht dat het een schiettent op de kermis was.
  Ik voel me nog warm worden bij hun lachsalvo.
  De partner van Peet’s zus overkwam ook iets leuks. Hij komt uit Amsterdam of Purmerend ofzo, die kanten uit. Hij kwam eens bij mijn schoonouders en het gesprek kwam op een vlinderstrikje. Dat heet hier een Nondedjuuke. Maaaaaaanden later was hij aan het rommelen in de kast bij hem thuis, want hij moest een beetje deftig ergens naar toe, en mijn schoonzus vroeg: wat zóek je toch. Hij antwoordde zoekend: Mijn Godverdommeke.
  Je WAT????
  Dank je wel voor je lieve felicatie!
  Ooievaar breien? gewoon: klein kruissteekpatroontje pakken en dan op tricotachtergrond de kruisjes in averecht breien. Heb ik ook bij het kroontje voor mijm moeder op 30 april gedaan.
  Doe ik straks ook met de D. Ik zoek me een zwierige D uit de vele alfabetten. Ieder kruisje maak ik bij een letter zowel in de breedte als in de hoogte 2 averecht.

 33. Audrey, gefeliciteerd !!!
  Ja, al steken ze een halve meter boven je uit het blijven MAMA’s kleine jochies, heerlijk spul !!!!
  En o ja dat gesmak, ha, ha, ik heb ook de eer daar met mijn neus op te zitten.
  Dat deden wij toch niet zo onder de neus van onze schoon-ouders
  Prima maal, MMMMMMMMM !!
  Helpen beveiligers (die zijn er zat) ook tegen eenzaamheid !?
  Leuk het breien in je rol, heb het ook met merklappen gedaan, waardevolle herinneringen !!

 34. @audrey, als ik in Oeteldonk (Den Bosch) ben kijk ik altijd met stomme verbazing naar de mensen die zo’n grote Bossche bol (ergens anders heten ze volgens mij gewoon een moorkop! (^_^))kunnen wegwerken. Ik kom niet verder dan twee tot drie happen.
  Het zijn ook nog eens onhandige knoepers om op te eten!! Wellicht is dat de charme die bij de Bossche bol hoort! (^_^)(^_^)
  Ik versta niets van het Maastrichts! (^_^)
  Venloos kan ik volgen en daar is dan ook alles mee gezegd.
  Ik heb wel eens geprobeerd om enig Venloos onder de knie te krijgen, maar het is niet om aan te horen! Ik ben en blijf import! (^_^) (^_^)
  Tsja, als je het dialect nog niet zo goed onder de knie hebt…..! (^_^)
  Ach ja, natuurlijk kan het met een kruissteekpatroontje! Komen de verhoudingen altijd goed uit?
  Geniet met z’n allen van de 23e verjaardag van Daan(tje).
  @marian’ne m, nee… beveiligers blijven beveiligers!

 35. Ik vind het geweldig voor Majesteit dat haar gezin zich zo heeft uitgebreid met al die kleinkindertjes. Dat is voorspoed. Die wens ik haar toe: voorspoed.
  Dank je marian’ne dat je aan Daan denkt! Hij is even na achten ’s avonds geboren, en het is traditie om DAN voor hem LANG ZAL JE LEVEN te brullen.
  2,5 Week geleden ontdekten we in zijn rechtophaartjesmetgel-kapsel (hij is ijdel)2 kale plekken. Eentje links, zo groot als een 2Euro-stuk, de ander rechts, iets kleiner. Een goede 2 weken ervoor was hij nog bij de kapper geweest en toen was er nog niets aan de hand. Huisarts stuurde hem door naar het ziekenhuis. Ik zocht het e.e.a. op Internet op en probeerde Daan ietwat voor te bereiden. Hij zei: Laten we het onderzoek maar even afwachten.
  Enfin: het is een huidaandoening die grillig verloopt. Komt ineens opzetten en meestal maken anderen de persoon er op attent dat er kale plekken zijn. Jeukt niet, prikt niet. Helemaal niks. Het is er ineens. Ze gaan er niets aan doen. Over 4 maanden moet hij terug. Kijken of het haar weer terug aan het komen is (dat gebeurt soms na weken of maanden), of er meer kale plekken komen, of ze groter worden. Soms worden mensen helemaal kaal en moeten ze aan de pruik of een haarstukje als ze daar psychisch onder lijden.
  Gelukkig is hij er vrij nuchter onder, alhoewel het niet leuk is natuurlijk. We gooien er maar wat humor tegen aan. Toen het vannacht middernacht werd en zijn verjaardag aanbrak en er gezoend werd zei ik: Daantje! (smak smak smak): Nog vele haren toegewenst!
  Hij kon er gelukkig om lachen.

 36. @audrey, o jee… dat is balen!
  Tegenwoordig zie je veel mannen met een kaal hoofd en niemand kijkt daar vreemd tegen aan. Bij een vrouw kan dat vaak anders zijn.
  Een meisje van 13 jaar, zat bij Thijmen in de klas, heeft inmiddels geen haar meer. In ongeveer twee weken tijd verloor zij circa 1,5 jaar geleden al het haar. Door stress???
  Tot nu toe zijn er wat donshaartjes teruggekomen, maar ook weer uitgevallen. De specialisten zeggen: geduld hebben. Ze draagt elke dag een leuk sjaaltje op haar bolletje.

 37. Ach ach ach, en nét in die leeftijd.
  Ik zit te peinzen. Wat zou ik doen als het mij zou overkomen? Sjaaltje. Pruikje. De mooiste hoed, de gekste pet. Nadruk leggen op mooie ogen en de breedste glimlach zodat de mensen dáár naar kijken?
  En dan kom je bij de psyche en het oude gezegde: Als je haar maar goed zit.
  Waarom is haar belangrijk?

  Daan is zenuwachtig in zijn eerste echte pak. Hij ziet er uit als een heertje, compleet met das. Hij heeft een intake-gesprek dadelijk in Heerlen om stage te lopen bij een gerenommeerd bedrijf. Hij is met zijn 2e studie bezig. Hij heeft zijn diploma vliegtuigmechanica 2 jaar geleden gehaald, na een jaar stage op Woensdrecht, luchtmachtbasis. Kwam daar terecht op het meest beveiligde gebied van die basis: wapentechniek en schietstoelen.
  Vlak voor hij er weg ging en zijn papiertje haalde zei hij: Hier ga ik niet in verder.
  Met dit specialisme kan ik alleen maar naar oorlogsgebieden worden gestuurd en aan vernietiging deelnemen.
  Wij als ouders blij. Maar wat nu? Hij studeert nu Management/Economie/Recht, en is 2e jaars. Het derde en vierde jaar moeten ze stage lopen.
  Enfin: zijn 1e pak, net gekocht met zijn lief: donkerblauw met heel fijn streepje. Een wit overhemd. En een veilige das. Ik vind hem wat saai, die das (donkerrood met een heeeeeeeel klein bloemetje erin), maar de winkel adviseerde dit: het is zijn eerste pak, zijn eerste das, zijn eerste intakegesprek. Hij moet zich op zijn gemak voelen. Neem een veilige das.
  Psychologie!
  Daan loopt kaarsrecht en lijkt meteen jaren ouder en wijzer in dat pak. Hij ziet er uit om op te vreten en mijn moederhart zegt:
  DAT IS MIJN ZOOOOOON !!!!!

 38. Daan vindt dat ik er soms mee door kan, hahahaha. En dat is dan meestal als ik bijvoorbeeld nog vlugvlug dát speciale shirt/díe spijkerbroek/dát overhemd voor hem moet strijken.
  Andere keren vindt hij dat ik zeur, als ik hem vraag: ruim dat bord es op/ NIET met je soldatenkistjes op mijn witte badkamerkleedje dat ik nét gewassen heb/ waarom leg je de lege verpakking van koekjes nou terug in de kast zodat ik voor joker sta als ik die presenteer bij bezoek/nét als mijn keuken opgeruimd is en door een ringetje kan ei met spek bakken en de afzuigkap niet aandoen en ook al geen deur of raam openzetten zodat mijn gasten die nétjes binnenkomen meteen in de walm van een friettent zitten/enzenz.
  Wij houden van elkaar.

 39. heerlijk om te kunnen genieten van je kinderen, doe ik ook, yannnick hielp me gisteren met het uitzoeken van een nieuwe televisie en dan loopt hij (hij is twee meter lang)door de winkel met zo’n houding van als je mijn moeder maar niets aansmeerd, 16 jaar en toch al zo wijs… af en toe….trots ben ik dan op hem.

 40. Ahhhhhh, Noor. Hij beschermt jou… Dat wordt een geweldige echtgenoot later! En het mooie is: dat heb JIJ erin gestopt. Hulde!

 41. Iedereen bedankt voor de leuke reacties, heb ze allemaal een beetje globaal doorgelezen. En ach, Thijmen of Matthijs, what’s in the name ;). Zelfs familieleden weten nog steeds niet hoe het moet. Heb me er al een tijdje bij neergelegd dat niet iedereen mijn naam weet en/of goed schrijft, bespaart me een boel zorgen.
  Wat betreft de opening, het blijft toch speciaal om zoiets mee te maken. Ook al zie je haar dan 2x binnen een week.

 42. Matthijs, leuk dat overkomt niet iedereen 2 keer in 1 week.
  Maar goed dat jullie geen hond hebben, want dan verwarde ze zijn naam er ook nog bij. Hier tenminste wel, eerst 3 verkeerde namen voor we de goede hebben.
  Onze hond heeft ook veel namen :-))).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *