54 gedachten over “Heinz

 1. Leuk doordenkertje, die cartoon…
  Nog even over de blog van gisteren. Evenals Marijna ben ik zeer geintrigeerd door die vieze man. Waarom is hij gefotografeerd? Heeft hij iets met de ‘lap’ te maken? Is het een man van ‘vlees en bloed’ (en smeer)? Is ‘het’ een object bij de tentoonstelling?

 2. @Berthi,
  tuurlijk mag dat (hier) wel!
  ;o)
  @Neeltje,
  de locatie vd tentoonstelling heeft hier denk ik mee te maken…
  Zie via mijn linkjes in de eerste log over D.O.G….
  (is een voormalige auto verkoop- of werkplaats, oid…)
  HTH
  :o)
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 3. @Marion,…SGATER???? O jee, ik loop vast weer achter???? (^_^)
  @Neeltje, zoals Juul ook zegt zal het waarschijnlijk te maken hebben de bestemming die deze lokatie had: een autogarage.
  @Juul, op mijn weblog mag je alles zeggen!!!

 4. Berthi, zou SGATER, lachen in dialect zijn !?
  Juul, snap ik de strip verkeerd, moet ik er meer achter zoeken. Heeft the Queen iets verkeerd gezegt !!??

 5. Neeltje, ik dacht dat het een levend beeld moest voorstellen. Misschien is het een olie mannetje, kannetje !!!
  Maar ik griezelde er ook van hoor, zoiets bij het borduurwerk in de buurt. Zag ook de vloer van het gebouw en moest er niet aan denken dat daar df e lap mee in aanraking zou komen brrrrr. :-))).

 6. @marian’ne m, het is een levend standbeeld. Zijn outfit heeft vermoedelijk te maken met het oude bedrijf dat in dit pand zat.
  Het is te hopen dat hij op grote afstand is gebleven van de merklap.
  Op de vloer lag een laken om de merklap te beschermen tegen de viezigheid! Maar… voorzichtig moesten de dams zeker zijn.
  De cartoon is wel een doordenkertje, maar volgens mij begrijp je het wel goed.

 7. ’t Is niet koningin Mathilde, die het Tapis de Bayeux begonnen is, dat was flink wat groter!
  Maar wel leuk, deze cartoon.

 8. Het is voor mij niet iets waar ik van op kijk……Ik woon in de stad van de living statues [hopelijk goed geschreven] Die zie je dan ook overal door de stad heen…..
  Deze mensen kunnen zo muisstil staan. Soms moetsn ze voor de doorbloedindg even een andere stand aannemen. Sommige vinden het dan leuk om een keer een raar geluid te maken……Je springt dan van schrik uit je schoenen!!!
  Maar wel de moeite waard om dan eens over de hoofden te moeten lopen…..wij gaan altijd erg vroeg dan ben je de drukte nog een beetje voor….

 9. hihihihih…..moest er wel om gniffelen die cartoon! Tja, er waren dus meer mensen die die vieze man niet konden plaatsen! Maar Juul, uit OZ lijk me niet zo’n gek idee!!! Ik vond het echt niks zo bij dat borduur werk. Of ben ik truttig!LOL

 10. Hé, ik zie dat ik in de foto-galerie sta, wat leuk en wat snel gedaan. Hartelijk dank Berthie en Matthijs.
  Ik moest even denken over de diepere achtergrond van de cartoon en kan niets bedenken, maar leuk istie wél. Ik hoop dat wij wel eerlijk kunnen zeggen wat we vinden zonder in de boeien geslagen te worden, maar daar ben ik ook helemaal niet bang voor.

 11. @Corrie,
  GAAF!!!
  Ik vind deze letterbak(ken) zooooo leuk!
  :o)
  Mijn eigen bak heb ik echter net als waarschijnlijk velen van de muur gehaald omdat ’t van die stofnesten worden, heb je hier een glasplaat voor, want borduurtjes kun je al helemaal niet afstoffen…
  Wat klink ik huisvrouwerig, en dat ben ik helemaal niet hoor!
  Daarom ook m’n vraagje…
  LOL snap je ’t nog?
  :o)

 12. Vrijheid van meningsuiting wordt aan banden (de ketting) gelegd.
  Ik heb mijn letterbak nog… lekker ver weggestopt in de schuur. Omdat het een echte lade uit een echte oude letterkast was, heb ik het niet weggedaan. Zijn ze weer in??? Moet ik ‘m weer tevoorschijn halen?

 13. @Juul, juist omdat je helemaal niet huisvrouwerig bent, denk je heel efficiënt!!
  Altijd zorgen dat je zo min mogelijk te stoffen hebt! (^_^)
  @Marianne, als iets in is, probeer ik het juist te vermijden! (^_^)

 14. Sommige dingen heb ik gewoon ‘gehad’ en is over 🙂 Ik kan bv ook die stofjes van de jaren 70 niet meer zien, vond ze toen niet mooi, nu nog steeds niet. Momenteel koop ik alleen maar effe stoffen, op mijn breitas na, die stof heb ik altijd mooi gevonden 🙂

 15. @Juul, euuuh, nee geen glasplaat en ben ik nu dan een goede of slechte huisvrouw?? Voor de foto heb ik al die akelig kleine vakjes even gestoft, deze eerste keer sinds november 200 euuuuh 6 ;-)) Daardoor gingen alle letters en andere stukjes los zitten en toen zoonlief Lucas er langs liep stortten er een paar naar beneden. Hij schrok zich rot want denkt waarschijnlijk dat ik dingen van wereldformaat maak. Heb hem helemaal gerust kunnen stellen :- )))
  @Marianne ze zijn absoluut niet in dus haal maar tevoorschijn en jij ook Berthi, hoewel…wat is het criterium voor “in” zijn? twee of drie letterbakken?

 16. Corrie, leuk de letterbak, origineel bedacht. Ik had hem al gezien bij jou !? Heb je er nog wat aan veranderd ?
  Ja,
  ook gehad
  ook stofnesten.
  ook niet huisvrouwerig.
  haal hem niet meer tevoorschijn, ligt in schuur als prulletjes bak.
  Ja,
  ook de tas, hihi, LEUK !!!

 17. Gelukkig meer van het soort huisvrouwen als ik, ik ben het eigenlijk niet, heeft nooit in me gezeten, noodzaak wat af en toe moet, maar voor de rest poeh poeh.
  Ik heb helemaal niks aan de muur en wil dat zo laten. Geeft rust aan mijn ogen in vergelijking met de rest van het huis… Oh nee een klok in de keuken heb ik, dat is alles in mijn huis wat tegen de muur hangt. Gewoon overal witte muren.
  Zelfs schilderijen en tekeningen die ik heb gemaakt, staan verscholen achter de kasten 🙂

 18. @Marianne, gewoon doen wat je zelf leuk vindt en niet naar anderen luisteren! (^_^)
  Ik waardeer het altijd zo als iemand zijn/haar eigen weg kiest en niet naar de trends of omgeving kijkt!
  Ik heb nooit een letterbak gehad!! (^_^)
  Maar die van jou Corrie vind ik helemaal super omdat deze zo bijzonder en speciaal is.
  Jij hebt de standaard letterbak omgetoverd tot een zeer uniek exemplaar!!

 19. Waar staat toch haar letterbak? Ben al twee keer op haar weblog gaan zoeken, maar zie het niet…behhhh. Ik ben erg nieuwsgierig nu! Vooral omdat het zo uniek is!

 20. @Marianne, Corrie doet mee met het Abc- project en haar letterbak staat in de fotogalerie.
  Links in de sidebar staat de link!

 21. @Lees nu pas de reacties op de “bak”.
  Word er helemaal verlegen van en ben heel blij met die reacties. Audrey het idee is niet van mezelf (helaas ben ik weinig origineel) maar heb het wel ooit op internet gevonden op een heel bijzondere site.

 22. @Corrie,
  Ik heb m’n, ook originele, letterlade ook nog, staat ook in de schuur, wilde ‘m misschien als kralenlade onder een werkblad gaan gebruiken…
  Vorig jaar kwam ik op ’t internet diverse van deze borduur-bakken tegen, er was een hele groep dames mee bezig, en sinds die tijd “kriebelt” ’t idee…
  Gisteren liet ik DH jouw bak zien, en vroeg of er een glasplaat voor gemaakt kon worden…
  DH was niet zo enthousiast… maar dat is ’tie nooit…
  ;o| zucht… mannen…
  pssst dames… allemaal, de schuur induiken en onze letterbakken weer “afstoffen”???
  ;o)

 23. Ik heb ook een letterbak. Heb er een kleine collectie (zilveren) vingerhoedjes in.
  Ik weet het. Weinig origineel. Maar een mens moet toch wat?

 24. @Audrey,
  ik had er ook handwerk Dingetjes in, en kleine stencils.
  :o)
  Ook de (stoffige)letterbak straalt onze handwerkliefde uit!
  :o)

 25. Kleine stenen beeldjes, mini koper, oude zilver dingetjes en natuurlijk dé vingerhoed :-)).
  J, NEE NEE NEE en nog eens ….

 26. Goed dat ik geen letterbak heb gehad!! (^_^)
  (^_^) (^_^)
  Alle gekheid op een stokje, met de letterbak kan je ontzettend leuke dingen doen. Kijk maar naar Corrie en Audrey en al die anderen….!
  @Juul, vertel jij je verhaal wel overtuigend aan DH??? (^_^)

 27. Juul, voor het plaatsen van een glasplaat heb je DH helemaal niet nodig.
  Je neemt de maat van de letterbak, gaat naar de DHZ-winkel en koopt een op maat gezaagde plexiglasplaat, laat er op de juiste plekken gaatjes in boren en schroeft hem thuis met de juiste schroefjes op de bak. Maar ke hunt het ook allemaal stoffi laten worden, wie maalt er om???
  Tjonge, jonge, wat een emoties heb ik met die bak losgemaakt. Vergeef me s.v.p. ;- )))) Laat die dingen waar ze zijn en huppel met z’n allen vrolijk naar Maastricht, hoe ver het ook is, misschien voor mij wel het meest ver…..maar ik kom!!!

 28. Ja, het is misschien een triest verhaal van die twee ouderen, maar ik denk ook meteen aan Romeo en Julia. Samen als geliefden, hoe oud ook of juist omdát je samen oud bent geworden, samen het tijdelijke voor het eeuwige verwisselen vind ik eigenlijk heel erg mooi, heel troostvol.

 29. @Corrie, we hebben best wat over voor een gezellig dagje Maastricht!
  Letterbak…. ‘bijna’ jeugdsentiment! (^_^)

 30. Joepie! Er komt een horde gevaarlijke handwerkers… Gewoon DOEN. En is het te ver weg om weer terug te reizen, neem je je slaapzak mee en dan leggen we jullie hutjemutje tussen de stoelpoten bij mij thuis. Geur van warm stokbrood en croissantjes, thee (vooruit: ook koffie)in de ochtend.

 31. OEPS… *Ü*
  @Corrie (en Berthi),
  DH vond jouw bak prachtig! :o)
  Maar onze bak…
  Plexi”glas”(plastic!)… brrr…
  Ik wil altijd ’t liefst ontspiegeld glas… DH zuchtend: “je wilt zeker ontspiegeld glas…?”, ja… en dat haal ik zelluf wel hoor…
  Maar dat moet dus niet naar beneden kukelen…, en omdat ik niet zo van de afdeling boormachines ben (een keer bijna m’n voorhoofd gedecoupeerzaagt, vanaf toen alleen nog gefiguurzaagt, machines en ik=slechte combinatie), heb ik een klein beetje hulp nodig, en verder ook met de ophangplek, zie je me bezig in de muur met een (niet electrische) handboor, dwars door een leiding of zo… *Ü*
  Waar de bak eerst hing hangt nu een andere, hele koninklijke “Juul” aan de muur. Tja, en waar moet zij dan naar toe? :o\
  De schuur is niet zo geschikt voor haar, daar kon ze niet goed tegen de vorige keer, en we hebben te weinig muren, de bak is nogal groot, en ons huis klein…help…
  Waarom borduur ik eigenlijk?
  LOL, nog even puzzelen…
  :o)
  @Audrey,
  stuur je een flink aantal paarden het land in, er zijn namelijk nogal “honkvaste” dames die nog met geen 10 paarden ’t huis uit komen voor een internet-bijeenkomst…
  *kijkt in de spiegel*
  (knikt hevig… vraag maar aan Berthi…)
  ;o)

 32. @Juul, luister eens….. je gaat toch geen ontspiegeld glas gebruiken??? Al je borduurwerk wordt er dof van. Doe mij een lol en gebruik gewoon glas!!! Geloof me, dat is veel mooier!!!!
  Tsja,…. die honkvaste dames!!! Ik weet het, Juul!! (^_^)

 33. Ik sluit me bij Berthi aan: ontspiegeld glas haalt alle leven uit een foto of handwerk. Het is BARBAARS!!! HORREUR!
  En tóch blijf ik hopen op high tea met zijn allen, zegt zij eigenwijs.

 34. pssst…
  Zal ik een ontspiegeld Ding scannen…
  Niet dat dat helpt natuurlijk, ieder z’n voorkeur…
  ;oP
  pssst… 2
  Ik liet (nu immers al een tijdje “sort of” camera-loos) m’n foto’s ook altijd mat, ipv glanzend afdrukken…
  :oP
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Ik zit nog steeds te fantaseren over die bak… wie weet… hmmm.
  Misschien hebben ze bij de rommelmarkt, kringloop, eh… brocante… ;oP wel een kleiner modelletje?
  Of een steenvorm…?
  LOL, een doel om er rond te neuzen is zo gevonden… en dan kom ik weer met allerlei heerlijke “troep” thuis.
  :o)

 35. Moet ik voor jou keertje op de rommelmarkt hier in Mtr kijken, Juul?
  Heb die letterbak van mij daar paar jaar terug gekocht (is eigenlijk een lade) voor toen nog in guldens: 12,50. Afgepingeld van 15,00. Ik denk dat je zo’n bedrag in Euro’s wel overleeft…(wat wordt dat dan? Euro of ehhhh -nooit goed in rekenen geweest- 6 ofzo?)
  De meeste mensen richten hun huis tegenwoordig modern in hier in het zuiden, dus je kunt de meest mooie ’troep’ voor habbekrats krijgen.
  Maar ik begrijp het goed hoor als je zélf op speurtocht wil gaan.

 36. O.K….de letterbak wordt nog steeds besproken. Ik heb de mijne vorig jaar voor € 3,50 gekocht in de kringloop in Limmen. Ik doe regelmatig een rondje kringloop in de regio. Eerst naar Limmen, dan Castricum, Heemskerk, Beverwijk en Uitgeest en die van Alkmaar doe ik tussendoor na het boodschappen doen vaak nog even. Ik zie nog steeds letterbakken grote en kleine voor weinig geld.
  Een ander rondje is… nou ja, toch veel te ver voor jullie allemaal, maar hier is erg veel te doen. Mooie handwerkwinkels in de buurt, gezellige terrasjes en restaurantjes en vooral in mijn woonplaats waar ook nog eens gezellige en mooie winkels zijn en duinen, bossen weidegebieden enz, enz, enz, enz, Maar Maastricht zie ik wel zitten ;- ))))

 37. @Audrey en Corrie,
  ik heb een echte ouwe letterbak/lade…
  (via een berenwinkel btw) ;o)
  Weet echt de prijs niet meer, al zo lang geleden… :o)
  Ik heb al een tijdje door allerlei omstandigheden, waarover ik hier niet uit wil weiden/wijden(?), geen “rommel-rondje” meer gedaan, maar heb leuke boekjes met allerlei adresjes…
  Bedankt voor ’t aanbod, ik *hoop* vd zomer weer eens te kunnen gaan.
  (hahaha… oeps… laat maar zitten…)
  :o)

 38. Je bent verwend Corrie! Hier in Mtr is noppes qua goed gesorteerde handwerkzaken. En dat voor een provinciehoofdstad in de Euregio. Belangstelling ligt hier op ander vlak, ben ik bang.
  Nou Corrie, pak de trein. Ik sta aan het station met een, hoe doen ze dat in films: zonnebril/hoed/roos in de hand? Nee, een BEER! Als jij nou 2 breinaalden met een patroontje van de M-sampler erin, in je hoed steekt, komen we elkaar vast tegen op het perron.

 39. LOL ik zie ’t voor me!
  :o)
  Maar jullie foto’s staan al online, dus zo moeilijk zal ’t niet zijn toch?
  ;o)
  Bijna 12 uur…
  Ik ben zo weg>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  ;o)

 40. haha, dat doet me aan een klassiek familieverhaal denken:
  mijn moeder liet vol trots haar zelfgemaakte quilt zien aan de buurvrouw.Toen er geen “ah”of “oh wat mooi” reactie kwam, gaf mijn moeder als extra informatie: “deze deken heb ik van allerlei kleine lapjes gemaakt”. Buurvrouw: “och, dat geeft toch niks” …….

 41. Hahahah, ASTRID: Heerlijk dat verhaal!
  Anekdote: Jaren terug: Mijn zusje Romy en haar dochter Tamara zouden naar mijn ouders. Dus wij er ook naar toe (onze familie woont ietwat verspreid in de wereld dus we zien elkaar niet vaak. Het verzamelpunt is mijn ouders, en als we van de 1 weten dat die komt, cancelt de ander acuut alle zeer belangrijke flutafspraken en komen we tezamen). Ik had een cadeautje voor Tamara meegenomen en ze maakte het heel verlegen open. Romy: En, Tamaar, wat zég je dan?????
  Tamaar kijkt met verschrikte ogen op: IK ZAL HET NOOIT MEER DOEN.
  Ik moet er nog om lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *